Οδηγός επιβίωσης από το TikTok για σένα που ψάχνεις σπίτι

Συμβουλές ειδικών για να μην γίνει η αγορά σπιτιού περιπέτεια.

Οδηγός επιβίωσης από το TikTok για σένα που ψάχνεις σπίτι

Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά τελευταία νιώθουμε μια καταπίεση. Ίσως φταίει ο ερχομός του φθινοπώρου ή και το διαμέρισμα που ζούμε. Κακά τα ψέματα, αν έχεις και περίεργους γείτονες, σίγουρα είναι και αυτός ένας από τους λόγους. Είσαι από αυτούς που θα ήθελαν κάποια στιγμή να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι; Είσαι ήδη στον αγώνα του ψαξίματος αλλά κάπου το έχεις χάσει; Μην ανησυχείς γιατί η τύχη σου δούλεψε πάλι! Επειδή δεν θέλουμε να αγχώνεσαι και να πιέζεσαι -μιας και η εύρεση του κατάλληλου χώρου θα έπρεπε να είναι περισσότερο διασκεδαστική διαδικασία-, ψάξαμε και σε με την υποστήριξη του μαγικού κόσμου του Τικ Τοκ σου βρήκαμε τις κορυφαίες συμβουλές -σύμφωνα με μεσίτες ανά τον κόσμο- που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Πίστεψέ μας, θα κάνουν τη ζωή σου ένα τσικ πιο εύκολη!

Επιθεώρηση σπιτιού

@kerishullteam

4 things to look for when buying a home! #realestateagenttips #realestateadvice #homebuyertip

♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Ναι, καλά διάβασες. Είναι πολύ σημαντικό σαν βήμα όχι μόνο για να δεις σε τι κατάσταση είναι κατασκευαστικά και λειτουργικά το σπίτι. Μην ξεχνάς, ένας έλεγχος μπορεί να αποκαλύψει τυχόν ζητήματα που διαφορετικά θα σου είχαν περάσει απαρατήρητα!

Συμβουλέψου το lifestyle σου

Η σημασία της τοποθεσίας, των χαρακτηριστικών του σπιτιού, της τιμής και του τύπου του σπιτιού είναι στοιχεία που πρέπει να τα μελετήσεις με προσοχή! Όσον αφορά την τοποθεσία, σκέψου το πιο βασικό: πού βρίσκεται ο τόπος εργασίας σου, τα καταστήματα που επισκέπτεσαι συχνά και όλα εκείνα τα μέρη που σε χαλαρώνουν και σου αρέσει να πηγαίνεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσεις να βρεις το μέρος που ταιριάζει στον τρόπο ζωής και την φιλοσοφία σου!

Αν δεις κάτι που δεν σου αρέσει μην το πεις

@janinenissa

You don't want to do this during a home showing! #tiktokrealtor #realestate #homebuyingtips #realtor

♬ original sound -

Σύμφωνα με την Janine Nissa, σε περίπτωση που κάτι δεν ταιριάζει με τα γούστα σου καλό θα ήταν να αποφεύγεις να σχολιάσεις ενώ είσαι ακόμη μέσα στο σπίτι και το κοιτάς. Λένε ότι πολλά σπίτια έχουν κύκλωμα παρακολούθησης, ώστε οι ιδιοκτήτες να ακούνε τι λέτε. Το ξέρουμε ότι είναι πολύ creepy όλη αυτή η φάση, αλλά για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων, κρατήσου. Ακόμη και ένα κομπλιμέντο για κάτι που σου άρεσε, είναι κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Μίλα με τον λογιστή σου

@msjessielockhart

I call this home buying + line dancing 🖤🤠 #realtorsoftiktok #arizonarealtor #utahrealtor #homebuyingtips #homebuying101

♬ Good Time (Dance Mix) - Alan Jackson

Το να αγοράσεις το σπίτι των ονείρων σου είναι γενικότερα μια πολύ ωραία διαδικασία. Ωστόσο, για να σε προσγειώσουμε και στην πραγματικότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και απλή. Είναι πολύ σημαντικό, πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε διαδικασία, να συμβουλευτείς τον λογιστή σου για να αποφύγεις απρόοπτα και δυσάρεστα. Ξέρουμε το θέλεις πάρα πολύ, αλλά κάνε λίγο υπομονή! Το ίδιο μας λέει και η φίλη μας παρακάτω.

Τι να μην επιλέξεις

Καλά τα σπίτια στην καρδιά της πόλης, αλλά μεταξύ μας αν έχεις σκοπό να αυξήσεις την αγοραστική αξία του σπιτιού σου (γιατί στο μέλλον μπορεί να το πουλήσεις βρε αδερφέ, ποτέ δεν ξέρεις) θα πρέπει να προσέξεις πολύ μερικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

@therealtorchris

4 things home buyers should avoid. #realestate #realtorsoftiktok #homebuying #homebuyingtips

♬ original sound - Chris

Καλό είναι να αποφύγεις ένα σπίτι σε πολυσύχναστο δρόμο ή ένα σπίτι χωρίς γκαράζ (ειδικά αν τα άλλα σπίτια της γειτονιάς έχουν) γιατί όπως καταλαβαίνεις θα ψάχνεις για αιώνες να παρκάρεις -και δεν το θέλουμε αυτό-. Επίσης, ένα σπίτι χωρίς χώρο στην αυλή ή ένα που υποστηρίζει σύμπλεγμα διαμερισμάτων είναι εξίσου μια όχι και τόσο καλή επιλογή. Ακόμη κι αν ένα γκαράζ ή ένας δυνατός δρόμος δεν είναι πρόβλημα για εσένα, η το να έχεις αυλή δεν ήταν στα σχέδιά σου, μπορεί να ενοχλήσει έναν πιθανό μελλοντικό αγοραστή.

Παλιό ή καινούργιο σπίτι;

@remaxdomino.tzigkoura

Reply to @rios18090 Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας part 6 #remaxdominotzigkoura #remaxdomino #skg #thessaloniki #realestatetips #realestategr

♬ original sound - Βάσια Τζιγκούρα

Είσαι σε φάση εύρεσης σπιτιού και κάπου έχεις μπερδευτεί. Παραδέξου το, δεν ξέρεις αν θα πρέπει η επιλογή σου να είναι ένα σπίτι που έχει χτιστεί σχετικά παλιότερα -όχι από το 1821- ή να χτίσεις εσύ από την αρχή. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι στάνταρ, όπως μας λέει και η Βάσια Τζιγκούρα, μιας και επηρεάζεται από κάμποσους παράγοντες ένας εκ των οποίων και το budget σου. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, καλύτερο θα ήταν να επιλέξεις ένα νεόδμητο σπίτι καθώς ανάμεσα σε πολλά καλά είναι το ότι είναι καινούργιο ή ότι θα επιλέξεις εσύ τα υλικά της κατασκευής.

Με όλα αυτά τα μίνι tips σίγουρα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του ιδανικού χώρου για σένα. Έστω και λίγο. Αλλά για να σου κάνουμε τη ζωή μια σταλιά πιο εύκολη, αν έχεις βρει το σπίτι των ονείρων σου και είσαι σε φάση μετακόμισης, πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρεις τον απόλυτο οδηγό μας.

Δες κι αυτά