Οι αλλαγές που έφερε ο κορωνοϊός σε αυτοκίνητο και οδήγηση ήρθαν για να μείνουν!

Digital παράδοση διπλώματος, ντελίβερι αυτοκινήτου στην πόρτα σου, ελάφρυνση στα τέλη κυκλοφορίας: η νέα εποχή είναι εδώ!

Οι αλλαγές που έφερε ο κορωνοϊός σε αυτοκίνητο και οδήγηση ήρθαν για να μείνουν!

Ας το παραδεχτούμε, η πανδημία και το lockdown άλλαξαν πολλά, σχεδόν τα πάντα γύρω μας. Και σε επίπεδο αγορών και γραφειοκρατίας αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται με έντονη διαφορά. Εδώ καταργήθηκε το fax - ναι ακόμη υπήρχε - σε όλο το Δημόσιο!

Αλλά αυτό αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Περίμενες εσύ ποτέ ότι θα μπορούσες πλέον να αγοράσεις online το αυτοκίνητό σου και να στο φέρουν delivery έξω από την πόρτα σου; Οι online αγορές έχουν γίνει must και, όπως ήταν αναμενόμενο, επεκτάθηκαν και στον τομέα του αυτοκινήτου. Ειδικά λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων σε όλο τον κόσμο, που προκάλεσαν μία πρωτοφανή συρρίκνωση του τζίρου στην αγορά αυτοκινήτου, αφού συνολικά, υπολογίζεται πως οι πωλήσεις εμφάνισαν μείωση 60,7%.

Online αγορά αυτοκινήτου!

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έδειξαν τα ανακλαστικά τους υιοθετώντας τη διαδικτυακή αγορά και την παράδοση κατ' οίκον. Οι μεγάλες εταιρίες όπως η Mercedes, η Volvo, η Hyundai, η Kia, η FCA (Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Abarth, Fiat Professional), πήραν γρηγορα μέτρα και επένδυσαν στη διαδικτυακή προώθηση και πώληση των προϊόντων τους. Μπαίνουν στο ψηφιακό παιχνίδι δυναμικά και απ' ότι φαίνεται θα παραμείνουν για καιρό!

Ανέπαφη αγορά ξέραμε. Ανέπαφη παράδοση όμως;

Όσον αφορά τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αυτά δε θα χρειάζεται να τα πηγαίνει κανείς. Θα έρχονται μόνα τους και θα σε περιμένουν να τα χρησιμοποιήσεις! Φαντάσου πόσο πιο ασφαλής θα μπορούσε να είναι η παράδοση εμπορευμάτων ή φαγητού με τη χρήση των αυτόματων!

Τα ηλεκτροκίνητα ψηλά στη λίστα των αγορών

Αλλά και τα ηλεκτροκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα φαίνεται ότι παρουσιάζουν αύξηση ζήτησης. Παρά τις μειωμένες πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε κατά 6,8%, όταν το πρώτο τρίμηνο του 2019 καταλάμβανε μόλις το 2,5%. Ω ναι, οι καταναλωτές στην Ευρώπη προτίμησαν τα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων και παραγωγής ελάχιστου ρύπου. Ίσως επειδή θέλουν να συνεχίσουν "να αράζουν τα δελφίνια στα νερά της Βενετίας ";)

Ή ίσως επειδή είχαν αρκετό χρόνο να κάνουν έρευνα αγοράς και να καταλάβουν ότι η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση είναι το μέλλον!

Το δίπλωμα οδήγησης στην πόρτα σου!


Θυμάσαι τότε παλιά π.κ. (προ κορωνοϊού) που περνούσες τις εξετάσεις οδήγησης και μέχρι να δεις στα χέρια σου το δίπλωμα και κατά συνέπεια μέχρι να μπορείς να οδηγήσεις κανονικά, μπορεί να περνούσαν μέχρι και 4 μήνες; Ε, ξέχνα το τώρα. Δε θα χρειάζεται να περιμένεις πια!

'Όποιος επιτύχει στις εξετάσεις, μέσα σε 48 ώρες θα λαμβάνει ένα προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών. Οπότε τέρμα η αναμονή, τέρμα η ταλαιπωρία!

Δήλωση ατυχήματος από απόσταση; Ναι!

Τώρα, δε θα γίνουμε σταλεγάκηδες...αλλά καιρός ήταν! Παρατηρούμε στην ασφαλιστική αγορά την βηματάκι -βηματάκι ψηφιοποίηση της διαδικασίας δήλωσης και αποζημίωσης και πολύ χαιρόμαστε! Ήμασταν σίγουροι πως θα υιοθετηθεί από τον κλάδο, αλλά δεν περιμέναμε ότι χρειαζόταν μια πανδημία για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Για εμάς τουλάχιστον, δεν ήταν θέμα προστασίας από τον ιό, ήταν άλλωστε π.κ. όταν ξεκινήσαμε τηλεφωνικά και διαδικτυακά τις δηλώσεις ατυχήματος. Είναι περισσότερο θέμα αποτελεσματικότητας και αμεσότητας. Τράκαρες; Γιατί να περιμένεις να έρθει στο σημείο κάποιος που κατά μέσο όρο κάνει 40 λεπτά να φτάσει, ενώ μπορείς να τα κάνεις όλα τηλεφωνικά τσοπ τσοπ; Αναρωτιέσαι κι εσύ τώρα το γιατί, έτσι;

Δεν υπάρχει λόγος! Ή μάλλον, υπάρχει το "έτσι έχουμε μάθει από τους παππούδες μας".

Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για όσους κάνουν άρση ακινησίας

Είναι η περίοδος που κανονικά δημοσιεύεται απόφαση για τα μειωμένα τέλη, δηλαδή για την περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει άρση ακινησίας και να πάρει πίσω τις πινακίδες του, αφού πρώτα πληρώσει μειωμένα τέλη κυκλοφορίας.

Επειδή όμως είναι και η περίοδος που οι μετακινήσεις μας και οι ανάγκες γενικότερα άλλαξαν ριζικά, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά, φαίνεται ότι το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να μην επιβάλει το «πέναλτι» του 1/12 ή των 2/12 που απορρέει από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Στόχος είναι να μπορέσουν και οι καταναλωτές - επαγγελματίες και ιδιώτες - να προβούν σε άρση ακινησίας άμεσα και να μετακινούνται με τα οχήματά τους, ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός κατά τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σημείωσε όμως ότι πέρα από τα μειωμένα τέλη, εξετάζεται και η μείωση του τεκμηρίου διαβίωσης αλλά και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης αν το όχημά κινείται με κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ. και δεν έχει κλείσει 10ετία. Κάτι είναι και αυτό!

Δώρο 1 μήνας στην ασφάλεια αυτοκινήτου!

Όπως καταλαβαίνεις, πολλοί κλάδοι αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες της αγοράς. Το ίδιο και οι ασφαλιστικές εταιρίες σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Αναβάθμισαν τις υπηρεσίες τους, για να μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους από απόσταση.

Κάποιες, πήγαν κι ένα βήμα παραπέρα! Πρωτοβουλίες, έξυπνες καμπάνιες και αποκλειστικές προσφορές, ειδικά προσαρμοσμένες για τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετώπισε όλος ο κόσμος, τους τελευταίους 2 μήνες.

Έτσι και εμείς ως Hellas Direct αποφασίσαμε να συμβάλλουμε όπως μπορούμε για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές και τους πελάτες μας, προσφέροντας έναν μήνα ασφάλειας αυτοκινήτου, δωρεάν, με κάθε καινούρια αγορά ή ανανέωση συμβολαίου στην εταιρία μας. Είναι απλό και πάντα online. Μπαίνεις στο site μας, διαλέγεις διάρκεια πάνω από 120 ημέρες για τις καλύψεις που θέλεις και με τον κωδικό MENOUMESPITI πληρώνεις 1 μήνα λιγότερο!

#staysafe

Δες κι αυτά