Quiz: ξέρεις τι σημαίνουν τα λαμπάκια του αυτοκινήτου σου;

Μάλλον δε βλέπουμε όλοι το ίδιο πράγμα! Κι αν τα ερμηνεύεις λάθος, μπορεί να την πατήσεις.

Quiz: ξέρεις τι σημαίνουν τα λαμπάκια του αυτοκινήτου σου;

Θα έρθει η ημέρα που το αυτοκίνητό σου θα σου μιλάει και θα σου λέει αν έχει πέσει η πίεση στα ελαστικά ή αν έχει πρόβλημα η μηχανή. Ήδη υπάρχουν apps που σου θυμίζουν πότε πρέπει να πας για service –πόσο τέλειο. Και όσο πιο καινούργιο είναι το αυτοκίνητο, τόσες περισσότερες δυνατότητες θα έχει να πάρει το ίδιο τον έλεγχο αντί να σε ειδοποιήσει για κάτι.

Μέχρι τότε όμως, έχεις τις χρωματιστές ενδείξεις στο καντράν να σε ενημερώνουν για το αν κάτι πηγαίνει στραβά ή αν είσαι εντάξει. Ξέρεις όμως τι σημαίνει η καθεμία από αυτές τις ενδείξεις; Εξαρτάται από τη σχέση που έχεις με τα αυτοκίνητα, το πόσες φορές σου έχει τύχει να ανοίξεις το βιβλιαράκι ή το Internet για να δεις τι μπορεί να σημαίνει αυτό το μικρό κίτρινο υποβρύχιο και κυρίως από το πόση φαντασία έχεις. Στοίχημα ότι δεν βλέπουμε όλοι το ίδιο πράγμα. Κάνε το τεστ για να δεις πόσα από τα λαμπάκια του αυτοκινήτου σου ξέρεις τελικά τι σημαίνουν!

Πώς τα πήγαμε;

Δεν έχει σημασία είτε έσκισες είτε έπιασες πάτο! Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι αν η φωτεινή ένδειξη είναι μπλε/πράσινη είσαι οκ, είναι απλή ενημέρωση. Αν είναι κίτρινη/πορτοκαλί, μπορείς να οδηγήσεις, αλλά πρέπει να περάσεις μία βόλτα από το συνεργείο. Αν είναι κόκκινη, ειδικά αν αναβοσβήνει, πρέπει να σβήσεις τη μηχανή και να καλέσεις κάποιον ειδικό.

Κι εμείς, είμαστε πάντα εδώ, 24/7 για να σε βοηθήσουμε. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, σε συμβουλεύουμε για το ποιον πρέπει να καλέσεις. Αν ψάχνεις για συνεργείο, μπορούμε να σου προτείνουμε το καλύτερο στη γειτονιά σου. Αν δεν παίρνει μπρος, ερχόμαστε όπου κι αν είσαι. Έχουμε εντοπίσει τους 3 συχνότερους λόγους κλήσης της Οδικής Βοήθειας, ειδικά αν το αυτοκίνητό σου τα έχει τα χρονάκια του (και γενικά τα οχήματα στην Ελλάδα είναι μιας κάποιας ηλικίας σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν στην Ευρώπη).

Αλλά, είπαμε: Όποιο λαμπάκι κι αν ανάψει, έχεις εμάς. Βρες την ασφάλεια αυτοκινήτου που σου ταιριάζει, για να μην αγχωθείς, ό,τι και να δείξει το καντράν του αυτοκινήτου σου.

Δες κι αυτά