Αυτές οι εφαρμογές θα είναι ο δικός σου οδηγός επιβίωσης φέτος τα Χριστούγεννα

10 apps για να τα βγάλεις πέρα με ψυχραιμία και να κλείσει καλά ο χρόνος!

Αυτές οι εφαρμογές θα είναι ο δικός σου οδηγός επιβίωσης φέτος τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή. Αλλά η καθημερινότητά σου μπορεί να γίνει πολύ αγχωτική. Δε φταις εσύ. Δεν έγινες ξαφνικά γεροπαράξενος/η. Κίνηση στους δρόμους, κλειστά σχολεία (άρα παιδιά στο σπίτι) και πολλά έξοδα. Είναι λογικό να σε πιάνει μία γκρίνια. Άλλωστε, όταν αρχίζουν τα κρύα εσύ δε σκέφτεσαι Λευκά Χριστούγεννα, αλλά τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Βαθιά ανάσα. Δε χρειάζεται να ντυθείς τάρανδος, ούτε να κάνεις το σπίτι σου χωριό του Αϊ Βασίλη για να ζήσεις το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αλλά μπορείς να το διασκεδάσεις με τον δικό σου τρόπο. Υπάρχουν 10 apps που θα σε βοηθήσουν.

Το Tasty θα σε σώσει αν ανέλαβες να κάνεις το τραπέζι

Τώρα το’πες. «Φέτος για αλλαγή ελάτε απ’ το σπίτι, θα φτιάξω κάτι όμορφο να φάμε». Τι σκεφτόσουν; Ότι θα πουν όχι; 😊

Μην ανησυχείς. Το Tasty θα σε σώσει είτε έχεις τα skills να δοκιμάσεις μία Χριστουγεννιάτικη Παέγια, είτε δεν είσαι ακριβώς σίγουρος τι σημαίνει «τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι». Δεν είναι μόνο για Χριστούγεννα αλλά έχει τα πάντα για Χριστούγεννα. Ρολό γαλοπούλα; Ψωμί σε σχήμα χιονάνθρωπου με ντιπ κρεμμυδιού; Μπακλαβά; Με ένα swipe βλέπεις το επόμενο βιντεάκι.

Κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή Tasty

Μπορείς να κατεβάσεις τη λίστα με τα συστατικά για να την έχεις στο κινητό σου και να αποθηκεύσεις συνταγές που σου έκαναν κλικ για το επόμενο τραπέζι ή για τα επόμενα Χριστούγεννα. Κι αν έχετε vegans στο τραπέζι, έχει ρύθμιση να βλέπεις μόνο συνταγές για χορτοφάγους!

Συμβατό με συσκευές iOS και Android.

Parkaround: Βόλτες με το αυτοκίνητο χωρίς νεύρα

Κάθε χρόνο τα ίδια. Βγαίνεις για τα ψώνια με το αυτοκίνητό σου, παίζει Έλλα Φιτζέραλντ στο ραδιόφωνο, έχεις φτιάξει όμορφη διάθεση, και μόνο τότε, όταν ψάχνεις να παρκάρεις, θυμάσαι ότι η Ελλάδα έχει πάνω από 5 εκατ. αυτοκίνητα. Και όλα ψάχνουν μία θέση γύρω σου.

Για να μην χάσεις 1 ώρα και 10 χρόνια από τη ζωή σου από τα νεύρα, μπορείς να κλείσεις από πριν πάρκινγκ, βρίσκοντας πού έχει την καλύτερη έκπτωση. Μπαίνεις στο Parkaround, διαλέγεις τον προορισμό σου και πόση ώρα θέλεις να παρκάρεις και βρίσκεις την καλύτερη τιμή. Έχει πάνω από 200 χώρους στάθμευσης σε όλη την Ελλάδα. Και κερδίζεις έως 80% έκπτωση, αν κάνεις κράτηση online.

Περιλαμβάνονται όλες αυτές οι περιοχές που φοβάσαι να πλησιάσεις με αυτοκίνητο ακόμη και καθημερινή: Σύνταγμα, Ψυρρή, Ομόνοια, Κολωνάκι και Χαλάνδρι.

Κολάζ με στιγμιότυπο από την εφαρμογή Parkaround

Συμβατό με συσκευές iOS και Android.

Εντελώς φρέσκα τραγούδια στο Christmas Radio

Δεν μπορείς να το αρνηθείς. Αν κάτι μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση αυτό είναι η μουσική. Αν θέλεις να μπεις στο κλίμα, είτε την ώρα που στολίζεις το δέντρο, είτε την ώρα που είσαι κολλημένος στην κίνηση, αλλά έχεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, κατέβασε το Christmas Radio. Βρίσκεις το είδος μουσικής που σου ταιριάζει. Θες Blues; Rock n Roll; Κέλτικα χριστουγεννιάτικα τραγούδια; Αμέ! Είναι δωρεάν και σε χρεώνει $1,99 τον χρόνο αν δε θες διαφημίσεις.

Κολάζ με στιγμιότυπο από την εφαρμογή Christmas Radio

Συμβατό με συσκευές iOS και Android.

Υπάρχουν ταινίες πέρα από το Love Actually! Και στο Netflix.

Κάθε χρόνο Love Actually; Ναι! Αλλά επειδή υπάρχουν κάποιοι κάποιοι πολύ περίεργοι και γκρινιάρηδες άνθρωποι ανάμεσά μας, που βαριούνται να βλέπουν τον ΧΙΟΥ ΓΚΡΑΝΤ να χορεύει σαν να μην τον βλέπει κανένας στο προεδρικό μέγαρο, μπορείς για αλλαγή να δοκιμάσεις νέες ταινίες με χριστουγεννιάτικο θέμα.

Το αγαπημένο σου Netflix έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα. Μπορείς να βρεις πλέον πολλές Netflix original παραγωγές, για να δοκιμάσεις κάτι νέο. Και με το app μπορείς να στριμάρεις και στο κινητό σου – χωρίς να χρησιμοποιείς δεδομένα, αν έχεις κατεβάσει από πριν τις ταινίες.

Screenshot από το Netflix με έξι χριστουγεννιάτικες ταινίες

Συμβατό με συσκευές iOS και Android.

Μπορείς να σηκώσεις άλλο 1 ποτηράκι κρασί; Ρώτα το Alcodroid

Ένα είναι σίγουρο: τις γιορτές δε θα πίνεις με άδειο στομάχι. Αλλά δεν έχει σημασία. Αν οδηγείς, ξέχασέ το. Δεν υπάρχει «άλλο ένα ποτηράκι μωρέ, τι να μου κάνει». Ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι μπορεί να κάνει άλλο ένα ποτηράκι. Κι αν θέλεις να το δεις και με πραγματικούς αριθμούς, κατέβασε το Alcodroid και δες ακριβώς ποιο είναι το ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισμό σου με κάθε ποτό που καταναλώνεις.

Τρεις εικόνες από το πώς βλέπει ο χρήστης της εφαρμογή Alcodroid

Μην ξεχνάς ότι το όριο είναι 0,25 γραμμάρια/λίτρο αέρα ή 0,5 γραμμάρια/λίτρο αίματος. Αν σου δείχνει η εφαρμογή ότι έχεις ξεπεράσει το όριο, άσε το αυτοκίνητό εκεί. Πάρε ταξί. Πάρε λεωφορείο. Πάρε κάποιον νηφάλιο φίλο σου. Δεν αξίζει να το ρισκάρεις για μία διαδρομή.

Συμβατό με συσκευές Android.

Το Beat θα σε γυρίσει σπίτι!

Αν βγεις, θα πιεις. Δε θα μπορείς να οδηγήσεις - αυτό εξυπακούεται. Στην ίδια κατάσταση θα βρίσκονται και άλλοι. Και όλοι μαζί θα ψάχνετε ταξί. Λογικά θα κάνει και κρύο. Κρίμα δεν είναι να τελειώσει έτσι η βραδιά; Κατέβασε το Beat για να μπορείς να ψάξεις για ταξί από το κινητό σου, πριν βγεις στον δρόμο.

Μπορείς να συμπληρώσεις και τα στοιχεία της κάρτας σου στους τρόπους πληρωμής, ώστε να μη χρειαστεί να ψάξεις για ATM αν δεν έχεις πάνω σου μετρητά.

Κολάζ με εικόνες από την εφαρμογή Beat

Συμβατό με συσκευές iOS και Android.

Το AccuWeather θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς για τον καιρό

Αν πρόκειται να ταξιδέψεις για να περάσεις τα Χριστούγεννα με τους δικούς σου, θες να είσαι προετοιμασμένος για τον καιρό που θα συναντήσεις. Θα χρειαστείς αλυσίδες για το αυτοκίνητο; Να βγάλεις τα μάλλινα; Να πάρεις ομπρέλα;

Μην κάνεις το λάθος να τους ρωτήσεις "τι καιρό κάνει; να φέρω ζεστά;" χωρίς να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Τώρα θα σου πουν "είναι καλά, δε βρέχει". Σε μια εβδομάδα όμως; Το AccuWeather κάνει πρόγνωση καιρού μέχρι και 15 ημέρες νωρίτερα. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα apps για την πρόβλεψη καιρού. Σε ενημερώνει σε live χρόνο - ακόμη και με το λεπτό! - για οποιαδήποτε αλλαγή στον καιρό ή για το ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων και άρα σε βοηθά να προετοιμαστείς όσο καλύτερα μπορείς για το ταξίδι σου.

Τέσσερα στιγμιότυπα από την εφαρμογή AccuWeather

Συμβατό με συσκευές iOS και Android.

Καμία ιδέα για δώρα; Το Pinterest θα τσεκάρεις!

Πάλι άφησες τα δώρα για τελευταία στιγμή ε; Δεν πειράζει. Ψυχραιμία. "Η ιδέα είναι που μετράει", λένε. Ναι αλλά εσύ δεν έχεις ούτε την ιδέα! Από πού ξεκινάς; Pinterest! Αυτό το app έχει τα πάντα - και ιδέες για δώρα. Πολύχρωμα "chill pills" για τον νευρωτικό φίλο σου, μπίρες με κέρατα Ρούντολφ, συνταγές για "μπόμπες" σαπουνιού.

Μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου, να το βγάλεις φωτογραφία και να το μοιραστείς με την υπόλοιπη ομάδα του Pinterest. Για να μη χαθείς στις εικόνες, μπορείς να διαλέξεις φίλτρα. "Με συγκεκριμένο προϋπολογισμό", "τελευταία στιγμή", "φτιάξ'το μόνος σου". Ναι, για σένα λέει! Είδες; Δεν είσαι μόνος/η. Είμαστε πολλοί εκεί έξω!

Κολάζ φωτογραφιών από το Pinterest

Συμβατό με συσκευές iOS και Android

Βρες το πιο κοντινό και οικονομικό βενζινάδικο με το FuelGR

Το χειρότερο σε μία εκδρομή είναι τα απρόοπτα. Ειδικά όταν μιλάμε για τις γιορτές των Χριστουγέννων και έχεις συγγενείς ή φίλους που σε περιμένουν με το τηλέφωνο στο χέρι. Γι' αυτό μπορείς να περιορίσεις τις πιθανότητες να σου τύχει μία στραβή στον δρόμο. Το FuelGR είναι ένας χάρτης που σου δείχνει πού είναι το επόμενο βενζινάδικο. Έχεις κάποια προτίμηση; Μπορείς να ορίσεις είδος καυσίμου και εταιρία. Διαλέγεις βενζινάδικο και βλέπεις το ιστορικό τιμών του, κριτικές από πελάτες και τις οδηγίες. Και φτάνεις στην ώρα σου.

Τέσσερα στιγμιότυπα από την εφαρμογή FuelGR

Συμβατό με συσκευές iOS και Android.

Και τώρα πώς καίμε ό,τι φάγαμε τα Χριστούγεννα; Ε, YAZIO;

Παρ’το απόφαση. Τα Χριστούγεννα θα φας μελομακάρονα, σοκολατάκια, κάστανα, τσουρέκια, κουραμπιέδες. Και η δίαιτα που έλεγες; Από Δευτέρα. Και όταν λέμε Δευτέρα εννοούμε Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.

Υπάρχει app και γι’ αυτό φυσικά: Το Yazio! Θυμάσαι τα βιβλιαράκια που κυκλοφορούσαν παλιά, με θερμίδες για κάθε γεύμα; Τώρα έχεις smartphone. Βγάζεις φωτογραφία ένα barcode και βλέπεις τα πάντα για το γεύμα σου: θερμίδες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά.

Κολάζ με τέσσερα στιγμιότυπα από τη εφαρμογή Yazio

Φτιάχνεις το δικό σου προσωποποιημένο πρόγραμμα με βάση το βάρος σου, την άσκηση που (δεν) κάνεις και με βάση τον στόχο που έχεις. Να χάσεις 6 κιλά; Να χτίσεις μυϊκή μάζα; Να μείνεις όπως είσαι; Στόχος πάντα είναι να κάνεις υγιεινή διατροφή. Και το app αυτό σε κινητοποιεί. Σου δίνει μηνιαία challenges, μετρά πόσα ποτήρια νερό πίνεις την ημέρα και πόση άσκηση κάνεις την εβδομάδα. Ακόμη και τα βήματα που κάνεις κάθε μέρα έχουν σημασία!

Συμβατό με συσκευές iOS και Android.

Πώς θα τελειώσει η χρονιά;

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Οι τελευταίοι μήνες του χρόνου έχουν αρκετό άγχος μαζεμένο, έξοδα που δεν μπορείς να αποφύγεις και αρκετή δουλειά που πρέπει να βγάλεις για να κλείσει η χρονιά. Οπότε το πιο πιθανό είναι να νιώθεις ότι μπροστά σε αυτό το βουνό, δεν μπορείς να ασχοληθείς με τίποτα άλλο. Αλλά ξέρεις πώς τελειώνει κάθε χρονιά. Το βουνό μοιάζει λιγότερο βουνό με γιάμι μελομακάρονα, με Χιου Γκραντ και με Έλλα Φιτζέραλντ. Καλές γιορτές!

Δες κι αυτά