Αυτά είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για να ασφαλίσεις το σπίτι σου

Για να κάνεις τη σωστή επιλογή, χρειάζεται να ξέρεις μόνο 3 πράγματα. Και μετά αναλαμβάνουμε εμείς. Χωρίς να σε ζαλίσουμε με ερωτήσεις.

Αυτά είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για να ασφαλίσεις το σπίτι σου

Αποφάσισες επιτέλους να ασφαλίσεις το σπίτι σου. Τέλεια! Τώρα, τι κάνεις; Ψάχνεις να δεις τι ασφάλεια έκανε ο κολλητός σου που μένει στην άλλη άκρη της χώρας; Παίρνεις προσφορές και διαβάζεις ψιλά γράμματα στους όρους; Απαντάς σε άπειρες περιττές ερωτήσεις, συμπληρώνεις καμιά δεκαριά αιτήσεις και βγάζεις άλλες τόσες φωτοτυπίες δικαιολογητικών; Μάλλον όχι.

Τίποτα από αυτά δε θα χρειαστεί να κάνεις. Για να κάνεις τη σωστή επιλογή, χρειάζεται να ξέρεις μόνο 3 πράγματα. Και μετά αναλαμβάνουμε εμείς. Χωρίς να σε ζαλίσουμε με ερωτήσεις. Ξέρεις τι έχει σημασία;

Η τοποθεσία σου

Είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για να βρούμε τους κινδύνους που απειλούν το σπίτι σου. Εσύ απλά βρίσκεις το σπίτι σου στον χάρτη κι εμείς, μέσα σε δευτερόλεπτα, βρίσκουμε το ρίσκο για το σπίτι σου. Το μυστικό; Το έχουμε ήδη κάνει! Έχουμε αναλύσει 11.966 σημεία στην Ελλάδα, από δεκάδες διαφορετικές πηγές. Έτσι, με τις συντεταγμένες σου, μας μένει απλώς να διασταυρώσουμε τα στοιχεία μας. Γι’ αυτό δε σε ρωτάμε τίποτα.

Πώς το κάνουμε; Με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Σε συνεργασία με τη Swiss Re, είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι με την πιο πλήρη εφαρμογή εντοπισμού ρίσκου. Έτσι μπορούμε να έχουμε τα δεδομένα που χρειαζόμαστε σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Χτυπάμε πάνω από 1.100 πηγές που μας δίνουν πληροφορίες για τον κίνδυνο μιας τοποθεσίας. Τον πραγματικό κίνδυνο. Δηλαδή σεισμό, πυρκαγιά, πλημμύρα. Παίρνουμε όσα στοιχεία χρειαζόμαστε από δορυφόρους, κτηματολόγια, μετεωρολογικούς σταθμούς. Μέχρι και από τη NASA.

Το ασφαλιζόμενο ποσό

Αυτό σε ενδιαφέρει, γιατί επηρεάζει την τιμή της ασφάλειάς σου και την αποζημίωσή σου. Ουσιαστικά, είναι το ανώτατο ποσό που θα πάρεις αν καταστραφεί εντελώς το σπίτι σου. Πώς το υπολογίζεις; Είναι το ποσό που θα χρειαστεί για να φτιάξεις το ίδιο σπίτι, στο ίδιο ακριβώς οικόπεδο.

Για ένα σπίτι στην Ελλάδα υπολόγισε κατά μέσο όρο €1000 - €1200 ανά τ.μ. Κι αν πάλι δεν είσαι σίγουρος, έχουμε κάνει εμείς την έρευνα στις αξίες των σπιτιών της περιοχής σου, με παρόμοια χαρακτηριστικά. Έτσι, η επιλογή σου είναι πάντα μέσα στα σωστά όρια.

Οι καλύψεις που θέλεις

Θέλεις αποζημίωση γιατί χάνεις ενοίκια; Θέλεις κάλυψη σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να σε κλέψει; Διαλέγεις, ένα από τα δύο προγράμματα. Για τα 3 βασικά ρίσκα - σεισμό, πυρκαγιά, πλημμύρα - δε σου δίνουμε επιλογή. Θα έχεις κάλυψη έτσι κι αλλιώς, όποιο πρόγραμμα κι αν διαλέξεις.

Α, και το καλύτερο. Διαλέγεις εσύ τη διάρκεια. Πότε θέλεις να ξεκινά η ασφάλεια του σπιτιού σου και πόσο να διαρκεί. Από 1 έως 365 ημέρες! Και αν έχεις ήδη το αυτοκίνητό σου ασφαλισμένο στην Hellas Direct, έχεις έκπτωση και για την ασφάλεια του σπιτιού σου. Τόσο απλά!

Στην Hellas Direct αλλάξαμε την ασφάλεια κατοικίας. Για να είναι απλή. Δε σου ζητάμε περιττά πράγματα. Έτσι, εσύ μπορείς να ασχοληθείς με αυτά που έχουν πραγματικά σημασία!

Δες κι αυτά