Project Tardigrade: έρχεται η διαστημική μοτοσυκλέτα που θα ζήλευε και ο Major Tom

Ηλεκτρική, διαστημική, φουτουριστική. Μοτοσυκλέτα που φτάνει στο άπειρο και ακόμα παραπέρα!

Project Tardigrade: έρχεται η διαστημική μοτοσυκλέτα που θα ζήλευε και ο Major Tom

Με την καραντίνα κοντεύεις να βαρέσεις μπιέλα, παραδέξου το. Όλους αυτούς τους μήνες που έχουμε περάσει μέσα στο όμορφο σπιτάκι μας, έχεις γίνει expert σε ό,τι έχει να κάνει με μοτοσυκλέτες, αξεσουάρ αλλά και gadget για αυτές. Λογικό, αφού ετοιμάζεσαι για όλα εκείνα που έχεις βάλει στόχο να κάνεις, όταν η ζωή μας προχωρήσει και ο COVID έχει φάει πλέον τη σκόνη μας. Σου αρέσουν οι μοτοσυκλέτες, αυτό δεν κρύβεται. Τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά. Τι συμβαίνει όμως αν αυτές συνδυαστούν με το διάστημα και ό,τι υπάρχει γύρω από αυτό; Ετοιμάσου γιατί η διαστημική μηχανή είναι γεγονός και πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά μέσα στο 2021! Τέλειο;

Η εταιρία Hookie Co. έχει βαλθεί να μας τρελάνει, μιας και ανακοίνωσε την παρουσίαση του project Tardigrade μέσα στο καλοκαίρι του 2021. Αν δεν έχεις ακούσει για αυτόν τον οίκο μοτοσυκλετών, δεν ξέρεις τι χάνεις όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες σε custom level. Πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση - με μόλις 6 εργαζόμενους! - που ξεκίνησε το 2015 με την κατασκευή και παραγωγή customized μοτοσυκλετών και βρίσκεται στη Δρέσδη. Μπορεί να είναι νέα στον χώρο της, αλλά σίγουρα μας έχει ήδη εντυπωσιάσει και ανυπομονούμε για το μέλλον!

Project “TARDIGRADE”

Σχέδιο που απεικονίζει την διαστημική μοτοσυκλέτα

Σε γενικές γραμμές, η φιλοσοφία δεν απέχει πολύ από εκείνη μιας τυπικής custom μοτοσυκλέτας. Αυτό που διαφέρει όμως, είναι ο τρόπος λειτουργίας και χρήσης της. Φτιαγμένη εξίσου κομμάτι κομμάτι από την αρχή, δεν έχει σαν απώτερο σκοπό να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την ομορφύνει πάρα πολύ! Φαντάσου λοιπόν, να είσαι αστροναύτης και να προσγειώνεσαι στο φεγγάρι. Πόσο κουλ θα ήταν να έχεις μαζί σου στο διαστημόπλοιο τη μοτοσυκλέτα σου, έτοιμη να σε κυκλοφορήσει στον διαστημικό κόσμο; Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είσαι ο πρώτος που το φαντάστηκε. Η ιδέα για την επισκευή αυτής της μοτοσυκλέτας, βασίζεται στο όραμα του Ρώσου σχεδιαστή Andrew Fabishevskiy για τη “NASA μοτοσυκλέτα”, από το οποίο η Hookie Co. εμπνεύστηκε και ξεκίνησε να ψάχνει τρόπους για να γίνει πραγματικότητα.

Πώς θα είναι άραγε αυτή η μοτοσυκλέτα; "Τι θα κάνει και πώς θα εξυπηρετεί; Τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει ότι θα ομορφύνει τη ζωή μας;" Καλά κάνεις και αναρωτιέσαι για όλα αυτά, γι' αυτό εμείς θα αναλύσουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε αυτά που ξέρουμε! Ας μπούμε επιτέλους στο ψητό.

Έμπνευση από τα μικροσκοπικά ζώα που επιβιώνουν στο φεγγάρι

Η μοτοσυκλέτα Tardigrade στην επιφάνεια της Σελήνης

Αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι, έχει πάρει το όνομά του από τα “Βραδύπορα”, τα ζώα δηλαδή που έχουν τη δυνατότητα να επιβιώνουν και να προσαρμόζονται σε περιβάλλοντα, που άλλοι οργανισμοί δεν θα μπορούσαν. Μελέτες έδειξαν, ότι αυτοί οι οργανισμοί, κατόρθωσαν να επιβιώσουν στην επιφάνεια του φεγγαριού χωρίς νερό ή οξυγόνο, απλώς πέφτοντας σε βαθύ ύπνο για μερικές δεκαετίες. Αυτός είναι ο στόχος και αυτής της μοτοσυκλέτας, να μπορεί δηλαδή να κινείται στο διάστημα και να προσαρμόζεται στις συνθήκες γύρω της.

Απεικόνιση βραδυπόρων οργανισμών

Το ιδανικό όχημα για έναν αστροναύτη

Ο στόχος της ομάδας Hookie είναι να κατορθώσει να δώσει εύκολες και έξυπνες λύσεις σε προβλήματα που αφορούν στην κίνηση ενός αστροναύτη προκειμένου να εξερευνήσει το περιβάλλον γύρω του, αλλά εκτός αυτού εξίσου σημαντική για αυτούς είναι και η μοναδικότητα αλλά και η απόδοση της μοτοσυκλέτας. Όπως και σε όλες τις custom made μοτοσυκλέτες τους δηλαδή!

Αυτή η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, διαθέτει βραχίονες μονόπλευρης ταλάντευσης με άνθρακα, ελαστικά μπαλονιών από εκτυπωτή 3D και σύστημα διεύθυνσης με σύρμα. Όλα αυτά είναι εκεί για να πετύχουν μια futuristic συνεργασία μεταξύ του αστροναύτη από τη Σελήνη και του διαστημικού σταθμού.

Κομμάτια που συνθέτουν την μοτοσυκλέτα

Μέχρι εδώ καλά. Όμως, επειδή όλο αυτό φτάνει να είναι πέρα από τη φαντασία και είναι ένα εντελώς καινούργιο και καινοτόμο προϊόν, τόσο για την Hookie Co. και τους εργαζομένους της, όσο και για εμάς τους κοινούς θνητούς, χρειάζεται σκέψη και σίγουρα σκληρή δουλειά. Σύμφωνα με την Hookie Co, όλο αυτό το εγχείρημα σημαίνει νέες τεχνολογίες, νέα υλικά και νέες προοπτικές για την ομάδα της. Κάτι που από ό,τι φαίνεται τους εξιτάρει και τους δίνει ώθηση, μιας και αγαπούν τις προκλήσεις.

Εμείς από την άλλη, δεν βλέπουμε την ώρα για το καλοκαίρι οπότε θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση. Ναι, και για να ανασάνουμε θαλασσινό αέρα αλλά και γιατί μας τρώει η περιέργεια να μάθουμε περισσότερα. Ήδη φανταζόμαστε τα εξωπραγματικά τοπία, τους κρατήρες και κάθε είδους περίεργη εικόνα που δεν έχει κατορθώσει να καταγραφεί εκεί έξω!

Δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει στο μέλλον με τη μοτοσυκλέτα σου αν βρεθείς βόλτα στο φεγγάρι, πάντως για τώρα - εδώ στον πλανήτη Γη - μην ψάχνεις άλλο γιατί έχουμε το καλύτερο για σένα και την ασφάλεια της μοτοσυκλέτας σου. Thank us later!💙

Δες κι αυτά