Οι πιο παράξενες μηχανές που φτιάχτηκαν ποτέ

Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο παράξενες μηχανές που φτιάχτηκαν ή θα φτιαχτούν. Είναι παλιές, vintage και με ιδιαίτερο design.

Οι πιο παράξενες μηχανές που φτιάχτηκαν ποτέ

Κάποιοι προτιμούν τις μηχανές για να βρίσκουν εύκολα πάρκινγκ, κάποιοι άλλοι γιατί απλά τους αρέσει να οδηγούν μηχανή. Υπάρχουν κι εκείνοι που το βλέπουν λίγο αλλιώς όμως.

Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο περίεργες μηχανές που φτιάχτηκαν

Ας ξεκινήσουμε με κάτι που μπορεί να ξέρεις:

Jaguar Nightshadow Motorcycle

Jaguar Nightshadow Motorcycle

Not much too say. Απίστευτο πλαίσιο, κινητήρας Buell S3 1200cc V-twin, ζάντες 17″ και φώτα που κάνουν αργκγγκγκγκκγ! Ιδέα και υλοποίηση από Massow Concept Cycles.

Uno Dicycle

Η μονοθέσια Uno Dicycle

Στον παγωμένο Καναδά, το 2006, ένας έφηβος είχε αυτήν την ιδέα. Και την έκανε πράξη. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται μονόκυκλο αλλά δεν είναι. Οι δυο ρόδες είναι η μία δίπλα στην άλλη. Ίσως να φαίνεται λίγο δύσκολο να ισορροπήσεις αλλά δεν είναι.

Roadog

Roadog

Κάπου μεταξύ 1962 και 1965 ο Wild Bild Gelbke έφτιαξε όχι μία αλλά δύο από δαύτες. Ναι! Και όχι μόνο τις έφτιαξε αλλά έκανε και αρκετά μακρινά ταξίδια, τότε που δεν υπήρχαν apps για ταξίδια για να σου πουν τα τι και πώς. Είχε συνολικό μήκος 5 μέτρα και βάρος 1.5 τόνους. Το να μπορείς να την οδηγήσεις, το βάζεις και στο CV σου.

Dodge Tomahawk V10 Superbike

Dodge Tomahawk V10 Superbike

Εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2003, ζυγίζει 681 κιλά και φτάνει τα 482 km/h. Θυμίζει και automobile!

Dolmette

Dolmette

Τροδοφοτείται από 24 αλυσοπρίονα. Ναι, να πούμε κάτι άλλο;

Majestic

Majestic

Το 1929 o Georges Roy έφτιαξε την πρώτη Majestic. Η κατασκευή αυτής της μηχανής άνοιξε τον δρόμο για πολλές καινοτομίες σχετικά με την παραγωγή των μηχανών.

Megola

Megola

Κι αυτή από το μακρινό 1920 –περίπου– είναι μια ακόμα παράξενη μηχανή που φτιάχτηκε ποτέ. Κατασκευάστηκε στη Γερμανία και το όνομά της προκυπτεί από τα ονόματα των τριών κατασκευαστών της: Meixner, Cockerell, and Landgraf. Σαν τη Μαρία-Καλυψώ-Ελευθερία που τη φωνάζουν Βούλα.

Moto...burger

Moto...burger

Ω ναι! Πείνασες; Θες να πας βόλτα; Θες να πας μήπως ένα μακρινό ταξίδι;; Αν δεν ξέρεις τι από όλα αυτά θες, με αυτήν εδώ μπορείς να τα έχεις όλα! Κι αν δεν σου γεμίζει ακόμα το μάτι, το 1995 πήρε και μετάλιο στο Rat’s Hole Chopper Show! Αμέ!

Ascot Pullin 500

Ascot Pullin 500

Τούτη εδώ φτιάχτηκε το 1928 από την Ascot-Pullin Motorcycles και ήταν η πρώτη με υδραυλικά φρένα!

Boxx

Η μηχανή Boxx

Με μήκος 1 μέτρο σχεδόν είναι από τις πιο μικρές μηχανές που κατασκευάστηκαν ποτέ. Έχει αποθηκευτικό χώρο για τα καθημερινά ψώνια –αν δεν σου γεμίζει το μάτι δηλαδή– και ας είμαστε ειλικρινείς, χωράει κι εκεί που δεν χωράνε ούτε τα smart. Μέχρι και σε πορτμπαγκαζ τη βάζεις!

Μα είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες που λέει και μια ψυχη!

Panzerbike

Η παράξενη μηχανή Panzerbike

Γερμανικός μινιμαλισμός για όλους εσάς που έχετε πολλούς φίλους και νομίζετε ότι ένα βαν θα ήταν λύση. Ζυγίζει σχεδόν 5 τόνους και τα καλύτερο είναι ότι για μηχανή έχει τον κινητήρα του ρώσικου άρματος μάχης Τ55.

Monowheel

Το ηλεκτρικό μονόκυκλο Monowheel

Για να σπάσουμε τη μονοτονία των δυο τροχών κι επειδή είναι και ηλεκτρικό αυτό το μονόκυκλο! Δεν το πιστεύεις; Να, κάποιοι το οδηγάνε κιόλας:

Immer R100

H Immer R100

‌ Η συγκεκριμένη μηχανή σχεδιάστηκε το 1947 από τον Norbert Riedel. Ήταν πολύ ελαφριά και οικονομική προκειμένου να ανταποκρίνεται στην οικονομική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Böhmerland

Η Böhmerland σε μουσείο

Το 1925 στην Τσεχοσλοβακία φτιάχτηκε αυτή εδώ η μηχανή. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και τρεις ανθρώπους και δικαίως είναι μία από τις πιο παράξενες μηχανές που φτιάχτηκαν ή θα φτιαχτούν! Έβγαινε σε έντονα χρώματα: κίτρινο-κόκκινο, κίτρινο-μαύρο και κίτρινο-πράσινο.

Evolve Xenon Lightcycle

Evolve Xenon Lightcycle

Και από τον 20ό στον 21ο αιώνα με μία ηλεκτρική και όχι βίντατζ μηχανή όπως οι προηγούμενες. Είναι εμπνευσμένη από την ταινία Tron και ελαφρώς δύσκολο να αποκτήσεις μιας και κοστίζει $55.000.

Boss Hoss Gangsta Trike

Boss Hoss Gangsta Trike

Είναι άνετη, εντυπωσιακή και κάνει πολύ θόρυβο!

Wooden Indian Wannabe

Wooden Indian Wannabe

Μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή αλλά έχει στυλ!

Rokon Trail Breaker

Rokon Trail Breaker

Έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1970 περίπου. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι τα τεράστια λάστιχά της και το καλύτερο απ' όλα είναι ότι μπορεί να ρυμουλκήσει. Αν θες να φτάσεις δύσβατα σημεία είναι μια καλή επιλογή. Το 1970 τουλάχιστον ήταν!

Renaissance Fighter

Renaissance Fighter

Είναι γρήγορη, εκκεντρική και πολύ ακριβή. Σίγουρα με την Confederate c120 Renaissance Fighter τραβάει το βλέμμα!

MTT Turbine Streetfighter

MTT Turbine Streetfighter

Στο κοντινό 2000 κυκλοφόρησε η Y2K Turbine Superbike από την ΜΤΤ. Φτάνει τα 320km/h και η τιμή της αγγίζει τα $175.000.

Δεν σου φτάνουν οι 20; Πάρε κι άλλες παράξενες μηχανές!

Δες κι αυτά