Όλα όσα ξέρουμε για το Gran Turismo 7 όπως ανακοινώθηκαν στο event του PS5

Απλά πάρτε τα λεφτά μας: το Gran Turismo 7 φέρνει την οδήγηση του μέλλοντος στο πολυαναμενόμενο PlayStation5

Όλα όσα ξέρουμε για το Gran Turismo 7 όπως ανακοινώθηκαν στο event του PS5

Ποιος είπε ότι πρέπει να περιμένουμε για να ζήσουμε το μέλλον της οδήγησης; Δεν είναι μόνο οι επιδοτήσεις για ηλεκτροκίνητα ή τα αυτόνομα ακέφαλα αυτοκινητάκια χωρίς οδηγούς. Το μέλλον της οδήγησης έχει ήδη σχεδιαστεί - και η παραμικρή του λεπτομέρεια μάλιστα, από τις ζάντες των αυτοκινήτων μέχρι τα χαλάσματα στην πίστα. Μένει να μπουν τελευταίες πινελιές και είναι δικό σου: Gran Turismo 7! Εδώ είσαι πάντα εσύ πίσω από το χειριστήριο 😉

Και όχι μόνο επιστρέφει, αλλά έρχεται μαζί με το νέο, ολοκαίνουργιο, κατάλευκο (όσο αντέξει στις λαδιές από πατατάκια και φουντούνια) PlayStation 5. Διπλή χαρά για τους λάτρεις του Gran Turismo και τρίλεπτο trailer που θα σε κάνει να νοσταλγήσεις και σχεδόν να ακούς τους jazz ήχους του παλιού καλού Gran Turismo 4:


Το trailer σου δίνει όση πληροφορία χρειάζεσαι για να καταλάβεις ότι το νέο GT είναι ένας συνδυασμός των καλύτερων features των παλιών τίτλων και των νέων δυνατοτήτων που δίνει το PlayStation 5. Γι' αυτό και η ανακοίνωση του νέου τίτλου έγινε στην παρουσίαση του νέου PlayStation 5, σε ένα line-up παιχνιδιών που περιμένουμε πώς και πώς (Grand Theft Auto V, για σένα λέμε).

Και τέλος πάντων, μην ακούς εμάς. Απλά δες τι φάση έπαιξε όταν στο τιμόνι έκατσε πριν χρόνια ο Lewis Hamilton:


Ό,τι πρέπει για το comeback του Gran Turismo, έξι ολόκληρα χρόνια μετά το release του Gran Turismo 6 και τρία χρόνια μετά το Gran Turismo Sport. Το GT7 θα είναι ό,τι πιο αναβαθμισμένο και ολοκληρωμένο έχουμε δει από τη σειρά: ένα παιχνίδι επόμενης γενιάς, με μεγαλύτερα ανοίγματα στον κόσμο δυνατοτήτων του Virtual Reality, πολύ καλύτερα γραφικά και επιστροφή αγαπημένων στοιχείων από τους παραδοσιακούς τίτλους της σειράς.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Σε τι διαφέρει σε σχέση με το Gran Turismo Sport;

Η φιλοσοφία είναι η ίδια: αυτοκινητάρες, ανδρεναλίνη, ανάπτυξη skills. Το μαγικό τρίπτυχο που ξεχωρίζει το Gran Turismo από την πρώτη φορά που έκανε πρεμιέρα και ανέβασε τον πήχη για όλα τα αγωνιστικά βιντεπαιχνίδια, το 1997.

Πίστα αυτοκινήτων σε δάσος

1. Γραφικά σε εντελώς νέο επίπεδο!

Το νέο GT είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για το PS5 και για τα αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του (οχταπύρηνος επεξεργαστής AMD Zen 2, σκληρός δίσκος 825 GB SSD, υποστήριξη ανάλυσης 8K κ.λπ.). Άρα, σε επίπεδο γραφικών κάνει παπάδες.

Εσωτερικό αγωνιστικού αυτοκινήτου

Τα αυτοκίνητα ακούγονται καλύτερα, απεικονίζονται καλύτερα (εξωτερικά αλλά ιδίως εσωτερικά!) ακόμη και το φως στις πίστες φαίνεται πιο αληθινό. Θα το δεις να αλλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις καιρικές συνθήκες.

2. Ο χάρτης - μενού επιστρέφει ανανεωμένος

Αγαπημένο feature που έχουμε να δούμε από το Gran Turismo 4: το μενού σε μορφή 3D χάρτη. Αλλά πολύ πιο ντιζαϊνάτο και κουλ, με animated εικονίδια και δρομάκια που σε κατευθύνουν σε διάφορες στάσεις: συνεργείο, σχολή οδήγησης, καφεδάκι; Αμέ.

Χάρτης - μενού του βίντεο-παιχνιδιού Gran Turismo 7

Και σε κάθε στάση έχεις διαφορετικό avatar, η Σάρα στο κεντρικό μενού, ο Ρούπερ στο Tuning Shop – οι προσωπικοί σου σύμβουλοι στις περιπέτειες που πρόκειται να ζήσεις και στις αποφάσεις που θα πάρεις (τι αυτοκίνητο να διαλέξεις, τι ανταλλακτικά να αγοράσεις, πώς να το βελτιώσεις κ.ο.κ.)

3. Και τα μεταχειρισμένα!

Αποκλείεται να σου ξέφυγε όταν μελέτησες το κεντρικό μενού στο trailer - την 1η ή την 100ή φορά που το είδες: «Used Cars». Ε, ναι! Επιστρέφει το feature που απαιτεί πολλά από έναν gamer αγωνιστικών παιχνιδιών. Πρέπει να ξέρεις από αμάξια αλλά και να έχεις το σωστό timing, να πετύχεις το ιδανικό deal με την αντιπροσωπεία, την κατάλληλη στιγμή.

4. Η λατρεμένη πίστα Trial Mountain

Δεν κάνουν το ίδιο λάθος δεύτερη φορά. Η απουσία της κλασικής πίστας Trial Mountain ήταν ένα από τα ελαττώματα που είχαν εντοπίσει πολλοί παραδοσιακοί gamers στο τελευταίο Gran Turismo Sport. Η ομάδα επανόρθωσε και με το παραπάνω, γιατί όπως αποκαλύπτει η φίλη σου η Sarah στο trailer έγινε ανακαίνιση – φήμες λένε για να μπορεί να φιλοξενεί η πίστα ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα!

Πίστα αυτοκινήτων (Trial Mountain) στο Gran Turismo 7

5. Το Campaign Mode που θέλουμε!

Προσωπική δήλωση και δέσμευση από τον δημιουργό του GranTurismo, Kazunori Yamauchi: «Νομίζω ότι αυτό το νέο Gran Turismo θα δώσει μεγάλη χαρά στους fans, ειδικά ως προς το campaign mode». Το’πε. Το νέο Gran Turismo ρίχνει το βάρος στο Campaign Mode – για όσους δεν γνωρίζουν, στο Campaign Mode ουσιαστικά βελτιώνεις τα skills σου και την τεχνική σου και μαθαίνεις για το πώς οδηγείς σε πίστα και να κερδίζεις το παιχνίδι. Στον νέο τίτλο λοιπόν, πέρα από τη Σχολή Οδήγησης και τα Challenges, το Campaign Mode θα περιλαμβάνει το GTCafe, το GTAuto και το GTWorld.

Εικόνα από το campaign mode στο Gran Turismo 7

Ποια αυτοκίνητα εντοπίσαμε στο trailer;

Στα σημαντικά! Το trailer είναι και ένα show off για τις αυτοκινητάρες που περιλαμβάνει ο νέος τίτλος της σειράς. Συζητήθηκε πολύ η εμφάνιση μοντέλων για πρώτη φορά στη σειρά όπως η Porsche 356 Carrera και η Porsche 917 race car.

Και όπως εντόπισαν οι πιο πιστοί fans, ανάμεσα σε άλλα: Acura NSX, Aston Martin DB11, BAC Mono, Chevrolet C2 Corvette, Chevrolet C7 R, Dodge Viper/GTS, Ford GT40, Ford GT, Jaguar E-Type, Lamborghini Diablo, Mazda RX-Vision GT3, Subaru WRX GT3 και Toyota Supra GT3.

Εικόνα από το play στο Gran Turismo 7
Εικόνα από το play στο Gran Turismo 7

Εννοείται ότι και η συλλογή μοντέλων θα είναι δυναμική και θα ανανεώνεται με νέες προσθήκες σε κάθε αναβάθμιση του παιχνιδιού!

Ωραία! Πότε πληρώνουμε;;;;

Αν σκεφτείς ότι η νέα κονσόλα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2020, δε θα ήταν καθόλου απίθανο να κάνει μαζί πρεμιέρα και το GT7 - ό,τι πρέπει για χριστουγεννιάτικο δώρο!

Αλλά επειδή η Sony έδωσε ένα παράθυρο για release παιχνιδιών σε βάθος 2 χρόνων, μέχρι και το 2022 δηλαδή, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όπως και να'χει, μπορείς να αρχίσεις να τα βάζεις στην άκρη από τώρα - ακούγεται ότι το PS5 θα αγγίζει τα €500.

Next Gen οδηγοί εκεί έξω;

Όσο βελτιώνονται τα games και καταλαμβάνουν περισσότερο χρόνο στις ζωές μας – να, μία 3μηνη καραντίνα βοήθησε στο να αυξηθούν τα νούμερα – τόσο αυξάνονται οι έρευνες για την επίδραση που έχουν στον gamer.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι τα «φτάνει με το μαραφέτι» και «αυτό το πράγμα σε αποβλακώνει» δεν έχουν κάποια δόσης αλήθειας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η επίδραση των games. Έρευνες που έχουν γίνει σε κέντρα όλου του κόσμου καταλήγουν ότι οι ώρες που περνάμε στο gaming δεν πάνε χαμένες.

Ειδικά μέσα από τα action video games εξασκείς και αναπτύσσεις πολλές δεξιότητές σου, από τις αντιληπτικο-κινητικές λειτουργίες σου μέχρι και την υπομονή σου. Και αυτά είναι must skills για την οδήγηση και στον πραγματικό κόσμο. Εσένα θέλουμε λοιπόν και στην Hellas Direct! Τον next gen driver, που τρελαίνεται για το Gran Turismo, ακριβώς επειδή είναι ο καλύτερος προσομοιωτής οδήγησης εκεί έξω και ακριβώς επειδή στοχεύει στο να σε κάνει οδηγάρα, στην πίστα ή στον δρόμο. Βρες την next gen ασφάλεια αυτοκινήτου που σου ταιριάζει, με τις καλύψεις που χρειάζεσαι στην τιμή που θες!

Δες κι αυτά