Όλες οι ό,τι να 'ναι καινοτομίες που μας υπόσχεται η Tesla

Από gaming στο αυτοκίνητο μέχρι κόρνα με φωνή κατσίκας, έχουμε πολλά να δούμε. Και μας αρέσουν!

Όλες οι ό,τι να 'ναι καινοτομίες που μας υπόσχεται η Tesla

Τι να κάνει αυτό το παιδί ο E. Musk; Καιρό έχουμε να ακούσουμε νέα του. Από τότε που γέννησαν το κοριτσάκι τους ονόματι X Æ A-Xii και δεν καταλάβαμε ποτέ πώς θα το φωνάζουν τα άλλα παιδάκια στο νήπιο. Κι όμως, όπως μαθαίνουμε από διάφορες πηγές, δημοσιεύματα,ανακοινώσεις της εταιρίας, αλλά κυρίως απο το Twitter του Ε. Musk: big things are coming! Η Tesla ετοιμάζει μία σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες αναμένεται να μας εκπλήξουν ιδιαίτερα. Άλλωστε, η ίδια η εταιρία αυτορποσδιορίζεται ως εταιρία τεχνολογίας και όχι ως βιομηχανία αυτοκινήτων.

Μουσική για όλους

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ε. Musk ανακοίνωσε ότι ένα από τα καινούργια χαρακτηριστικά που θα προστεθεί στη νέα γενιά αυτοκινήτων Tesla είναι η μουσική ασανσέρ η οποία θα παρέχεται από εξωτερικά ηχεία του αμαξιού.

Απλά φαντά σου το : Είσαι στο φανάρι περιμένοντας να γίνει πράσινο. 'Εχεις τα παράθυρα ανοιχτά, και δίπλα σου ακούς μια χαλαρή launch μουσικούλα σαν αυτή που ακούς στο hall του οδοντιατρείου σου. Γυρνάς και βλέπεις ένα ολοκαίνουριο Tesla που εκτός απο τα μάτια πλέον σου γαργαλάει και τα αυτιά. Ε δεν σκας απο τη ζήλια και ανοίγεις κουμπαρά;

Αν και είναι ακόμη ύπο εξέλιξη οι τρόποι λειτουργίας τους, η κύρια χρήση των εξωτερικών ηχείων θα στοχεύει, κατά βάση, στο να προειδοποιεί τόσο τους πεζούς όσο και τα άλλα οχήματα για την παρουσία του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό βέβαια θα είναι πολύ χρήσιμο όταν το αυτοκίνητο θα βρίσκεται σε λειτουργία αυτόματης οδήγησης. Να θυμίσουμε πάντως πως τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Hanz Zimmer.

Κόρνα με φωνή κατσίκας

Μην παραξενεύεσαι. Σωστά διάβασες. Στα πλαίσια της όλης...ηχητικής αναβάθμισης οι χρήστες του Twitter ρώτησαν τον Ε. Musk για τη φήμη που είχε τελευταία διαρρεύσει οτι η εταιρία του επρόκειτο να εισάγει τη δυνατότητα κόρνας σε ήχους κατσικίσιου βελάσματος.

Και φυσικά ο πρόεδρος απάντησε: "Ναι αμέ, αλλά μωρέ, θα ισχύει μόνο για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις αυτοκινήτων που θα είναι εξοπλισμένες με τα εξωτερικά ηχεία". Ωραίος.

Πλήρης αυτόνομη οδήγηση/Self Driving

Σε άλλη ανακοίνωσή του στο Twitter o πολυμήχανος κύριος Musk μας ενημερώνει για τις επερχόμενες αναβαθμίσεις που πρόκειται να συμβούν στα συστήματα Tesla Autopilot και Full Self Driving. Όπως επισήμανε ο ίδιος, "η επερχόμενη βελτίωση του FSD θα είναι ένα κβαντικό άλμα". Και φυσικά ο δισεκατομμυριούχος κ. Musk το έχει ήδη στο δικό του ιδιωτικό αυτοκίνητο. Άλλωστε σαν ένας σωστός σεφ, πρώτα το δοκιμάζει ο ίδιος, και μετά το σερβίρει στο κοινό του.

Όπως τονίζει, το χρησιμοποιεί καθημερινά για τη διαδρομή που κάνει από το σπίτι του στη δουλειά και επισημαίνει πως κάνει σχεδόν σε μηδενικές παρεμβάσεις ο ίδιος. Αράζει δηλαδή και το όχημα τον οδηγεί μόνο του. Smooth.

Αλλά επειδή υπάρχει και ολόκληρη κοινότητα οδηγών και fan της Tesla, δεν δίστασαν να τον ρωτήσουν ευθέως τον κ. Musk, και του είπαν : "Κύριε Musk μας, όλα ωραία, αλλά αυτό το ωραίο το Tesla της νέας εποχής που μας λέτε, θα την παλεύει στους κυκλικούς κόμβους;". Ίσως όχι η ακριβέστερη απόδοση της ερώτησης αλλά ο κ.Musk απάντησε με αρκετή ειλικρίνια θα λέγαμε : " Όχι τέλεια στην αρχή, αλλά ναι. Θα χρειαστεί περίπου ένα χρόνο για να γίνει πολύ καλό στους κυκλικούς κόμβους παγκοσμίως. Ο κόσμος άλλωστε έχει άπειρες γωνιές."

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης μάλιστα, ο Ε. Musk πρόσθεσε ότι το αυτόνομο σύστημα της Tesla θα επισημαίνει προβληματικές περιοχές που θα έχουν μεγάλες λακκούβες ή άλλα εμπόδια, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να ελαττώνει την ταχύτητά του, για να αποφεύγονται ζημιές σε αυτό και στους επιβάτες.

Ενώ ανακοίνωσε και την δυνατότητα gaming, ναι καλά διάβασες, gaming μέσα στο αυτοκίνητο, μόνο εφόσον είναι σε αυτόματη λειτουργία ή σταθμευμένο. Και μας έδωσε και ένα sneak peak:

Αν σε εντυπωσίασε ιδιαίτερα η φάση με τα παιχνίδια μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω video που σου δείχνει ακριβώς πώς, πού, πότε:

Κάπου εδώ βέβαια να επισημάνουμε ότι πλήρης αυτονομία των αυτοκινήτων Tesla δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. Βρίσκεται στο level 2/5 αλλά η εταιρία κάνει εντατική δουλειά για να βγεί στην αγορά με τις απαιτούμενες εγγυήσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Έλεγχος ταυτότητας

Πρόκειται για ένα feature που συζητιέται καιρό. Σύμφωνα με αυτήν τη λειτουργία, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα μπορεί βάλει μπρος το αυτοκίνητο, να ξεκλειδώσει τις πόρτες και ακόμη και να μετακινήσει το αυτοκίνητο από και προς ένα σημείο στάθμευσης, όλα αυτά μόνο μέσω μιας εφαρμογής που θα έχει εγκατεστημένη στο κινητό του. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για το πότε επιτέλους θα βγεί αυτή η λειτουργία στην αγορά ο κ. Musk απάντησε "Έχει φύγει το παιδί".

Το επίφοβο με αυτή τη λειτουργία είναι ότι κάποιος που θα έχει τους κωδικούς πρόσβασης της εφαρμογής αυτής, θα έχει πρόσβαση και στο αυτοκίνητο. Κάτι που δεν την κάνει πολύ ασφαλή. Ωστόσο ο Ε. Musk ενημέρωσε (ναι, μέσω Twitter, το λατρεύει) ότι στη διαδικασία πιστοποίησης πρόκειται να προστεθεί και η αποστολή SMS στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου κάθε φορά που θα γίνεται η χρήση του μέσω του ψηφιακού κλειδιού.

Φωτογραφία που δείχνει άνθρωπο που φωτογραφίζει ένα κόκκινο Tesla

Η αλήθεια είναι πως η Tesla κάθε φορά μας δίνει κάτι καινούριο με το οποίο εντυπωσιαζόμαστε. Αυτό βέβαια το κάνει, όχι μόνο στα πλαίσια των προϊόντων που παράγει, αλλά καθώς μέσω της δουλειάς της, μας δίνει την αίσθηση ότι σιγά σιγά μας παρουσιάζει μικρά sneak peaks για τον κόσμο του μέλλοντος. Κι αυτό μας ενθουσιάζει.

Δες κι αυτά