Safe Roads project θα πει: Παίρνουμε τους δρόμους. Και τους φτιάχνουμε!

Δεν σταματάμε πουθενά! Μετά τις σχολικές διαβάσεις βάζουμε στον χάρτη μας και τις λακκούβες.

Δρόμος νύχτα, βαν με logo Safe Roads project παρκαρισμένο σε διασταύρωση με ανοιχτή την πίσω πόρτα


Δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Δεν είναι μία λακκούβα. Είναι 10.000 οδηγοί σε κίνδυνο.

Δεν είναι μια ξεθωριασμένη διάβαση. Είναι 1.000 μαθητές κάθε μέρα.

Δεν είναι δική μας δουλειά; Δεν πειράζει.

Εμείς τα βράδια βγαίνουμε, όταν η πόλη κοιμάται.

Και κάνουμε τους δρόμους πιο ασφαλείς για όλους.

Μία λακκούβα τη φορά. Μία διάβαση τη φορά.

Είσαι μαζί μας;

Safe Roads project by Hellas Direct: Γιατί το κάνουμε

Στην Hellas Direct ξέρουμε πως η ασφάλεια δεν είναι υπόθεση της μιας μέρας, αλλά της κάθε μέρας. Ξέρουμε πως όσο πιο ασφαλείς είναι οι δρόμοι, τόσο λιγότερα ατυχήματα θα έχουμε. Και ακριβώς επειδή ξέρουμε, σηκώνουμε μανίκια. Βγαίνουμε έξω με το Safe Roads project. Παίρνουμε τους δρόμους. Και τους φτιάχνουμε!

Δεν είναι δική μας δουλειά; Δεν πειράζει.

Δρόμος, νύχτα, βλέπουμε από το πλάι παρκαρισμένο βαν με logo Safe Roads Project, άνδρας με γιλέκο εργασίας ανοίγει την πόρτα. Στην άσφαλτο φρεσκοφτιαγμένη λακκούβα με το logo της Hellas Direct

Safe Roads project: Τι είναι

Το Safe Roads project ξεκίνησε το 2017, με βάψιμο διαγραμμίσεων και διαβάσεων. Το 2022, το πρόγραμμα της Hellas Direct για ασφαλείς δρόμους επικεντρώθηκε στην επισκευή, αναβάθμιση και ανάδειξη σχολικών διαβάσεων, με νέες διαγραμμίσεις, τοποθέτηση πινακίδων και όλα τα απαραίτητα.

Φέτος, το Safe Roads project συνεχίζει τις προηγούμενες δράσεις του και ταυτόχρονα επεκτείνεται και διευρύνεται, επισκευάζοντας λακκούβες. Για να κάνει τους δρόμους ακόμα πιο ασφαλείς. Για όλους.

Δρόμος έξω από σχολείο, διάβαση με κίτρινα μολύβια αντί για λευκή διαγράμμιση, τη διασχίζει ένα μικρό κορίτσι που βλέπουμε πλάτη

Safe Roads project: Παιδιά, η λακκούβα. Λακκούβα, τα παιδιά

Δεν ασχολούμαστε με τις λακκούβες στην τύχη - κι ας τις έχουμε συνηθίσει τόσο που σχεδόν τις θεωρούμε μέρος των καθημερινών μας μετακινήσεων. Άλλες προκαλούν μικρή σχεδόν χαριτωμένη (not) αναπήδηση. Κι άλλες θυμίζουν τον κρατήρα που δημιουργήθηκε στο Μεξικό από τον μετεωρίτη που έφερε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Αλλά κάθε λακκούβα σημαίνει πως χιλιάδες οδηγοί μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο. Κάθε λακκούβα έχει κόστος, πρώτα απ’ όλα στην ασφάλειά μας. Και μετά, κόστος πρακτικό. Σύμφωνα με στοιχεία από τα συνεργεία μας, η επισκευή ζημιάς από πτώση οχήματος σε λακκούβα μπορεί να κοστίσει από 100 έως και 600 ευρώ. Γιατί φυσικά το εύρος των πιθανών ζημιών είναι μεγάλο.

Δρόμος, νύχτα, συνεργείο καλύπτει λακκούβα στην άσφαλτο, άνδρας με γιλέκο ισιώνει την επιφάνειά της με τσουγκράνα, στο φόντο το βαν του Safe Roads Project

Στη μηχανή η πιο συνηθισμένη ζημιά από πτώση σε λακκούβα είναι στη ζάντα, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις, σε χαμηλές μηχανές, μπορεί να σημαίνει ζημιά και στο κάρτερ. Κι αυτό χωρίς να ξεχνάμε το έντονο τράνταγμα για τον οδηγό.

Στο αυτοκίνητο η πιο συνηθισμένη ζημιά είναι σε ψαλίδια και αμορτισέρ, που μπορεί να τερματίσουν και να σπάσουν, σε ζάντες, που μπορεί να στραβώσουν ή και να σπάσουν, και φυσικά στα λάστιχα. Σε ακραίες περιπτώσεις έχει συμβεί να ανοίξουν και αερόσακοι από την πτώση σε λακκούβα.

Για να έχουμε, λοιπόν, λιγότερα ατυχήματα θα πρέπει να έχουμε (για αρχή, τουλάχιστον) και πιο ασφαλείς δρόμους. Αυτό κάνει το Safe Roads project, κι αν δεις το van του στη γειτονιά σου, να ξέρεις κάτι καλό γίνεται εκεί γύρω.

Φωτογραφία που χωρίζεται στη μέση με κίτρινη λοξή γραμμή, αριστερά ανοιχτή λακκούβα, δεξιά κλεισμένη με άσφαλτο και logo Hellas Direct

Το van που κάνει τους δρόμους πιο ασφαλείς

Safe Roads project σημαίνει van και εξειδικευμένο συνεργείο σε ετοιμότητα να βρεθούν όπου χρειάζεται και όπου κληθούν. Ξεθωριασμένη διάβαση; Το ’χουμε. Λακκούβα στον δρόμο (ή και πολλές λακκούβες στον ίδιο δρόμο; ) Πάλι το ’χουμε.

Πάντα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, πάντα τηρώντας ό,τι προβλέπει ο νόμος, πάντα ακολουθώντας τις όποιες προδιαγραφές, το van μας παίρνει τους δρόμους. Βγαίνει, όταν η πόλη κοιμάται, και πιάνει δουλειά. Το εξειδικευμένο συνεργείο μας έχει πλάνο και όλα τα απαραίτητα. Αν το πρωί ξεκινήσεις από το σπίτι και ψάχνεις μάταια τη λακκούβα που σε καλωσόριζε τις προηγούμενες μέρες, μην ψάχνεις άλλο. Είναι απλό. Safe Roads project - λακκούβα: 1-0.

Κι αν δεν έχεις δει το van του Safe Roads project στη γειτονιά σου, αλλά χρειάζεσαι τη βοήθειά του, είτε για λακκούβα είτε για σχολική διάβαση, επικοινώνησε μαζί μας. Στείλε μας email στο saferoads@hellasdirect.gr κι εμείς θα βάλουμε τον προορισμό σου στο πρόγραμμα.

Εικόνα από ψηλά, φαίνεται ε κινήσει το βαν του Safe Roads Project με το logo της Hellas Direct στην οροφή

Οπότε, τι τρέχει με το Safe Roads project;

Με το Safe Roads project τρέχουν δράσεις: επισκευάζουμε λακκούβες και φτιάχνουμε ξεθωριασμένες - ή και ανύπαρκτες- σχολικές διαβάσεις.

Τρέχει το συνεργείο μας, που αναλαμβάνει αυτές τις σημαντικές αποστολές.

Τρέχει το van μας για να βρεθεί όπου χρειάζεται, δίπλα σε όποιον το χρειάζεται.

Γιατί; Επειδή στην Hellas Direct νοιαζόμαστε για κάτι πέρα από την ασφάλιση: την ασφάλεια όλων. Έτσι αλλάζουμε την ασφάλεια για τα καλά 💙.

κοντινό σε δρόμο με ανοιχτή λακκούβα και κόκκινο κώνο που γράφει Safe Roads project

Safe Friday: Ξέρω τι έκανες την περσινή χρονιά

Safe Roads project: Βλέπω τι κάνεις φέτος