Ιπτάμενες Ferrari χάνουν τη στροφή και προσγειώνονται σε μάντρα κήπου στην Ιταλία

Έτσι «σκάνε» στον τοίχο 600.000 ευρώ

Καπό Ferrari ασπρόμαυρο από πάνω


Θα έλεγε κανείς πως, αν δώσεις ας πούμε 350.000 ευρώ για να βάλεις τα χέρια σου πάνω στο τιμόνι μιας Ferrari, θα πρόσεχες πάρα πολύ το αυτοκίνητό σου. Δηλαδή, λογικά θα δοκίμαζες το γκάζι του, που σου δίνει την αίσθηση πως πιλοτάρεις αεροπλάνο, αλλά ταυτόχρονα θα είχες το όχημα μη βρέξει και μη στάξει. Σαν τον μπαμπά της Μαφάλντα, αν θυμάσαι, που γυάλιζε το καπό με το μανίκι του, μόλις κάποιος το ακουμπούσε.

Συγγνώμη, παίρνετε τη Ferrari σας από τη μάντρα μου;

Αυτό σίγουρα δεν ίσχυε για δύο οδηγούς Ferrari- μία 296 GTB και μία F12, σύνολο περίου 600.000 ευρώ, δηλαδή- που κατάφεραν να τις προσγειώσουν πάνω στην περίφραξη σπιτιού στην περιοχή Molino Basso της Ιταλίας.

Κι όταν λέμε να τις προσγειώσουν, εννοούμε πως και τα δύο κομψοτεχνήματα-πάνω-σε-ρόδες βρέθηκαν στον αέρα πριν καταλήξουν στο έδαφος και τον τοίχο του σπιτιού. Η συνέχεια μπορεί να πονέσει τα μάτια σου.

Εικόνα κήπου από κάμερα ασφαλείας, ιπτάμενη Ferrari προσκρούει στη μάντρα

Όταν το γκάζι γίνεται πηδάλιο

Εντάξει, Ferrari παίρνεις, ξέρεις τι να περιμένεις. Ένα τσικ να πατήσεις το γκάζι λίγο πιο βαριά, το αυτοκίνητο πετάει. Χωρίς εισαγωγικά. Οπότε θα πρέπει να είσαι διπλά προσεκτικός όταν ο δρόμος δεν σηκώνει τέτοια «πτήση». Αλλιώς μπορεί να σου συμβεί ό,τι και στους δύο φίλους παρακάτω.

Στροφή: αγνοείται

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, δύο οδηγοί Ferrari έτρεχαν σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή της Ανκόνα. Κι έτρεχαν τόσο που έχασαν τον έλεγχο των αυτοκινήτων τους, δεν πρόλαβαν να στρίψουν σε μία στροφή και τα πολυτελή οχήματα εκτινάχθηκαν για να πέσουν τελικά, πολύ εντυπωσιακά, πάνω σε περίφραξη σπιτιού.

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού βλέπουμε πρώτα τη 296 να ξεριζώνει το γκαζόν, να πετάει και να πέφτει άνω στον μεταλλικό φράχτη. Από κοντά και η F12, ένα δευτερόλεπτο μετά. Στο βίντεο φαίνονται χώματα, χόρτα και πιθανώς και κομμάτια των αυτοκινήτων να εκτοξεύονται στον αέρα και μέσα στην πισίνα του σπιτιού, δίπλα στο σημείο της πρόσκρουσης, ενώ ο ουρανός γεμίζει καπνό.

Ferrari σε πτήση: ο απολογισμός

Ε τι να λέμε. Φυσικά το πιο σημαντικό είναι πως βγήκαν όλοι ζωντανοί, δηλαδή ο Βέλγος και ο Ολλανδός, οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων, που ήταν, λέει, σε διακοπές με φίλους.

Για τα αυτοκίνητα πάλι, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Η 296 ήταν σε κακιά χάλια και η F12 σε ακόμα χειρότερα, αφού μετά το ατύχημα έπιασε και φωτιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί.

Ιταλικά μέσα αναφέρουν πως η τοπική αστυνομία εξετάζει το περιστατικό αναζητώντας τυχόν ευθύνες. Εικάζουμε πως δεν θα είναι και πολύ δύσκολη αυτή η έρευνα.

Μα τι γίνεται με τις Ferrari;

Μα πραγματικά, πώς γίνεται να οδηγείς ένα τέτοιο αυτοκίνητο και να του φέρεσαι έτσι; Εδώ βέβαια λέγαμε πριν λίγο καιρό για έναν άλλο οδηγό που είχε μία Ferrari F8 Tributo και τη κυκλοφορούσε ανασφάλιστη. Αν είναι δυνατόν.

Εμείς δεν κάνουμε τέτοια, ναι; Αυτοκίνητο ασφαλισμένο και ασφαλές, στην Hellas Direct. 💙

Δες κι αυτά