Ταινίες και σειρές που δε θα ήταν ίδιες χωρίς τις μοτοσυκλέτες τους

8 από ταινίες και 4 από σειρές, μοτοσυκλέτες που αγαπήσαμε και τις έχουμε στο μυαλό μας.

Ταινίες και σειρές που δε θα ήταν ίδιες χωρίς τις μοτοσυκλέτες τους

Σε κάποιους αρέσει να οδηγούν μοτοσυκλέτα, άλλοι μπορεί να έχουν ψύχωση με τα αξεσουάρ της, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγαπούν απλώς να τις θαυμάζουν στον δρόμο ή κατά καιρούς σε ταινίες και σειρές. Όποιος τύπος και να είσαι θα συμφωνήσουμε σε ένα: σε οποιαδήποτε στιγμή της μέρας σου ασχολείσαι με μοτοσυκλέτες και θέματα σχετικά με αυτές, νιώθεις μέσα σου ότι μαγεύεσαι και περνάει πολύ ευχάριστα ο χρόνος σου. Για αυτό και σκεφτόμαστε πριν από εσένα, για εσένα και σου έχουμε μία έκπληξη! Η καραντίνα μας βοήθησε και για αυτό ψάξαμε και φτιάξαμε μία λίστα με στολίδια που έχουν μείνει στο μυαλό μας μετά από τόσες ταινίες και σειρές που έχουμε δει αυτό το διάστημα.

Kill Bill/ Kawasaki ZZR 250

Η Uma Thurman με κίτρινη στολή πάνω στην κίτρινη Kawasaki ZZR 250

Είναι δύσκολο να ξεχάσει κανείς τη θεά Uma Thurman να σχίζει τους δρόμους με την κατακίτρινη μοτοσυκλέτα της. Πρόκειται για την Kawasaki ZZR 250 η οποία κυκλοφόρησε το 1990 σε Ιαπωνία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Μας έχει μείνει στο μυαλό η σκηνή εκείνη όπου βγαίνει από το αεροπλάνο έχοντας φτάσει πια στο Τόκιο και ξεκινάει να ακολουθεί με τη μοτοσυκλέτα της τους εχθρούς της για να τους αντιμετωπίσει. Τι ταινία! Αλλά και τι μηχανή!

Ghost Rider/ chopper

Η chopper για το Ghost Rider

Μα φυσικά, τι νόμιζες; Δεν γινόταν να λείπει η ταινία αυτή από εδώ. Εκτός του ότι τα σπάει ο Nicolas Cage, μιλάμε και για μια μοτοσυκλέτα που όταν την αντικρύσαμε μας πέσανε τα σαγόνια. Μείναμε με ανοιχτό το στόμα -και με το δίκιο μας δηλαδή! Πρόκειται για μια chopper η οποία σχεδιάστηκε κομμάτι-κομμάτι από την αρχή για την ταινία του 2007. Το πρωτότυπο design της και γενικά το στυλ της είναι απίστευτο. Συμφωνείς;

Pulp Fiction/ Harley Davidson FXR

Ο John Travolta πάνω σε μια Harley Davidson FXR

Harley Davidson FXR. Έλα παραδέξου το! Σε κάποια φάση της ζωής σου έχεις φανταστεί να σαρώνεις με αυτό το αριστούργημα. Αγαπημένη μας ταινία και σίγουρα αγαπημένη μας Harley! Μας αρέσει πολύ το κλασικό, δεν το κρύβουμε! Ήταν το 1994 που η παρέα του John Travolta και της Uma Thurman, μας σύστησαν στον κόσμο του Pulp Fiction και σε αυτό το διαμάντι!

Mad Max/ Kawasaki kz1000

Η Kawasaki kz1000 από την ταινία mad max με τους δύο πρωταγωνιστές

Κλασική ταινία με πολύ vintage χροιά, από την οποία γεννήθηκε μέσα μας ο μαχητής του δρόμου. Τι να πρωτοπούμε για αυτή την ταινία;  Εμείς λέμε να ξεκινήσουμε από την ακαταμάχητη Kawasaki kz1000 που έκλεψε την παράσταση. Πολύ καλοσχεδιασμένη και μοντέρνα ως προς τον σχεδιασμό της, η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα κατάφερε το 1977 να συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω της. Πάρε κι εσύ μία γεύση από τη βασίλισσα!

Mission Impossible/ Triumph Speed Triple

Ο Tom Cruise οδηγεί μια Triumph Speed Triple σε έναν δρόμο με γρασίδι

Καταδίωξη, ξύλο και επικίνδυνο περιβάλλον. Ο Tom Cruise στην «Επικίνδυνη Αποστολή» μας καθήλωσε, καθώς λέγεται ότι πολλά από αυτά που είδαμε στην ταινία τα έκανε ο ίδιος και όχι κάποιος επαγγελματίας κασκαντέρ. Πολύ κουλ ε; Η τοπ σκηνή σε αυτή την ταινία είναι εκείνη που ξεκινάει το κυνηγητό και έχουμε μια πολύ καθαρή εικόνα της απίθανης μοτοσυκλέτας Triumph Speed Triple.

Star Trek Beyond/ Hilts PX70

Μια Hilts PX70 ανάμεσα σε πέτρες

Εξωγήινοι, κυνηγητό και εξωπραγματικά σύμπαντα. Εκτός όμως από αυτά, ποιου το μάτι έπεσε στην Hilts PX70; Το δικό μας φυσικά. Εκτός από το σασπένς που μας προκαλεί η ταινία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι νιώσαμε και ένα σκίρτημα μόλις αντικρύσαμε αυτή την ομορφιά! Κομψές γραμμές και προσεγμένες λεπτομέρειες, κλασική και διαχρονική.

Matrix Reloaded/ Ducati 996

Η Carrie Anne Moss οδηγεί μια Ducatti 996

Θα έχεις κουραστεί να ακούς συνέχεια για το πόσο μπροστά ήταν αυτή η ταινία για την εποχή της. Και εμείς, αλλά ήταν τι να κάνουμε! Ο Νίο και η Τρίνιτι - ή αλλιώς ευρέως γνωστοί Keanu Reeves (που δεν κάνει βήμα χωρίς μοτοσυκλέτα!) και Carrie Anne Moss, μας έβαλαν τα γυαλιά στη σκηνή της καταδίωξης και δεν ξέραμε που να πρωτοεστιάσουμε; Σε εκείνους που κινδύνευαν ή στην απόλυτη Ducati 996; Τελικά, δεν σου κρύβουμε ότι μας κέρδισε η μοτοσυκλέτα!

Transformers/ Aprilia RS 125

Μια Aprilia RS 125 παρκαρισμένη και δίπλα της η Megan Fox

Ξεκάθαρα ταινία που αγαπούν όσοι είναι πορωμένοι με τα αυτοκίνητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είδαμε και μοτοσυκλέτες εδώ. Εκτός από την παρέα των Arcee, τα Transformers που μεταμορφώνονταν σε μηχανές, είδαμε και την Megan Fox να κατακτά τους δρόμους με την κατακόκκινη Aprilia RS 125 και παγώσαμε!

The Walking Dead/ Honda CB750 Nighthawk

Η Honda CB750 Nighthawk με τον Daryl αναβάτη

Ωπ! Μην αναρωτιέσαι γιατί είναι στη λίστα μας. Σίγουρα όχι για τα εφέ και τα creepy ζόμπια της. Είναι εδώ για το στολίδι που οδηγεί ο Daryl που είναι ο ορισμός του badass. Μπορεί να φαίνεται λίγο ταλαιπωρημένη και σκονισμένη αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο κουλ. Και μιλάμε για την Honda CB750 Nighthawk, που βρέθηκε στο δρόμο του την κατάλληλη στιγμή και από τότε του έχει σταθεί σε πολλές δύσκολες στιγμές.

Arrow/ Ducati Diavel

Παρκαρισμένη Ducati Diavel μπροστά από μια πισίνα γεμάτη φύλλα

Καλωσόρισες στον φανταστικό κόσμο των super ηρώων. Ναι καλά άκουσες, μιλάμε για τον Arrow τον σούπερ ήρωα με το τόξο, που από την πλούσια οικογένεια και την τεράστια έπαυλή του, κατέληξε μετά από ένα ναυάγιο σε ένα ερημικό νησί της Ιαπωνίας. Μετά από χρόνια τον εντοπίζουν και γυρνάει σπίτι του σαν Arrow, ξορκίζοντας το κακό από την πόλη του, καβάλα στην Ducati Diavel. Μιλάμε για απίστευτο κομμάτι, συμφωνείς;

Sons Of Anarchy/Harley-Davidson

Οι ηθοποιοί από το Sons of Anarchy πάνω στις μηχανές τους

Δεν θα μπορούσε να λείπει από εδώ αυτή η σειρά. Το απόλυτο οφθαλμόλουτρο για τους λάτρεις των μοτοσυκλετών! Δυσκολευτήκαμε αρκετά ποια από όλες τις μοτοσυκλέτες να διαλέξουμε και γι' αυτό καταλήξαμε στις δύο καλύτερες κατά τη γνώμη μας.

Chibs/ Harley-Davidson Dyna Street Bob

Η Harley-Davidson Dyna Street Bob με τον Chibs αναβάτη

Jax και Opie / Harley-Davidson Dyna Super Glide Sport

Harley-Davidson Dyna Super Glide Sport

Και τώρα που φτάσαμε στο τέλος, μην στεναχωριέσαι γιατί μπορείς να συνεχίσεις το ταξίδι σου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, εμείς δεν σε ξεχνάμε. Αν είσαι περίεργος, μπορείς να δεις μερικά από τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για μοτοσυκλέτες ή ποια είναι τα πιο μακρινά ταξίδια που έχουν γίνει με μοτοσυκλέτα! Αλλιώς, μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις το Sons of Anarchy;

Δες κι αυτά