8 στα 10 σπίτια στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα. Όχι για πολύ ακόμη

Μετά την ασφάλεια αυτοκινήτου, αλλάξαμε την ασφάλεια κατοικίας. Την κάναμε απλή, εύκολη, οικονομική. Κανένα σπίτι ανασφάλιστο.

8 στα 10 σπίτια στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα. Όχι για πολύ ακόμη

Ζεις στην Ελλάδα. Όμορφη χώρα, με νησάκια, ήλιο και καλό φαγητό. Πολύ καλό φαγητό! Η Ελλάδα όμως είναι και μία χώρα που έχει χτιστεί λάθος, μέσα σε δάση και πάνω σε μπαζωμένα ρέματα. Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα χωρίς να γίνουν σεισμοί –σεισμοί που μετακινούν νησιά ακόμη και 3 εκατοστά, όχι αστεία! Κάθε χρόνο καίγεται μία Ζάκυνθος. Οι πλημμύρες γίνονται πιο έντονες και όχι μόνο τον χειμώνα: η Μάνδρα πλημμύρισε 2 φορές μέσα σε 7 μήνες. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλα, μην σου μαυρίσουμε την ψυχούλα.

Ωστόσο μόνο 2 στους 10 έχουν ασφάλεια κατοικίας στην Ελλάδα.

Κι από αυτούς οι περισσότεροι έχουν ασφάλεια κατοικίας επειδή τους αναγκάζει η τράπεζα που τους δίνει στεγαστικό δάνειο να έχουν.

Εσύ; Γιατί δεν ασφαλίζεις το σπίτι σου;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

  • Δεν ξέρεις ότι μπορείς να το ασφαλίσεις.

Και δεν είσαι ο μόνος! 1 στους 2 δεν ξέρουν ότι μπορούν να αγοράσουν ασφάλεια κατοικίας. Κάνε ένα τεστ. Ρώτα τους γύρω σου τι ξέρουν για την ασφάλεια κατοικίας και θα εκπλαγείς –με αυτά που δεν ξέρουν μάλλον.

Και ας συνεχίσουμε στα πιο πρακτικά:

  • Δεν έχεις ιδέα πόσο κοστίζει.

Λογικό, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήξερες ότι υπάρχει καν αλλά πόσο λες να κοστίζει το να ασφαλίσεις το σπίτι σου; €400 τον χρόνο; €500; €1.000; Το έχουμε ακούσει και αυτό! 3 στους 4 δεν ξέρουν πόσο θα πληρώσουν αν ασφαλίσουν το σπίτι τους.

Αλλά κι αυτοί που νομίζουν ότι ξέρουν, πέφτουν έξω. Νομίζουν ότι είναι το διπλάσιο (€330 τον χρόνο) από το πραγματικό κόστος)!

Για να φτάσουμε στο ζουμί:

  • Δεν θέλεις να μπλέξεις.

Άσε να μαντέψω: πιστεύεις ότι για να ασφαλίσεις το σπίτι σου θα πρέπει να απαντήσεις 100 ερωτήσεις, να μετρήσεις ακόμη και τα πλακάκια του μπάνιου και να υπογράψεις 35 διαφορετικά χαρτιά. Και μέχρι πρόσφατα αυτοί οι φόβοι σου θα έβγαινα και αληθινοί.

Δεν φταις εσύ γι’ αυτό. Η ασφαλιστική αγορά λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο τα τελευταία 50 χρόνια. Γραφειοκρατία, καθυστερήσεις και πολλή χαρτούρα. Εδώ που τα λέμε δηλαδή, πολύ λογικό να σε τρομάζει!

Γι’ αυτό ήρθε η Hellas Direct στην ασφάλεια κατοικίας.

Μετά την ασφάλεια αυτοκινήτου, αλλάξαμε και την ασφάλεια κατοικίας. Την κάναμε απλή, εύκολη και οικονομική. Δεν μπορείς να το ρισκάρεις, θα το ασφαλίσεις. Και όχι επειδή σε αναγκάζει η τράπεζα. Κανένα σπίτι ανασφάλιστο πια.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τη διεύθυνση του σπιτιού σου και τα υπόλοιπα θα τα κάνουμε εμείς.


Δες κι αυτά