1 χρόνος Comedy Rides: οι κορυφαίες στιγμές με τους αγαπημένους stand up comedians!

Αυτοκινητάδες με τους αγαπημένους μας standup comedians: πώς ζουν και αντιμετωπίζουν τον καθημερινό άθλο των μετακινήσεων;

1 χρόνος Comedy Rides: οι κορυφαίες στιγμές με τους αγαπημένους stand up comedians!

Υπάρχουν φορές που είσαι στο αυτοκίνητο και δεν πιστεύεις αυτό που βλέπεις μπροστά σου. Στρίβεις το κεφάλι και ψάχνεις κάποιον να το μοιραστείς, να κλάψετε μαζί. Ξέρεις ποιον θα ήθελες δίπλα σου εκείνη τη στιγμή για να δεις τα πράγματα λίγο αλλιώς; Έναν Ζήση Ρούμπο. Έναν Αλέξανδρο Τσουβέλα. Μία Κατερίνα Βρανά. Μία Χρύση Κατσαρίνη. Έναν Διονύση Ατζαράκη. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου; Φισφής; Φισφής. Χατζηπαύλου; Χατζηπαύλου.

Comedy Rides με την Hellas Direct

Το κάναμε! Πήγαμε αυτοκινητάδα, με τους καλύτερους standup comedians της ελληνικής σκηνής, για να δούμε πώς ζουν και αντιμετωπίζουν τον καθημερινό άθλο των μετακινήσεων.

Σε κάθε επεισόδιο Comedy Rides οι δικοί μας Άλκηστις και Blink Mike πάνε βόλτα με έναν special guest και λένε ιστορίες για οδηγούς γενικά, κρητικούς οδηγούς συγκεκριμένα, αυτοκίνητα, πεζοδρόμια, παιδιά, μωρά, σκυλιά, κατσαρίδες, ξάδερφους, γάμους, τα πάντα, όπου οδηγηθεί η κουβέντα!

Comedy Rides σε αριθμούς μετά από έναν χρόνο

Στοιχεία από τον έναν χρόνο Comedy Rides της Hellas Direct

Οι καλύτερες στιγμές της:

Ζήσης Ρούμπος, οδηγός της δεξιάς λωρίδας

Δεν του αρέσει η ταχύτητα. Αλλά ούτε και να αργεί στα ραντεβού του. Ο Ζήσης Ρούμπος είναι του προγράμματος. Οπότε πάντα υπολογίζει να φτάσει λίγο νωρίτερα, για κάθε ενδεχόμενο, και πάντα από τη δεξιά λωρίδα, χαλαρά και ήρεμα.

Ωστόσο, αν πρέπει να διαλέξει, θα προτιμήσει να αντιμετωπίσει το απρόοπτο και να βγει εκτός προγράμματος - π.χ. να μείνει από βενζίνη στη μέση του πουθενά - από το να αντιμετωπίσει τον χειρότερο εχθρό του ενώ οδηγεί, το χειρότερο έντομο όλων, την κατσαρίδα.

Και όταν μιλάμε για κατσαρίδα, εμείς βλέπουμε αυτό:

Ο Ζήσης βλέπει αυτό:

Το μήνυμά του: Οι μετακινήσεις στην Αθήνα καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της ζωής μας. Ας χαλαρώσουμε λίγο όλοι, δε χρειάζεται να τρέχουμε και να είμαστε στην τσίτα, για το καλό όλων μας και τη μεταξύ μας αρμονία.

Διονύσης Ατζαράκης. Παντού με αμάξι.

Ο τύπος που πάει παντού με αυτοκίνητο, ακόμη και για αποστάσεις 5 λεπτών που θα μπορούσε να κάνει άνετα χωρίς αυτοκίνητο; Αυτός είναι ο Διονύσης Ατζαράκης. Αγαπά και έχει ανάγκη την οδήγηση, δεν θα μπορούσε να ζήσει αλλιώς.

Ένα πράγμα δεν αντέχει με τίποτα. Άμα είσαι από πίσω του στο φανάρι, και του κορνάρεις το ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ που θα γίνει πράσινο. Ή πριν καν προλάβει να γίνει πράσινο - μιλάμε για skills!

Θα σε βρει. Και θα είναι εκεί, από πίσω σου, με την κόρνα του, στο επόμενο φανάρι.

Μήνυμα: Δεν έχει χειρότερο από τον τύπο που κορνάρει με το που γίνει πράσινο.

Γιώργος Χατζηπαύλου, ο σιωπηλός συνοδηγός!

Στο τρίτο μάθημα οδήγησης, ο Γιώργος Χατζηπαύλου έκανε δεξιά, σταμάτησε όπως-όπως, και είπε στον δάσκαλο ότι δεν του πάει η οδήγηση και κατέβηκε. Εντάξει δεν είναι για όλους, ε; Έχουμε τα πόδια μας και τα υποτυπώδη μέσα μεταφοράς. Το αυτοκίνητο το απολαμβάνει μόνο όταν είναι στη θέση του συνοδηγού (ή πίσω, ανάλογα με το πού θα του πει να κάτσει ο γιος του).

Και δυστυχώς είναι ο τύπος συνοδηγού που το απολαμβάνει ψιλομόνος του, χαζεύοντας, ακούγοντας μουσική κ.λπ. Που σημαίνει ότι δεν είναι και η καλύτερη παρέα και ότι ο οδηγός είναι καταδικασμένος να περάσει τον χρόνο μόνος του.

Ο πιο επικίνδυνος οδηγός γι’ αυτόν είναι ο οδηγός που υποθέτει ότι θα τα προλάβει όλα, και το πορτοκαλί, και το στενό, και την κλήση, και έτσι πορεύεται, κάνοντας μικρές "έλα μωρέ" παραβιάσεις, με την ελπίδα και πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά.

Το μήνυμά του: Ξεχνάμε καμιά φορά ότι το νόημα του πρόστιμου σε παραβιάσεις δεν είναι η τιμωρία αλλά ο σεβασμός στη δική μας προσωπική ασφάλεια και στην ασφάλεια κάποιου άλλου.

Λάμπρος Φισφής και οδήγηση με extra parenting skills

Ο Λάμπρος Φισφής δεν τρελαίνεται για την οδήγηση. Το κάνει επειδή το χρειάζεται και επειδή βασικά έχει προσαρμοστεί στην ιδέα ότι ακόμη και στο περίπτερο να πας, πρέπει να πάρεις το αυτοκίνητο.

Η οδήγηση αν έχεις παιδί, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη γιατί:

  1. Πρέπει να αναπτύξεις νέα skills συγκέντρωσης και απομόνωσης όταν τα παιδιά πίσω παθαίνουν τάντρουμ, το ένα μετά το άλλο
  2. Πρέπει να εξασκήσεις την ευλυγισία των άκρων σου, ώστε να μπορείς, ενώ οδηγείς να σκύψεις και να περικυκλώσεις με το χέρι σου το κάθισμα για να πιάσεις ένα παιχνίδι που έχει πέσει για 100ή φορά.
  3. Πρέπει να ξεχάσεις τους αγαπημένους σου σταθμούς στο ραδιόφωνο και να προσαρμοστείς σε νέες συνθήκες.

Νέες συνθήκες:

Το μήνυμά του: Μην ξεχνάτε να λέτε και ένα ευχαριστώ όταν είστε στο αυτοκίνητο και ο άλλος οδηγός, ως άλλος Ιούλιος Καίσαρας, με μεγαλοπρέπεια, μαεστρία και γενναιοδωρία σας αφήνει να περάσετε.

Χρύσα Κατσαρίνη: Μαθήματα ζωής, από την Κρήτη με αγάπη

Δικό της αυτοκίνητο πήρε πριν από 2 χρόνια. Αλλά έχει ζήσει πολλά, λόγω επαγγέλματος. Οι stand up comedians, υπό κανονικές συνθήκες, μετακινούνται πολύ!

Κάποτε λοιπόν βρέθηκε για ένα tour στη χώρα της ταχύτητας, της ανυπομονησίας και της αλητείας. Την Κρήτη, φυσικά. Όπου αναγκάστηκε να βάλει μπρος και να φύγει, πριν καν προλάβει να φτιάξει το κάθισμα ώστε να φτάνει το πεντάλ και το τιμόνι (πρώτο μάθημα πρακτικής οδήγησης αν δεν κάνουμε λάθος), γιατί:

Α) ο οδηγός της εταιρίας ενοικιαζόμενων οχημάτων της έφερε το ενοικιαζόμενο έξω από στάση λεωφορείου (αγχέμ)

Β) ο οδηγός λεωφορείου στη χώρα της ταχύτητας, της ανυπομονησίας και της αλητείας δεν περιμένει τίποτα και κανέναν, ούτε για πλακα

Ένα από τα αγαπημένα της σκηνικά από την επαρχία, πάντως, είναι όταν ένας ή μία οδηγός, συνήθως μία οδηγός, αποφασίζει να παρκάρει. Σταματάει ο χρόνος, η κίνηση, ο πλανήτης όλος. Και όλα τα μάτια είναι πάνω στην οδηγό που έτυχε να πρέπει να παρκάρει ανάμεσα σε 2 αυτοκίνητα αντί να μπει με τη μούρη, αεράτη.

Σε όλη τη διαδικασία του παρκαρίσματος, έχουν συμφωνήσει όλοι άτυπα να κάνουν τον/την οδηγό να νιώσει αμήχανα. Και, εννοείται, ποτέ κανείς δεν θα σηκωθεί να βοηθήσει και να χαλάσει το σόου!

Το μήνυμά της: Ας ρίξουμε όλοι λίγο ένα τσακ τον εγωισμό μας όταν είμαστε πίσω από τιμόνι, κι ας προσπαθήσουμε να είμαστε λίγο πιο ευγενικοί στον δρόμο, για να αποφύγουμε λάθη, φασαρίες και ακόμη και ατυχήματα.

Α, κι αν πέσουμε σε κάποιον που προσπαθεί να παρκάρει, ή συνεχίζουμε ή βοηθάμε! 😊

Αλέξανδρος Τσουβέλας: «Tσουβέλα θα έπρεπε να σε γράφουν σε συνταγή οι γιατροί!»


Το γράφει κάποιος σε σχόλιο στο YouTube, και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο! Η οδήγηση με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα είναι χαλάρωση, για όλους.

Και φυσικά, τίποτα δεν περνά απαρατήρητο. Τα έχει μελετήσει τόσο καλά, που μπορεί να μιμηθεί τα πάντα - Τσουβέλας είναι αυτός - από τον οδηγό που σε παρακολουθεί αδιαλείπτως, μην τυχόν του βρομίσεις το αμαξάκι του, με τις χαρτοπετσέτες σου, τα κρεμμυδόφυλλά σου ή τα χνώτα σου, μέχρι τον οδηγό που ζητά οδηγίες και ξαφνικά, παθαίνει blackout, δεν ακούει τίποτα, σαν να έχει κλείσει τα αυτιά του επίτηδες για να μην ακούσει και τελικά να χρειαστεί να ξαναρωτήσει στο επόμενο στενό.

Και εννοείται ότι το challenge που του θέσαμε στο επεισόδιο Comedy Rides ήταν να μιμηθεί διαφορετικούς σταθμούς ραδιοφώνου, και εννοείται ότι έσκισε!

Κατερίνα Βρανά: "5 λεπτάκια μόνο"!

Σχεδόν πέθανε, αλλά επέζησε, κάθε μέρα αναρρώνει. Η Κατερίνα Βρανά, έχει συγκεντρώσει περισσότερη θετική ενέργεια από ποτέ και έχει ακόμη περισσότερες ιστορίες να πει, και για το πώς σχεδόν πέθανε, εννοείται, αλλά και για το τι σημαίνει να είσαι ένα άτομο με αναπηρία και να προσπαθείς να επιβιώσεις στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Αθήνας.

Όλα είναι ένα εμπόδιο - νεράτζια, κόπρανα σκύλου, λακκούβες, σπασμένες πλάκες, δέντρα, κολώνες - που πρέπει να αντιμετωπίσεις.

Ακόμη και οι ειδικές διαδρομές για τυφλούς, έτσι όπως είναι τοποθετημένες σε κάποια σημεία, δυσκολεύουν τη διάβαση ενός ατόμου με αναπηρία.

Αλλά τίποτε απ' όλα αυτά τα εμπόδια, δεν ξεπερνά την αγαπημένη κλασική χειρονομία του έλληνα οδηγού: "έλα μωρέ, 5 λεπτάκια μόνο", ενώ έχει διπλοπαρκάρει / κλείσει γκαράζ / παρκάρει σε ράμπα / καβαλήσει πεζοδρόμιο, χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία τι μπορεί να σημαίνουν αυτά "τα 5 λεπτάκια μωρέ" για κάποιον άνθρωπο.

Το μήνυμά της; Έχει πολλά!
Όταν βλέπεις άνθρωπο με αναπηρία να περνάει τον δρόμο, προσπάθησε να μην επιταχύνεις για να προλάβεις να περάσεις. Δεν είναι πολύ όμορφο για τον ίδιο/την ίδια.

Ένα άτομο με αναπηρία θέλει στήριξη ή βοήθεια, σίγουρα όμως όχι οίκτο ή λύπηση. Αν πρόκειται να το λυπηθείς, καλύτερα προχώρα χωρίς να σταματήσεις.

Αν δεις την Κατερίνα Βρανά, φρενάρεις (με προσοχή), σταματάς και κορνάρεις με δέος!

Το χιούμορ σώζει ζωές!

Υπάρχει πολλή τρέλα εκεί έξω, πολλές δυσκολίες και πολλά προβλήματα - και όλα αυτά δυστυχώς πολλαπλασιάζονται κατά έναν μαγικό τρόπο όταν έχεις πολλά εκνευρισμένα ανθρωπάκια μέσα σε αυτοκινητάκια.

Οι stand up comedians μας θυμίζουν ότι, ναι, όλα αυτά χρειάζονται σοβαρή αντιμετώπιση, διάλογο και ενημέρωση - γι' αυτό είμαστε άλλωστε κι εμείς εδώ! Αλλά οπωσδήποτε, χρειάζεται το χιούμορ. Μία ανάλαφρη αντιμετώπιση που όσο κι αν ακούγεται υπερβολή, μπορεί στο πιο κρίσιμο σημείο, να σώσει τη στιγμή.

Επ, μην ξεχαστείς, έχει κι άλλα! Δες όλα τα επεισόδια, με τους 20 καλεσμένους του Comedy Rides εδώ!

Δες κι αυτά