7 ταινίες με road trips για να πάρεις ιδέες για τα ταξίδια που έρχονται

Ταξίδια εκτός νομού; Σύντομα θα μπορείς. Μέχρι τότε, σου βρήκαμε έμπνευση για τα επόμενα ταξίδια με το αυτοκίνητο!

7 ταινίες με road trips για να πάρεις ιδέες για τα ταξίδια που έρχονται

Εντάξει, ξέρουμε τα μεγάλα ταξίδια με πλοία, αεροπλάνα, αερόστατα, υποβρύχια κτλ είναι πολύ περιορισμένα αυτή την περίοδο. Αλλά με το αμαξάκι; Με (έως) και δύο καλούς συνοδοιπόρους, μπορεί να γίνει δουλίτσα! Οι χερσαίοι δρόμοι θα είναι σε λίγο ανοιχτοί και θα μπορείς να κάνεις κι εσύ ένα ταξιδάκι της προκοπής, να ξεσκάσεις λίγο, να ανοίξει το μάτι σου ρε άνθρωπε!

Μέχρι να μπορέσεις να κάνεις κι εσύ το ταξίδι σου όμως, εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σου προτείνουμε μια λίστα ταινιών με ιστορίες του δρόμου να δραπετεύσεις λίγο, έστω και μέσω της μικρής οθόνης.


DUE DATE (2010)

στιγμιότυπο από την ταινία due date


Αποφεύγουμε συνειδητά την ελληνική μετάφραση του τίτλου γιατί δεν είναι και τόσο ελκυστική : "Μη σπρώχνεις, έρχομαι". Μα, αλήθεια τώρα; Υποτιμά λίγο και την ίδια την ταινία δηλαδή, που οκ δεν είναι και ΤΟ αριστούργημα της έβδομης τέχνης, αλλά την προτείνουμε γιατί έχει εκπληκτικό δίδυμο στο cast του : Robert Downey Jr και Zach Galifianakis. Μέσα από μια παρεξήγηση αυτοί οι δύο καλούνται να κάνουν ένα όχι μικρό ταξίδι με ένα Subaru Impreza διασχίζοντας 3 πολιτείες : Νέο Μεξικό, Τζόρτζια και Αλαμπάμα. Κωμικοτραγικές καταστάσεις με πολύ έξυπνο χιούμορ που σίγουρα σε κερδίζει, αλλά και πολύ ωραία τοπία του αμερικάνικου Νότου!


LITTLE MISS SUNSHINE (2006)

στιγμιότυπο από την ταινία Little Miss Sunshine

Όταν μία ετερόκλητη οικογένεια ξεκινάει ένα ταξίδι, για χάρη του μικρότερου μέλους της, της πολύ πολύ γλυκούλας Όλιβ που πολύ θέλει να λάβει μέρος στα παιδικά καλλιστεία, πολλά μπορούν συμβούν και πολλά να αποκαλυφθούν. Κυρίως συναισθήματα βαθιά κρυμμένα, μη ψάχνεις για μυστήριο εδώ, είναι δραματική κωμωδία με συγκίνηση και γέλιο. Τα καλλιστεία είναι στη Καλιφόρνια, εκείνοι στο Νέο Μεξικό. Ε, είναι μισή μέρα διαδρομή. Την οποία την κάνουν σε ένα πολύ vintage και hippy style κίτρινο Volkswagen Type 2.


THE MOTORCYCLE DIARIES / ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ (2004)

στιγμιότυπο από την ταινία The Motorcycles Diaries


Μα πόσες ιστορίες να αφηγηθεί μια μοτοσυκλέτα με την οποία έκανε τον γύρο της Νότιας Αμερικής ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα μαζί με τον φίλο του Αλβέρτο Γρανάδo; Πολλές. Συγκινητικές. Συνταρακτικές. Αληθινές! Το έτος: 1953. Η μηχανή: Norton 500 Εδώ, αντιλαμβάνεσαι τι θα πει ανθρωπο-γεωγραφία. Κάθε τόπος και άνθρωποι. Μοιάζουν ξεχωριστοί αλλά είναι συνάμα τόσο ίδιοι. Τοπία, ιστορίες και σκηνές που θα σε καθηλώσουν. Μη σου πούμε πως, αφού τη δεις, θα ψάξεις να δεις πως γίνεται να κάνεις κι εσύ ένα παρόμοιο road trip!


THELMA & LOUISE (1991)

στιγμιότυπο από την ταινία Thelma & Louise


Δύο πρώτοι λόγοι να τις δεις; 1. Susan Sarandon 2. Geena Davis. Τα κορίτσια θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από την κουραστική τους ρουτίνα (σου θυμίζει κάτι;). Μπαίνουν στο κάμπριο Ford Thunderbird του '66 της Λουίζ και παίρνουν τους δρόμους για άλλες πολιτείες. Εγκλήματα, κυνηγητό με μπάτσους, ερωτικές ιστορίες; Θα τα βρεις όλα εδώ. Αλλά κατά βάση, είναι ένας ύμνος στην γυναικεία φιλία και χειραφέτηση. Γενικά η φάση είναι: Girls just wanna have fun. And they do!


EASY RIDER (1969)

στιγμιότυπο από την ταινία Easy Rider


Coolness overload. Χίπηδες, ντιλεράδες, ντρόγκια, γκάνια και αμερικάνικος Νότος. Μια ταινία που εκφράζει τις αντιφάσεις της νεολαίας της εποχής. Μιας νεολαίας που κουβαλάει τις μηχανές και ψάχνει να βρει τον δρόμο για την ειρήνη, την ατομική και τη παγκόσμια. Πραγματικός πρωταγωνιστής φυσικά, οι μηχανάρες Harley-Davidson Hydra-Glide! Μια ταινία που τη βλέπεις κι ανοίγεις κουμπαρά για να αγοράσεις δική σου Harley να κυκλοφορείς με στυλ και αέρα κι ας είσαι στην Αλεξάνδρας.


THE STRAIGHT STORY (1999)

στιγμιότυπο από την ταινία The Straight Story

Ο David Lynch ζωγραφίζει κυριολεκτικά, εικόνες και συναισθήματα εδώ. Μιλάμε για την μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της πραγματικής ιστορίας του Alvin Straight που ξεκινά ένα ταξίδι με χλοοκοπτικό 30 χρόνων(John Deere 110 Lawn Tractor)! Ναι, με χλοοκοπτικό, γιατί ο άνθρωπος ήταν αγρότης και δεν μπορούσε να πάρει δίπλωμα οδήγησης λόγω θεμάτων υγείας, αλλά έπρεπε οπωσδήποτε να δει τον άρρωστο αδελφό του. Και μιλάμε για τεράστιο ταξίδι ε, από την Iowa στο Wisconsin: 400 χιλιόμετρα! Τα οποία δεν φάνηκαν εμπόδιο μπροστά στην ανάγκη του για λύτρωση. Υπερσυγκινητική η ερμηνεία του Richard Farnsworth!

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ/ ΟNE DAY IN AUGUST (2001)

πρωταγωνίστρια της ταινίας Δεκαπενταύγουστος


Έχουμε κι ελληνικής παραγωγής πρόταση. Ο δεκαπενταύγουστος είναι μια δραματική ταινία του 2001 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. 3 οικογένειες ξεκινούν ταξίδι για διακοπές η καθεμία κουβαλάει το δικο της σταυρό και η κάθε μία βιώνει το δικό της θαύμα στη διάρκεια του ταξιδιού. Πολύ διαπεραστικές ερμηνείες απο αγαπημένους ηθοποιούς. Διαδρομές με εικόνες από τη Βέροια μέχρι τη Πελοπόννησο. Καταλήγεις να νιώθεις συγκίνηση και συμπάθεια για όλους.

Το ταξίδι δεν πάει ξεροσφύρι. Θέλει μουσική!

Ποιος οδηγάει χιλιόμετρα χωρίς να βάλει μουσικούλα; Εμείς δεν ξέρουμε κανέναν. Αλλά ξέρουμε τα τραγούδια που ενδείκνυνται για ασφαλή οδήγηση και ποια όχι τόσο. Ρίξε μια ματιά, θα μας θυμηθείς!

Δες κι αυτά