Μπορεί μεταξύ των ανθρώπων το περίφημο κινηματογραφικό «ασμπέτε», δηλαδή “to know us better”, να είναι ευχάριστο κι επιθυμητό (κι αυτό όχι πάντα, ε). Σίγουρα μεταξύ των αυτοκινήτων δεν είναι. Θες ένα άγγιγμα προφυλακτήρων τύπου «με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο»; Θες ένα λίγο πιο δυνατό «μπαμ» με τσαλακωμένες λαμαρίνες; Όχι, δεν θέλεις τίποτα από τα δύο - κι έχεις απόλυτο δίκιο.
Ατυχήματα: Κανείς δεν τα θέλει, αλλά συμβαίνουν
Κάθε ατύχημα μας απασχολεί - και λογικό, αφού μόνο μπελάδες φέρνει. Από το πιο μικρό «τσικ» (μονάδα μέτρησης ακουμπήματος προφυλακτήρων ή φτερών) που ρίχνει ο από πίσω μέχρι και τα πιο μεγάλα «μπαμ» που θέλουν συνεργείο (ακόμα κι αν η ασφαλιστική σου σου δίνει πράσινο φως για συνεργείο ακόμα και την ίδια μέρα). Δεν τα θέλουμε, κανείς δεν τα θέλησε ποτέ.
Αλλά τι να γίνει, είναι σαν το «βγάλτε μια κόλλα χαρτί» που ποτέ κανείς μαθητής δεν άκουσε με χαρά. Σαν να κόβεσαι σε μάθημα στο πανεπιστήμιο με 4,5 (βαθμός που θα έπρεπε να απαγορευτεί δια νόμου). Σαν να σου βάζουν meeting στη δουλειά πριν από τριήμερο (ή αμέσως μετά). Σαν το κουκουνάρι στα ντολμαδάκια: Δεν το θέλεις, αλλά υπάρχει. Οπότε πάμε παρακάτω.
Ατυχήματα, αυτός ο όχι-και-τόσο άγνωστος
Όπως τα μέντιουμ πριν κάνουν προβλέψεις για το μέλλον ρωτάνε πρώτα κάποια βασικά για το παρελθόν ή όπως οι bookers κοιτούν το ιστορικό των ομάδων πριν δώσουν προγνωστικά, ε κάπως έτσι κι εμείς κοιτάμε τα δεδομένα μας πριν μιλήσουμε. Και λέμε αυτό που βλέπουμε, γιατί ξέρουμε πως θέλεις κι εσύ να ξέρεις.
Πότε λοιπόν έγιναν τα περισσότερα ατυχήματα; Αυτή είναι μία ερώτηση που κάνουμε τακτικά και έχουμε μια ιδέα για το τι να περιμένουμε, έχοντας κατά νου και τα στοιχεία των περασμένων χρόνων. Η ζωή όμως είναι γεμάτη εκπλήξεις - το ίδιο ήταν και η περσινή χρονιά.
Ατυχήματα: Τα περισσότερα στη μέση της εβδομάδας
Περίεργη μέρα η Τετάρτη, ειδικά κάτι ατελείωτες εβδομάδες που νιώθεις ότι βλέπεις το Σαββατοκύριακο με τα κιάλια. Έχεις φορτώσει τις προηγούμενες δύο μέρες από χίλιες δυο σκοτούρες - κι όμως είσαι μόλις στα μισά. Αν είναι δυνατόν!
Εδώ όμως θέλει προσοχή, γιατί τα στοιχεία μας δείχνουν ότι τις Τετάρτες του 2023 αρκετός κόσμος φορτώθηκε με μερικές ακόμη σκοτούρες, αυτή τη φορά στον δρόμο. Ακολουθούν οι Τρίτες- γενικά το ξεκίνημα της εβδομάδας μας έπεσε βαρύ (το 2022 το είχαμε δείξει ακόμα πιο ξεκάθαρα, με τα περισσότερα τρακαρίσματα να γίνονται Δευτέρα).
Κυριακή γιορτή και σχόλη να ’ταν η βδομάδα όλη - και με τα λιγότερα ατυχήματα, όπως φάνηκε το 2023- με τα Σάββατα να έπονται. Φυσικά, δεν χαλαρώνουμε τη προσοχή μας το Σαββατοκύριακό, γιατί μπορεί να γίνονται λιγότερα τρακαρίσματα, αλλά αυτά που γίνονται μπορεί να είναι πιο σοβαρά. Λίγο η διάθεση να ξεσκάσουμε, λίγο οι πιο άδειοι δρόμοι, λίγο οι μεγάλες ώρες, λίγο από όλα. Ξέρεις τώρα πώς πάνε αυτά.
Ατυχήματα: Ένα ρολόι σταματημένο
Καμία έκπληξη εδώ. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το διάστημα 12.00 με 15.00 δείχνει πρώτο στα τρακαρίσματα.
Ίσως είναι αναπόφευκτο, επειδή κάτι μας πιάνει όσο μεσημεριάζει; Να είναι που είτε βιαζόμαστε να πάμε σπίτι - όσοι έχουμε τελειώσει από δουλειά ή μαθήματα εκείνη την ώρα- είτε βγαίνει η μαζεμένη κούραση από το πρωί, είτε είναι η ώρα η κακιά;
Ακολουθεί το επόμενο 3ωρο 15.00 με 18.00 ενώ σχεδόν στα ίδια, λίγο πιο πίσω, είναι το πρωινό 9.00 με 12.00
Ατυχήματα: Περίεργα «δώρα» έφερε ο Άγιος Βασίλης τα Χριστούγεννα του 2023
Τι άσχημος μήνας για να τρακάρει κανείς ο Δεκέμβριος. Όχι ότι υπάρχει σωστός μήνας για κάτι τέτοιο. Αλλά τα Χριστούγεννα είναι Χριστούγεννα, πώς να το κάνουμε τώρα. Και να τρακάρεις το όχημα σου πάνω που πιάνουν τα κρύα (λέμε τώρα) και πλησιάζουν οι γιορτές, ε δε λέει. Και δυστυχώς το 2023 την πάτησαν έτσι αρκετοί, όπως δείχνει η ανάλυση που κάναμε με συμβάντα ανά συμβόλαια κάθε μήνα.
Όσο για τον Αύγουστο, οι μύγες είναι παχιές, δεν υπάρχουν ειδήσεις και, όπως λένε τα στοιχεία μας - και όχι μόνο για μία χρονιά- γίνονται τα λιγότερα τρακαρίσματα.
Μπορείς να πεις bye bye στα ατυχήματα;
Κανείς δεν μπορεί. Ακόμα κι αν είσαι ο πιο προσεκτικός οδηγός στον γαλαξία, δεν μπορείς να προβλέψεις αν κάποιος σε «βρει» λιγουλάκι, ενώ έχεις το αυτοκίνητο παρκαρισμένο, ή εάν ο πίσω ή ο διπλανός σου δεν τηρήσουν τις αποστάσεις καθώς κινείστε και γνωριστείτε όλοι λίγο καλύτερα από όσο θα ήθελες (αυτές ήταν οι συχνότερες αιτίες ατυχημάτων των 2023!)
Μπορείς όμως να προνοήσεις. Να έχεις την καταλληλότερη, με βάση τις ανάγκες σου, ασφάλεια αυτοκινήτου. Αν έχεις επιλέξει την Hellas Direct, να ξέρεις πως στην άτυχη στιγμή θα έχεις αστραπιαία αποζημίωση χωρίς ταλαιπωρία, με το Fast Track. Και πως με το FlexiPay μπορείς να μοιράσεις το κόστος της ετήσιας ασφάλειας σε 12 δόσεις με τη χρεωστική σου, κι έτσι να βάλεις κι εκείνη την κάλυψη, πχ oδική βοήθεια, που ήθελες, αλλά η τσέπη σου δεν σε άφηνε.
Κι όταν είσαι στον δρόμο, να έχεις τα μάτια σου μόνο στον δρόμο. Ναι; Ναι 💙.