8 ιδέες χριστουγεννιάτικων δώρων για τους κολλημένους με τις μοτοσυκλέτες

Βρες το απόλυτο χριστουγεννιάτικο δώρο για τον/την easy rider της καρδιάς σου!

8 ιδέες χριστουγεννιάτικων δώρων για τους κολλημένους με τις μοτοσυκλέτες

Η βασική οδηγία όταν ψάχνεις να πάρεις χριστουγεννιάτικο δώρο σε ένα αγαπημένο πρόσωπο είναι η εξής: ξεκινάς με τα χόμπι του, τις ασχολίες του, το πάθος του, τις συνήθειές του, την καθημερινότητά του. Για έναν οδηγό μοτοσυκλέτας, είναι πολύ πιθανό η μηχανή να είναι όλα αυτά μαζί. Ένας τρόπος ζωής.

Οπότε ξέρεις από πού να αρχίσεις! Τέλεια. Τώρα μένει να βρεις το κατάλληλο δωράκι, από μία λίστα που έχουμε ετοιμάσει, με ιδέες για γκατζετάκια που χρειάζεται ή θέλει ένας οδηγός μοτοσυκλέτας - και αν η τρέλα του δεν αφορά μοτοσυκλέτα, αλλά αυτοκίνητα, η δική σου λίστα με ιδέες για δώρα είναι εδώ!

1.     GPS ειδικό για μοτοσυκλετιστές

Αν είναι ταξιδιάρης ή έχει θέματα προσανατολισμού -it happens!- αυτό είναι ένα δωράκι που θα τον σώσει. Ένα GPS, δηλαδή σύστημα πλοήγησης που θα σου βγάλει την καλύτερη διαδρομή, και με τη λιγότερη κίνηση! Και τι διαφορά έχει από το GPS αυτοκινήτου ή από τα Google Maps του smartphone σου; Είναι αδιάβροχο. Βασική αρχή για γκατζετάκια και ρουχαλάκια ενός οδηγού μοτοσυκλέτας που δεν ξέρει σε τι συνθήκες μπορεί να χρειαστεί να οδηγήσει.

GPS πάνω στο τιμόνι μοτοσυκλέτας

Έχει πολλά να διαλέξεις, στα περισσότερα περιλαμβάνεται και η βάση για την τοποθέτησή του στο τιμόνι της μοτοσυκλέτας.

Από €100 έως €669.

2.     Αντικλεπτικό tracker μοτοσυκλέτας

Αλυσίδα/πέταλο για να κλειδώνει τη μοτοσυκλέτα του, όταν είναι μόνη και εκτεθειμένη, λογικά έχει. Αλλά αντικλεπτικό tracker, έχει;

Είναι ένας κρυφός συναγερμός, σε περίπτωση που κάποιος τολμήσει να βάλει χέρι στη μοτοσυκλέτα του. Πώς δουλεύει; Είναι μικρούλι, όσο ένα κουτί σπίρτα, γιατί σκοπός είναι να μη φαίνεται, και κουμπώνει στη μηχανή συνήθως με μαγνήτη. Συνδέεται μέσω Bluetooth ή Internet με το κινητό, ώστε σε περίπτωση που παραβιαστεί η μοτοσυκλέτα, να ειδοποιήσει με SMS τον ιδιοκτήτη, με πληροφορίες για τις συντεταγμένες της μοτοσυκλέτας.

Μάλιστα, ο κάτοχος της μηχανής, μπορεί με ένα απλό γραπτό μήνυμα να ακινητοποιήσει τη μοτοσυκλέτα! Τέλειο; Το σήμα που στέλνει, διακόπτει αυτόματα την παροχή καυσίμου ή την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στον κινητήρα για να αιφνιδιάσει τον κλέφτη και να ακινητοποιήσει τη μηχανή!

Φτάνει βέβαια να μην προλάβει ο κλέφτης να απενεργοποιήσει το γκατζετάκι...

Στα plus, πάντως, είναι και ένας τρόπος να βρει εύκολα που έχει παρκάρει και επίσης, αν θέλει, να δει τα στατιστικά των διαδρομών του.

Από €12 έως €179.

3.    Γάντια, για όλες τις εποχές του χρόνου

Βασικό κομμάτι εξοπλισμού ενός οδηγού μοτοσυκλέτας: γάντια!

Υπάρχουν τα old time classic, Easy Rider, δερμάτινα γάντια, που λειτουργούν και ως buffer σε περίπτωση τριβής με την άσφαλτο.

Ζευγάρι καφέ γάντια στην πίσω τσέπη του παντελονιού

Και υπάρχουν και τα πιο high tech γάντια, που συγκεντρώνουν όλη την τεχνογνωσία του κόσμου, για το πόσο ελαστικά πρέπει να είναι, τι υλικό πρέπει να έχουν στην εσωτερική επένδυση, τι είδους ενίσχυση πρέπει να έχουν πάνω από κάθε ξεχωριστό δάχτυλο του χεριού και πάει λέγοντας.

Κι επειδή μπορεί να έχει ήδη γάντια -το ελπίζουμε- μπορείς να διαλέξεις να πάρεις καλοκαιρινά γάντια, ειδικά κατασκευασμένα για να αναπνέουν καλύτερα σε ψηλές θερμοκρασίες, πιο special!

Ζευγάρι μαύρα γάντια

Κι αν θες να το ψάξεις παραπάνω, μπορείς να βρεις γάντια που έχουν ειδικούς αισθητήρες («Touch Friendly»), ώστε να μπορείς να πληκτρολογείς σε οθόνες αφής χωρίς να τα βγάζεις. Έτσι θα έχει ένα παραπάνω κίνητρο να έχει μόνιμα φορεμένα τα γάντια 😉

Από €10 (τα εσωτερικά γάντια) μέχρι και πάνω από €200!

4.    Power bank για να μην αγχωθεί ποτέ ξανά από το «Low battery»

Αν έχει τρέλα με τα ταξίδια, και συγκεκριμένα μακρινά ταξίδια με μοτοσυκλέτα, μπορείς να του πάρεις δωράκι ένα power bank, μία φορητή λύση για να έχει πάντα μπαταρία στο κινητό του, πόσο μάλλον εάν αυτό είναι smartphone, σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να παρέχει πολλές χρήσιμες υπηρεσίες για έναν lonely rider αλλά και για να αδειάζει γρήγορα η μπαταρία.

Αν το αποφασίσεις, πρέπει να γνωρίζεις ποιο είναι το μοντέλο του κινητού του, γιατί θα πρέπει να βρεις ένα power bank που να είναι συμβατό με τα χαρακτηριστικά μπαταρίας του κινητού, ώστε να παρέχει την καλύτερη φόρτιση και εξοικονόμηση μπαταρίας.

Πίσω μέρος από power bank με μπλε καλώδιο

Και αν θες να τον/ την εντυπωσιάσεις, δες τι έχουν ανακαλύψει οι σατανάδες: Rechargeable Wrap-Around Hand Warmer Portable Power Bank. Δηλαδή ένα power bank που έχει διπλό ρόλο: να σου φορτίσει το κινητό ή tablet και να σου ζεστάνει τα χεράκια. Δεν είναι ό,τι πρέπει για έναν μοναχικό καβαλάρη; Θα ζεσταίνεται και θα σε σκέφτεται, βρε!

Από €2 (!) έως €400.

5.    Σακίδια ειδικά για αναβάτες

Ναι, σακίδιο θα έχει σίγουρα. Δεν βγαίνει μόνο με τις τσέπες του δερμάτινου. Αλλά πρόσεξε τι γκάμα υπάρχει εκεί έξω: σακίδια πλάτης, σακίδια πλάτης-ταχυδρόμου, τσαντάκι μέσης (η κλασική «μπανάνα»), τσαντάκι μηρού, σακίδια σέλας.

Καφέ σακίδιο μηχανής πάνω στη μηχανή

Καθένα έχει τη χρησιμότητά του, αρκεί να είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένο, ώστε να μην ενοχλεί τον οδηγό στην οδήγηση. Για παράδειγμα, αν μιλάμε για σακίδιο πλάτης, θες ένα σακίδιο ορειβατικού τύπου, με κεντρικούς και βοηθητικούς ιμάντες, που ρυθμίζονται ώστε να μην κουνιέται καθόλου η τσάντα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Α, επίσης, οι πολλές θήκες είναι καλοδεχούμενες, γιατί βοηθάνε στη σωστή οργάνωση και αυτό το θες όταν βιάζεσαι να βρεις αυτό που ψάχνεις. Αλλά οποιοδήποτε είδος τσάντας και να είναι, σίγουρα πρέπει να είναι αδιάβροχο ή να έχει αδιάβροχη εσωτερική θήκη!

Από €9 έως €225.

6.     Αδιάβροχο κάλυμμα παπουτσιών

Άνετα μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις ρουχισμού, για όσους οδηγούν μοτοσυκλέτες, ποδήλατα, πατίνια και ό,τι σε αφήνει εκτεθειμένο στον καιρό. Δεν είναι τίποτα σπέσιαλ, funky ή ντελικάτο, αλλά είναι ένα δώρο που δείχνει πόσο τον/την νοιάζεσαι: ένα αδιάβροχο κάλυμμα που καλύπτει τα παπούτσια σου, φτάνει και μέχρι το γόνατο αν θέλεις, ώστε να εξασφαλίζει ότι δεν θα περάσει ούτε σταγόνα από κάτω!

Μαύρο κάλυμμα μπότας μπροστά από μηχανή

Θα τον/την σώσει, ειδικά αν ζει σε κάποια πόλη όπου βρέχει ή χιονίζει συχνά. Φυσικά, αν ψήνεσαι να δώσεις περισσότερα, μπορείς να σκεφτείς αδιάβροχες μπότες, ειδικά για μοτοσυκλέτα!

Από €8 έως €40.

7.     Balaclava, το πολυεργαλείο

Από όλα τα full face, σκουφιά και μαντήλια προσώπου, η balaclava είναι νικήτρια για εμάς, γιατί είναι πολυεργαλείο: προστατεύει το δέρμα σου από το κρύο/τη ζέστη/τον αέρα/τα μυγάκια, τα μάτια σου από τα μαλλιά σου, και το μαξιλαράκι του κράνους σου από τον ιδρώτα σου!

Αμέ! Παρότι τα περισσότερα μαξιλαράκια κράνους βγαίνουν και πλένονται -εξαρτάται από το είδος κράνους- η balaclava είναι και ένας τρόπος να διατηρείς το μαξιλαράκι καθαρό, όσο και να ιδρώσεις, όσο μέικ απ κι αν φορέσεις. Κι έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν πλένονται και πώς. Απλώς πλένεις τακτικά την balaclava.

Αν διαλέξεις την κατάλληλη ποιότητα, είναι ιδανική και για τα κρύα και για τις ζέστες, γιατί λειτουργεί με τέτοιον τρόπο ώστε να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος σταθερή. Και φυσικά παρέχει αντιανεμική προστασία στον λαιμό σου.

Από €12 έως €100.

8.     Pins & Patches, το απόλυτο στυλ για bikers!

Κι επειδή δεν ξεχνάμε ότι πέρα από την ασφάλεια, υπάρχει και το στυλ, και αυτό έχει χτιστεί με κόπο και ιδρώτα από φανατικούς της μοτοσυκλέτας, μπορείς να το παίξεις έτσι, και να τονώσεις το ιδιαίτερο στυλ του αγαπημένου φίλου σου/συγγενή σου με ένα παραδοσιακό αξεσουάρ για μοτοσυκλετιστές: κονκάρδες και ραφτά (patches). Δηλαδή, οτιδήποτε μπορεί να καρφιτσώσει/κολλήσει/ράψει στο δερμάτινό του ή στην τσάντα του, για να δείχνει περήφανα τι τύπος οδηγού είναι.

Αναβάτης μηχανής με μαύρο κράνος

Είναι ο ορισμός της θρας μέταλ; Εδώ είσαι.
Γουστάρει τέχνη; Κι από αυτό έχει!
Θέλεις να το σκεφτείς παραπάνω; Περισσότερες κατηγορίες εδώ!

Από €1 μέχρι €30.

Καθρέφτης μηχανής

Υπάρχουν πολλοί τύποι οδηγών μηχανής εκεί έξω, με διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά στυλ. Οπότε οι επιλογές διαφέρουν! Το σίγουρο είναι πως όποιος τύπος κι αν είναι, οτιδήποτε έχει σχέση με την αγαπημένη του δίτροχη, θα το εκτιμήσει! Τον/την ξέρεις καλύτερα από εμάς :)

Καλές γιορτές, με υγεία και αγάπη!

Δες κι αυτά