Τρεις αξέχαστες κάρτες στο ποδόσφαιρο και μία δική σου κάρτα που μπορείς να ξεχάσεις

Κίτρινες ή κόκκινες, οι κάρτες καλό είναι να μην χρειάζονται σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Και εσύ δεν χρειάζεται να φορτώσεις την πιστωτική σου για ασφάλεια αυτοκινήτου με δόσεις.

ασπρόμαυρη εικόνα από αγώνα ποδοσφαίρου, διαιτητής δείχνει κόκκινη κάρτα

Στο ποδόσφαιρο, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα στη ζωή, η στιγμή που μένει είναι αυτή που καθορίζει το αποτέλεσμα: το γκολ. Αυτό που μπήκε θεαματικά ή σχεδόν αθόρυβα - ή και δεν μπήκε καθόλου!- αλλά σε κάθε περίπτωση την έκανε τη δουλίτσα του: διαμόρφωσε το σκορ.

Αξέχαστες κάρτες που έγραψαν ιστορία

Υπάρχουν όμως κι άλλες φάσεις που μένουν αξέχαστες και γίνονται σημείο αναφοράς: οι κάρτες. Αυτό το μικρό χαρτάκι που βγάζει ο διαιτητής από το τσεπάκι του έχει τεράστια δύναμη και οι αντιδράσεις που προκαλεί είναι σαν ρόδι που σκάει στον τοίχο: μπορεί ο παίκτης που είδε την κάρτα να μείνει σαν Φαγιουμ να κοιτάει αποσβολωμένος ή έξαλλος να τινάζει πόδια χέρια σαν μαριονέτα. Και μετά μπορεί οι παίκτες και των δύο ομάδων να... εχμ ας το πούμε αλληλοσπρώχνονται και το ντόμινο να καταλήγει σαν οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, κορμιά πεσμένα δεξιά αριστερά, κάποιοι να προσπαθούν να σταματήσουν τους άλλους λέγοντας «φτάνει» και πάει λέγοντας.

Τέτοιες κάρτες έχουν γραφτεί στη συλλογική μνήμη κι έχουν μείνει αξέχαστες. Αντίθετα, υπάρχει μία κάρτα που μπορείς πια να ξεχάσεις. Για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, τουλάχιστον.

Η κάρτα που μπορείς να ξεχάσεις με το FlexiPay

Αυτή η κάρτα δεν βγαίνει από την τσέπη του διαιτητή αλλά από το πορτοφόλι σου. Και δεν είναι άλλη από την πιστωτική σου. Τη χρησιμοποιείς σχεδόν παντού, γιατί σου εξασφαλίζει τις τόσο απαραίτητες και βολικές για τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου δόσεις. Λογικό. Αλλά λίγο από εδώ λίγο από εκεί, πόσο να φορτωθεί κι αυτή;

Οπότε; Ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου σε δόσεις με τη χρεωστική σου! Με μία λέξη FlexiPay. Ναι, στην Hellas Direct γίνεται!

Δεν είναι προκαθορισμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα, δεν σε υποχρεώνει να προσθέσεις καλύψεις, δεν σε δεσμεύει με κάποια ρήτρα. Δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα, λέμε. Είναι ο πιο ευέλικτος τρόπος πληρωμής και συνδυάζει το όφελος του ετήσιου συμβολαίου, που φτάνει έως το 40%, με τις μηνιαίες δόσεις.

Επειδή δεν διαμεσολαβεί τράπεζα, δεν υπάρχουν ούτε αιτήσεις ή εγκρίσεις. Αν θέλεις το FlexiPay, αρκεί να έχεις χρεωστική και το πήρες. Τόσο απλά! Αν αλλάξεις γνώμη, απλώς ακυρώνεις, χωρίς κάποιο πέναλτι. Πόσο καλύτερο να γίνει;

Illustration με αυτοκίνητο από το πλάι και logo FlexiPay

Τρεις κάρτες στο ποδόσφαιρο που έμειναν αξέχαστες

Κι αν στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου μπορείς να ξεχάσεις, αν θες, την πιστωτική σου, στην ποδοσφαιρική ιστορία αυτές είναι οι τρεις κάρτες που δεν θα ξεχάσουμε.

Η αποχαιρετιστήρια - Ζινεντίν Ζιντάν

Γυρνάμε σχεδόν 20 χρόνια πίσω - αλλά και στα επόμενα 20 το ίδιο συναίσθημα θα προκαλεί αυτή η κόκκινη κάρτα στον Ζινεντίν Ζιντάν. Είμαστε στο Μουντιάλ του 2006 στον αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία. Μαζί με Τουράμ και Μακελελέ ο Ζιζού έχει οδηγήσει τους μπλε σε θριαμβευτική πορεία και στους τελικούς της Γερμανίας ενώ έχει ήδη ανακοινώσει πως αμέσως μετά θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

Την ώρα που το ματς είναι στο 1-1 και έχουμε πια περάσει στην παράταση γίνονται κάτι σου μου του ανάμεσα σε Ζιζού και Μάρκο Ματεράτσι, πέφτουν κάτι τραβήγματα φανέλας και ξαφνικά ο Ζιντάν στέκεται απέναντι από τον Ιταλό και με κουτουλιά στο στέρνο τον ρίχνει κάτω. Όσο όσοι δεν είχαν δει το σκηνικό προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί, ο διαιτητής βγάζει κόκκινη κάρτα και διώχνει τον Γάλλο από τον αγωνιστικό χώρο.

Εκ των υστέρων μάθαμε πως στην ας την πούμε συζήτηση ανάμεσα στους δυο τους ο Ζιντάν είπε στον Ματεράτσι πως αν θέλει τόσο τη φανέλα του (που του την τραβούσε) θα του την έδινε μετά τον αγώνα. Εκείνος, λέει, απάντησε πως θα προτιμούσε την αδερφή του. Δεν ήθελε πολύ ο Μαρσεγιέζος. Μπαμ και κάτω - και κόκκινη κάρτα.

Για την ιστορία, οι Γάλλοι έχασαν τον Ζιζού και το τρόπαιο. Η Ιταλία κέρδισε 5-3 στα πέναλτι - αλλά πολύ λίγοι θυμούνται εκείνο το ματς για το αποτέλεσμά του.

Η γρήγορη-σαν-αστραπή - Κιθ Γκιλέσπι

Είναι το σωτήριον έτος 2000 και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ παίζει με τη Ρέντινγκ για την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Με τίποτα από αυτά δεν θα ασχολούμασταν 24 χρόνια μετά αν δεν είχε βρεθεί ο Κιθ Γκιλέσπι, παίκτης της Σέφιλντ, να σπάσει τα ρεκόρ παίρνοντας κόκκινη κάρτα στα περίπου 10 δευτερόλεπτα παραμονής του στον αγωνιστικό χώρο.

Εδώ δεν υπήρξε κουτουλιά αλλά έπεσαν κάτι αγκωνιές. Για την ακρίβεια ο Γκιλέσπι είχε μόλις σηκωθεί από τον πάγκο και είχε μπει αλλαγή, την ώρα που ένας συμπαίκτης του στη Σέφιλντ επιχειρούσε να κάνει ένα πλάγιο. Χωρίς ακόμα να έχει κυλήσει το χρονόμετρο, όσο στήνονταν για να εκτελεστεί το πλάγιο, ο Γκιλέσπι έριξε τις αγκωνιές σε έναν παίκτη της Ρέντινγκ. Ο διαιτητής τις είδε, του έδειξε κόκκινη κάρτα και ο Γκιλέσπι κατάφερε να επιστρέψει στον πάγκο μέσα σε 10 δεύτερα και 0 αγωνιστικά λεπτά. Όχι, μπράβο του.

(Το βίντεο έχει πολλά ποδοσφαιρικά καρτο-διαμαντάκια, ο Γκιλέσπι είναι στο 1:08)

Η διπλή - Κριστομπάλ Μάρκες

Θέλει ταλέντο για να πάρεις δύο κόκκινες κάρτες και μάλιστα μέσα σε 3 λεπτά, αλλά ο Κριστομπάλ Μάρκες της ισπανικής Φουενλαμπράδα το έχει στο βιογραφικό του. Μεσολάβησε κι ένα VAR για το οποίο δεν φταίει, εντάξει, αλλά κατά τα λοιπά μάλλον δεν είχε ακούσει για το δις εξαμαρτείν.

Είμαστε λοιπόν στο 2020, στην ισπανική Segunda División, και η ομάδα του Μάρκες παίζει με τη Ζιρόνα. Ο Μάρκες μαρκάρει πολύ δυνατά τον Άλεξ Γκρανέλ, αυτός πέφτει κάτω σφαδάζοντας, ο διαιτητής δείχνει στον Κριστομπάλ την κόκκινη κάρτα κι εκείνος παίρνει τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Καλά ως εδώ.

Μπαίνει όμως στη μέση το VAR, στο οποίο φαίνεται πως το μαρκάρισμα δεν ήταν τόσο άγριο όσο το είχε κρίνει αρχικά ο διαιτητής, κι εκείνος αναγνωρίζοντας το λάθος του καλεί τον Κριστομπάλ πίσω στον αγωνιστικό χώρο και αλλάζει την κάρτα σε κίτρινη.

Με το που πατάει γρασίδι ο Μαρκές πάει στον Γκρανέλ να λύσουν ό,τι είχε μείνει άλυτο από πριν. Κι εκεί ήρθαν λίγο πιο κοντά από όσο χρειαζόταν - κι από ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί στο ποδόσφαιρο. Κι έτσι πήραν και οι 2 κίτρινη κάρτα. Για τον Μαρκές ήταν η 2η κι έτσι έγινε κόκκινη και ο ίδιος μέσα σε λίγα λεπτά - χωρίς καν να έχει ξαναρχίσει το παιχνίδι- ξαναπήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Εύγε. Εύγε. Δύο φορές, όσες και οι κόκκινες κάρτες του.

Με το FlexiPay η μόνη κάρτα που χρειάζεσαι είναι η χρεωστική σου

Στο ποδόσφαιρο έχουμε λοιπόν τρεις κάρτες που θυμόμαστε, είτε ως φινάλε μιας σπουδαίας καριέρας είτε για τη γελοιότητά τους, αν και φυσικά υπάρχουν και πάμπολλες ακόμα που αξίζουν, η κάθε μία για διαφορετικό λόγο.

Στην ασφάλεια αυτοκινήτου μπορείς να θυμάσαι μόνο μία κάρτα: τη χρεωστική σου. Και το FlexiPay, φυσικά, για δόσεις με χρεωστική. Κι εδώ υπάρχουν κι άλλες κάρτες, ασφαλώς μπορείς να πληρώνεις την ασφάλειά σου σε δόσεις με την πιστωτική σου, αν προτιμάς. Αλλά αν δεν έχεις πιστωτική ή έχει ήδη πάνω της την Άρτα και τα Γιάννενα από έξοδα, είπαμε.

Με το σφύριγμα της λήξης το φύλλο αγώνα θα λέει μόνο δόσεις με χρεωστική και FlexiPay. Και δεν θα χρειαστεί και VAR 💙.