Αναλύσαμε 26.295 τρακαρίσματα οχημάτων μέσα στο 2021 και βρήκαμε το plot twist

Φαντάζεσαι οδηγούς να περιμένουν με τις ώρες στον δρόμο ή να μένουν για μέρες χωρίς αυτοκίνητο; Μάντεψε ξανά

Αναλύσαμε 26.295 τρακαρίσματα οχημάτων μέσα στο 2021 και βρήκαμε το plot twist

Η αγωνία των περισσότερων ανθρώπων τη στιγμή που αναζητούν ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής είναι αν η κάθε εταιρία, και ειδικά εκείνη που θα επιλέξουν, θα σταθεί στο ύψος της. Αν δηλαδή, όταν θα τη χρειαστούν, δεν θα ψάχνουν σε τηλέφωνα που δεν απαντούν, δεν θα χρειάζεται να μιλήσουν με 15 διαφορετικούς ανθρώπους για την υπόθεσή τους, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν χωρίς λόγο γραφειοκρατικά μπρος πίσω, δεν θα μείνουν χωρίς αυτοκίνητο αν δεν είναι εντελώς απαραίτητο. Με μια κουβέντα, αν, όταν συμβεί η στραβή, θα δικαιωθεί η επιλογή τους.

Κι αν σου κάτσει ατύχημα; Να τι μας έμαθε το 2021

Αν όμως δεν σου έχει συμβεί μια τέτοια στραβή, πώς να ξέρεις πού να στραφείς και να νιώθεις σίγουριά; Ίσως αναρωτιέσαι κι εσύ πώς να εμπιστευτείς κάποιον που σου λέει πως θα σου κάνει τη ζωή εύκολη αλλά μπορεί να σου το αποδείξει μόνο όταν πράγματι τον χρειαστείς;

Για να μη μαντεύεις, μπορείς να δεις πώς έγιναν τα πράγματα για τους πελάτες μας που βρέθηκαν ήδη αντιμέτωποι με μια δύσκολη στιγμή. Τι επιλογές είχαν - ή δεν είχαν. Τι αναμονές είχαν - ή δεν είχαν. Και πόσο γρήγορα και σωστά ξεμπέρδεψαν - ή αν πασχίζουν ακόμα να ξεμπερδέψουν. Μακάρι να μη σου χρειαστεί ποτέ, αλλά αν σου κάτσει, θα ξέρεις.

εικόνα με στατιστικά από την Hellas Dierct για τα ατυχήματα που έγιναν το 2021

Στραβή στον δρόμο; Κάνε το πρώτο βήμα

Ξέρουμε πως ένα ατύχημα είναι πιθανό να ταραχτείς, να τρομάξεις, να θέλεις να φύγεις και να ασχοληθείς αργότερα. Να ξέρεις όμως πως θα βοηθήσεις πολύ την κατάσταση αν κάνεις το πρώτο μικρό βήμα και τηλεφωνήσεις στην ασφαλιστική σου την ίδια στιγμή, από το σημείο του ατυχήματος. Την επιλογή αυτή έκαναν το 2021 σχεδόν 6 στους 10 ασφαλισμένους στην Hellas Direct που είχαν ένα ατύχημα στον δρόμο. Γιατί, όσο πιο γρήγορα ειδοποιήσεις τόσο πιο γρήγορα ανοίγει ο φάκελός σου. Και τόσο πιθανότερο είναι εξίσου γρήγορα να κλείσει, να φτιάξεις το όχημά σου και να αποζημιωθείς.

Γράφημα για ατυχήματα που δηλώθηκαν επιτόπου από την Hellas Direct

Τηλεφωνική καταγραφή ατυχήματος: Ναι, μπορείς

Είσαι λοιπόν στον δρόμο, εκεί που έγινε το μπαμ. Το πρώτο που κοιτάμε, προφανώς, είναι να είναι όλοι καλά. Όλα τα άλλα φτιάχνονται. Εφόσον όλοι είναι καλά και η εικόνα του τρακαρίσματος είναι αρκετά ξεκάθαρη, οι ασφαλισμένοι της Hellas Direct μπορούν να κάνουν τηλεφωνική καταγραφή ατυχήματος. Το 2021, εννιά στους δέκα από όσους μας τηλεφώνησαν από το σημείο του ατυχήματος δεν χρειάζονταν γερανό- άρα δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό.

Από αυτούς, επτά στους δέκα επέλεξαν τηλεφωνική καταγραφή. Αφενός γιατί το 212 2229900, η τηλεφωνική γραμμή της Hellas Direct για ζημιές, λειτουργεί καθημερινά και όλο το 24ωρο. Που σημαίνει πως θα μας βρεις όποια μέρα και ώρα μας χρειαστείς. Όχι ώρες γραφείου, ούτε μόνο εργάσιμες. Και Πρωτοχρονιά. Και Δεκαπενταύγουστο. Και Καθαρά Δευτέρα μεσημέρι, και παραμονή Χριστουγέννων νύχτα. Πάντα.

Γράφημα με ανθρωπάκια για την τηλεφωνική καταγραφή

Αφετέρου γιατί με την τηλεφωνική καταγραφή μπορείς να φύγεις μέσα σε λίγα λεπτά. Με την κατάλληλη καθοδήγηση δηλώνεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, βγάζεις τις χρήσιμες φωτογραφίες, μας τις στέλνεις και είσαι ελεύθερος. Έτσι δεν χρειάζεται να περιμένεις τη Φροντίδα Ατυχήματος- που θα έκανε ακριβώς ό,τι έκανες κι εσύ τηλεφωνικά. Οπότε μπορείς να συνεχίσεις την ημέρα σου και ο φάκελός σου έχει ήδη ανοίξει. Μοιάζει εξωπραγματικό; Μπορεί, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021, η τηλεφωνική καταγραφή ατυχήματος είχε διάρκεια κατά μέσο όρο 6 λεπτά. Έξι λεπτά κι έφυγες. Φοβερό;

Σχέδιο με χέρι να κρατάει ρολόι

Η ώρα του συνεργείου: Θα περιμένεις πολύ;

Κάνουμε τώρα μία υπόθεση. Έχεις ένα μικροτρακάρισμα στον δρόμο, όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, για παράδειγμα πήγαινες ωραία και καλά και ένα αυτοκίνητο παραβίασε στοπ και έπεσε πάνω σου. Ή προχωρούσες χαλαρά και κουλ και έπεσε πάνω σου ο από πίσω σου. Ξαναλέμε, κοιτάμε το πρώτο και το σημαντικότερο, πως είναι όλοι καλά. Και πάμε στο παρασύνθημα.

Είναι φως φανάρι πως δεν φταις. Και το λες, και φαίνεται. Και ο άλλος οδηγός σου ζητά συγγνώμη γιατί αφαιρέθηκε/ πάτησε λίγο παραπάνω γκάζι/ άργησε να πατήσει φρένο. Ξέρει πως φταίει εκείνος. Και παρότι όλα είναι τόσο ξεκάθαρα, θα πρέπει να περιμένεις, επειδή έτσι γινόταν εις τους αιώνες των αιώνων, τις διαδικασίες των ασφαλιστικών. Να κάνει η ασφαλιστική σου το ερώτημα στην άλλη ασφαλιστική, αν αποδέχεται το φταίξιμο- ενώ το έχει ήδη αποδεχτεί ο ίδιος ο «φταίχτης», ο άλλος οδηγός, ντε. Αν δεν υπάρξει απάντηση έγκαιρα, στις 7 ημέρες, να δοθεί άλλο ένα 7ήμερο για να απαντηθεί το προφανές, τύπου αν η Γη γυρίζει κι αν ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή. Κι αν πάλι υπάρχει οποιοδήποτε κώλυμα, φτου κι απ' την αρχή κι άλλο ερώτημα, κι άλλες 7 ημέρες. Γιατί; Γιατί έτσι γίνεται.

Vassilis K
10/12/2021
Πολύ καλή ασφαλιστική. Πληρώθηκα κατευθείαν μετά από ένα τροχαίο.
σε άλλες ασφαλιστικές σε παλιότερα τροχαια μου είχαν βγάλει την ψυχή.
Συνεχίστε έτσι!!!

Στην Hellas Direct λέμε πως έτσι ΓΙΝΟΤΑΝ. Δεν χρειάζεται να γίνεται πια. Τα πράγματα αλλάζουν, ο πολιτισμός εξελίσσεται, ο κόσμος πάει μπροστά. Μία στις δύο ζημιές μας κλείνει μέσα σε μία μέρα. Αν λείπει ένα περίφημο «έγγραφο» από τον περιβόητο «φάκελό» σου, σίγουρα θα το βρούμε. Και θα συνεννοηθούμε με την άλλη ασφαλιστική για την προφανή υπαιτιότητα. Και θα συμπληρώσουμε και ό,τι άλλο διαδικαστικό μπορεί να λείπει, είναι κι αυτό δουλειά μας. Εσύ όμως, γιατί να περιμένεις με άφτιαχτο αυτοκίνητο ή, ακόμα χειρότερα, χωρίς αυτοκίνητο, όσο εμείς κάνουμε τα δικά μας; Αφού δεν φταις. Κι εσύ το ξέρεις. Κι εμείς το ξέρουμε. Και ο άλλος οδηγός το ξέρει. Και η ασφαλιστική του το ξέρει. Οπότε, ειλικρινά, γιατί;

Συνεργείο: Και σήμερα και αύριο και τώρα

Γράφημα που δείχνει πόσες ημέρες χρειάστηκε μέχρι να πάει το αυτοκίνητο στο συνεργείο

Ε, στην Hellas Direct δεν περιμένεις. Εκεί που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σου δίνουμε εμείς το πράσινο φως να πας συνεργείο, να φτιάξεις τη ζημιά, όποια είναι, να συνεχίσεις τη ζωή σου. Το παίρνουμε πάνω μας, πώς να το πούμε. Αντί να περιμένεις αυτό που όλοι ξέρουμε πως θα γίνει στο τέλος, να αναλάβει η άλλη εταιρία την ευθύνη, σου δίνουμε προτεραιότητα. Φτιάξε το αυτοκίνητό σου πρώτα. Και τα χαρτιά, οι βεβαιώσεις, η ανάληψη υπαιτιότητας και τα συναφή διαδικαστικά θα γίνουν μετά. Όλα, σωστά και τυπικά. Αλλά όχι με σένα στην αναμονή. Γιατί απλώς δεν χρειάζεται.

Γιώργος Π
03/12/2021
Σταματημένος στην εθνική οδό λόγω τροχαίου έπεσαν επάνω μου. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και με την φροντίδα ατυχήματος αλλά και με την οδική. Το καλύτερο όμως είναι ότι μου είπαν επειδή το γεγονός ήταν ξεκάθαρο ότι μπορώ να προχωρήσω στην επισκευή του οχήματος χωρίς να περιμένουν την απάντηση της άλλης ασφαλιστικής. Είμαι χρόνια πελάτης και νομίζω ότι θα παραμείνω ακόμα αρκετά.

Σου φαίνεται κι αυτό εξωπραγματικό; Κι όμως, το 2021, έτσι προχώρησαν έξι στις δέκα υποθέσεις ασφαλισμένων μας (58%). Σχεδόν τρεις στους δέκα πήγαν στο συνεργείο την ίδια μέρα. Το φαντάζεσαι; Αθροιστικά το 38% πήγε στο συνεργείο μέσα σε δύο ημέρες. Συνολικά, έξι στους δέκα πήγαν στο συνεργείο μέσα σε πέντε ημέρες. Αν οι πέντε σου φαίνονται πολλές, υπολόγισε πως κάποιος μπορεί να είχε το «οκ» αλλά για οποιονδήποτε λόγο να μην μπορούσε και ο ίδιος να πάει την ίδια μέρα ή την επομένη. Να είχε μια σημαντική δουλειά, να μην πρόλαβε, οτιδήποτε. Είχε όμως την ευχέρεια να το κάνει την πρώτη στιγμή που του το επέτρεπε το πρόγραμμά του.

Συνεργείο, αυτός ο άγνωστος

Πάγκος συνεργείου με εργαλεία

Άντε και πήρες λοιπόν το πράσινο φως να φτιάξεις τη ζημιά. Αν έχεις δικό σου συνεργείο, με γεια σου με χαρά σου, μπορείς να πας όπου νιώθεις εμπιστοσύνη. Αν θέλεις μια έξτρα πληροφορία, ωστόσο, έχουμε κι εμείς το δίκτυο των συνεργαζόμενων συνεργείων. Αυτά που τα ελέγξαμε, γνωριστήκαμε με τους ανθρώπους που είναι εκεί, και τα συστήνουμε χωρίς επιφυλάξεις. Σε αυτά θα έχεις διάφορα προνόμια, χάρη στη συνεργασία μας. Και το κερασάκι στην τούρτα: είμαστε συνδεδεμένοι μαζί τους σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όλα γίνονται ηλεκτρονικά, ανταλλαγή εγγράφων και φωτογραφιών, συνεννοήσεις, μέχρι και την τελική πληρωμή. Κανένας χαμένος χρόνος για «το τιμολόγιο που πρέπει να φύγει και να πάει» κάπου, ποιος ξέρει. Καμία ημέρα χαμένη για «την πραγματογνωμοσύνη που δεν έφτασε ακόμα»- πώς έρχεται, με τα πόδια; Γενικά: καθόλου αναμονή εκεί που δεν χρειάζεται. Θέλεις να ξεμπερδεύεις; Έχεις δίκιο, κι εμείς το ίδιο θέλουμε για σένα.  

Antonis Z
07/12/2021
Ολική αποζημίωση σε 60 ημέρες μετά από κλοπή καινούργιου αυτοκινήτου. Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση, τηρώντας τη βασική διαδικασία και ζητώντας τα βασικά έγγραφα. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Τελικά πόσο γρήγορα κλείνει μια ζημιά;

Δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση, επειδή δεν εξαρτάται μόνο από ένα πράγμα. Είναι η σοβαρότητα του ατυχήματος. Είναι το μέγεθος της ζημιάς. Είναι η ξεκάθαρη ή θολή εικόνα του τι συνέβη. Είναι ο Φιλικός Διακανονισμός. Είναι η διάθεση συνεργασίας όλων των πλευρών.

Προφανώς δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα, κανείς δεν μπορεί. Αλλά δεσμευόμαστε αυτά που περνούν από το χέρι μας να είναι όσο πιο εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται. Δεν θα σε ρωτήσουμε τα προφανή, πράγματα που μας έχεις ήδη δηλώσει. Δεν θα σου ζητήσουμε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Δεν θα σε βάλουμε να περιμένεις για πράγματα που στην πραγματικότητα λύνουν οι ασφαλιστικές και μόνο. Δεν θα σε αφήσουμε με άφτιαχτο αυτοκίνητο για να πηγαινοφέρνουμε φακέλους. Δεν θα σε αφήσουμε χωρίς αυτοκίνητο ενώ μπορείς να πας συνεργείο και την ίδια μέρα.

Με μια κουβέντα: Ναι, θα σου κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή.

Vayia K
10/12/2021
Πρώτη φορά χρειάστηκα οδική βοήθεια. Η εξυπηρετηση και από την Hellas direct και από την οδική βοήθεια ήταν άμεση, πανεύκολη και γενικά άψογη! Μάλιστα να τονίσω ότι η εταιρεία οδικής ασφάλειας μου έστειλε σύνδεσμο από τον οποίο παρακολουθούσα την πορεία του αυτοκινήτου τους και ήξερα ακριβώς πότε θα έρθει και ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος (αυτό που μου είπαν στο τηλέφωνο) ήταν 45 λεπτά ο οδηγός ήρθε σε 30! Ευχαριστώ πολύ για όλα! Συνεχίστε έτσι!

Δες κι αυτά