Safe Roads project: Ντουέτα που έγραψαν ιστορία και βαν που γράφουν χιλιόμετρα

Άλλοι έτρεχαν στη F-1, άλλοι πρωταγωνίστησαν σε ταινίες, άλλοι έπαιξαν μεγάλη μπάλα. Το δικό μας δίδυμο παίρνει τους δρόμους!

τα 2 βαν του Safe Roads project παρκαρισμένα νύχτα το ένα απέναντι στο άλλ

Σε κάποια πράγματα στη ζωή, η μονάδα είναι αρκετή. Με ένα κατοικίδιο ξεχειλίζεις ήδη από ευτυχία. Ένα μαγιό φτάνει για να κάνεις τις βουτιές σου. Με μια μηχανή (και έναν συνεπιβάτη, πιθανώς 😉) μπορείς να πάρεις τους δρόμους.

Ωραίο το 1. Αλλά να, μερικές φορές προτιμάμε αντί για μονάδα το ντουέτο. Όπως με τη μηχανή και τον συνεπιβάτη (κάποιοι ταξιδεύουμε με παρέα, μην πέσετε να μας φάτε, ναι;).

Πού θέλω να καταλήξω: Κάποιες φορές, οι μονάδες είναι πολύ καλές, αλλά όταν βρίσκουν ένα alter ego σχηματίζουν δίδυμα που τα σπάνε. Δηλαδή, ο Μάικλ Τζόρνταν θα έγραφε ιστορία ό,τι και να γινόταν, αλλά μαζί με τον Σκότι Πίπεν ανέβασαν το μπάσκετ- και τους Bulls - σε άλλη πίστα. Πόσο κουλ θα ήταν ο Will Smith χωρίς τον Carlton; Και με ποιον θα μοιραζόταν την Ντόλτσε Βίτα της η Χριστίνα, αν δεν είχε τη Σάσα συνοδοιπόρο;

Στη μουσική, στον αθλητισμό, στο σινεμά και φυσικά στη ζωή, πολλές φορές δύο είναι καλύτερα από ένα. Ξέρεις πού αλλού;

Safe Roads project: Με δύο βαν σού μιλάμε στον πληθυντικό ασφαλείας

Στο Safe Roads project της Hellas Direct! Καλό, πολύ καλό ήταν το βαν μας, όταν ήταν μόνο του. Αλλά να, φόρτωνε, ξεφόρτωνε, έβαφε διαβάσεις, γέμιζε λακκούβες. Και η λίστα με τους προορισμούς του όχι απλά δεν μίκραινε, αλλά ολοένα μεγάλωνε.

Οπότε, καμπούμ! Τα βαν έγιναν δύο! Τώρα φορτώνουν και ξεφορτώνουν και τα δύο, βάφουν, φτιάχνουν. Δύο λακκούβες τη φορά, δύο διαβάσεις τη φορά. Όλα επί 2! Φανταστικό;

Αυτό το δίδυμο μπορεί να μη γράψει ιστορία, αλλά σίγουρα θα γράψει πολλά χιλιόμετρα. Για δίδυμα που τα έσπασαν κι άφησαν το στίγμα τους, διάβασε παρακάτω.

Δίδυμα που αγαπήσαμε

Άιρτον Σένα - Άλαν Προστ στη Formula 1

Θες ως πιλότο; Θες ως προσωπικότητα; Τον αγαπήσαμε πολύ τον Άιρτον Σένα. Ο ανελέητος ανταγωνισμός του με τον «καθηγητή» Αλέν Προστ εντός και εκτός σιρκουί μάς έκαναν να αγαπήσουμε και τη Formula 1 ένα τσικ παραπάνω. Η κάμερα έχει καταγράψει τη συμφιλίωση - επίλογο στην Αδελαΐδα, το 1993, όταν ο Σένα ανέβασε τον Προστ στο βάθρο. Λιγότερο από έναν χρόνο μετά, ο Προστ θα εγκατέλειπε το άθλημα και ο Σένα θα έφευγε πρόωρα από τον μάταιο τούτο κόσμο. Στο ενδιάμεσο έγραψαν, ο καθένας χωριστά αλλά και οι δύο μαζί, μυθικά κεφάλαια στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Woody - Buzz Lightyear στο Toy Story

Εντάξει, κι εδώ έπαιξε ανταγωνισμός και ζήλια. Αλλά τελικά ο σερίφης Woody και ο αστροφύλακας Buzz Lightyear έγιναν οι πιο καλοί φίλοι. Αγαπήσαμε το δίδυμο στην ταινία κι ακόμα περισσότερο αγαπήσαμε το τραγούδι των δύο φίλων, με Τζίμη Πανούση και Αλκίνοο Ιωαννίδη.

John Lennon - Paul McCartney στη μουσική

Ένα κεφάλαιο της μουσικής ιστορίας ο καθένας μόνος του. Αλλά βρέθηκαν μαζί, ένωσαν τις μουσικές διάνοιές τους και τι έκαναν; Να μωρέ, τίποτα σημαντικό, απλώς τους Beatles.

Φέρεντς Πούσκας - Αλφρέντο Ντι Στέφανο στο ποδόσφαιρο

Ο «καλπάζων Συνταγματάρχης» Φέρεντς Πούσκας, λίγα χρόνια πριν γίνει προπονητής του Παναθηναϊκού και τον οδηγήσει στον ιστορικό θρίαμβο του Γουέμπλεϊ, και ο «Πανταχού Παρών» ή «Ξανθιά Σαΐτα» Αλφρέντο Ντι Στέφανο έγραψαν μαζί ολόχρυσες σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο συνδυασμός του ποδοσφαιρικού τους ταλέντου στη Ρεάλ Μαδρίτης τούς ανέδειξε σε ένα από τα πιο αποτελεσματικά επιθετικά δίδυμα του αθλήματος ενώ η ομάδα τους έχτιζε παγκόσμια ποδοσφαιρική κυριαρχία.

Ozzy Osbourne - Lita Ford στη μουσική

Δεν θα αρχίσουμε να λέμε για τους Black Sabbath γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Ούτε για τον εχμ εκκεντρικό-θα-πω-και-θα-σωπάσω Ozzy. Εδώ θα σταθούμε στη σύμπραξή του με τη Lita Ford από τα μακρινά 80ies, που μας χάρισε μία από τις ωραιότερες μπαλάντες ever. Κι αν δεν μπορείς να βάλεις στην ίδια πρόταση τις λέξεις Ozzy και μπαλάντα, άκου παρακάτω κι έλα μετά να μας πεις.

Forrest Gumb και Bubba στο σινεμά

Ένα φτεράκι που αιωρείται, ένας πρωταγωνιστής ονόματι Forrest κι ο φίλος του ο Benjamin "Bubba" Buford Blue φτιάχνουν μαζί μία από τις ωραιότερες κινηματογραφικές φιλίες. Αν η ζωή είναι ένα κουτί σοκολατάκια και δεν ξέρεις τι θα σου τύχει, οι δυο τους ήταν πολύ τυχεροί γιατί έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον.

Εγώ κι εσύ μαζί, λοιπόν

Τέτοιο αχτύπητο δίδυμο είναι και τα δύο βαν του Safe Roads project της Hellas Direct. Τα φορτώνουμε εργαλεία, άσφαλτο, χρώματα. Και τα βράδια, όταν η πόλη κοιμάται, παίρνουμε τους δρόμους και τους φτιάχνουμε.

Έτσι αλλάζουμε την ασφάλεια όλων για τα καλά 💛.

Εικόνα με τα βαν του Safe Roads project και μήνυμα: περισσότεροι προορισμοί, πιο ασφαλείς δρόμοι