Όχι για λίγους, αλλά για όλους: Ασφάλεια σε δόσεις χωρίς πιστωτική!

Κάναμε τα αδύνατα δυνατά στην ασφάλεια αυτοκινήτου! Και δόσεις και με χρεωστική

Ασπρόμαυρη εικόνα, τέσσερα υψωμένα χέρια


Είναι κάποια πράγματα που είναι καλύτερο, πιο αποτελεσματικό, πιθανώς και πιο ευχάριστο, να τα κάνεις μια κι έξω. Ταχτοποιείς την εργαλειοθήκη, για παράδειγμα. Αν δεν τελειώσεις τη δουλειά κι αφήσεις στην άκρη βίδες, κατσαβίδια από τη μία, κλειδιά Alen από την άλλη, τρέχα γύρευε.

Ή ας πούμε, μπαίνεις για μπάνιο. Αν είναι να το κάνεις τμηματικά, ας το να πάει. Ένα χέρι σήμερα, ένα πόδι αύριο, μαλλιά την τρίτη μέρα, δεν έχει κανένα νόημα. Ή κάθεσαι στο τραπέζι να φας. Πρώτον, αντικειμενικά, δύσκολα προκύπτει αρκετά σοβαρός λόγος για να διακόψεις το φαγητό. Δεν χρειάζεται δεύτερο.

Όταν κάτι είναι ωραίο ολόκληρο αλλά πιο βολικό σε δόσεις

Υπάρχει βέβαια και το ακριβώς αντίθετο. Πράγματα που είναι ωραία και καλά ολόκληρα. Αλλά είναι πιο διαχειρίσιμα χωρισμένα σε κομμάτια. Όπως ας πούμε...

Ασφάλεια αυτοκινήτου σε δόσεις χωρίς πιστωτική

Illustration υψωμένης γροθιάς και γύρω της ταμπέλες ποπυ αναφέρουν: Χωρίς πιστωτική, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς δάνειο, χωρίς εκπλήξεις

Θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Θέλεις ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου, να ξενοιάζεις για έναν χρόνο, να έχεις και τις συμφέρουσες τιμές που έχουν πάντα τα ετήσια συμβόλαια. Αλλά και να μπορείς να μοιράσεις το έξοδο στις μηνιαίες δαπάνες σου. Μπορείς, και με ένα twist που προσφέρει μόνο η Hellas Direct: να βάλεις δόσεις, χρησιμοποιώντας τη χρεωστική σου κάρτα.

Ναι, χωρίς πιστωτική. Χωρίς δάνειο, χωρίς αιτήσεις ή εγκρίσεις ή οτιδήποτε. Και μόνο με τη χρεωστική σου κάρτα, μπορείς να πάρεις ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου με 12 δόσεις. Θα παραλάβεις 12 μηνιαία συμβόλαια που ανανεώνονται αυτόματα και πληρώνονται με πάγια εντολή.

Έτσι και έχεις το όφελος της ετήσιας ασφάλειας στην τιμή– που φτάνει έως και το 40%- και ξενοιάζεις για έναν χρόνο και έχεις και την ευελιξία της πληρωμής με τον μήνα. Καλό;

Πάμε να δούμε κι άλλα πράγματα που θα τα απολαύσεις ολόκληρα αλλά θα σε βολέψουν καλύτερα σε κομμάτια.

Shine on you crazy diamond, Pink Floyd

Το έπος των Pink Floyd – ένα από τα πολλά, τέλος πάντων- έρχεται επιβλητικά με τα σχεδόν 26 λεπτά του από το μακρινό 1975 (και το άλμπουμ Wish you were here). Το κομμάτι γράφτηκε ως φόρος τιμής στο μαύρο πρόβατο της μπάντας, τον Syd Barrett, που επτά χρόνια πριν είχε δει την έξοδο. Αγωνιώντας για την υγεία του, και με λίγη ενοχή που τον άφησαν εκτός, οι Pink Floyd γράφουν και παίζουν μια μουσική μυσταγωγία που κρατάει σχεδόν μισή ώρα. Χωρίζεται σε 9 μέρη, με ορχηστρικά κομμάτια και φωνητικά να εναλλάσσονται.

Φυσικά το ακούς ολόκληρο. Φυσικά τραγουδάς μέσα σου – ή και δυνατά, δεν κρίνουμε- ενώνοντας τη φωνή σου με Waters και Gilmour. Αν απολαμβάνεις να τρέχεις ένα 5άρι, ας πούμε, είναι όσο πρέπει για να σου κάνει παρέα. Αλλάαααα, κατά τα λοιπά όλο μαζί είναι δύσκολο να το παρακολουθήσεις. Δεν προλαβαίνεις, δεν είναι ένα συνηθισμένο τραγούδι δυόμιση λεπτά, να το τελειώσεις και στο ασανσέρ, που λέει ο λόγος.

Όμως είναι χωρισμένο, όπως είπαμε, σε 9 μέρη. Άκου μόνο τα πρώτα ορχηστρικά, αν τόσο χρόνο έχεις. Ή πέρνα κατευθείαν στην πρώτη στροφή, με τα νιάτα και τους ήλιους. Αν δεν έχεις 26 λεπτά να του δώσεις, άκου το λίγο λίγο. Απλό.

Χάρι Πότερ

Ο μικρός μάγος της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και οι ιστορίες του καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, αρχικά μπροστά στις πυκνογραμμένες σελίδες των βιβλίων και στη συνέχεια και στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Από την εισαγωγική στο σύμπαν του Χάρι Πότερ «Φιλοσοφική Λίθο» μέχρι την κορύφωση των «Κλήρων του Θανάτου», τα βιβλία της Ρόουλινγκ σε βάζουν στην καθημερινότητα του Χόγκουαρτς και στη μάχη του Χάρι με τον Βόλντεμορτ. Και ναι, είναι πιο ωραίο να παρακολουθήσεις όλη την ιστορία της ζωής του, από την τρυφερή ηλικία των 11, που ανακαλύπτει πως είναι μάγος, μέχρι τη βαθιά εφηβεία του. Αλλά όλο μαζί, δύσκολο μέχρι τέλους.

Είναι όμως χωρισμένη η ιστορία του σε 7 τίτλους. Πιάσ’ τη λοιπόν κομμάτι κομμάτι, βιβλίο βιβλίο. Ανάλογα τον χρόνο που έχεις, τη διάθεση για το συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας και ό,τι άλλο τέλος πάντων ίσως διαβάζεις παράλληλα. Λίγο λίγο είναι πιο μανιτζέβελο. Και κρατάει και η αγωνία ως το τέλος (αν δεν έχεις ήδη δει τις ταινίες, βέβαια).

Πριν το ξημέρωμα/ Πριν το ηλιοβασίλεμα/ Πριν τα μεσάνυχτα

Μιλώντας για ταινίες, εδώ στην τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ο κινηματογραφικός επίλογος μάλλον επιβλήθηκε των δύο πρώτων φιλμ. Ίσως επειδή για πολλούς ήταν η καλύτερη από τις τρεις ταινίες. Ίσως επειδή γυρίστηκε στην Ελλάδα και ακούσαμε πιο πολύ γι’ αυτήν.

Σύντομη εισαγωγή για να συνεννοούμαστε. Ίθαν Χοκ και Ζυλί Ντελπί γνωρίζονται – στην πρώτη ταινία- σε ένα τρένο στη διαδρομή Βουδαπέστη – Βιέννη. Ο Τζέσι είναι Αμερικανός που ταξιδεύει πρώτη φορά στην Ευρώπη, η Σελίν Γαλλίδα φοιτήτρια. Στη δεύτερη ταινία, ο Τζέσι, καταξιωμένος συγγραφέας πλέον, βρίσκεται στο Παρίσι, την πόλη της Σελίν μόνο για λίγες ώρες. Το φινάλε της τριλογίας τους βρίσκει μαζί, ζευγάρι με 2 παιδιά, με φόντο την Καρδαμύλη.

Όταν δεις και τις τρεις ταινίες πρώτον έχεις παρακολουθήσει την ωρίμανση του Ίθαν Χοκ, που τον πετυχαίνουμε στην πρώτη ταινία οριακά μετά την πενταήμερη και τον αφήνουμε στο τέλος στην καλύτερη στιγμή του. Δεύτερον, έχεις ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας τους, είτε τη βαρέθηκες είτε την απόλαυσες.

Αλλά πώς θα καθόσουν να τους δεις σαν το ζευγάρι της διπλανής πόρτας στο «Πριν τα μεσάνυχτα» αν δεν είχες ήδη δει τη σκηνή στο δισκοπωλείο στην πρώτη ταινία ή, στη δεύτερη ταινία, το αθώο-αλλά-τόσο-λάγνο λίκνισμα της Ζυλί Ντελπί με τη φωνή της Νίνα Σιμόν να ντύνει τον τέλειο διάλογο “Baby, you are going to miss that plane”. “I know”.

Οπότε ναι, δες όλη την τριλογία, μόνο έτσι θα έχεις πλήρη εικόνα. Αλλά δες τη έτσι, σε κομμάτια. Πρώτα τη γνωριμία, εκεί που είναι 20κάτι χρονών, με όλη την ορμή και την αμηχανία τους. Μετά, τη συνάντηση που δεν έμελλε να είναι ολιγόωρη. Και τέλος, στην τελευταία ταινία, το πού τους οδήγησε η ζωή. Και δεν εννοούμε την Καρδαμύλη.

Αντί επιλόγου: Αν τα θέλεις όλα δικά σου, καλά κάνεις

Αν λοιπόν θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, είσαι στο σωστό σημείο. Γιατί στην Hellas Direct η ασφάλεια είναι για όλους. Και οι δόσεις το ίδιο. Δεν έχεις πιστωτική; Κανένα θέμα. Έχεις πιστωτική αλλά έχει ήδη πάνω άλλα δυσκίνητα έξοδα; Και πάλι κανένα θέμα. Μπορείς να έχεις και ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου και με την τιμή του ετήσιου και με μηνιαία πληρωμή.

Τα θέλεις όλα δικά σου, με λίγα λόγια; Καλά κάνεις.

Δες κι αυτά