Οι 10+1 πιο πρωτότυποι τρόποι που σκέφτηκαν για να μας πείσουν να #μείνουμεσπίτι

Αστυνομικός ντυμένος κορονοϊός στην Ινδία, μήνυμα από τον ντε Βίτο στη Νέα Υόρκη και business as usual στη Σουηδία

Οι 10+1 πιο πρωτότυποι τρόποι που σκέφτηκαν για να μας πείσουν να #μείνουμεσπίτι

Δεν είναι καθόλου εύκολο να κρατήσεις σχεδόν 4 δισ. άτομα κλεισμένα στα σπίτια τους. Οκ, ξεκινάς κλείνοντας τα βασικά: εστιατόρια, καφέ, κλαμπ, τσιπουράδικα, μπουζούκια, θέατρα, σινεμά. "Εύκολο" (καθόλου για τους εργαζόμενους του κλάδου). Και πολύ αποτελεσματικό: η κίνηση σε χώρους διασκέδασης της Ελλάδας έχει πέσει κατά 80%, σύμφωνα με δεδομένα που άρχισε να δημοσιεύει η Google εδώ. Αναπόφευκτα πέφτει και η κίνηση στα ΜΜΜ (- 76%). Και φυσικά η κίνηση σε επαγγελματικούς χώρους (- 53%).

Βέβαια δεν μπορείς να απαγορεύσεις τις μετακινήσεις για είδη πρώτης ανάγκης, είτε αυτό είναι πάνες μωρού είτε είναι φουντούνια. Ούτε μπορείς να κλείσεις όλους τους εξωτερικούς χώρους. Οκ, κάποιες παραλίες μπορείς, απ' ό,τι είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια. Αλλά τι θα κάνεις; Θα βάλεις κιγκλιδώματα παντού; Ή θα βάλεις αστυνομικούς σε κάθε γωνία για να παρακολουθούν πόση ώρα περπατάμε, πόσα σκυλιά βγάζουμε βόλτα και αν όντως βγήκαμε για να αγοράσουμε χαρτί υγείας; Δε γίνονται αυτά. Ελπίζουμε.

Δε χρειάζεται να φτάσουμε εκεί. Υπάρχουν πολλές ιδέες, πρωτότυπες και όμορφες, από όλον τον κόσμο. Οπότε, πριν χαζέψεις όλα αυτά τα δεδομένα που έχει καταγράψει - ανώνυμα όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία - η Google για τις μετακινήσεις ανθρώπων σε 130 χώρες, δες εδώ ποιοι είναι οι πραγματικοί μηχανισμοί πίσω από αυτά τα νούμερα.

Ινδός αστυνομικός ντυμένος κορονοϊός :(

Η παρουσία του δεν ήταν αρκετή για να πείσει τους οδηγούς του Chennai της Ινδίας να μείνουν σπίτι. Ούτε η απειλή ότι θα τους βάλει πρόστιμο τους άγγιζε. Μάλλον έπρεπε να γίνει ο ίδιος λίγο πιο τρομακτικός.

Μεταμφιέστηκε σε κορονοϊό. Το έκανε. Με χαρτί, μπογιά και τη βοήθεια ενός ντόπιου καλλιτέχνη, προσάρμοσε το κράνος του στα χρώματα και το χαρακτηριστικό πια σχήμα του Covid-19.

Βέβαια δεν υπολόγισε το ρίσκο να αποτελέσει ο ίδιος πόλο έλξης ΠΟΛΛΩΝ κατοίκων που δεν ήθελαν να χάσουν τέτοιο θέαμα: έναν ένστολο με κεφάλι ιού να βάζει πρόστιμα σε οδηγούς, σαν να μη συμβαίνει τίποτα παράξενο.

άντρας με μάσκα στο παράθυρο αυτοκινήτου

Ο Danny DeVito είναι η ευπαθής ομάδα που πρέπει να προστατέψουμε!

Ο αγαπημένος ηθοποιός Danny DeVito έφερε στο τραπέζι τον καλύτερο, αδιαπραγμάτευτο και αδιαμφισβήτητο λόγο για τον οποίο πρέπει όλοι μας - και ιδίως οι Νεϋορκέζοι γείτονές του - να μείνουμε σπίτι και να προσέχουμε: κινδυνεύουμε από τη μια στιγμή στην άλλη να μην έχουμε DeVito!

Ακριβώς γι' αυτό, επειδή είναι αγαπητός και σε ανθρώπους της γενιάς του και σε νεότερους ο ηθοποιός είναι ιδανικό πρόσωπο για να δώσει ένα πρόσωπο στην "ευπαθή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο αν προσβληθεί από ιό".

Και για όλο τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε σπίτι; "Ε, γιατί δε βλέπετε λίγη τηλεόραση;". Ξέρει και το κοινό του :)

Στον Παναμά είναι ΚΑΙ θέμα διαφοράς φύλων

Η κυβέρνηση του Παναμά βρήκε έναν ακόμη περιορισμό στην κυκλοφορία: άλλες ημέρες θα κυκλοφορούν οι άνδρες και άλλες οι γυναίκες. Σαν τα μονά και τα ζυγά ένα πράγμα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μπορούν να κυκλοφορούν οι γυναίκες. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο είναι οι ημέρες για τους άνδρες. Την Κυριακή κανένα φύλο στους δρόμους...

Δεν είναι Μπαχάμες, είναι μία τοξική λίμνη στο Derbyshire!

Ποιος είπε ότι δεν παίρνουν μέτρα στην Αγγλία; Και πολύ δημιουργικά μάλιστα. Στο Derbyshire έριξαν ΜΑΥΡΗ ΜΠΟΓΙΑ, σε μία λίμνη για να αποθαρρύνουν τους Instagrammers, τους Influencers και τους απλούς κοινούς θνητούς να επισκέπτονται την περίφημη «Blue lagoon», το αξιοθέατο της περιοχής.

Είναι τακτική που χρησιμοποιούν από το 2013 για να αποθαρρύνουν τους κατοίκους της περιοχής να κολυμπούν στη λίμνη. Γιατί το νερό φαίνεται λαχταριστό αλλά λόγω του pH του (11,3) είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το δέρμα και την υγεία. Και επειδή μηνύματα τύπου "προσοχή η λίμνη είναι γεμάτη αυτοκίνητα, σκουπίδια και πεθαμένα ζώα" δεν τρόμαξαν ποτέ κανέναν Άγγλο, οι αρχές σκέφτηκαν να ρίξουν μαύρη μπογιά - ελπίζουμε eco-friendly - για τους καταστρέψουν το όνειρο ότι ζουν στις Μπαχάμες. Και να τους θυμίζουν ότι οτιδήποτε είναι τιρκουάζ στην Αγγλία είναι μάλλον τοξικό.

λίμνη με μαύρη μπογιά

Ο Samuel Jackson έχει ένα παραμύθι για σένα: Keep your ass at home!

"Ο πιο κουλ άνθρωπος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα". Έτσι παρουσίασε ο Jimmy Kimmel τον Samuel Jackson στην εκπομπή του (από απόσταση). Γιατί έτσι είναι. Ο μοναδικός Samuel Jackson έστειλε το δικό του μήνυμα, αραχτός από τον καναπέ του, φορώντας μία μοβ μπλούζα με στάμπα τον ίδιο να φοράει μία μοβ μπλούζα.

Διάβασε ένα παιδικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλος: το "Stay the f*** at home" (μία παραλλαγή του Go the f*** to sleep, που έχει επίσης απαγγείλει το 2011). Τι ζητά από τον Moterf*** αναγνώστη του; Να μείνει σπίτι σαν να τον λέγανε Trenton Quarantino...

Take it away, Sam!

Παρεμπιπτόντως, για όλο αυτόν τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε να χαζέψουμε και να ανακαλύψουμε ωραία πραγματάκια στο Internet, ο Τζάκσον προτείνει τις σειρές "Power" και "Kingdom".  

Στην Ανδόρρα όλοι χορεύουν Baby Shark, doo doo doo dooooooo

Δεν υπάρχει πιο σπάνιο θέαμα από το να βλέπεις ένστολους να χορεύουν, να χτυπούν παλαμάκια και να τραγουδούν «Baby shark, doo doo doo doo doo doo». Μέχρι εκεί έφτασαν οι αστυνομικοί στην Ανδόρρα, για να ευχαριστήσουν όλους τους κατοίκους που μένουν μέσα: και το Baby Shark και τη Mama Shark και τον Daddy Shark.

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι. Πού είναι η Ανδόρρα; Μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, στα ανατολικά Πυρηναία. Και έχει μόλις 77.543 κατοίκους.

Business as usual στη Σουηδία

Να μην ακουμπιόμαστε; Κομμένες οι χειραψίες; Να κρατάμε τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον; Τέλεια!

Στη Σουηδία ποτέ δεν αγαπούσαν τις προσωπικές επαφές. Δε θα τους πούμε κρύους, θα τους πούμε εσωστρεφείς. Τυπικούς και εξαιρετικά ευγενικούς. Δε θα δεις ποτέ συνωστισμό ανθρώπων - ούτε σε ουρά για τη σουπερμάρκετ ούτε σε στάση λεωφορείου, ακόμη κι αν βρέχει ή χιονίζει. Πάντα φροντίζουν να κρατούν αποστάσεις ο ένας από τον άλλον και να σέβονται ο ένας τον προσωπικό χώρο του άλλου.

Οπότε η κοινωνική απομόνωση είναι στην κουλτούρα τους κατά κάποιον τρόπο. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίξει πιο εύκολα τη στρατηγική που εφαρμόζει. Ακόμη λειτουργούν κανονικά τα πάντα εκτός από τα πανεπιστήμια: σχολεία, κομμωτήρια, μπαρ, εστιατόρια. Κανένα περιοριστικό μέτρο. Μόνο συστάσεις. Αν είσαι πάνω από 70 χρονών, ανήκεις σε ευπαθή ομάδα ή εμφανίζεις συμπτώματα καλείσαι να μείνεις σπίτι. Δική σου είναι η ευθύνη...

Δήμαρχος της Ιταλίας κυνηγά τους παραβάτες "έναν-έναν"!

Πώς είναι οι Σουηδοί; Καμία σχέση. Οι Ιταλοί είναι υπερβολικά εκφραστικοί. Είναι του έξω. Ζουν οικογενειακά, πολλά άτομα μαζί, μαζεύονται συχνά όπου μπορούν, και ακουμπιούνται, άνετα και ελεύθερα. Είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να τους πείσεις να μείνουν μέσα.

Γι' αυτό αλλά και λόγω της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στην Ιταλία, οι δήμαρχοι προσπαθούν να είναι λίγο πιο αυστηροί, σοβαροί και απειλητικοί. Αλλά δεν τους βγαίνει. Το χιούμορ πάντα νικά.

Και οι εκκλήσεις των πολιτικών και οι απαντήσεις είναι απολαυστικές. Κάτι που χρειάζεται, ιδίως σε μία χώρα που περνά δύσκολα.

Billboards με SPOILERS! Αυτό είναι αρκετό για να μείνεις σπίτι;

Θα κυκλοφορούσες έξω άνετα κι ωραία αν ήξερες ότι ο τόπος είχε γεμίσει με billboards που αποκαλύπτουν το τέλος της σειράς που βλέπεις στο Netflix; Όχι, ε; Βέβαια αν έπεφτε στην προσοχή σου, μάλλον δε θα συνέχιζες να βλέπεις και τη σειρά. Γι' αυτό και δε θα σου το έκανε ποτέ αυτό το Netflix.

Το έκαναν όμως 2 φοιτητές που σπουδάζουν στο Miami Ad School Europe του Αμβούργου. Με λίγο photoshop και λίγο video editing, έφτιαξαν μία καμπάνια με spoilers των πιο δημοφιλών σειρών του Netflix - από το "Stranger Things" μέχρι το "Kingdom" - και τη διέρρευσαν στο Internet με το μήνυμα "stay the fuck home".

Το Netflix δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Αλλά μάλλον θα ήθελε να είχε σκεφτεί να κάνει κάτι αντίστοιχο, γιατί είναι πανέξυπνο. Δες το βίντεο - με δική σου ευθύνη, έχει spoilers!

Γλαστράκι κανείς; Θεσσαλονίκη ακούς;

Μείνε σπίτι. Και για να το χαρείς, στόλισέ το. Ο δήμος Θεσσαλονίκης μοίρασε 5.000 γλαστράκια με λουλούδια και με φυλλάδια με οδηγίες για την καλύτερη προστασία από τον ιό - για να μπει όμορφα η άνοιξη στα σπίτια των Θεσσαλονικών. Και για να τους βρει κι αυτούς μέσα 😊

Δώρο στην ασφάλειά του κανείς;

Και στην Hellas Direct είμαστε της θετικής σχολής. Επειδή για κανέναν δεν είναι εύκολο να μείνει σπίτι – δεν το αντέχει ούτε το μυαλό, ούτε το σώμα ούτε η τσέπη – κάνουμε ένα δώρο επιβράβευσης! Για όλους εσάς τους οδηγούς που αναγκαστικά κυκλοφορείτε λιγότερο: δώρο 1 μήνα στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, με τον κωδικό MENOUMESPITI.

Ισχύει για όλες τις αγορές που θα γίνουν μέχρι και τις 31 Μαΐου – και για νέα συμβόλαια και για τους πελάτες μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε κι εμείς να σας βοηθήσουμε να μείνετε σπίτι και να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται το επόμενο διάστημα. Υπομονή, κουράγιο και πάντα με χιούμορ!

#stayhome #staysafe

Δες κι αυτά