Οι 14 πιο ό,τι να'ναι νόμοι για οδηγούς που τα έχουν δει όλα

Έβρεξες πεζό; Οδήγησες χωρίς μπλούζα; Την πάτησες.

Οι 14 πιο ό,τι να'ναι νόμοι για οδηγούς που τα έχουν δει όλα

Σου φαίνεται υπερβολή που σου πήραν πινακίδες επειδή είχες παρκάρει στη Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας; Αισθάνεσαι αδικημένος/η που έφαγες κλήση επειδή δε βρήκες κανένα περίπτερο εκεί γύρω για να πληρώσεις πάρκινγκ; Μην γκρινιάζεις καθόλου. Δεν έχεις δει τίποτα.

Πώς θα σου φαινόταν να έτρωγες πρόστιμο €85 επειδή ενώ οδηγούσες ήπιες λίγο νερό; Ή να καλούσες την Οδική επειδή έμεινες από βενζίνη και μαζί με τον γερανό να ερχόταν και μία κλήση από την Αστυνομία; Άσχημο. Αυτοί είναι οι 14 πιο περίεργοι νόμοι απ' όλο τον κόσμο. Και μάλλον δε θα μαντέψεις σε ποια χώρα ισχύει ο καθένας!

Αλαμπάμα: Απαγορεύεται να οδηγείς χωρίς να βλέπεις πού πας!

Κάποτε στην Αλαμπάμα, πολύ πριν το Bird Box challenge που ξεκίνησε όταν διάφορα νέα παιδιά στις ΗΠΑ άρχισαν να μιμούνται τη Σάντρα Μπούλοκ, κάποιος έκανε το δικό του challenge. Δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς έγινε. Πάντως, από τότε, απαγορεύεται από το νόμο να εμποδίζεις την ορατότητα του οδηγού με οποιονδήποτε τρόπο.  

Ιαπωνία: Απαγορεύεται το λασπόλουτρο πεζών!

Τι; Νόμιζες ότι μόνο στην Ελλάδα επιταχύνουμε όταν περνάμε μία λακκούβα με νερό για να αιφνιδιάσουμε τον περαστικό πεζό με ένα ευχάριστο λασπόλουτρο; Συμβαίνει παντού. Σε κάποιες χώρες αυτό απαγορεύεται από τον νόμο. Στην Ιαπωνία, το πρόστιμο είναι €50.

Μάλτα: Και γιατί να ανάψεις φλας πριν στρίψεις;

Μικρή η Μάλτα, αλλά έχει ΠΟΛΛΑ αυτοκίνητα για τον πληθυσμό της: 615 αυτοκίνητα για κάθε 1000 κατοίκους. Όχι μόνο αυτό, αλλά οδηγούν και ανάποδα! Και το χειρότερο; Δεν ανάβουν φλας πριν στρίψουν. Ο ίδιος ο νόμος δεν αναφέρει κάπου ότι ο οδηγός πρέπει να ανάψει φλας πριν κάνει ελιγμό, απλώς αναφέρει ότι πρέπει να κάνει σήμα. Με το χέρι; Με το βλέμμα; Κανείς δεν ξέρει. Εσύ για να'σαι σίγουρος, κάν' τα όλα!

χάρτης με τις μεσογειακές χώρες και πινέζα στα χωρικά ύδατα της Μάλτας

Ταϊλάνδη: Topless οδήγηση; Όχι!

Μπορεί να παρασυρθείς από την αύρα της Ταϊλάνδης και να θέλεις να κυκλοφορείς ξυπόλητος/η, με μαγιό. Αλλά πρόσεξε μην τυχόν βγάλεις την μπλούζα σου στο αυτοκίνητο, γιατί μπορεί να φας πρόστιμο. Φιλική συμβουλή: ως τουρίστας θα πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου έγγραφα ταυτοποίησης και ίσως και ένα εφεδρικό εσώρουχο, γιατί απαγορεύεται από τον νόμο και να μη φοράς εσώρουχο μέσα από τα ρούχα και ποτέ δεν ξέρεις!

Γερμανία: Αυτοκινητόδρομος χωρίς όρια, αλλά πάντα με γεμάτο ντεπόζιτο!

Στους δρόμους που δεν υπάρχει όριο ταχύτητας, δεν υπάρχει ούτε όριο στην εμφάνισή σου. Αρκεί να μην το παρακάνεις: Αν τρακάρεις ενώ οδηγείς ξυπόλητος, μπορεί να χάσεις το δικαίωμά σου να καλυφθείς από την ασφαλιστική σου. Αν πάλι μείνεις από βενζίνη ενώ οδηγείς στην autobahn (αυτοκινητόδρομος), δεν έχει καμία σημασία αν φοράς ή όχι παπούτσια. Πρόστιμο και αρνητικοί πόντοι στο δίπλωμά σου.

Τζόρτζια: Παράνομη η κότα που διασχίζει τον δρόμο!

Αν βρεθείς στην περιοχή Κουίνταμ, στη νότια Τζόρτζια, δεν πρόκειται να συναντήσεις πουλερικό στον δρόμο. Είναι παράνομο να αφήνεις ελεύθερες κότες, χήνες ή άλλα πουλερικά, είτε στον δρόμο είτε σε ιδιοκτησία άλλου χωρίς την έγκρισή του. Δεν αναφέρεται κάτι για άλλα ζώα.

κότα στη μέση του δρόμου

Όρεγκον: Απαγορεύεται να πετάξεις κακά από το αυτοκίνητο!

Μπορεί να έχεις τους δικούς σου λόγους να πετάξεις ούρα ή κόπρανα ενώ οδηγείς. Δεν κρίνουμε. Αν το συνηθίζεις, μην το κάνεις στο Όρεγκον. Γιατί υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που το απαγορεύει. Μάλιστα θεωρείται πταίσμα Α' βαθμού.

Ουάσιγκτον: Φτάνει με τις αγκαλιές!

Είσαι ο τύπος που δεν αντέχει τις αγκαλιές και θεωρεί ότι η υπερβολική εκδήλωση συναισθημάτων είναι προβληματική; Σίγουρα θα σου αρέσει αυτός ο νόμος. Στην Ουάσιγκτον, την πολιτεία, απαγορεύεται να αγκαλιάσεις τον οδηγό ενώ οδηγεί. Γιατί εκτός από προβληματικό, κάποιες φορές είναι και επικίνδυνο.

Φιλιππίνες: Δεν μπορείς να οδηγείς Δευτέρες αν η πινακίδα τελειώνει σε 1 ή 2

Στο κέντρο της Μανίλα ο δακτύλιος είναι ένας γρίφος. Τις Δευτέρες, δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις το αυτοκίνητό σου αν ο αριθμός κυκλοφορίας σου τελειώνει σε 1 ή 2. Τις Τρίτες, αν τελειώνει σε 3 ή 4. Τετάρτες σε 5 ή 6. Πέμπτη σε 7 ή 8. Παρασκευή σε 9 ή 0. Δε σε παίρνει να μπερδέψεις τις ημέρες της εβδομάδας.

Κύπρο: Ούτε σταγόνα νερό ενώ οδηγείς!

Στην Κύπρο - στην Κύπρο που από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο η θερμοκρασία είναι πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου –αν φας ή πιεις ακόμη και νερό ενώ οδηγείς, μπορεί και να φας πρόστιμο €85.

Ελβετία: Τολμάς να πλύνεις αυτοκίνητο Κυριακάτικα;

Όταν το πάρεις απόφαση να πλύνεις το αυτοκίνητό σου, τσέκαρε σε ποια χώρα είσαι και τι μέρα είναι. Γιατί στην Ελβετία δεν μπορείς να το κάνεις αν είναι Κυριακή. Κι επειδή κι εμείς είχαμε την ίδια απορία, πολλά πράγματα δεν μπορείς να κάνεις τις Κυριακές στην Ελβετία, όπως για παράδειγμα να κουρέψεις το γκαζόν ή να απλώσεις τα ρούχα σου. Μία μάλλον μπερδεμένη κυρία, έφαγε πρόστιμο επειδή πέταξε την ανακύκλωσή της Κυριακάτικα! Δεν μπορείς ούτε να απαγγείλεις ποίηση ενώ κάνεις σκι. Αυτό ισχύει για όλες τις ημέρες. Αλλά δεν μας πήγε καρδιά να το αφήσουμε απ' έξω.

Σαν Φρανσίσκο: Όσο κι αν το θέλεις, δεν μπορείς να πλύνεις το αυτοκίνητό σου με εσώρουχα

Θες να πλύνεις το αυτοκίνητο; Στην Ελβετία πρέπει να προσέξεις τι μέρα είναι. Στο Σαν Φρανσίσκο πρέπει να προσέξεις με τι θα το πλύνεις. Κι αν σκόπευες να το πλύνεις με χρησιμοποιημένα εσώρουχα, να ξέρεις ότι μπορεί να φας πρόστιμο.

Τενεσί: Απαγορεύεται να πυροβολείς ζώα από το αυτοκίνητο εκτός εάν...

Στο Τενεσί απαγορεύεται να πυροβολείς πτηνά ή άλλα ζώα ενώ είσαι σε αυτοκινούμενο όχημα. ΑΛΛΑ, επιτρέπεται από το νόμο, να το κάνεις, αν λόγω αναπηρίας είσαι σε καροτσάκι. Αρκεί να το κάνεις την περίοδο που επιτρέπεται το κυνήγι...

Νότια Αφρική: Προτεραιότητα στο κοπάδι!

Τις περισσότερες φορές, όταν συναντάς ενώ οδηγείς κοπάδια, δεν έχεις και άλλη επιλογή. Πρέπει να σταματήσεις. Αλλά στη Νότια Αφρική, υπάρχει ξεκάθαρος νόμος. Αν δεν σεβαστείς το σήμα ενός βοσκού που σου ζητά να σταματήσεις, μπορεί να φας πρόστιμο έως €500.

κατσικάκι κοιτάει τον φακό

Οπότε τώρα ξέρεις τι να περιμένεις στα επόμενα ταξίδια σου - όποτε κι αν γίνουν αυτά, δεδομένων των συνθηκών δηλαδή. Μέχρι τότε, εσύ απλά να ακολουθείς τον δικό μας Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να μην κάνεις τρέλες επειδή είναι καλοκαίρι και οι δρόμοι είναι άδειοι. Ζώνη, κράνος, κινητό στην τσέπη και δε θα βαρεθούμε ποτέ να στα θυμίζουμε. Η ασφάλειά σου είναι το μόνο που μας νοιάζει ;)

Δες κι αυτά