Lockdown τέλος: 5 extreme δραστηριότητες που μπορείς πλέον να κάνεις για να ξεδώσεις όπως πρέπει

Από GoKart και enduro μέχρι skydiving και "δωμάτια θυμού", αυτοί είναι οι πιο ασφαλείς τρόποι να απελευθερώσεις την ένταση που κουβαλάς τόσο καιρό!

ασπρόμαυρο screen shot από την ταινία Braveheart, μπροστά ο Μελ Γκίμπσον

Η στιγμή που μπορούμε να ξαναβγούμε ελεύθερα ήρθε και επιτέλους είμαστε όλοι και όλες σε θέση να χαρούμε ελεύθερα τον χρόνο που χάσαμε (έλα μην βουρκώνεις, η προσωπική και δημόσια υγεία πάνω απ' όλα).

Γυμναστική στο σπίτι, μαγειρική, διάβασμα, φαγητό (πολύ φαγητό), yoga, internet, τηλεόραση και πάλι από την αρχή. Δοκιμάσαμε κι εμείς κι εσύ έναν χρόνο περίπου όλα, ή κάποια από αυτά, με μικρή ή μεγάλη επιτυχία, προκειμένου να μειώσουμε το stress (αδρεναλίνη, νοραδρεναλίνη και κορτιζόλη) και σαν απέλπιδα προσπάθεια να μην εμφανίζεται το χαμόγελό μας στις φωτογραφίες σαν του Joker.


Μετά από όλα αυτά, συμφωνούμε όλοι ότι δεν περισσεύει κουράγιο –μετά από τόσες φορές που το είπαμε στον εαυτό μας και σε άλλους– για άτυχα, άχρονα, άδικα τροχαία ατυχήματα στον δρόμο! Και σαν λύση σε αυτό, σου προτείνουμε κάποιους τρόπους για να ελευθερώσεις την πίεση των απανωτών lockdowns, με δραστηριότητες σε ελεγχόμενες συνθήκες και ενδεχομένως με πιο οικονομικό τρόπο σε χρόνο και χρήμα!

Go-Kart: όλη η πίστα δική σου!

Η επαφή με την άσφαλτο, τα ελαφριά τζαρτζαρίσματα αλλά και η μεθυστική υπερστροφή του μονοθέσιου εγγυάται ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο στο τέλος (αυτή τη φορά το δικό σου, όχι του Joker).

Σχεδόν προς όλες τις κατευθύνσεις της πυξίδας στην χώρα μας θα μπορέσεις να βρεις μια πίστα καρτ –ίσως με ένα μικρό περιορισμό στα νησιά του κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου όπως και στην Πελοπόννησο– και με κόστος από €10 έως €30 για 10' με 30' (χωρίς να απαιτείται δίπλωμα οδήγησης).

Αυτοκίνητο Go Kart σε πίστα στις Αφίδνες

Rafting: μία καλή δόση σερατονίνης

Αχελώος, Τρικεριώτης, Εύηνος, Βοϊδομάτης, Βενέτικος, Αλιάκμονας, Λούσιος, Αχέροντας, Αλφειός, Ερύμανθος, Άραχθος, Νέστος και αρκετοί ακόμα ποταμοί της Ελλάδας, μπορούν συνδυαστικά με μια εκδρομή (εδώ εστιάζουμε κυρίως Στερεά-Βόρεια Ελλάδα και Πελοπόννησο) να σου προσφέρουν εικόνες και εμπειρίες για πολλά χρόνια ή για πολλά lockdown.

Μέτριας δυσκολίας και χρηματικού κόστους (€30 με €70 ευρώ ανά άτομο), ειδικά αν σκεφτείς τις ομορφιές που θα αντικρίσεις, σε συνδυασμό με την άσκηση που έχει λείψει τόσο καιρό. Και το καλύτερο: αρκούν αυτά τα 60 λεπτά που θα κατέβεις το ποτάμι για να πετύχεις την παραγωγή νευροδιαβιβαστών (ντοπαμίνη-σερατονίνη) σε τέτοιο βαθμό ώστε να σε κρατήσει ψύχραιμο/η ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα μποτιλιαρίσματος στην πόλη.

Rafting στον ποταμό Πηνειό μέσω της οργάνωσης Trekking Hellas

Skydive: δες τα προβλήματα από ψηλά!

Εδώ οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες όπως και οι ζώνες ρίψεις στη χώρα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), και μάλλον θα χρειαστεί να περιμένεις λίγο ακόμη, ώστε να ξεκινήσουν ξανά οι ελεύθερες πτήσεις!

Το skydiving είναι σίγουρα πιο απαιτητικό σαν δραστηριότητα από τις προηγούμενες, όχι τόσο σωματικά, καθώς είσαι προσδεδεμένος/η σε εκπαιδευτή που εκτελεί τους χειρισμούς του εξοπλισμού, όσο πνευματικά αφού θα πρέπει να έχεις προετοιμαστεί γιατί τα πόδια είναι πολλά (14.000)!

Αντίστοιχα μεγαλύτερο είναι και το κόστος που κυμαίνεται από €180 με €400 ανάλογα τη σχολή αλλά και τα extras (φωτογραφίες & βίντεο).

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για εμπειρία ζωής που θα σε βοηθήσει να βλέπεις τα πιο πολλά προβλήματα αφ' υψηλού!

"Δωμάτιο Θυμού": κάν' τα όλα λίμπα με ασφάλεια

Πόσες φορές σου έχει έρθει να πετάξεις το κινητό με φόρα σε έναν τοίχο, μόνο τη χρονιά που πέρασε; Δεν θυμάσαι, σωστά; Λοιπόν, κρατήσου, γιατί ό,τι αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή, μπορείς να το εκφράσεις ελεύθερα μέσα σε έναν προστατευμένο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για να τον διαλύσεις εσύ, χωρίς να σε νοιάζει τίποτα. Πιάτα; Κούπες; Υπολογιστές; Τηλεοράσεις; Σπας ό,τι θες. Δαλέγεις και το κατάλληλο soundtrack!

Τα "Δωμάτια Θυμού", μία σχετικά νέα μορφή ψυχαγωγίας / αποφόρτισης, που έχει ξεκινήσει, φυσικά, στις ΗΠΑ και έχει υιοθετηθεί και στη χώρα μας! Ο πρώτος τέτοιος χώρος εδώ είναι το ΛΙΜΠΑ Rage Room, στο κέντρο της Αθήνας, μία λογική τοποθεσία καθώς μιλάμε για μία από τις λίγες πόλεις στην χώρα που σε ώρα αιχμής αποστάσεις 30 χλμ. καλύπτονται σε 60 και πλέον λεπτά.

Οπότε κάνε υπομονή να ανοίξει ο χώρος για το κοινό και μέχρι τότε συγκέντρωσε ό,τι οργή ή απελπισία μπορεί να αισθάνεσαι σε στιγμές έντασης, για να ξεσπάσεις άνετα και ωραία, στον κατάλληλο χώρο. Είναι έξτρα safe, γιατί φοράς ειδική στολή, δεν χρειάζεσαι καν μάσκα!

Ένα δωμάτιο οργής με κατεστραμμένες συσκευές

Enduro: all inclusive πακέτα αδρεναλίνης

Αν πάλι κανένα από τα παραπάνω δεν πιστεύεις ότι μπορεί να σε αποσυμπιέσει αρκετά και τυχαίνει να έχεις δίπλωμα μηχανής, αγάπη για τους δυο τροχούς και τη φύση, συνδυαστικά με κάποιο διασωμένο κεφάλαιο μετά από τις τόσες ηλεκτρονικές αγορές, τότε πρέπει να ψαχτείς για κάποιο κοντινό σε εσένα γραφείο-σχολή Enduro!

Εστιασμένες κυρίως στην Αττική και λιγότερο σε Στερεά και Βόρεια Ελλάδα, οι εταιρίες αυτές παρέχουν στον αναβάτη τη δυνατότητα ενοικίασης μηχανής και εξοπλισμού, μέσα από all inclusive πακέτα αδρεναλίνης με διάρκεια συνήθως 1 με 5 μέρες και με κόστος από €200 έως €300.

Ο όποιος αρχικός σκεπτικισμός για την πρόταση αυτή είναι λογικός, (διότι το άθλημα προϋποθέτει μια συγκεκριμένη φυσική κατάσταση, εμπειρία και οικονομική ευχέρεια) αλλά μετά το πρώτο άλμα σαν άλλος John Rambo στο First Blood οι αναστολές πηγαίνουν περίπατο!

Χαλαρή οδήγηση, χωρίς νεύρα!


Όλοι έχουμε δει λίγο πολύ τι αποτελέσματα μπορεί να προκαλέσει η επιθετική οδήγηση. Αρχικά, είναι μεταδοτική! Αρκεί ένας οδηγός να βγει με νεύρα, να αρχίσει να κορνάρει το δευτερόλεπτο που γίνεται πράσινο, να αλλάζει λωρίδες με απότομο και επιθετικό ύφος για να επηρεάσει όλους τους υπόλοιπους, που έτσι κι αλλιώς τραβάνε τα δικά τους ζόρια και έχουν τις δικές τους σκοτούρες. Σε αναμμένα κάρβουνα είμαστε όλοι!

Οπότε το κλειδί σε αυτή τη φάση είναι να βρεις τον σωστό τρόπο να αποφορτιστείς, για να μην ξεσπάσεις την ένταση που κουβαλάς τόσο καιρό στον δρόμο. Και βέβαια, ακόμη κι αν τα παραπάνω αποδώσουν, και βρεις την ηρεμία που χρειάζεσαι, ειδικά για την ώρα που βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι, άνθρωποι είμαστε και λάθη γίνονται. Και άλλωστε, γι' αυτό υπάρχει η ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής και γι΄αυτό την έχουμε κάνει όσο απλή γίνεται και εύκολη για σένα!

Δες κι αυτά