Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα για τους car lovers

Από κάλτσες μέχρι τρόμπες κι από φορτιστές μέχρι μανικετόκουμπα, κάνε δυναμικό count down με αξεσουάρ που θα κάνουν τη διαφορά!

Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα για τους car lovers

Έχεις φίλο που διαβάζει πολύ; Ευκολάκι, θα του πάρεις δώρο βιβλία. Έχεις φίλη που αγαπά την τεχνολογία; Θα της πάρεις δώρο ένα γκατζετάκι. Έχεις φίλο που μαγειρεύει; Κάποιο αξεσουάρ της κουζίνας θα λιμπίζεται. Και μια φίλη που αγαπά τη ζαχαροπλαστική; Τα κουπάτ δεν είναι ποτέ αρκετά.

Σίγουρα θα έχεις και έναν φίλο ή μία φίλη που αγαπά πολύ το αυτοκίνητο, τα ταξίδια, την οδήγηση. Η θέση του οδηγού είναι σαν να φτιάχτηκε για εκείνον/η, ξέρει ακριβώς τι σημαίνουν όλα τα λαμπάκια του αυτοκινήτου (εδώ το κουίζ που θα σε κάνει ειδικό) και παρακολουθεί κάθε τι νέο που μπορεί να αναβαθμίσει την οδηγική εμπειρία.

Αναρωτιέσαι τι να τους πάρεις για τις γιορτές; Μην ψάχνεις άλλο, ψάξαμε εμείς για σένα. Αν κάποτε μπήκες στο αυτοκίνητό τους με χώματα, αν σου αναποδογύρισε η σακούλα με το κουλούρι, αν πείραξες τον καθρέφτη για να φτιάξεις τα μαλλιά σου και το θυμούνται ακόμα, ήρθε η ώρα να εξιλεωθείς!

ΥΓ. Τα links που βάλαμε δεν αποτελούν τη μοναδική πηγή για να βρεις τα προτεινόμενα δώρα, ούτε έχουμε κάποιο κέρδος αν τα χρησιμοποιήσεις. Τα βάλαμε μόνο για διευκόλυνση :-)

Ασύρματος φορτιστής αυτοκινήτου

Αυτός ο ασύρματος φορτιστής λύνει τα χέρια του οδηγού. Τον βάζεις στον αεραγωγό ή και σε άλλο σημείο στο ταμπλό, τον συνδέεις με την υποδοχή του αναπτήρα, ακουμπάς το κινητό σου πάνω του και αυτό φορτίζεται χωρίς να σε νοιάξει ποτέ ξανά αν ξέχασες το καλώδιο στο σπίτι. Λειτουργεί και σαν βάση για το κινητό, αν το χρησιμοποιείς ως GPS.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Πολύ βολικοί οι φορτιστές με πλαϊνά άγκιστρα που ανοίγουν μόνα τους και κλείνουν για να κρατήσουν το κινητό στη θέση του. Τέρμα η αναζήτηση κινητού κάτω από το κάθισμα/ το πατάκι/ τα πεντάλ.

Να το ξανασκεφτείς; Ναι, αν έχει ο φίλος/ η φίλη καινούργιο αυτοκίνητο, γιατί είναι πιθανό να διατίθεται με τον εξοπλισμό του οχήματος.

Τιμή: Το βρήκαμε εδώ σε τιμές που ξεκινούν κάτω από 10 ευρώ και αγγίζουν τα 60, με πολύ καλές επιλογές περίπου στο μέσο. Επίσης εδώ από 10 έως 30 ευρώ. Υπάρχει και στο amazon.

Κάλτσες Heel Tread με έμπνευση το αγαπημένο του/της αυτοκίνητο

Κάλτσα με μοτίβα που θυμίζουν αυτοκίνητο

Δεν μιλάμε για κάλτσες με αυτοκινητάκια πάνω και περίμενε πριν χλευάσεις αυτή την επιλογή. Γιατί εδώ οι άνθρωποι της Heel Tread αντλούν έμπνευση από τα αυτοκίνητα και την αγάπη μας γι’ αυτά και οι κάλτσες τους είναι φόρος τιμής σε θρυλικά μοντέλα και εμβληματικά αυτοκίνητα. Τα μοτίβα τους θυμίζουν προβολείς, αεραγωγούς ή ανθρώπους που έγραψαν ιστορία, όπως οι κάλτσες Ayrton στα χρώματα του κράνους του θρυλικού πιλότου της F1. Μην κοιτάμε το δάχτυλο, εεε, συγγνώμη, το πόδι, ας δούμε την τέχνη που κρύβει κάθε ένα ζευγάρι.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Το μήνυμα της εταιρίας είναι πως σου επιτρέπει να πάρεις το πάθος σου για την αυτοκίνηση μαζί παντού, ακόμα και στο κρεβάτι. Και μόνο γι’ αυτό, douze points.

Να το ξανασκεφτείς; Μόνο αν οι φίλοι σου δεν φορούν κάλτσες.

Τιμή: Από 10 ευρώ το ζευγάρι – και κάποια σε προσφορά με 7 και 8 ευρώ. Υπάρχουν και πακέτα από 40 ευρώ. Από αυτή την τιμή και πάνω δεν χρεώνεσαι μεταφορικά (η εταιρία εδρεύει στην Πορτογαλία). Υπολόγισε όμως και χρόνο παράδοσης, για την Ευρώπη είναι 3 με 10 εργάσιμες. Εναλλακτικά δες και amazon.

Οδήγηση Ferrari

Κόκκινη Ferrari σε αφίσα

Για εκείνον τον φίλο ή τη φίλη που έχει μινιατούρα Ferrari στο γραφείο του/της και ονειρεύεται κάποτε να ζήσει την εμπειρία από τη θέση του οδηγού, αυτό είναι το ιδανικό δώρο: Οδηγίες, οδήγηση και συνοδήγηση σε Ferrari 360 Modena «σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Αθήνας». Εσύ αγοράζεις το voucher από εδώ, εκείνος/η ζει το όνειρο. Δυνατότητες και διάρκεια οδήγησης ποικίλουν, δίνεται και DVD για να έχει να δείχνει στα εγγόνια.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: 3.586 κυβικά, 450 ίπποι, επιτάχυνση από στάση 0-100 χλμ. 4'', τελική ταχύτητα 310χλμ./ώρα. Να πούμε κι άλλα;

Να το ξανασκεφτείς; Αν το σηκώνει ο προϋπολογισμός σου, όχι.

Τιμή: Υπάρχουν διάφορες επιλογές με οδήγηση για 15’ ή για μισή ώρα και διάφοροι συνδυασμοί, σκέψου τι θα κάνει τους φίλους σου ευτυχισμένους και τι αντέχει η τσέπη σου. Θα παίξεις από 75 ευρώ και πάνω αν είναι ατομικό δώρο, για πέντε άτομα ωστόσο θα ανέβεις πάνω από τα 500 ευρώ.

Θερμαινόμενο ξυραφάκι GilletteLabs Bugatti Limited Edition

Ξυραφάκι Gillette και αυτοκίνητο Bugatti

Μια μικρή νότα πολυτέλειας και κομψότητας στο καθημερινό ξύρισμα έρχεται να χαρίσει αυτή η συνεργασία της Gillette με τη Bugatti. Το θερμαινόμενο ξυραφάκι φτιάχτηκε με βάση τη σχεδιαστική φιλοσοφία της αυτοκινητοβιομηχανίας και βγαίνει στο χαρακτηριστικό agile bleu. Προφανώς θα κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά θα το πάρεις για το design και την απαράμιλλη ποιότητά του. Και γιατί μάλλον θα είναι ό,τι πιο κοντινό σε Bugatti θα αποκτήσει ποτέ ο τρελαμένος φίλος σου.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Σίγουρα χρήσιμη η τεχνολογία του, αλλά είναι η λέξη Bugatti που εντυπωσιάζει, τι να κάνουμε.

Να το ξανασκεφτείς; Αν ενδιαφέρεσαι όντως, μην το ξανασκεφτείς γιατί είναι πιθανό να μη βρεις κανένα. Να το ξανασκεφτείς αν ψάχνεις ένα οικονομικό δώρο, εδώ θα βάλεις το χέρι στην τσέπη.

Τιμή: Το βρήκαμε εδώ στα 153 ευρώ, αλλά να υπολογίσεις και τα μεταφορικά που είναι άλλα περίπου 50 ευρώ. Και τον χρόνο παράδοσης (πάνω από 15 μέρες).

Φορητός κάδος απορριμμάτων

Κάθισμα αυτοκινήτου με σκουπίδια και φορητός κάδος

Να ένας πρακτικός κι ευγενικός τρόπος να πεις σε εκείνους τους φίλους που το αυτοκίνητό τους θα χρειαστεί έλεγχο από το ΚΕΕΛΠΝΟ πως μπορούν να κρατούν την καμπίνα του λίγο πιο καθαρή.

Αυτός ο φορητός κάδος τοποθετείται σε διάφορα σημεία στο αυτοκίνητο, όπως στο πίσω μέρος του καθίσματος του συνοδηγού ή στο λεβιέ των ταχυτήτων και μπορεί να σε σώσει από τα πεταμένα μπουκάλια νερού/μωρομάντιλα/μάσκες/καλαμάκια/χαρτάκια από τσίχλες (όχι εγώ, ένας φίλος) και από το κυνήγι του χαμένου σκουπιδιού μέσα στο αυτοκίνητο.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Τσέκαρε αυτούς που όταν δεν χρησιμοποιούνται κλείνουν και δεν πιάνουν καθόλου χώρο.

Να το ξανασκεφτείς; Μόνο αν το αυτοκίνητο των φίλων σου λάμπει.

Τιμή: Υπάρχουν πολλά είδη για να διαλέξεις. Ένα που ξεχωρίσαμε (χρήσιμο το να διπλώνει) θα το βρεις μεταξύ 12 και 21 ευρώ, αλλά υπολόγισε και τα μεταφορικά. Εμείς το βρήκαμε εδώ και εδώ.

Μανικετόκουμπα με όργανα του ταμπλό

Μανικετόκουμπα με όργανα μέτρησης αυτοκινήτου

Οι φίλοι που αγαπούν πολύ το αυτοκίνητό τους και ό,τι έχει σχέση με αυτό θα τα εκτιμήσουν: μικρά κομψά μανικετόκουμπα που απεικονίζουν όργανα από το ταμπλό του αυτοκινήτου, όπως ταχύμετρο, στροφόμετρο και δείκτη καυσίμου.

Δεν είναι δώρο που θα ευχαριστηθούν μέσα στο αυτοκίνητό τους, αλλά δώρο που θα τους επιτρέψει να πάρουν μαζί τους την ατμόσφαιρά του.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Ναι ναι, ξέρουμε, πολλά αυτοκίνητα δεν έχουν πια τέτοια όργανα στο ταμπλό αλλά ηλεκτρονικά. Εδώ πάμε σε πιο vintage εκδοχή.

Να το ξανασκεφτείς; Μόνο αν οι φίλοι σου δεν φορούν μανικετόκουμπα.

Τιμή: Οικονομικό δωράκι, το βρήκαμε στο amazon από περίπου 6 ευρώ αλλά και σε πιο ακριβή εκδοχή, στα 18 ευρώ. Μπορείς να το βρεις και εδώ και με άλλο σχέδιο, από 20 έως 35 ευρώ.

Τρόμπα που συνδέεται στον αναπτήρα

Ξεφούσκωτο λάστιχο αυτοκινήτου συνδεδεμένο με τρόμπα

Χάνουν τα λάστιχα αέρα; Πάτησες κάτι κι ένα λάστιχο ξεφουσκώνει; Η λύση για τους πολύ προνοητικούς φίλους σου είναι αυτή η τρόμπα. Φυσικά δεν αντικαθιστά την οδική βοήθεια αλλά μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση για λίγο. Τη συνδέεις στην υποδοχή του αναπτήρα, φουσκώνεις όσο χρειάζεται, κι έφυγες. Θυμήσου πως για τη σωστή ένδειξη αέρα τα λάστιχά σου πρέπει να είναι κρύα.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Γενικά κάνει αρκετό θόρυβο, αν θεωρείς πως είναι πρόβλημα δώσε έμφαση σε αυτό το χαρακτηριστικό στο μοντέλο που θα διαλέξεις.

Να το ξανασκεφτείς; Μόνο αν οι φίλοι σου δεν θέλουν να έχουν στο πορτμπαγκάζ τους μία λύση σε ένα πιθανό πρόβλημα.

Τιμή: Μπορείς να βρεις και με 5 ευρώ ενώ οι ακριβότερες κάνουν πάνω από 100 ευρώ. Εμείς βρήκαμε εδώ καλές επιλογές στο μέσο της τιμής, και από εταιρίες που εμπιστευόμαστε. Ως γνωστόν, ό,τι πληρώνεις παίρνεις.  

Ομπρέλα που ανοίγει και κλείνει ανάποδα

Design με την ομπρέλα που κλείνει ανάποδα

Αυτή η ομπρέλα δεν ανοιγοκλείνει όπως οι συνηθισμένες αλλά όλη η επιφάνειά της κατεβαίνει στο άνοιγμα και ανεβαίνει στο κλείσιμο. Έτσι, πρώτον, μπορείς να την κρατάς ανοιχτή μέχρι να μπει το κεφάλι σου μέσα στο αυτοκίνητο ή να βγεις από αυτό, κι έτσι να μη βραχείς καθόλου. Δεύτερον, μπορείς να τη γυρίσεις ανάποδα και να τη στραγγίξεις για να τη βάλεις μέσα όσο το δυνατόν πιο στεγνή.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Τα πολύ ωραία σχέδια με το διάστημα και τον ουρανό.

Να το ξανασκεφτείς; Όχι! Μόνο ο βρεγμένος (και ο αχτένιστος) δεν φοβούνται τη βροχή, είπε ένας σοφός (εγώ).

Τιμή: Από 10 έως 30 ευρώ περίπου. Τη βρήκαμε εδώ στα 15 ευρώ, στην ίδια τιμή και εδώ. Στο amazon διατίθεται σε εκπληκτικά σχέδια αλλά αυτή τη στιγμή τη δείχνει out of stock.

Καλή χρονιά, λοιπόν!

Τώρα ξέρεις πού να κινηθείς και για τους φίλους σου που αγαπούν τους τέσσερις τροχούς, οι επιλογές είναι πολλές. Φυσικά, η σκέψη μετράει πάνω απ' όλα, αλλά και ένα δωράκι ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Ο χρόνος - και η χρονιά- μετρά αντίστροφα. Δώρα; τσεκ. Χριστουγεννιάτικο δέντρο; τσεκ. Βασιλόπιτα; τσεκ. New year's resolutions (λέμε τώρα); τσεκ. Διπλοτσέκαρε το να είσαι με αγαπημένους σου ανθρώπους και το να έχεις καλή διάθεση, που είναι πιο σημαντικά από όλα τα παραπάνω - και όχι τόσο αυτονόητα όσο νομίζαμε. Και (πόσο χειρότερα να πάει) καλή χρονιά!  

Δες κι αυτά