Μoto-influencer από την Ιαπωνία απέκτησε χιλιάδες followers με ένα μικρό κόλπο. Πώς το έκανε;

Μία μοτοσυκλέτα, το Faceapp και το μεγαλύτερο κόλπο της ιαπωνικής χρονιάς!

Μoto-influencer από την Ιαπωνία απέκτησε χιλιάδες followers με ένα μικρό κόλπο. Πώς το έκανε;

Πρόκειται για μία ιστορία λίγο παράξενη. Θα μπορούσε να είναι κάποιο επεισόδιο στο Black Mirror ή κάποιας αντίστοιχης ταινίας που πραγματεύεται την μελλοντική εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία καταλήγει σε λίγο πιο δυστοπικά κομμάτια. Θα μπορούσε ακόμη να γίνει και ένα ωραιότατο case study για πανεπιστημιακές Σπουδές Φύλου. Κι όμως, δεν μιλάμε για κάτι φαντασιακό ή μελλοντικό αλλά για κάτι που συνέβη αυτόν τον μήνα στη μακρινή και καθόλα εξοικειωμένη με τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα, Ιαπωνία.

Όπως θα μπορεί να έχεις ακούσει, ο τρόπος ζωής σε πολλές μεγαλουπόλεις της χώρας έχει γίνει πολύ γρήγορος, απαιτητικός και πολύς κόσμος (όπως και παντού στις δυτικές κοινωνίες εδώ που τα λέμε) βρίσκει παρηγοριά στην αυτοπροβολή τους στα social media αναζητώντας - τι άλλο- αποδοχή, αγάπη, θαυμασμό κ.ο.κ. Πάμε όμως στο προκείμενο να δούμε τι ακριβώς συνέβη.

Αυτός είναι ο κύριος Zonggu

φωτογραφία μοτοσυκλετιστή

Είναι δεινός αναβάτης μοτοσυκλετών και λάτρης της δίτροχης θεάς. Ο κ. Zonggu είναι ένας πενηντάρης άνδρας που ζει στην Ιαπωνία. Όπως βλέπεις προσέχει αρκετά την εικόνα του, γυμνάζεται και διατηρεί μία περιποιημένη και όμορφη χαίτη. Για καιρό διατηρούσε έναν λογαριασμό στο Twitter όπου παρουσίαζε διάφορες στιγμές από την ενασχόλησή του με τις μοτοσυκλέτες. Δεν έπαιρνε όμως τα "likes" και τα "retweets" που ήθελε. Αυτό τον στεναχωρούσε ιδιαίτερα, γιατί αλήθεια, προσπαθούσε ο δόλιος. Χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα όμως...  

Οπότε το πάθος του για τις μοτοσυκλέτες αλλά και η ανάγκη του για λίγη προσοχή και αποδοχή τον ώθησε να κάνει κάτι λίγο παράξενο για τα δεδομένα πολλών από εμάς. Ωστόσο δεν κρίνουμε, απλά παρατηρούμε με ενδιαφέρον. Τι έκανε;

 

O κύριος Zonggu έκανε εικονική αλλαγή φύλου

selfie γλυκιάς ιαπωνέζας μπροστά από την μηχανή της

Kανείς δεν ήθελε να βλέπει έναν "θείο" να ασχολείται με τη μοτοσυκλέτα του στα social media.

Αυτό είχε διαπιστώσει ο κύριος Zonggu μέσα από την εμπειρία του στα social media. Οι γυναίκες μοτοσυκλετίστριες όμως από την άλλη είχαν τεράστια αποδοχή. Έτσι, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία εικονική αλλαγή φύλου και από πενηντάρης κύριος να γίνει μία γοητευτική νεαρή κοπέλα ονόματι "Yuki" που αγαπάει τις μοτοσυκλέτες και αρέσκεται στο να βγάζει selfies και να φωτογραφίζεται σε διάφορες στιγμές μαζί τους!

Ένα FaceApp του έλυσε τα χέρια

επεξεργασμένη φωτογραφία με την εφαρμογή FaceApp

Είπαμε, έκανε εικονική αλλαγή. Πώς; Μα με το FaceApp φυσικά! Πήρε λοιπόν μία εικόνα του και μέσα από την επεξεργασία της στην εν λόγω εφαρμογή ρύθμισης προσώπου, μεταμορφώθηκε από Zonggu σε Yuki. Το αποτέλεσμα του άρεσε τόσο ώστε να ξεκινήσει να ανεβάζει στους λογαριασμούς των social media του, μόνο την εικόνα της Yuki.

δυο selfies: η πρωτότυπη του Ζοnggu και δίπλα η επεξεργασμένη ως Yuki

Και δούλεψε. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έφτασε να έχει 20 χιλιάδες followers κυρίως ανδρικό κοινό, οι οποίοι νόμιζαν ότι έβλεπαν φωτογραφίες από την ενδιαφέρουσα ζωή μιας νεαρής Ιαπωνέζας. Ο λογαριασμός  ήταν γεμάτος από εικόνες της Yuki να ποζάρει με τη μοτοσυκλέτας της, να βολτάρει μαζί της και να κάνει επιδιορθώσεις η ίδια σε αυτήν.

κολάζ με τέσσερις φωτογραφίες του μοτοσυκλετιστή

Θα'λεγε κανείς πως όλα πηγαίναν πολύ καλά για το προφίλ της Yuki, μέχρι που συνέβη το μοιραίο λάθος…

Το λάθος που αποκάλυψε την ταυτότητά του

selfie ως Zonngu και selfie ως γυναίκα Yuki

Κάποια στιγμή, ένα από τα πολλά posts που έκανε η Yuki στο προφίλ της απεικόνιζε το μπροστινό μέρος μιας μοτοσυκλέτας, όπου μαζί με το τιμόνι της φαινόντουσαν και οι καθρέφτες οπισθοπορείας στους οποίους εμφανιζόταν μία απροσδόκητη αντανάκλαση... Δεν ήταν αυτή της γλυκιάς και όμορφης Yuki, αλλά όπως παρατήρησε ένας Ισπανός follower στο Twitter της, ήταν ένας άντρας, που φαινόταν να τραβάει εκείνη τη στιγμή τη φωτογραφία.

πώς αποκαλύφθηκε η πραγματική εμφάνιση του μοτοσυκλετιστή

Ναι, ήταν ο κύριος Zonggu με πιασμένα τα μαλλιά του κοτσίδα και με γυαλιά όρασης. Από 'κει και πέρα οι θαυμαστές της άρχισαν να παρατηρούν και άλλες λεπτομέρειες στις φωτογραφίες όπως οι ιδιαίτερα τριχωτοί βραχίονες με ανδρική εμφάνιση και κάποιες λίγο πιο επεξεργασμένες φωτογραφίες που μερικές φορές μπορεί να παραμόρφωναν κάποια χαρακτηριστικά της Yuki. Όπως αυτή εδώ με τη διπλή οδοντοστοιχία ας πούμε...

selfie ως Yuki

Η επίσημη αποκάλυψη έγινε σε τηλεοπτικό show

ο Zonngu στην μηχανή του με τη φωτογραφία της Yuki στα χέρια του

Φυσικά τα μεγάλα ιαπωνικά shows με τα πολλά παιχνίδια και τα πολύχρωμα σκηνικά δεν έμειναν ασυγκίνητα από αυτήν την ξεχωριστή ιστορία "απάτης" και πρόσφατα οι παραγωγοί ενός τέτοιου τηλεοπτικού show εντόπισαν τον φερόμενο ως Yuki μοτοσυκλετιστή ο οποίος όταν έφτασε στο σημείο συνάντησης με τους δημοσιογράφους, έβγαλε το κράνος του και αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο.

Εδώ μπορείς να δεις όλο το σκηνικό. Δεν πειράζει αν δεν έχεις φρεσκάρει πρόσφατα τα ιαπωνικά σου, πιστεύουμε θα καταλάβεις το σοκ των θεατών.

Μετά από αυτήν την αποκάλυψη πολλοί απογοητεύτηκαν, δυσανασχέτησαν, σοκαρίστηκαν. Υπήρξαν όμως και μερικοί followers οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την ιστορία, υιοθέτησαν την τεχνική του κ.Ζonggu και μέσω του FaceApp παρουσίασαν τη θηλυκή εκδοχή τους ως μοτοσυτεκλιστετίστριες και απάντησαν υποστηρικτικά σε μερικά tweets της Υoki .

Το αξιοσημείωτο είναι βέβαια, πως παρότι ο Zonggu αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητά του δημόσια, στο προφίλ του στο Twitter συνεχίζει να εμφανίζεται ως Yuki και οι followers της κάθε αλλό από μειωμένοι είναι.

Consistency, θα λεγε κανείς...

Δες κι αυτά