Πόνεσαν τα μάτια μας! Τρελά κι απίθανα που είδαμε στους δρόμους το 2023

Κι εκεί που έλεγες «τα έχω δει όλα», αμ δε 🙄

μπλε αυτοκίνητο αναπποδογυρισμένο πάνω σε ράγες, εικόνα από το πλάι

Θυμάσαι κάποια φορά που ίσως βιαζόσουν να παρκάρεις και άφησες το αυτοκίνητο κάπως άτσαλα, να, εεε το μισό απ’ έξω, για παράδειγμα; Εγώ ναι, ομολογώ. Σου έχει τύχει να πας εκδρομή στο βουνό και γυρνώντας από την πεζοπορία να βρεις πάνω στο αυτοκίνητό σου τρία κατσίκια από κοπάδι που περνούσε από το σημείο; Και να μη φεύγουν και με τίποτα; Ε, συνέβη σε φίλο μου στην Πάρνηθα.

Έχουμε και περιστατικό με φίλο που ξέχασε το παράθυρο του αυτοκινήτου ανοιχτό τη νύχτα και το πρωί βρήκε δύο γάτες να κοιμούνται στα μπροστινά καθίσματα. Κλείνω με εκείνη τη φορά πριν χρόνια που μας σταμάτησαν για αλκοτέστ στην Πειραιώς, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Η οδηγός φυσικά δεν είχε πιεί - elementary, dear Watson. Αλλά, να, ήταν τότε τα χρόνια της αθωότητας και γυρίζαμε από ένα μπάτσελορ ντυμένοι Thundercats - η ομερτά δεν επιτρέπει να πω περισσότερα. Διερχόμενοι οδηγοί που ίσως σήμερα μας διαβάζουν μπορεί να θυμούνται κάτι αυτοσχέδιους Λάιν-ο με μπλε κολάν κι έναν Μαμ-Ρα τυλιγμένο με λευκά γκοφρέ και χαρτί τουαλέτας στην άκρη του δρόμου…

Εξωφρενικά σκηνικά στον δρόμο - 2023 edition

Στον δρόμο, τέλος πάντων, μπορούν να (σου) συμβούν διάφορα τρελά κι απίθανα κι όλοι έχουμε να θυμηθούμε από κάτι. Αλλά πέρα από τα ασυνήθιστα, αλλά όχι τελείως αναπάντεχα, το 2023 καταγράψαμε και μερικά «διαμάντια» που η φαντασία μας δεν τα είχε χωρέσει. Κι όσο κι αν λες «δεν είναι δυνατόν» βλέποντας τις εικόνες, μάντεψε: ήταν!

Αυτοκίνητο - κασκαντέρ ακινητοποιείται σε δύο ρόδες

Εντάξει, μπορούμε να εικάσουμε τι προηγήθηκε, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Η εικόνα από στενό της Αθήνας με αυτοκίνητο να έχει γείρει τρυφερά πάνω σε παρκαρισμένο τα λέει όλα. Αγαπιούνται τα παιδιά, ποιοι είμαστε εμείς να μπούμε εμπόδιο στην ευτυχία τους; Ε;

δρόμος στην Αθήνα, αυτοκίνητο έχει σηκωθεί στις δύο ρόδες πάνω σε παρκαρισμένο

Το καλό είναι πως η Ελλάδα χρόνια τώρα επενδύει στην αποκέντρωση. Οπότε το προνόμιο τέτοιων εικόνων δεν περιορίζεται στην Αθήνα, να καταγγέλλει ο κόσμος το υδροκέφαλο κράτος. Έχουν τέτοια και στο Ρέθυμνο, αμέ. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

δρόμος στο Ρέθυμνο, αυτοκίνητο έχει σηκωθεί στις δύο ρόδες πάνω σε παρκαρισμένο

(Πηγή φωτογραφίας: rethemnosnews.gr)

Παρκάρισμα - πλατεία Συντάγματος σημειώσατε 1

Αλλά, να σου πω και κάτι; Δεν είναι πια κατάσταση αυτή με το παρκάρισμα. Κινείσαι στο κέντρο και δεν βρίσκεις θέση πουθενά, τι να κάνεις πχια; Να πάρεις τα βουνά; Να παρκάρεις πάνω στην πλατεία Συντάγματος; Ε; Μίλα, Βίρνα!

Oh, wait.

Άσπρο αυτοκίνητο παρκαρισμένο μπροστά στην είσοδο του μετρό πάνω στην πλατεία Συντάγματος
Πηγή: Facebook

Γεια σας, παίρνετε το αυτοκίνητό σας από το κρεβάτι μου;

Αχά. Η ιστορία θα είχε πολύ ενδιαφέρον αλλά και μόνο το τέλος της τα λέει όλα. Κάπως, με κάποιον πολύ παράξενο τρόπο, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε σπίτι στη Λαμία. Αλλά όταν λέμε έπεσε, του έδωσε και κατάλαβε. Για την ακρίβεια γκρέμισε ένα μέρος του τοίχου και μπούκαρε στο υπνοδωμάτιο. Ευτυχώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν βρισκόταν στο δωμάτιο κι έτσι τώρα μπορούμε να αστειευόμαστε. Και να ευχόμαστε ο ένας να είχε κάνει ασφάλεια αυτοκινήτου και ο άλλος ασφάλεια σπιτιού...

σπίτι με μισογκρεμισμένο τοίχο, από την τρύπα φαίνεται ντουλάπα κρεβατοκάμαρας

Ενοχλώ; Δεν ενοχλώ!

Όχι, μα γιατί το λέτε αυτό, σας παρακαλώ! Παρκάρετε ελευθερα με το μισό αυτοκίνητο να κλείνει τη μία λωρίδα κυκλοφορίας κεντρικού δρόμου, ξένοι είμαστε;

μισή μισή εικόνα, αυτοκίνητο παρκαρισμένο στην άκρη του πεζοδρομίου κλείνει τον μισό δρόμο
Πηγή: Facebook

Πάνω στην άμμο την ξανθή γράψαμε τ’ όνομά της

Φύσηξεν ο μπάτης, σβήστηκε η γραφή, το αυτοκίνητο εκεί, στην ακτή του Αναύρου στον Βόλο. Σαν καρέτα καρέτα που γεννάει τα αυγά της.

αυτοκίνητο κολλημμένο στην άμμο
αυτοκίνητο κολλημμένο στην άμμο, στο φόντο θάλασσα

(Πηγή φωτογραφιών: TheNewspaper.gr)

Και μετά σου λένε πως τα Πατήσια είναι βαρετά

λευκό αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο στην άκρη του δρόμου, σαν παρκαρισμένο, με φόντο στενό δρόμο

Ελα, έλα, έλα. Έλα να δεις τι έκανες. Και πες μας και πώς το έκανες. Πραγματικά. (Ή πώς σου το έκαναν αυτό 😶)

Τι λέει; Είναι κρύα;

ταξί από μπροστά, έχει πέσει μέσα σε λακκούβα με νερά στην άσφαλτο, γύρω πορτοκαλί κορδέλες έργων

Το θες βουτιά; Το θες λασπόλουτρο; Πες το όπως θες. Ήταν πάντως σε μία λακκούβα που άνοιξε σε παράδρομο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε σημείο όπου εκτελούνταν έργα. Λίγο τα έργα, λίγο η πολλή βροχή, λίγο το ένα λίγο το άλλο, μην το κουράζουμε: Το ταξί την πήρε την ψυχρολουσία του. Ελπίζουμε αυτό να ήταν όλο.

Χωρίς σχόλιο

αυτοκίνητο με κάρτα ΑΜΕΑ παρκαρισμένο μπροστά σε ράμπα ΑΜΕΑ

(Πηγή φωτογραφίας: news247.gr)

Εξάγουμε πολιτισμό

Μην νομίζεις βέβαια πως τέτοια συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Έχουν κι οι άλλες χώρες τα κελεπούρια τους. Η κάθε μία με τα δικά της.

Να στην Αργεντινή μία οδηγός τα πήγε εξαιρετικά στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης. Έφερε τα πάνω κάτω, όχι αστεία. Ανέτρεψε όσα ξέραμε.

Φανταζόμαστε οι εξεταστές κάνουν ουρά για να είναι στο όχημα την επόμενη φορά που θα δώσει.

Στη Σλοβακία, κάμερα ελέγχου κυκλοφορίας τσάκωσε σκύλο στη θέση του οδηγού με το όχημα να κινείται. Και η αστυνομία εξέδωσε ολόκληρη ανακοίνωση κάνοντας συστάσεις για την ασφαλή μεταφορά κατοικιδίων με αυτοκίνητο. Θέατρο του παραλόγου που θα έκανε περήφανο και τον Ιονέσκο.

αυτοκίνητο στον δρόμο, σκύλος στη θέση του οδηγού

Στη Φινλανδία πάλι έχουν άλλα. Χαζεύουν το βόρειο σέλας, στα βόρεια έχουν μέρα 24 ώρες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και κάνουν όσο headbanging θέλουν καθώς έχουν τις περισσότερες κατά κεφαλή heavy metal μπάντες στον κόσμο. Οπότε άμα θέλουν παίρνουν το Tesla τους και το ανατινάζουν, αν ας πούμε τους πει το συνεργείο μια τρελή τιμή για αντικατάσταση μπαταρίας. Ή άμα θέλουν μαζεύουν 687 Tesla και σπάνε το παγκόσμιο ρεκόρ καθώς συγχρονίζουν τα φώτα τους στο πιο απίθανο Light Show ενώ παίζει το Sandstorm και το Everybody wants to rule the world. Ποιος να τους πει τι.

Τρελά κι απίθανα - ένα πρώτο δείγμα από το 2024

Το τρένο φεύγει στις 8

μπλε αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο πάνω σε ράγες τρένου

Το αυτοκίνητο βαρέθηκε να περιμένει; Ποιος ξέρει... Διαβάσαμε πάντως πως όποιος το οδηγούσε έφυγε, η αστυνομία το βρήκε έτσι, μόνο κι έρημο. Τι να πεις.

Τι να περιμένουμε το 2024, λοιπόν;

Ναι, θα πούμε το 2024 να πάει καλύτερα, με λιγό​τερα τρελά κι απίθανα στους δρόμους και κυρίως με λιγότερο επικίνδυνα περιστατικά. Γιατί αν μπορούμε τώρα και κάνουμε και λίγο πλάκα είναι επειδή τίποτα από τα παραπάνω δεν πήγε πάαααρα πολύ στραβά. Θα μπορούσε να έχει πάει; Φυσικά.

Οπότε θα ευχηθούμε περισσότερη ασφάλεια για όλους. Όχι επειδή είμαστε ασφαλιστική, αλλά επειδή έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Α, και να ζήσουν τα παιδιά. (Εικόνα από τον Βόλο και πάλι. Δεν ξέρουμε τελικά τι διάλεξε, στράπλες, γραμμή Α ή αμπίρ 🤔).

αυτοκίνητο έχει σπάσει τη βιτρίνα και έχει μπει σε μαγαζι νε νυφικά
Πηγή: taxydromos.gr

Δες κι αυτά