10 ιδέες δώρων για τους τρελαμένους με την οδήγηση φίλους σου

Τα ψώνια χριστουγεννιάτικων δώρων για τους αυτοκινητάκηδες φίλους μόλις έγιναν παιχνιδάκι!

10 ιδέες δώρων για τους τρελαμένους με την οδήγηση φίλους σου

Όλοι έχουμε έναν φίλο που έχει τρέλα με τα αυτοκίνητα. Αυτό έχει πολλά θετικά. Αρχικά, είναι πρόθυμος να σε πετάξει για πλάκα στον Ωρωπό ακόμη κι αν ο προορισμός του είναι η Λυκόβρυση. Επίσης, σε ό,τι έχει να κάνει με αυτοκίνητο, είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια. Καμιά φορά είναι κουραστικό - όπως όταν βλέπετε ταινία με όμορφα κλασικά αμάξια και αυτός πρέπει να ταυτοποιήσει ΚΑΘΕ μοντέλο και να θυμηθεί ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕΙ ποιας χρονολογίας είναι.

Αλλά συνήθως είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά όταν τον χρειάζεσαι για να σου εξηγήσει τι έχει πάθει το αυτοκίνητό σου και γιατί σκούζει. Και ακόμη σημαντικότερα, όταν σκέφτεσαι τι δώρο να του πάρεις για Χριστούγεννα! Ας μιλήσουν οι ειδικοί! 10 δώρα που ταιριάζουν στον αυτοκινητάκια φίλο σου.

Βιολογικός καθαρισμός: θάνατος στα ακάρεα!

Λογικά είναι στην πέννα το αυτοκίνητό του. Έτσι συνήθως συμβαίνει με τους λάτρεις αυτοκινήτων. Πώς το λέει στο Comedy Rides ο Αλέξανδρος Τσουβέλας; Ακόμη και τα χνότα της ανάσας σου στο τζάμι μπορεί να τον βγάλουν εκτός εαυτού.

Τι να τον κάνεις; Έναν τον έχεις! Ε, λοιπόν, αυτός θα εκτιμήσει όσο κανένας άλλος έναν δωρεάν βιολογικό καθαρισμό. Γιατί ξέρει ότι τα ακάρεα που κρύβονται μέσα στο ύφασμα του αυτοκινήτου εξοντώνονται μόνο με μία εξονυχιστική διαδικασία που διαρκεί από 2 έως 4 ώρες – και άλλες 2 ώρες που πρέπει να μείνει στάσιμο το αυτοκίνητο με το κλιματιστικό ανοιχτό και τα παράθυρα κλειστά. Αυτό είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Φυσικά δε χρειάζεται να έχει εμμονή με την καθαριότητα! Ειδικά για οδηγούς γονείς (δίποδων ή τετράποδων), ένας βιολογικός καθαρισμός μία στο τόσο χρειάζεται.

Κόστος: Από €30 έως €60.

Κάλυμμα καθισμάτων για τριχωτά κατοικίδια  

Και μιας και αναφερθήκαμε στα τετράποδα, για τον φίλο σου που έχει κατοικίδιο: κάλυμμα καθισμάτων! Δε θα σταματήσει το διαχρονικό πρόβλημα της τρίχας που αιωρείται, αλλά θα διευκολύνει τον φίλο σου να κρατάει το αυτοκίνητο πιο καθαρό! Μην ανησυχείς δε θα το πάρει σαν σπόντα. Θα το εκτιμήσει.

Υπάρχουν πολύ φτηνά και υπερβολικά ακριβά. Πρόσεξε να έχει δύο θηλιές, ώστε να κουμπώνει γύρω από το προσκέφαλο των μπροστινών καθισμάτων και το προσκέφαλο των πίσω καθισμάτων. Το ίδιο κάλυμμα μπορεί να μπει και στο πορτ μπαγκάζ!

Σκύλος κάθεται στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου πάνω στο ειδικό κάλυμμα καθισμάτων

Κόστος: Από €5 έως €150.

Βάση κινητού για το αυτοκίνητο: Eyes on the road!

Αν δεν το έχει, πάρτου το, χθες! Η βάση κινητού για αυτοκίνητο δεν είναι μόνο άλλο ένα αξεσουάρ που αγαπάει όποιος είναι γκατζετάκιας. Είναι θέμα ευκολίας και ασφάλειας. Κουμπώνει είτε στο κλιματιστικό, είτε στο ταμπλό, είτε στον μπροστινό καθρέφτη για να έχεις άμεση οπτική επαφή με την οθόνη του κινητού σου. Έτσι, αντί να κρατάς με το δεξί χέρι το κινητό και να το κοιτάς κάθε τόσο, το έχεις μόνιμα στερεωμένο σε μία βάση για να το βλέπεις εύκολα την οθόνη. ΌΧΙ για να στέλνεις μηνύματα ΕΝΩ ΟΔΗΓΕΙΣ. Αλλά για να βλέπεις τις οδηγίες στο Google Maps ή όποιο άλλο app χρησιμοποιείς σχετικά με οδήγηση, χωρίς να χαμηλώνεις τα βλέφαρα και να αποσπάται η προσοχή σου στον δρόμο.

Κόστος: Από €2 έως €50.

Βόλτα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Είναι κάτω από τη μύτη μας! Ένα μουσείο με πάνω από 100 θρυλικά μοντέλα στο κέντρο της Αθήνας. Κι αν έχει πάει; Μην ανησυχείς. Θα ξαναπάει. Ξανά, και ξανά. Είναι παράδεισος. Κλασικά μοντέλα από τον 19ο και 20οαιώνα. Τιμόνια, κατσαβίδια, χειρόφρενα από κάθε δεκαετία. Το ίδιο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο DARTH VADER (ο ηθοποιός φυσικά): μία Jensen C V8 Mk II του ’62. Ακόμα και το αυτοκίνητο των Flintstones από το μακρινό 2381 π.Χ. Και η πιο ρεαλιστική εκπλήρωση της φαντασίωσής του: 5 λεπτά σε πίστα Formula 1 με μία McLaren - σε προσομοίωση εννοείται.

Εσωτερικό του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου
hellenicmotormuseum.gr

Κόστος: Από €5 έως €10.

Φιλική συμβουλή: Αν ΔΕΝ έχεις κι εσύ την ίδια λόξα με ό,τι έχει ρόδες, μην πας μαζί του 😊

Bonus για σένα: Αν έχεις παιδάκι που αναπτύσσει την ίδια αγάπη σε αυτοκίνητα, μπορείς να ρίξεις μία ματιά στις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά – είναι δωρεάν!

Εισιτήρια για τη Formula 1. The real thing!

Αν ξέρεις από τώρα ποιες ημέρες δεν μπορεί να σε δει τον επόμενο χρόνο γιατί ENNOEITAI θα είναι κολλημένος στο καφέ που δείχνει αγώνες Formula 1, κάντου τη χάρη και στείλτον να το δει από κοντά, με ένα εισιτήριο για ένα γκραν πρι.

Η Formula 1 γίνεται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Κλασικές επιλογές των φιλάθλων – και πιο κοντινοί και άρα οικονομικοί προορισμοί - είναι η Μόντσα στην Ιταλία ή το Μόντε Κάρλο στο Μονακό. Θα σε λατρέψει.

Κόστος: Από €54 έως €1,804 (just saying).

Δεύτερο κλειδί έχει;

Αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να μείνει χωρίς κλειδί. ΠΟΤΕ. Σκέψου τι θα κάνει αν χάσει το κλειδί του. Καλώς, η Οδική Βοήθεια θα τον μεταφέρει στο σημείο που έχει δεύτερο κλειδί. Κι αν δεν έχει δεύτερο; Το’χουμε. Δώρο από το πουθενά: ένα αντικλείδι immobiliser. Μπες σε ένα από τα sites που ειδικεύονται σε αυτό και δες αν υπάρχει για το μοντέλο του αυτοκινήτου του. Εκείνος, το μόνο που θα πρέπει να κάνει, είναι να συγχρονίσει το κλειδί με το αυτοκίνητό του. σε ειδικό διαγνωστικό μηχάνημα του καταστήματος – μια διαδικασία που διαρκεί 15-20 λεπτά.

Κόστος: Μέσος όρος €80 – εξαρτάται από τη μάρκα και το μοντέλο.

Αντικλεπτικό αυτοκινήτου, το χρειάζεται;

Παρκάρει μόνο σε πάρκινγκ; Σαρώνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα για να δει ότι δεν έχει αφήσει ούτε χαρτοπετσέτα να φαίνεται; Πριν ξεπαρκάρει, κάνει ένα τσεκ για να σιγουρευτεί ότι όλα είναι στην εντέλεια, λαμπερά, χωρίς γρατζουνιές; Ναι, κλασικό σύνδρομο του οδηγού που έχει πάθος με το αυτοκίνητό του. Αν δεν το έχει σκεφτεί μέχρι τώρα, μπορείς να τον διευκολύνεις στον αγώνα που κάνει κάθε μέρα, χαρίζοντάς του ένα αντικλεπτικό ρόδας ή τιμονιού. Είναι ένας ακόμη τρόπος να εξασφαλίσει ότι κανείς δε θα προσπαθήσει να βάλει χέρι στο αυτοκίνητό του.

Κόστος: €9 έως €90.

Συνδρομή στο Spotify για μουσική στο αυτοκίνητο!

Οδήγηση και μουσική πάνε μαζί. Κι επειδή εκείνος/η ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι μουσική ταιριάζει στην οδήγηση, μπορείς να το κάνεις δώρο μία συνδρομή στο Spotify. Με την premium έκδοση, φτιάχνεις τις δικές σου  playlists – χριστουγεννιάτικη διάθεση, Δευτέρα πρωί διάθεση, ροκ διάθεση κ.ο.κ.

Εμείς έχουμε προτεινόμενη για οδήγηση, ανάλογα με τα beats per minute που πρέπει να έχει ένα κομμάτι για να μη σου αποσπά την προσοχή! Βρες την playlist μας εδώ.

Κόστος: Από €6,88/μήνα

Όλοι θερμός για να σώσουμε τον πλανήτη!

Λογικά ο καφές είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στην καθημερινότητά του -  μετά το αυτοκίνητο φυσικά. Τέλεια. Συνδυάζονται! Χάρισέ του/της ένα θερμός, διαλέγοντας αυτό που έχει μία λεπτομέρεια που ταιριάζει στο στυλ του. Ζει για να βλέπει «Φιλαράκια»; Έχει γάτες; Έχει τα μυαλά στ’ αστέρια; Μπορείς να βρεις σχέδια που ταιριάζουν σε όλους.

Δεν είναι απλώς χαριτωμένο. Είναι πρακτικό! Αν πίνει καφέ κάθε εργάσιμη μέρα, σε έναν χρόνο έχει καταναλώσει 250 καφέδες! Αντί να ξοδεύει πλαστικά ποτήρια – τα οποία με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο καταλήγουν στη φύση -  μπορεί να έχει το δικό του θερμός και να το γεμίζει είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά είτε στο καφέ. Θα κάνει και οικονομίες. Και θα είσαι η πρώτη σκέψη του κάθε πρωί. Γλυκούλι;

Τρία διαφορετικά θερμός

Κόστος: €5 έως €60.

Αρωματικό αυτοκινήτου πιο σύγχρονης τεχνολογίας

Έχει φύγει η μυρωδιά του καινούργιου; Ξέχνα τα κρεμαστά ελατάκια που μυρίζουν για μία εβδομάδα και καταλήγουν να κρέμονται μίζερα και άοσμα. Έχει προχωρήσει η τεχνολογία: Κονσέρβες με αρωματική τσιχλόφουσκα, βαζάκια με αρωματικό υγρό ή ακόμη καλύτερα, αποσμητικά που κουμπώνουν στον αεραγωγό. Έτσι μοσχοβολάει μέχρι και η μηχανή.

Κόστος: €2 - €6.

Τι τύπος οδηγού είναι;

Θέλεις λίγη ακόμη έμπνευση για να διαλέξεις το κατάλληλο δώρο; Κι αυτό το έχουμε! Δες το επεισόδιο Comedy Rides, όπου η Αλέξανδρος Τσουβέλας περιγράφει όλους τους τύπους οδηγού εκεί έξω. Δεν υπάρχει περίπτωση, ένας από αυτούς είναι ο φίλος σου. Ή εσύ! Enjoy!

Δες κι αυτά