Έξαλλος Φινλανδός ανατινάζει το Tesla του για μία μπαταρία

Το συνεργείο τού ζήτησε 20.000 ευρώ κι εκείνος απάντησε με 30 κιλά δυναμίτη.

Έξαλλος Φινλανδός ανατινάζει το Tesla του για μία μπαταρία

Η εγγύηση στα αυτοκίνητα είναι κάπως σαν τον μήνα του μέλιτος. Κρατάει αρκετά, μερικά χρόνια, αλλά όχι για πάντα. Κι επειδή έτσι είναι η ζωή, κάποια μεγάλη βλάβη ή ζημιά θα σου προκύψει ακριβώς τότε. Εκεί που η εγγύηση έχει μόλις εκπνεύσει και το πορτοφόλι σου ετοιμάζεται για άνευ προηγουμένου επιδρομή.

Κάπως έτσι ήρθαν τα πράγματα και για τον Φινλανδό Tuomas Katainen, που κανονικά τέτοιες μέρες θα έπρεπε να επισκέπτεται το χωριό του Άγιου Βασίλη ή να απολαμβάνει το παραδοσιακό ατμόλουτρό του. Κι όμως, βρέθηκε να ανατινάζει το υπέροχο Tesla S του, γιατί χρειάστηκε να πάει στο συνεργείο ενώ η εγγύησή του είχε λήξει. Μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες, λέει ο λαός.

Αντίο, μπαταρία μου

Ο φίλος πήγε λοιπόν στο συνεργείο όπου ο ειδικός αποφάνθηκε για τη «θεραπεία»: αλλαγή μπαταρίας. Ωραία, κανένα πρόβλημα, λέει εκείνος, πόσο θα κοστίσει αυτό, μάστρο - Gunnar; Εκεί δυσκόλεψαν τα πράγματα, γιατί ο λογαριασμός ήταν 20.000 ευρώ.

Ο Katainen ήταν προφανώς από τους πρώτους που είχαν πάρει Tesla S κι έτσι η εγγύηση είχε προλάβει να λήξει.

Και όχι, ο Φινλανδός οδηγός δεν το πήρε καθόλου καλά.

Κάποιος μπορεί να το διαπραγματευόταν. Άλλος μπορεί να έβαζε δόσεις, ποιος ξέρει. Ο Katainen πάλι θύμωσε πάρα πολύ. Σοκαρισμένος από το κόστος, έκανε πράξη αυτό που λέμε καμιά φορά: «Αν είναι να μου κοστίσει τόσο, να βάλω φωτιά να το κάψω».  Έζωσε το Tesla με εκρηκτικά και το ανατίναξε. Και με μία κούκλα-ομοίωμα του Elon Musk μέσα.

Tesla 3 με εκρηκτικά και άνθρωπος κρατάει το φιτίλι

Η ανατίναξη του Tesla S

Για την ακρίβεια, ήρθε σε συνεννόηση με το φινλανδικό κανάλι Pommijätkät στο YouTube, που εξειδικεύεται σε ανατινάξεις και λοιπές καταστροφές.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, τους ρώτησε αν ενδιαφέρονται να ανατινάξουν ένα Tesla και προφανώς εκείνοι απάντησαν αμέσως «ναι!».

Οι άνθρωποι του καναλιού και ο Katainen μετέφεραν το Tesla σε μια ειδυλλιακή περιοχή στο χωριό Jaala και το φόρτωσαν με 30 κιλά δυναμίτη. Πριν την έκρηξη, τοποθέτησαν στη θέση του οδηγού ένα ομοίωμα Elon Musk, ιδιοκτήτη της Tesla κι ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Αυτοκίνητο ανατινάσσεται

Elon Musk εξ ουρανού

Χαρακτηριστικό της οργής του Katainen είναι πως το ομοίωμα του Elon Musk δεν έφτασε καν οδικώς στο σημείο όπου θα γινόταν η έκρηξη: το πέταξε ένα ελικόπτερο από τον ουρανό!

Πόσα να αντέξει κι εκείνος... «Τα πρώτα 1.500 χιλιόμετρα με το Tesla S ήταν εξαιρετικά» εξηγεί ο ίδιος στο βίντεο, σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση όσων λέει. «Μετά μου έβγαλε βλάβη και κάλεσα γερανό. Έναν μήνα έμεινε στο συνεργείο, και μετά μου είπαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο παρά αντικατάσταση ολόκληρης της μπαταρίας. 20.000 ευρώ. Κι εγώ τους είπα πως θα πάω να το πάρω και θα το ανατινάξω, αφού δεν έχει πια ούτε εγγύηση ούτε τίποτα».

Ελικόπτερο ρίχνει ανθρώπινο ομοίωμα σε χιονισμένη περιοχή

Και μπαμ

Κι ύστερα ήρθε η ώρα της εξιλέωσης για τον Tuomas: Πάτησε το κουμπί και το Tesla έγινε σμπαράλια, μαζί και η τελειωμένη μπαταρία του.

Κι αυτό ήταν αν μη τι άλλο ένα πολύ εντυπωσιακό – και φαντασμαγορικό- τέλος για ένα αυτοκίνητο που σήμερα η τιμή του αρχίζει από τα περίπου 95.000 δολάρια και φτάνει τα 130.000...