Ξέρεις ποιος έχει τον έλεγχο των δεδομένων σου; Εσύ

Πιστεύουμε στην τεχνολογία και την αξία των δεδομένων. Και δίνουμε τη μεγαλύτερη προσοχή. Γιατί εσύ αγαπάς την ιδιωτικότητά σου και εμείς τη διαφάνεια.

Ξέρεις ποιος έχει τον έλεγχο των δεδομένων σου; Εσύ

Είναι παντού. Πίσω από κάθε ερώτηση που κάνεις στη μηχανή αναζήτησης. Πίσω από κάθε scroll-down που κάνεις σε διάφορα sites. Πίσω από κάθε παραγγελία που κάνεις μέσω app. Τα προσωπικά σου δεδομένα είναι εκεί, για να δώσουν ακριβώς την πληροφορία που χρειάζεται.

Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να σε τρομάζει! Γιατί είναι υπέρ σου. Τα προσωπικά σου δεδομένα είναι αποκλειστικά δικά σου, κάτι που σημαίνει ότι εξυπηρετούν εσένα διαμορφώνοντας την online εμπειρία σου κάθε στιγμή. Άσε που, τελικά, τον έλεγχο για τη διαχείρισή τους τον έχεις εσύ. Και, με αφορμή τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, είναι καιρός να μάθεις τους τρόπους.

Τι κερδίζεις εσύ

Κοινοποιώντας τα δεδομένα σου σε εταιρίες που τα αξιοποιούν, η ζωή σου γίνεται πιο εύκολη με διάφορους τρόπους. Σκέψου μόνο ότι:

  • δεν χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά login στους λογαριασμούς σου -πχ στο email σου- αφού τα usernames και τα passwords σου είναι αποθηκευμένα με ασφάλεια
  • μπορείς να χρησιμοποιείς εύκολα και γρήγορα εφαρμογές για να παραγγείλεις προϊόντα, υπηρεσίες, μέχρι και ταξί. Γιατί οι εφαρμογές ξέρουν ποιος είσαι, πού βρίσκεσαι και τι παραγγέλνεις συνήθως.
  • δίνοντας στοιχεία για τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σου σε sites και social media πλατφόρμες, δημιουργείς ένα ψηφιακό περιβάλλον διαμορφωμένο στα μέτρα σου. Με περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει πραγματικά.

Σίγουρα υπάρχει και η επικίνδυνη πλευρά. Τη χρονιά που μας πέρασε, τα προσωπικά δεδομένα 1 δισ. χρηστών έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από εταιρίες - κολοσσούς όπως η Google, το Twitter, το Facebook και η Uber. Καμία έκπληξη που την πρώτη μέρα εφαρμογής του κανονισμού GDPR έπεσαν πρόστιμα περίπου $9.3 δισ. Και κάπως έτσι όλοι πια κατάλαβαν ότι επιβάλλεται να υπάρχει και η απαραίτητη διαφάνεια αλλά και ο αντίστοιχος έλεγχος.

Ποια είναι τα δικαιώματά σου (και μέχρι πού φτάνουν των άλλων)

Ας πάρουμε για παράδειγμα εμάς! Στην Hellas Direct έχεις πάντα το δικαίωμα να μάθεις ποια δεδομένα σου επεξεργαζόμαστε και για ποιο λόγο. Αν κάπου έχουμε κάτι λάθος, μπορείς πάντα να μας το πεις ώστε να το διορθώσουμε. Αν πάλι θέλεις να επεξεργαζόμαστε κάποια δεδομένα σου και όχι κάποια άλλα, πάλι μας το λες και το προσαρμόζουμε! Δεν θέλεις καθόλου και για τίποτα; Κανένα πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει λόγος να τα έχουμε, τα προσωπικά σου δεδομένα θα διαγραφούν από τη βάση μας. Και φυσικά, μπορείς πάντα να αλλάξεις γνώμη.

Τι άλλο κάνουμε για εσένα;

Στην Hellas Direct πιστεύουμε στην τεχνολογία και την αξία των δεδομένων. Και ειδικά για τα προσωπικά σου δεδομένα, δίνουμε τη μεγαλύτερη προσοχή. Μπορείς να δεις λεπτομέρειες εδώ, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα δεδομένα είναι προστατευμένα με εμάς, γιατί παίρνουμε τα μέτρα που πρέπει. Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι συνεργάτες μας. Και το καλύτερο στο αφήσαμε για το τέλος: μπορείς όποτε θες να ζητήσεις να σου στείλουμε ποια προσωπικά σου δεδομένα χρησιμοποιούμε. Γιατί εσύ αγαπάς την ιδιωτικότητά σου και εμείς τη διαφάνεια.

Δες κι αυτά