e-banking: πώς το lockdown έκανε τους Έλληνες να αγαπήσουν τις online τραπεζικές συναλλαγές

Οι Έλληνες στράφηκαν στο e-banking και τις online συναλλαγές λόγω κορωνοϊού. Πώς όμως ανταποκρίθηκαν οι τράπεζες;

e-banking: πώς το lockdown έκανε τους Έλληνες να αγαπήσουν τις online τραπεζικές συναλλαγές

Όποιος αρνείται ότι είχε ποτέ δυσάρεστη εμπειρία σε τράπεζα, το έχει διαγράψει από τη μνήμη του για λόγους ψυχικής ηρεμίας. Είναι ένας άγραφος κανόνας που διέπει την ατμόσφαιρα στα τραπεζικά καταστήματα: θα περιμένεις στην ουρά, χωρίς να είσαι σίγουρος ότι είναι η σωστή ουρά, κάποιος θα εκνευριστεί, κάποιος άλλος θα κάνει σκηνή και ο μεγαλύτερος εφιάλτης όλων: όταν τελικά έρθει η σειρά σου - επιτέλους, δεν το πιστεύω, υπάρχει Θεός - ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ.

Μέχρι που έρχεται ένας κορωνοϊός που μας κλείνει όλους σπίτια και σφραγίζει τα καταστήματα. Δεν υπάρχουν ουρές τώρα. Ούτε επισκέψεις στην τράπεζα. Υπάρχει μόνο το online. Ο COVID-19 μας έβαλε σε fast forward. Είδαμε πράγματα, λύσεις και υπηρεσίες που θα χρειάζονταν μήνες, ίσως και χρόνια να υλοποιηθούν.

Μέσα σε 1μιση μήνα, ενεργοποιήθηκαν περίπου 150.000 κωδικοί e-banking που είχαν μείνει ανενεργοί από το 2015, όταν είχαν εκδοθεί για πρώτη φορά λόγω των capital controls. Παράλληλα, εκδόθηκαν άλλοι 50.000 νέοι κωδικοί - μόνο μέχρι τις αρχές του Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι τις πρώτες εβδομάδες των μέτρων περιορισμού μετακινήσεων, τουλάχιστον 200.000 άτομα άρχισαν να χρησιμοποιούν e-banking. Μόνο στην Eurobank, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο σημειώθηκαν 100.000 νέες εγγραφές και ενεργοποιήσεις παλιών κωδικών!

Γιατί οι τράπεζες τους το έκαναν επιτέλους εύκολο: δε χρειάζεται –δεν μπορείς έτσι κι αλλιώς– να επισκεφθείς κατάστημα. Φτιάχνεις το e-banking σου online. Μπαίνεις μέσα, διαχειρίζεσαι τον λογαριασμό σου, κάνεις μεταφορές σε λογαριασμό άλλων, πληρώνεις λογαριασμούς, μέχρι και να παγώσεις και να ξεπαγώσεις τη χρεωστική σου κάρτα μπορείς. Online.

Και η δική σου τράπεζα; Τι online υπηρεσίες σου προσφέρει;

Το ψάξαμε για σένα. Για να δούμε πόσο εύκολο είναι να κάνεις λογαριασμό e-banking, online από το σπίτι σου χωρίς χαρτούρα, ραντεβού και ουρές. Και ποιες είναι οι βασικές δυνατότητες και εφαρμογές που σου προσφέρει, online, καθεμία από τις 4 μεγαλύτερες τράπεζες: Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα.

Πίνακας με τις υπηρεσίες e-banking ανά τράπεζα

Ο πίνακας αφορά τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τράπεζες μέσω e-banking. Στα apps τους σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν ακόμη περισσότερες επιλογές! Για παράδειγμα, με τη νέα της υπηρεσία Cards Control, σου δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείς τις κάρτες σου εύκολα και γρήγορα μέσα από το Eurobank Mobile App με πολλές ρυθμίσεις, όπως την ενεργοποίηση του PIN ή προσωρινή απενεργοποίηση της κάρτας.

1. Eurobank: Το e-banking της και οι εφαρμογές του

Η Eurobank έχει επενδύσει πολλά στην τεχνολογία και στις digital υπηρεσίες της: πάνω από €150 εκατ. μόνο τα τελευταία 3 χρόνια. Οπότε, το “στρες τεστ” του COVID-19 τη βρήκε πολύ πιο προετοιμασμένη σε σχέση με την περίοδο των capital controls.

Τέσσερα στιγμιότυπα από την εφαρμογή e-banking της Eurobank

Τον Μάρτιο που πέρασε, οι χρήστες των digital καναλιών της Eurobank αυξήθηκαν κατά 32%, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019. Ειδικά στο Eurobank Mobile App αυξήθηκαν κατά 51%. Ενδεικτικά, την τελευταία μέρα του Μαρτίου, σχεδόν 1.800 πελάτες συναλλάσσονταν μέσα από τα ψηφιακά κανάλια ανά λεπτό.

Μάλιστα, το 40% των πελατών που έφτιαξαν κωδικούς ebanking online είναι πάνω από 55 ετών όταν το αντίστοιχο ποσοστό την προηγούμενη περίοδο ήταν κάτω από 20%.

Αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή για το e-banking της Eurobank

Για να ενισχύσει αυτά τα νούμερα και να διευκολύνει τους πελάτες της που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις digital διαδικασίες, η Eurobank δημιούργησε μία αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις δυνατότητες του Internet Banking. Από 27 Απριλίου καλούν συνταξιούχους πελάτες που δε διαθέτουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας για να τους προσφέρουν βοήθεια!

Πώς φτιάχνεις e-banking στη Eurobank, χωρίς να επισκεφθείς κατάστημα;

Για να φτιάξεις online λογαριασμό e-banking πρέπει να είσαι ήδη πελάτης της, να έχεις δηλώσει τον αριθμό του κινητού σου και να έχεις ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα Eurobank στο όνομά σου. Οι κωδικοί σου εκδίδονται online εκείνη τη στιγμή. Μπορείς αμέσως να συνδεθείς στο e-banking και το Eurobank Mobile App και να κάνεις συναλλαγές.

Οι επιπλέον εφαρμογές της Eurobank που ξεχωρίσαμε!

Payment Link: Online πληρωμές σε κατάστημα, χωρίς e-shop!

Έρχεται ο COVID-19 και σου κλείνει το κατάστημα. Πώς συνεχίζεις να εξυπηρετείς - και να πληρώνεσαι - αν δεν έχεις e-shop; Και μάλιστα γρήγορα χωρίς να χάσεις χρόνο; Η Eurobank και οι εργαζόμενοί της, ανταποκρίθηκαν άμεσα και εν μέσω της κρίσης της πανδημίας παρουσίασαν μία άμεση λύση για online πληρωμές πελατών σε καταστήματα: το Payment Link.


Ουσιαστικά, ο πελάτης δηλώνει το ενδιαφέρον του - τηλεφωνικά, με email, μέσω social media - και το κατάστημα του στέλνει ένα αίτημα πληρωμής για να ολοκληρώσει την αγορά με κάρτα!

Account Aggregation: Όλοι οι λογαριασμοί –από όλες τις τράπεζες– σε μία οθόνη

Λογαριασμός μισθοδοσίας από δω, λογαριασμός οικογενειακός από εκεί, λογαριασμός επιχείρησης από πιο κει - αν έχεις πάνω από έναν λογαριασμό σε διαφορετικές τράπεζες, είναι λίγο δύσκολο να έχεις πλήρη εικόνα του προϋπολογισμού σου. Μία είναι η λύση: να μπορείς να βλέπεις όλους τους λογαριασμούς σε μία οθόνη.

Design για τα διάφορα e-banking

Αυτή είναι η λογική του “open banking” και με βάση αυτή τη λογική παρουσίασε η Eurobank την υπηρεσία “Account Aggregation” τον Δεκέμβριο του 2019. Από τότε, οι πελάτες της Eurobank, μπορούν να βλέπουν τη συνολική εικόνα των όλων των λογαριασμών που έχουν (υπόλοιπο και κινήσεις), σε οποιαδήποτε από τις 4 συστημικές τράπεζες.

PaF - Pay a Friend, με το κινητό σου

Πλήρωσε έναν φίλο σου με το κινητό σου, μπαμ μπαμ! Μέσω του Eurobank Mobile App μπορείς να στείλεις χρήματα σε όποιον θες, χωρίς να έχει αναγκαστικά λογαριασμό στη Eurobank και χωρίς καν να ξέρεις τον αριθμό του λογαριασμού του. Αρκεί να ξέρεις τον αριθμό του κινητού του! Μπορείς να μεταφέρεις έως €500 την ημέρα και χωρίς επιπλέον χρέωση.


Το Eurobank Mobile App είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS. Με καλύτερη βαθμολογία στην εφαρμογή για Android: 4μιση στα 5 αστέρια.

Αξιολόγηση εφαρμογής με αστέρια

2. Alpha Bank: το e-banking και τα apps που ξεχωρίζουν

Η Alpha Bank είναι άλλη μία τράπεζα που επένδυσε πολλά τα τελευταία χρόνια στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, με το 50% των συναλλαγών της να έχει μεταφερθεί από τα ταμεία των καταστημάτων, στα digital κανάλια της ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019.

Τα νούμερα στο e-banking της τράπεζας πολλαπλασιάστηκαν τις εβδομάδες των περιορισμών μετακινήσεων λόγω COVID-19. Το τελευταίο 15ήμερο του Μαρτίου, σημειώνονταν 1.500 νέες εγγραφές στο e-banking της κάθε μέρα. Μάλιστα, εν μέσω της κρίσης του COVID-19, η Alpha Bank λάνσαρε μία νέα εφαρμογή.

Ας δούμε πρώτα τι γίνεται με το e-banking.

Πώς φτιάχνεις online e-banking στην Alpha Bank;

Αρκεί να είσαι ήδη πελάτης της Alpha Bank, δηλαδή να έχεις μία κάρτα Alpha Bank στο όνομά σου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κατεβάσεις το myAlpha Mobile App και να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου ώστε να γίνει ταυτοποίηση του κινητού σου και του email σου. Ολοκληρώνεις την εγγραφή μέσα από το app, χωρίς να επισκεφθείς κατάστημα.

Στιγμιότυπα από το περιβάλλον της εφαρμογής e-banking της Alpha Bank

Τα apps της Alpha Bank που ξεχωρίζουν!

Alpha Quick Transfer - Μετρητά τέλος

Άλλο ένα digital πορτοφόλι! Μέσα από το προφίλ σου στο myAlpha Mobile, μπορείς να στείλεις χρήματα σε κάποιον μέσα από το smartphone σου, χωρίς καμία επιβάρυνση - έως €500 ημερησίως. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι ο αριθμός του κινητού του τηλεφώνου. Και αν και ο ίδιος έχει λογαριασμό Alpha Bank, μπορείς να του στείλεις και μέσω email ή Facebook.

Βήματα της υπηρεσίας Alpha Quick Transfer

Online αγορές με κάρτα - αλλά χωρίς κάρτα - στο Apple Play!

Όποιος έχει χάσει ποτέ κάρτα η πορτοφόλι, μπορεί να καταλάβει πολύ καλά γιατί έπρεπε να έχει αυτήν την εφαρμογή χθες. Αν είσαι Apple user, μπορείς να προσθέσεις τις κάρτες σου σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείς - apple watch, tablet, iPhone - μέσω του Apple Pay για να κάνεις τις αγορές σου ανέπαφα χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογείς το PIN της κάρτας σου. Βασικά χωρίς να έχεις καν μαζί σου την κάρτα σου! Προς το παρόν ισχύει για κάρτες VISA της Alpha Bank, σύντομα θα ισχύει και για κάρτες Mastercard.


Bonus app: Μαζεύεις πόντους, κάνεις ανακαίνιση

Ένα πρόγραμμα επιβράβευσης. Συγκεντρώνεις πόντους κάνοντας συναλλαγές σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και τους εξαργυρώνεις σε πάνω από 4.000 συνεργαζόμενα καταστήματα - από αεροπορικά εισιτήρια μέχρι είδη σπιτιού. Γιατί σε app; Γιατί φτιάχνεις το δικό σου προφίλ, βρίσκεις τα συνεργαζόμενα καταστήματα που σε ενδιαφέρουν, τα κατηγοριοποιείς ως αγαπημένα και μαθαίνεις άμεσα ποιες είναι οι προσφορές τους και πόσους πόντους έχεις για να τις αποκτήσεις!

Στιγμιότυπα από το περιβάλλον της εφαρμογής Bonus app

Προπληρωμένη κάρτα Bleep στο λεπτό

Κατεβάζεις το app, συμπληρώνεις τα στοιχεία σου, σε λιγότερο από 5 λεπτά έχεις φτιάξει ηλεκτρονική προπληρωμένη κάρτα, έτοιμη για online συναλλαγές. Μπορείς να τη φορτίσεις χρεώνοντας κάρτα οποιασδήποτε τράπεζας. Μέσα σε λίγες ημέρες φτάνει και η φυσική κάρτα, την οποία μπορείς να χρησιμοποιείς για πληρωμές σε κατάστημα.

Προπληρωμένη κάρτα

myAlpha Wallet για ανέπαφες πληρωμές από το κινητό σου

Κατεβάζοντας το myAlpha Wallet app στο κινητό σου (για Android συσκευές), μπορείς μέσω της λειτουργίας Tap ’n Pay να προχωρήσεις σε ανέπαφες πληρωμές με οποιαδήποτε χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη κάρτα, Visa, Mastercard, Maestro, έκδοσης Alpha Bank ανέπαφα, χωρίς να πληκτρολογήσεις pin στο POS - με όριο €50.

Design για το myAlpha Wallet

Ασφαλιστικό πρόγραμμα Alpha Credit Protection

Ασφαλιστικό πρόγραμμα για τη διευκόλυνση της πληρωμής της κάρτας, σε περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο λόγω απρόβλεπτων γεγονότων, όπως είναι η απώλεια ζωής, η μόνιμη ή πρόσκαιρη ανικανότητα από ατύχημα ή ασθένεια, η ακούσια ανεργία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πελάτες έως 60 ετών και τους καλύπτει μέχρι και το 65ο έτος της ζωής τους.

Το myAlpha Mobile app είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS. Με καλύτερη βαθμολογία στην εφαρμογή για Android: 3,2 στα 5 αστέρια.

Αξιολόγηση εφαρμογής myAlpha Mobile

3. Τράπεζα Πειραιώς: e-banking και online προγράμματα

Η Πειραιώς είχε αρχίσει να γίνεται digital πολύ πριν από τον COVID-19. Ήταν η πρώτη που έκανε πριν από χρόνια την είσοδό της στην ηλεκτρονική τραπεζική, ενώ έχει τον μεγαλύτερο αριθμό πελατών e-banking. Και εδώ και 2 χρόνια προσφέρει τη δυνατότητα να κάνεις e-banking online, χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα.

Το περιβάλλον της εφαρμογής e-banking της Τράπεζας Πειραιώς

Πολλοί δεν το ήξεραν. Αρκετοί πελάτες δεν γνώριζαν ότι μπορούν για παράδειγμα να αλλάξουν το password στη Winbank χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα και χωρίς να επικοινωνήσουν με το call center της τράπεζας. Οι περισσότεροι δεν ήξεραν καν ότι δε χρειάζεται να πάνε στην τράπεζα για να φτιάξουν ebanking. Μέχρι τον COVID-19.

Στις ημέρες του κορονοϊού, η τράπεζα κατέγραφε 1.500 online εγγραφές την ημέρα. Ενώ συγκεκριμένα οι εγγραφές των πελατών ηλικίας μεταξύ 65 και 75 ετών υπερδιπλασιάστηκαν.

Πώς κάνεις online e-banking στην τράπεζα Πειραιώς;

Κάνεις την εγγραφή ηλεκτρονικά στην υπηρεσία Winbank Web Banking. Μπορείς και κατεβάζοντας το Winbank mobile app. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή είναι να θυμάσαι το PIN της χρεωστικής σου κάρτας που θα καταχωρήσεις και να έχεις στην κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο που έχεις δηλώσει στην τράπεζα.

Τα προγράμματα της Πειραιώς που μας άρεσαν!

Pay & Save: Αποταμίευση με κάθε αγορά σου

Κάνοντας τις καθημερινές σου αγορές - από τον καφέ σου μέχρι τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ - με τη χρεωστική σου κάρτα, η Πειραιώς σου δίνει τη δυνατότητα αποταμίευσης. Το ποσό στρογγυλοποιείται στο επόμενο €1 ή στα επόμενα €5 και η διαφορά μεταφέρεται αυτόματα από τον λογαριασμό που συνδέεται με την κάρτα. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι και βλέπεις και πόσα έχεις συγκεντρώσει!

Περιβάλλον της υπηρεσίας Pay & Save

Πρόγραμμα Επιβράβευσης yellow

Και εδώ, κάνοντας καθημερινές αγορές μέσω της υπηρεσίας Winbank μαζεύεις “yellows” και τα εξαργυρώνεις σε επιλεγμένους συνεργάτες της τράπεζας, μέσω προσφορών yellowday ή σε μορφή δωροκάρτας yellow only. Και σε ποιον δεν αρέσουν τα δωράκια; Σε εμάς πάντως πολύ!


Winbank mycard App για να μη χάσεις ούτε μία προσφορά

Για όσους ψάχνουν προσφορές: μία υπηρεσία - εφαρμογή της Πειραιώς μέσω της οποίας έχεις τη δυνατότητα να δεις όλες τις προσφορές των καρτών σου. Ενημερώνεσαι και επωφελείσαι από τις ειδικές προσφορές, διαγωνισμούς, εκπτώσεις και προγράμματα επιβράβευσης, που προσφέρονται αποκλειστικά από τις πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες της τράπεζας Πειραιώς.

Διαθέσιμο για Smartphones (iOS & Android) και για Smartwatches (Apple Watch, Αndroid Wear και Samsung Gear 2).

Στιγμιότυπα από την υπηρεσία yellow της Πειραιώς

Πολύ γρήγορες ψηφιακές πληρωμές (Masterpass)

Αυτή η καινούργια υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών της Πειραιώς δημιουργήθηκε ουσιαστικά για να παρέχει μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας αγοράς στο διαδίκτυο. Για να μη χρειάζεται να πληκτρολογείς σε κάθε αγορά τα στοιχεία της κάρτας σου. Συνδέεται με τη Winbank όπου επιλέγεις μία από τις κάρτες σου στην Τράπεζα Πειραιώς σου.

Το winbank mobile app είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS με καλύτερη βαθμολογία στην εφαρμογή για Android: 3μιση στα 5 αστέρια.

Αξιολόγηση εφαρμογής winbank

4. Εθνική Τράπεζα: το e-banking και οι υπηρεσίες της

Η Εθνική Τράπεζα πρόλαβε να παρουσιάσει το νέο αναβαθμισμένο mobile banking της το 2019. Επομένως, η κρίση του κορονοϊού τη βρήκε προετοιμασμένη! Απλώς, ακριβώς λόγω της κρίσης, τα πράγματα πήγαν ακόμη πιο γρήγορα. «Είναι σαν να κάνεις τα 100 μέτρα σε 2-3 δευτερόλεπτα», σύμφωνα με τον Στράτο Μολυβιάτη, βοηθό γενικού διευθυντή πληροφορικής στην Εθνική Τράπεζα.

Το sprint πέτυχε απ' ό,τι φαίνεται. Μόνο τις τελευταίες 2 εβδομάδες του Μαρτίου, 40.000 πελάτες γράφτηκαν online στο internet και mobile banking. Και η online δραστηριότητα των πελατών εκτοξεύθηκε. Αυξήθηκαν κατά 25% οι συναλλαγές στο internet και mobile banking και πάνω από 50% οι υπόλοιπες ενέργειες (π.χ. ερωτήσεις υπολοίπου, ενημερώσεις κ.λπ.).

Περιβάλλον του e-banking της Εθνικής Τράπεζας

Πώς κάνεις e-banking online στην Εθνική Τράπεζα;

Αν είσαι ήδη πελάτης της τράπεζας και έχεις ενεργή χρεωστική κάρτα μπορείς να εγγραφείς στις υπηρεσίες Internet & Mobile Banking της τράπεζας από το κινητό σου, χωρίς να επισκεφθείς κάποιο κατάστημα.

Κατεβάζεις στο κινητό σου την εφαρμογή NBG mobile banking και συμπληρώνεις τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχεις δηλώσει στην τράπεζα και το email σου, πληκτρολογείς τον αριθμό και το PIN της χρεωστικής σου κάρτας και φτιάχνεις το νέο σου password για το Internet & Mobile Baking.

Οι υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας που μας εντυπωσίασαν!

Φτιάχνεις e-banking ακόμη κι αν δεν είσαι ήδη πελάτης: Digital Customer Onboarding

Η Εθνική Τράπεζα είναι η πρώτη τράπεζα που σου δίνει τη δυνατότητα να γραφτείς στις υπηρεσίες mobile banking ακόμη κι αν δεν είσαι ήδη πελάτης, χωρίς να επισκεφθείς το κατάστημα! Μέσω της υπηρεσίας «Digital Customer Onboarding» μπορείς να ανοίξεις νέο τραπεζικό λογαριασμό ταμιευτηρίου, να εκδώσεις χρεωστική κάρτα ΕΤΕ (Debit VISA ή Debit MasterCard) και να αποκτήσεις κωδικούς πρόσβασης στο i-bank Internet & Mobile Banking.

Η εφαρμογή digital onboarding είναι διαθέσιμη και για τους Έλληνες πολίτες που ζουν σε χώρες του εξωτερικού.

i-bank pay για να στείλεις χρήματα με το κινητό σου

Αυτά που κάποτε ζητούσαμε IBAN και αριθμό λογαριασμού για να μεταφέρουμε το δικό μας μερίδιο για την πίτσα και τις μπίρες επειδή δεν έχουμε πάνω μας μετρητά, τελειώσανε. Αν είσαι πελάτης της Εθνικής Τράπεζας, με το i-bank Pay, μπορείς να μεταφέρεις χρήματα στους φίλους σου βρίσκοντάς τους στις επαφές σου ή μέσω Facebook.

Design για την εφαρμογή i-bank pay

Και για τη στιγμή που θα έρθει η λυπητερή και θα πρέπει να κάνετε μαθηματικές πράξεις για να βρείτε ποιος χρωστάει τι, έχει ειδική εφαρμογή - split-the-bill!

Πιάνεις θέση στην ουρά με το i-bank pass

Δεν είναι αμιγώς digital. Βασικά είναι ο απόλυτος συγχρονισμός του digital με το φυσικό κατάστημα: μία υπηρεσία με την οποία μπορείς να εκδώσεις αριθμό προτεραιότητας - το γνωστό “νουμεράκι” στις τράπεζες - για την ουρά στο ταμείο, πριν επισκεφθείς το κατάστημα!

Μάλιστα σε ενημερώνει για το πότε πλησιάζει η σειρά σου. Και μπορείς να κλείσεις ηλεκτρονικά ραντεβού για όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του καταστήματος της τράπεζας. Τέλειο.

Στιγμιότυπα από την εφαρμογή i-bank pass

*Προφανώς, την περίοδο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λόγω των περιορισμών λειτουργίας των καταστημάτων, το app δε λειτουργούσε.

Το NBG Mobile Banking είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS. Με καλύτερη βαθμολογία στην εφαρμογή για Android: 3,1 στα 5 αστέρια.

Αξιολόγηση εφαρμογής NBG Mobile Banking

Revolut: "Καλύτερη από τράπεζα"

Δεν μπορείς να μιλάς για digital κανάλια τραπεζών, χωρίς να αναφέρεις τη Revolut, μία από τις μεγαλύτερες fintech εταιρίες παγκοσμίως, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο των Financial Times. Η Revolut, και άλλες fintech εταιρίες, όπως για παράδειγμα η N26, οι οποίες μπήκαν στην αγορά με ένα εντελώς εναλλακτικό μοντέλο τράπεζας, προσελκύοντας πάνω από 250.000 πελάτες, ήταν ένας ακόμη επιταχυντής στην ψηφιοποίηση των τραπεζών.

Στιγμιότυπα από την εφαρμογή της Revolut

Γιατί η Revolut βέβαια δεν έχει “επιπλέον” ψηφιακές υπηρεσίες. Έχει μόνο τέτοιες! Before Covid-19. Είναι η ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα που είχε κάνει πραγματικότητα το εύκολο διαδικτυακό άνοιγμα λογαριασμού, τις γρήγορες συναλλαγές και τις πληρωμές στο εξωτερικό χωρίς κόστος ή με ελάχιστο κόστος. Στην Hellas Direct την έχουμε επιλέξει ως συνεργάτη τα τελευταία χρόνια και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είναι η πιο δυνατή μας σύμμαχος στον αγώνα μας για γρήγορη, εύκολη και σωστή ασφάλιση. Άλλωστε, σχεδόν εκμηδενίζει τον χρόνο αποζημίωσης!

Τι την κάνει όμως τόσο cool;

  • Οι μεταφορές χρημάτων χωρίς χρέωση
  • Οι μετατροπές συναλλάγματος χωρίς επιπλέον προμήθειες
  • Τα προγράμματα ανταμοιβής της μέσω προσφορών σε ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων
  • Η επιστροφή του 1% κάθε συναλλαγής για όσους έχουν την κάρτα της Metal στα χέρια τους όπως ας πούμε οι πελάτες της ασφάλισης κατοικίας με την Hellas Direct

Το Revolut app είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS. Με καλύτερη βαθμολογία στην εφαρμογή για iOS: 5 στα 5 αστέρια.

Αξιολόγηση εφαρμογής με ααστεράκια

Από το εναλλακτικό, στο mainstream

Αυτό που ξεκίνησε ως εναλλακτικό - το να μεταφέρεις €1,5 για τον καφέ σου σε έναν συνάδελφο από το κινητό σου για παράδειγμα - γίνεται πλέον κανόνας. Αν έχει μία τράπεζα το δικό της "digital wallet", τότε πρέπει να το προσφέρουν και οι υπόλοιπες.

Γι' αυτό και λόγω του ανταγωνισμού και λόγω των αναγκών του σύγχρονου καταναλωτή, όλες οι τράπεζες, πολύ πριν από την κρίση του COVID-19, στράφηκαν και επένδυσαν στις digital διαδικασίες τα τελευταία χρόνια. Αλλά κανείς δεν περίμενε την έκρηξη στα νούμερα των online χρηστών που σημειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Το σήκωσαν στην πλάτη τους οι περίπου 20.000 εργαζόμενοι σε τράπεζες, και μάλιστα σε πολύ πιεστικές συνθήκες. Κι έτσι μπόρεσαν να ανταποκριθούν οι τράπεζες στα τεράστια επίπεδα ζήτησης που σημειώθηκαν λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Εμείς είμαστε παραπάνω από χαρούμενοι για τη νέα ψηφιακή εποχή στην Ελλάδα. Πιστέψαμε και πιστεύουμε στις αμέτρητες δυνατότητες που δίνει στον καταναλωτή και όχι μόνο. Φτάσαμε στο σημείο κατάργησης του fax στον δημόσιο τομέα! Ποιος θα το πίστευε ότι μία τόσο δύσκολη παγκόσμια συνθήκη, μπόρεσε να κινητοποιήσει δομές και υπηρεσίες σε τέτοιο βαθμό. Έχουμε σαφώς πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι ωραίο να έχουμε συνεργάτες και πελάτες που είναι ακόμα πιο εξοικειωμένοι με τις digital διαδικασίες. Μας κάνει να θέλουμε να τις εξελίξουμε ακόμα πιο πολύ, για να παρέχουμε την καλύτερη ποιότητα υπηρεσίας, στον καλύτερο δυνατό χρόνο!

Δες κι αυτά