6 ταξιδιάρικες ταινίες για να μπεις σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Γιορτές & ταξίδια. Τι μπορεί να πάει στραβά; Αυτές οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες έχουν την απάντηση!

6 ταξιδιάρικες ταινίες για να μπεις σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ξεφύγεις. Είτε έχεις οργανωθεί και έχεις βρει τον ιδανικό προορισμό για μία εκδρομούλα, είτε θέλεις να κάνεις το ίδιο, να ταξιδέψεις, αλλά από το σπίτι σου χωρίς να το κουνήσεις! Βρήκαμε τις πιο ταξιδιάρικες χριστουγεννιάτικες ταινίες για σένα. Είσαι έτοιμος/η να γίνεις ένα με τον καναπέ;


«Scrooged»: Η ιστορία του Charles Dickens - αλλά με τον Bill Murray!

Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης την περίοδο των Χριστουγέννων είναι σκέτη κόλαση, για πεζούς και οδηγούς. Αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με αυτό που περνά ο Frank όταν καλεί ταξί την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το νεϋορκέζικο Checker, δεκαετίας του '70, παίρνει τις στροφές σαν να είναι σε πίστα. Ο οδηγός - σατανικό γέλιο, πούρο στο στόμα και ποτό στο χέρι - είναι εφιάλτης των Χριστουγέννων από μόνος του. Και το ταξίμετρο δεν μετράει δολάρια, αλλά δεκαετίες. Προς τα πίσω. Στο παρελθόν του Frank.

Σου ακούγεται οικείο; Ναι. Ο οδηγός του ταξί είναι το πρώτο από τα τρία φαντάσματα που επισκέπτονται τον άκαρδο, μίζερο Frank που δεν μπορεί να σκεφτεί κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό του. Αυτή είναι η κλασική ιστορία του Charles Dickens αλλά με κάτι που τελικά δεν μπορείς ΠΟΤΕ να μισήσεις. Τον Bill Murray.


«Klaus»: Η μόνη ιστορία του Αϊ Βασίλη που μπορείς να πιστέψεις.

Υπάρχει ο Αϊ Βασίλης. Απλώς δεν το ξέρει ακόμα. Είναι ένας θεόρατος ξυλουργός - με γένια εννοείται - που ζει σε ένα μίζερο ψαροχώρι του Αρκτικού Κύκλου. Από τότε που πέθανε η γυναίκα του δε βγαίνει από το σπίτι. Μέχρι που του χτυπά την πόρτα ένας ταχυδρόμος, που έχει ταξιδέψει από την άλλη άκρη του κόσμου και από έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Έχει έναν στόχο και μία φιλοσοφία ζωής: να συνεχίσει να ζει με τα λεφτά του πατέρα του, όσο πιο ανώδυνα και ακούραστα μπορεί. Τέλειο δίδυμο.

Αυτή είναι η πιο γλυκιά ιστορία για την "πραγματική" καταγωγή του Αϊ Βασίλη. Αν καταφέρεις να την παρακολουθήσεις, γιατί μπορεί να απορροφηθείς από τις εικόνες της και να χαθείς. Θυμίζει το ύφος και τη συμμετρία του Wes Anderson, σε 2D animation. Αλλά δεν είναι. Είναι του Sergio Pablos. Και αυτό το κάνει ακόμα καλύτερο. Γιατί αυτός είναι ο σκηνοθέτης των λατρεμένων Minions.


«Christmas with the Kranks»: Χριστούγεννα χωρίς δέντρο;

Γονείς εκεί έξω, προετοιμαστείτε. Η ταινία ξεκινά με τη σκηνή που θα χρειαστεί όλοι αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσετε: φεύγει το παιδί από το σπίτι. Και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, θα περάσετε τις γιορτές χωρίς αυτό. Κάτι που εύκολα κάνει trigger μία κρίση πανικού.

Μακάρι όταν έρθει η ώρα να μπορέσετε να κάνετε αυτό που έκαναν οι Kranks! Αποφάσισαν να μην ξοδέψουν τίποτα για Χριστούγεννα - ούτε δέντρο, ούτε λαμπάκια, ούτε χριστουγεννιάτικο πάρτυ - και με τα λεφτά που θα έδιναν για όλες τις φανφάρες, να πάνε ταξιδάκι στην Καραϊβική. Οι δυο τους. Μαντέψτε τι έγινε. Μία μέρα πριν φύγουν για την τροπική ζώνη, ανακοίνωσε η κόρη τους ότι έρχεται να τους βρει, για να περάσουν μαζί Χριστούγεννα. Έκπληξη! Εσείς τι θα κάνατε στη θέση τους; Σίγουρα όχι ό,τι έκαναν αυτοί.


«Home Alone II»: Ο Kevin ταξιδεύει Νέα Υόρκη.

Δεν περνάνε Χριστούγεννα από κανένα σπίτι και από καμία τηλεόραση χωρίς τους μπελάδες τους Kevin. Στο Home Alone 1 ευχήθηκε να εξαφανιστεί η οικογένειά του. Κι έτσι έγινε. Στο Home Alone 2 ευχήθηκε να ταξίδευαν κάπου αλλού, πιο χριστουγεννιάτικα, για Χριστούγεννα, και όχι στο Μαϊάμι. Κι έτσι έγινε. Πάλι.

Ο 8χρονος Kevin μπήκε στο λάθος αεροπλάνο και κατέληξε μόνος στη Νέα Υόρκη. Βρήκε πάλι ένα φρούριο να οχυρώσει με αυτοσχέδιες νάρκες και παγίδες. Και ανακάλυψε πόσο τρομακτική αλλά ταυτόχρονα γλυκιά μπορεί να γίνει η Νέα Υόρκη την περίοδο των Χριστουγέννων.


«Planes, Trains and Automobiles»: ΟΛΑ πάνε στραβά.

Ετοιμάζεσαι για ταξίδι, για να δεις τους δικούς σου και να περάσετε μαζί τις γιορτές. Τι μπορεί να πάει στραβά; Να ακυρωθεί η πτήση σου λόγω κακοκαιρίας; Να σε κλέψουν; Να πάθει βλάβη το τρένο; Να πρέπει να ταξιδέψεις με έναν άγνωστο, υπερβολικά διαχυτικό πωλητή που, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, διαφημίζει κρίκους κουρτίνας μπάνιου;

Ο Neal έπαθε όλα τα παραπάνω. Αλλά – λογικά δεν πέφτεις από τα σύννεφα – μέσα από όλα αυτά βγήκε κερδισμένος. Ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό και αγάπησε τον φαφλατά που πουλάει κρίκους κουρτίνας μπάνιου.

«Christmas vacation»: Άμπαλοι γονείς; Όλοι μας!

Η οικογένεια Griswald λατρεύει τα ταξίδια. Αλλά μετά το φιάσκο των roadtrips σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αποφασίζει να δοκιμάσει κάτι εντελώς καινούργιο: τα τέλεια Χριστούγεννα στο σπίτι. Με όλα τα κλισέ: το δέντρο, τα λαμπάκια, τους συγγενείς, το eggnog, τα μάλλινα πολύχρωμα πουλόβερ. Φυσικά, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ταινίες ("Vacation"). Εξακολουθούν να είναι άτυχοι και άμπαλοι.

Το δέντρο είναι ΠΟΛΥ ψηλό για το σπίτι, τα φωτάκια είναι υπερβολικά πολλά για την τάση του δικτύου της πόλης και οι συγγενείς που μαζεύονται στο σπίτι είναι εξαιρετικά κουραστικοί για τις αντοχές οποιουδήποτε ανθρώπου.

Η ταινία που βγήκε πριν από 30 χρόνια, είναι πλέον από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες. Είναι ξεκάθαρο γιατί: Δεν υπάρχουν τέλεια Χριστούγεννα, ούτε τέλειοι συγγενείς, ούτε τέλειοι γονείς. Με λίγο χιούμορ το δέχεσαι και το απολαμβάνεις. Όλο το πακέτο. Καλά Χριστούγεννα!

Δες κι αυτά