Ψάχνουμε τη λακκούβα που δεν έχει κλείσει με ένα απλό μπάλωμα!

Λακκούβες, εξογκώματα, σπασμένα πεζοδρόμια. Οι δρόμοι της Ελλάδας είναι γεμάτοι παγίδες. Και πώς φτιάχνονται συνήθως; Με μπαλώματα.

Ψάχνουμε τη λακκούβα που δεν έχει κλείσει με ένα απλό μπάλωμα!

Έχεις κάνει ποτέ ποδήλατο στην Αθήνα; Μόνο τότε θα καταλάβεις τι περνάει το αυτοκίνητό σου. Εξογκώματα. Πέτρες. Τρύπες. Σπασμένα πεζοδρόμια. Και φυσικά, λακκούβες. Μικρές, μεγάλες, φαρδιές, βαθιές, κρυμμένες, με λασπόνερο ή χωρίς. Έχουμε απ’ όλα. Και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Γιατί; Γιατί δεν τις φτιάχνουμε. Τις μπαλώνουμε. Μόνο το 2016 και 2017 έγιναν 18.000 μπαλώματα σε λακκούβες. Αυτό δεν βοηθά κανέναν! Καλύτερα να ρίξεις χώμα και να την κάνεις γλάστρα, που εδώ που τα λέμε θα ήταν και χρήσιμο.

Κολάζ με έξι ασπρόμαυρες φωτογραφίες με διάφορες λακκούβες σε δρόμους

Τουλάχιστον 7.000 επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας

Οι δρόμοι της Ελλάδας είναι γεμάτοι παγίδες. Ξέρουμε ακριβή αριθμό; Φυσικά και όχι. Αλλά σε πρόσφατη έρευνα υπολογίστηκε ότι στο οδικό δίκτυο της χώρας μας, 7.000 σημεία είναι επικίνδυνα και πρέπει να επιδιορθωθούν άμεσα.

Ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό. Η Ελλάδα συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης από την ΕΕ (από το 2014 – έως το 2020) ύψους €21,4 δισ. Μέρος αυτών των χρημάτων προορίζεται για τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Η αρχική πρόταση ήταν να γίνουν έργα σε συνολικά 1.006 χλμ. Μάντεψε! Μέχρι σήμερα–έχει μείνει 1 χρόνος για το 2020– έχουν γίνει έργα σε 96 χλμ.

Δε σε ξαφνιάζει σωστά; Ούτε ότι η Ελλάδα είναι στη 17η θέση στην κατάταξη σχετικά με την ποιότητα του οδικού δικτύου. Το βλέπεις και μόνος σου, κάθε μέρα στους δρόμους άλλωστε, δεν περιμένεις τις έρευνες.

Διάγραμμα κατάταξης για την ποιότητα του οδικού δικτύου των ευρωπαϊκών χωρών
Πηγή: Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Φτιάχνουμε εμείς τους δρόμους!

Στην Hellas Direct αποφασίσαμε να δράσουμε. Μόνοι μας, χωρίς επιχορήγηση. Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει επιδιορθώσεις σε 148 χλμ., στον Πειραιά, στο Νέο Ηράκλειο και στο Περιστέρι.

Κι επειδή δεν μπορούμε να φτιάξουμε όλους τους δρόμους, τουλάχιστον όχι ακόμη, σου δίνουμε Οδική Βοήθεια, με όποιο πρόγραμμα κι αν διαλέξεις. Έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ότι όποιο πρόβλημα κι αν συναντήσεις στους δρόμους –σε οποιοδήποτε σχήμα!– θα έχεις τουλάχιστον την κάλυψη που θα σε σώσει.

Μία λακκούβα τη φορά

Στην Hellas Direct αλλάζουμε την ασφάλεια αυτοκινήτου. Δεν μπορείς να μιλάς για ασφαλή οδήγηση αν δεν είναι ασφαλείς οι δρόμοι που οδηγείς. Είναι θέμα κοινής λογικής και αυτή μας λέει πάντα τι πρέπει να κάνουμε. Γι’ αυτό αλλάζουμε και τους δρόμους. Μία λακκούβα τη φορά.

Δες κι αυτά