Τι γυρεύει ο Starman στην Κηφισίας; Περιμένει. Με τις ώρες.

Πώς μπορεί από ένα από απλό τρακάρισμα να μείνεις χωρίς αυτοκίνητο για 15 ημέρες. Ακόμη κι αν τόσες χρειάζεσαι για να διανύσεις 3 εκατ. μίλια στο Διάστημα.

Τι γυρεύει ο Starman στην Κηφισίας; Περιμένει. Με τις ώρες.

Υπολογίζουν ότι αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην τροχιά του Ήλιου, κάπου ανάμεσα στη Γη και τον Άρη. Και ότι έχει διανύσει πάνω από 807.000 χλμ. - όσο είναι όλοι οι δρόμοι της Γης, από 29,2 φορές ο καθένας! Ακόμη και το πόσες φορές έχει ακούσει το Space Oddity στο αυτοκίνητο έχουν βρει: 140.301

Κι όμως, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες. Το Tesla Roadster που είδαμε να εκτοξεύεται στο Διάστημα πέρσι, στις 6 Φεβρουαρίου, εντοπίστηκε πάνω στη Γη. Ήταν στην Κηφισίας, τρακαρισμένο, και περίμενε.

Τι πραγματικά συνέβη στο Tesla;

Το κερασί, αξίας $100.000, αυτοκίνητο εθεάθη τελευταία φορά στην Κηφισίας. Ήταν 8.00 το πρωί, Δευτέρας. Είχε κίνηση. Όλοι ήταν κάπως νευρικοί. Πίσω από το Tesla βρισκόταν ένα Yaris. Πρώτη, νεκρά. Πρώτη, νεκρά. Πρώτη, ΜΠΑΜ. Κλασικό τρακάρισμα.

Αλλά ο αφηρημένος οδηγός του Yaris ατύχησε. Μόλις προκάλεσε γρατζουνιά €1.000 σε ένα πανάκριβο Tesla. Δεν πειράζει. "Θα τα βρούμε, φίλε. Θα καλέσω τώρα την ασφαλιστική και ξεμπερδέψαμε".

40 λεπτά μετά το ατύχημα. Ακόμη εκεί.

Το Tesla έμεινε εκεί, ακινητοποιημένο, μέσα στην κίνηση, μέχρι να έρθει η ασφαλιστική να καταγράψει τη ζημιά.

Ήρθε ένα αυτοκίνητο! Αλλά δεν ήταν η ασφαλιστική. Ήταν ένας άνθρωπος από τη Φροντίδα Ατυχήματος που ήρθε να βγάλει φωτογραφίες και να πάρει πληροφορίες από τους οδηγούς. Κι έφυγε. Αυτό ήταν.

Κάτι πάει λάθος στην ιστορία.

Πώς γίνεται να περίμενε το Tesla 40 λεπτά μέχρι να έρθει κάποιος να φωτογραφίσει τη ζημιά του, όταν χρειάστηκε μόλις 28 λεπτά μέχρι να εκτοξευθεί στο Διάστημα και να βρεθεί στην τροχιά του Ήλιου;

Περίμενε. Έχει κι άλλο!

1 εβδομάδα. Χωρίς δήλωση.

Πέρασε μία εβδομάδα, από την ημέρα του ατυχήματος χωρίς καμία εξέλιξη. Κανείς - ούτε ο οδηγός, ούτε καν η ασφαλιστική του - δεν είχε ιδέα πού είναι η δήλωση του ατυχήματος.

Δεν μπορεί. 2,3 εκατ. άνθρωποι παρακολούθησαν live, μέσω YouTube, τις πρώτες ώρες του Tesla στο Διάστημα. Αλλά μόνο 1 άνθρωπος είχε εικόνα για τη ζημιά του εδώ στη Γη: Ο άνθρωπος που κατέγραψε το ατύχημα.

Άλλες 7 ημέρες. Χωρίς αποδοχή ευθύνης.

Ωραία. Η δήλωση έφτασε, επιτέλους, στην ασφαλιστική. Όλα έτοιμα; Όχι. Η ασφαλιστική έπρεπε να περιμένει να αποδεχτεί την ευθύνη η ασφαλιστική του άλλου οδηγού – και είχε 7 εργάσιμες ημέρες περιθώριο να το κάνει.

Ακόμη κι αν ήταν ξεκάθαρο ότι ευθυνόταν ο πελάτης της; Ναι.

Ακόμη κι αν το Tesla είχε αφήσει το κερασί χρώμα του στον από πίσω; Ναι.

Ακόμη κι αν υπήρχαν τουλάχιστον 10 οδηγοί που δε θα ξεχάσουν ποτέ τη στιγμή που είδαν έναν κακομοίρη να πέφτει πάνω σε ένα πανάκριβο Tesla; Ναι.

Ακόμη κι αν πρόκειται για το Tesla που μέσα σε 15 ημέρες ταξίδεψε 3.700.000 μίλια μακριά από τη Γη;

Ναι. Το Tesla, στην Ελλάδα, περίμενε 15 ημέρες την επισκευή του.

Σκίτσο του Starman ακινητοποιημένος μέσα σε ένα κόκκινο Tesla στη μέση του δρόμου
Ο Starman ακινητοποιημένος στη Γη! Από τους www.chalkguys.com.

Ο Έλον Μασκ θα τραβούσε τα μαλλιά του.

Δεν έχει νόημα να περιμένεις για κάποιον που θα έρθει απλώς να βγάλει φωτογραφίες. Μπορείς να τις βγάλεις μόνος σου. Κι από πού κι ως πού να ενημερώνεται η ασφαλιστική σου από μία τρίτη εταιρία για το ατύχημά σου;

Γιατί να μείνεις χωρίς αυτοκίνητο 15 ημέρες;

Στην Hellas Direct, ό,τι και να σου συμβεί, θα μιλήσεις απευθείας με εμάς, θα καταγράψουμε μαζί το ατύχημα, και την ίδια ημέρα θα αρχίσουμε τη διαδικασία αποζημίωσης. Αν είναι ξεκάθαρη η ζημιά δε θα περιμένουμε την αποδοχή της άλλης εταιρίας. Θα αναλάβουμε εμείς την πληρωμή. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη χάσεις χρόνο.

Ποιος ξέρει; Μπορεί να είσαι εσύ ο επόμενος Starman. Θα μπούμε εμείς εμπόδιο στα σχέδιά σου;

Δες κι αυτά