Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις μετακινήσεις σου - και το #menoumespiti δώρο που σε περιμένει!

Πριν 2 εβδομάδες δε θα πίστευες πόσο λίγο θα κυκλοφορούσες το αυτοκίνητό σου. Ούτε ότι μπορείς να έχεις 1 μήνα δώρο στην ασφάλειά του!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις μετακινήσεις σου - και το #menoumespiti δώρο που σε περιμένει!

Επ. Πού νομίζεις ότι πας; Έχεις σίγουρα έναν πολύ καλό λόγο να βγεις από το σπίτι; Την ταυτότητά σου την έχεις μαζί; Έστειλες SMS στο 13033; Ήρθε απάντηση; Οκ, τώρα βγες.

Αυτό ζεις πλέον. Δεν ανοίγεις την πόρτα κι έφυγες. Συμμετέχεις κι εσύ στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, δουλεύοντας από το σπίτι, χαζεύοντας από το σπίτι, γενικά μένοντας σπίτι. Μπαίνουν νέοι κανόνες στην καθημερινότητά σου – κι αυτοί πολλαπλασιάζονται κάθε απόγευμα στις 6!

Αλλά κάπως πρέπει να συνεχίσει κι αυτή η καθημερινότητα. Δεν παγώνουν όλα. Συνεχίζονται. Online ή offline.

Μία νέα σχέση γεννιέται ανάμεσα σε σένα και το κράτος...

Πάμε λίγο πίσω στις παλιές καλές εποχές που έψαχνες να βρεις έναν όμορφο και έξυπνο τρόπο να φύγεις από το σπίτι χωρίς να ακούσεις την πιο αφοπλιστική (έτσι σου φαινόταν τότε) ερώτηση στον κόσμο: «Τι το πέρασες εδώ; Ξενοδοχείο;».

Τώρα, δεν έχεις πολλές επιλογές. Ή συμπληρώνεις κάθε φορά που βγαίνεις μία φόρμα (χαρτί; Μπλιαχ). Ή στέλνεις ένα SMS, δωρεάν, στο 13033. Εκεί αναφέρεις όνομα, διεύθυνση και τον λόγο μετακίνησης. Για παράδειγμα, τον αριθμό 6 αν θες να βγάλεις βόλτα τον σκύλο ή τον αριθμό 2 αν θες να πας στη σουπερμάρκετ ή στο συνεργείο. Και πρέπει πάντα να έχεις μαζί σου ταυτότητα ή διαβατήριο -  περισσότερα μπορείς να δεις εδώ.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό δε σημαίνει ότι έχεις καθαρίσει με ένα μήνυμα αν φύγεις από το Παγκράτι και πας "να κάνεις τα ψώνια σου" στη Βουλιαγμένη ούτε ότι μπορείτε να μαζευτείτε ένα παρεάκι 5 ατόμων για να βγάλετε βόλτα ένα τσιουάουα.

Κράτηση για δύο; Δεν είναι απαραίτητη.

Έχουν κλείσει τα πάντα γύρω σου. Γραφεία, μπαρ, εστιατόρια, παιδότοποι, ακόμη και το γήπεδο που πήγαινες για τρέξιμο/περπάτημα. Όλα έχουν ερημώσει. Ακόμη και η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με τους ρύπους διοξειδίου του αζώτου να μειώνονται κατά 48,5%, το τριήμερο 16 - 18 Μαρτίου, πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση μετακινήσεων!

Αυτά θα τα παρατηρήσουν οι επιστήμονες όταν όλα τελειώσουν. Εσύ παρατήρησε πόσο εύκολα θα αρχίσεις να προσαρμόζεσαι σε νέες συνήθειες. Κάνεις τα ψώνια του σούπερ μάρκετ online - αν ακόμη περιμένεις να έρθει η παραγγελία σου, δεν είσαι μόνος/η, είμαστε μαζί σου. Απολαμβάνεις τον καφέ σου στο μπαλκόνι σαν να έχεις βγει για brunch στη Νέα Υόρκη. Κάνεις διατάσεις στην κουζίνα και νιώθεις ότι έχεις κάψει ό,τι μαγείρεψες τις τελευταίες 4 εβδομάδες από το site του Πετρετζίκη.

Οι online αγορές σε σούπερ μάρκετ έχουν σχεδόν 5πλασιαστεί λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του Κορονοϊού.

Σπάνια στιγμιότυπα από τα ΜΜΜ!

Μακάρι να μπορούσες να βγεις - με ή χωρίς συγκεκριμένο λόγο - και να το ζήσεις. Άδειοι συρμοί. Απόλυτη ησυχία. Τα ΜΜΜ τα έχουν εγκαταλείψει πολλοί εδώ και εβδομάδες, μόνο στην ιδέα ότι θα πρέπει να βρεθούν σε έναν χώρο με άλλα άτομα. Βέβαια, ακριβώς γι΄αυτό, επειδή η κίνηση έχει πέσει κατά 50% με 80% και επειδή εδώ και εβδομάδες όλοι οι χώροι απολυμαίνονται τακτικά, τα βαγόνια του μετρό, ο προαστιακός και το τρένο είναι τελικά οι πιο ασφαλείς χώροι σε όλοι την Αθήνα.

Πάντως αν τα χρειαστείς, θα πρέπει να ανατρέξεις στα sites τους γιατί από τη Δευτέρα λειτουργούν με περιορισμένη συχνότητα. Και μην ξεχνάς ότι τα ταξί κινούνται κανονικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Απλώς επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης σε κάθε διαδρομή και όπως σε κάθε μετακίνησή σου πλέον, πρέπει να έχεις μαζί σου ταυτότητα ή διαβατήριο και τη βεβαίωση που αιτιολογεί τη μετακίνησή σου.

Δύσκολες στιγμές στη σχέση σου με το αυτοκίνητό σου.

Το ξέρουμε ότι πονάει λίγο η ψυχή σου που το βλέπεις να κάθεται – υπάρχουν τρόποι να το προστατεύσεις από την ακινησία. Αλλά οι οδηγίες είναι πολύ αυστηρές: Αυτοκινητάδες μόνο για συγκεκριμένο λόγο, μόνο με ταυτότητα ή διαβατήριο και με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μόνο έως 2 άτομα. Εξαιρούνται οι γονείς που κάνουν απαραίτητες μετακινήσεις με ανήλικα παιδιά.

Και αν χρειαστεί να βγεις με το αυτοκίνητο, μη σε ξεγελάνε οι άδειοι δρόμοι. Δεν είναι πίστα Formula 1. Ισχύει κανονικά ο ΚΟΚ. Με τα ίδια όρια ταχύτητας, όπως τα ξέρεις. Ειδικά τώρα που υπάρχει εκνευρισμός και που δοκιμάζεται το σύστημα υγείας, δεν ξεχνάμε τα βασικά.

Μην περάσεις στην ώρα σου το ΚΤΕΟ!

Για πρώτη φορά στα χρονικά, σε παρακαλάει το κράτος να καθυστερήσεις λίιιιγο το ΚΤΕΟ σου και να υπερβείς την ημερομηνία λήξης του. Αν λήγει το ΚΤΕΟ σου μία από αυτές τις ημέρες, παίρνεις παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου – αλλά μην περιμένεις μέχρι τελευταία στιγμή να καλέσεις το ΚΤΕΟ για να κλείσεις ραντεβού. Παράταση παίρνει και η ανανέωση της άδειας οδήγησής σου. Αναγκαστικά θα περιμένεις να έρθει ο Μάιος γιατί έχουν ακυρωθεί οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ανανεώσεις την ασφάλειά σου: online

Δε χρειάζεται να βγεις από το σπίτι σου. Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι online, εδώ και πολύ καιρό! Όλα - η προσφορά σου, η αγορά σου, η αποζημίωσή σου - γίνονται με 1 κλικ. Από το κινητό σου. Αυτή είναι η μαγεία του online. Έχεις την ησυχία και την ηρεμία που θέλεις για να βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Και πάντα μία ομάδα δίπλα σου (αλλά από απόσταση) για να σε εξυπηρετήσει και αν χρειαστεί να σου στείλει βοήθεια!

Αυτό σημαίνει πως ό,τι κι αν συμβεί - ακόμη μία πανδημία που έχει εγκλωβίσει πάνω από 3 δισ. άτομα στα σπίτια τους σε όλον τον κόσμο - η online ασφάλεια αυτοκινήτου λειτουργεί κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για την Οδική Βοήθεια, η οποία λειτουργεί κανονικά (όπως και τα συνεργεία) αλλά με ειδικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των οδηγών: σε περίπτωση ρυμούλκησης δεν αναλαμβάνει τη μεταφορά του οδηγού.

Μένεις σπίτι, κερδίζεις και 1 μήνα δώρο!

Αναγκαστικά τις επόμενες εβδομάδες θα χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο ΠΟΛΥ λιγότερο, ίσως και καθόλου. Γι' αυτό και στην Hellas Direct αποφασίσαμε να κάνουμε την ασφάλειά σου ακόμη πιο οικονομική: σε όλα τα συμβόλαια που θα γίνουν μέχρι και τις 31 Μαΐου με διάρκεια από 120 μέχρι 365 ημέρες, ο ένας μήνας θα είναι δώρο από εμάς.

Εσύ απλώς διαλέγεις τις καλύψεις που θέλεις και τη διάρκεια που θες, συμπληρώνεις τον κωδικό MENOUMESPITI και κερδίζεις 1 μήνα, είτε για νέο συμβόλαιο είτε για ανανέωση. Εύκολα, απλά, online.

Είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε κι εμείς να σε βοηθήσουμε να συνεχίσει κανονικά η καθημερινότητά σου ακόμη κι αν αλλάζουν όλα γύρω σου! Κάνε υπομονή και μείνε ασφαλής 🙂

#stayhome #staysafe

Δες κι αυτά