Τέλη κυκλοφορίας 2024: Θέλεις δόσεις χωρίς πιστωτική; Με wallet+ έχεις!

Ξένοιασε τώρα, πλήρωσε αργότερα. Και BNPL με 0% επιτόκιο!

ασπρόμαυρη εικόνα, αυτοκίνητα και μηχανάκι σε κίνηση με φόντο κτίρια

Σεπτέμβριο άνοιξαν τα σχολεία, Οκτώβριο επέστρεψε ο Δακτύλιος, ε τι έμεινε για τον Νοέμβριο; Τέλη κυκλοφορίας, ναι. Σου έλειψαν; Όχι. Το ξέρουμε. Αλλά έτσι είναι η ζωή.

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πρώτα κατέβασε το ειδοποιητήριο

Νωρίτερα από ποτέ αναρτήθηκαν φέτος στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2024. Χωρίς εκπλήξεις. Αν έχεις το ίδιο όχημα, ό,τι πλήρωσες πέρσι θα πληρώσεις και φέτος. Για καλό και για κακό, αν θες τσέκαρε και τους πίνακες παρακάτω για να έχεις μια εικόνα.

Χωρίς εκπλήξεις θα πάρεις και το ειδοποιητήριο. Μπορείς εύκολα να μπεις στην εφαρμογή myCar με τα στοιχεία που μπαίνεις στο taxisnet και να το κατεβάσεις. Ή να επιλέξεις «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet» και να κατεβάσεις το ειδοποιητήριο με το ΑΦΜ σου και την πινακίδα του οχήματός σου.

Η προθεσμία λήγει κλασικά στις 31 Δεκεμβρίου. Εκπρόθεσμη πληρωμή θα σου κοστίσει πρόστιμο ίσο με το ποσό των τελών - δηλαδή τέλη κυκλοφορίας x2- και είναι κρίμα. Πριν αρχίσουν να πέφτουν τα στοιχήματα για το αν και πότε θα ανακοινωθεί παράταση, ας εξηγήσουμε γιατί δεν χρειάζεται να σε απασχολεί αυτό πια: Γιατί και φέτος είναι εδώ για σένα και για όλους το wallet+. Κάποιοι το δοκίμασαν από πέρσι και έχουν κάτι να σου πουν:

Afroditi R.- 03/2023

Χρησιμοποίησα την υπηρεσία wallet+ για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Γρήγορη, εύκολη και χρήσιμη υπηρεσία, ευγενική τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Τέλη κυκλοφορίας: Πλήρωσέ τα (και σε δόσεις χωρίς πιστωτική

Το wallet+ είναι η πλατφόρμα της Hellas Direct για την κάλυψη όλων των εξόδων του οχήματός σου σε δόσεις χωρίς πιστωτική. Όταν λέμε πως τα καλύπτει όλα εννοούμε και σέρβις και επισκευές και αλλαγή ελαστικών και φυσικά τέλη κυκλοφορίας.

Αν τα τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου είναι έως 500 ευρώ, μπορείς να τα πληρώσεις με BNPL (Buy Now Pay Later). Αυτό σημαίνει πως το wallet+ θα πληρώσει όλο το ποσό των τελών κυκλοφορίας κι εσύ θα το εξοφλήσεις σε 4 δόσεις και επιτόκιο 0%. Αν τα τέλη σου είναι από 501 έως 2.000 ευρώ, μπορείς και πάλι να πάρεις χρηματοδότηση, να πληρώσεις όλο το ποσό των τελών για να ξενοιάσεις και στη συνέχεια να εξοφλήσεις τη χρηματοδότηση σε 6 ή 12 δόσεις με επιτόκιο που ξεκινά από 12,6%.

Damianos P. - 03/2023

Με εξυπηρέτησε πάρα πολύ η υπηρεσία του wallet+ την συστήνω ανεπιφύλακτα.

wallet+: Λίγα κλικ μακριά σου

Κυριολεκτικά. Μπαίνεις στην ιστοσελίδα του wallet+, επιλέγεις «Τέλη κυκλοφορίας» και δίνεις μερικά στοιχεία για εσένα και το όχημά σου – πινακίδα και ΑΦΜ. Ανάλογα το ποσό διάλεξε τράπεζα ώστε η αίτησή σου να ολοκληρωθεί στο online περιβάλλον της. Σε λίγα λεπτά ξέρεις αν το αίτημά σου έχει εγκριθεί. Στη συνέχεια εμείς πληρώνουμε τα τέλη σου κι εσύ παραλαμβάνεις το αποδεικτικό πληρωμής. Τόσο απλά.

Ασφαλως μπορείς να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας ηλεκτρονικά ή και σε φυσικά καταστήματα, σε ΕΛΤΑ ή τράπεζα, με τον QR κωδικό και τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής. Αλλά αν δεν θέλεις να χρεώσεις την πιστωτική σου ή να πληρώσεις το ποσό εφάπαξ, το wallet+ είναι εδώ για να σου λύσει τα χέρια.

πίσω μέρος αυτοκινήτων ποπυ κινούνται σε δρόμο με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας

Αν δεν έχεις ασφάλεια Hellas Direct;

Κακώς!

Πλάκα κάνουμε🤭. Το wallet+ είναι διαθέσιμο σε όλους ΟΛΟΥΣ. Είτε έχουν ασφαλισμένο όχημα στην Hellas Direct είτε όχι.

Δεν ρωτάμε πού το έχεις ασφαλίσει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το wallet+ όποια ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής κι αν έχεις.

Αυτοτκίνητα από το πλάι εν κινήσει, θολή εικόνα

Κι αν δεν πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας 2024;

Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις το πρόστιμο είναι να θέσεις το όχημά σου σε ψηφιακή ακινησία, δηλαδή να κάνεις κατάθεση πινακίδων online. Αυτό που λέγαμε παλιά να καταθέσεις πινακίδες, δηλαδή, κι ακόμα έτσι το λέμε, αλλά πλέον μπορείς να το κάνεις ψηφιακά. Κι έτσι να μην πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας. Έχε σε κάθε περίπτωση στον νου σου πως αν βρεθείς να κυκλοφορείς όχημα δηλωμένο σε ψηφιακή ακινησία, υπάρχει πρόστιμο 10.000 ευρώ που στην υποτροπή φτάνει και τα 30.000 ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Τα ποσά και σε ποια αυτοκίνητα δεν παίζουν ρόλο τα κυβικά

Το ύψος των τελών κυκλοφορίας καθορίζεται ανάλογα με το πότε ταξινομήθηκε ένα όχημα και τα κυβικά του κινητήρα ή το πόσους ρύπους εκπέμπει.

Με δυο κουβέντες, όσα κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 πληρώνουν με βάση τις εκπομπές CO2 που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας. Και τα πιο «καθαρά» από αυτά απαλλάσσονται πλήρως - κάτω από 90 ή 122 g/km, ανάλογα τη χρονιά ταξινόμησης.

Τα ποσά για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν από το 2021 έως σήμερα είναι:

Infographic με εκπομές ρύπων και ποσό τελών κυκλοφορίας ανάλογα το έτος ταξινόμησης

Και όσα ταξινομήθηκαν τη δεκαετία 2010-2020:

Infographic με εκπομές ρύπων και ποσό τελών κυκλοφορίας ανάλογα το έτος ταξινόμησης

Όσα οχήματα ταξινομήθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό τους.

Infographic με κυβισμό και ποσό τελών κυκλοφορίας ανάλογα το έτος ταξινόμησης

Τα ποσά για όσα ταξινομήθηκαν από το 2001 έως και το 2005:

Infographic με κυβισμό και ποσό τελών κυκλοφορίας ανάλογα το έτος ταξινόμησης

Και όσα ταξινομήθηκαν έως το 2000:

Infographic με κυβισμό και ποσό τελών κυκλοφορίας ανάλογα το έτος ταξινόμησης

Κι όταν ξεμπερδέψεις με τα τέλη;

Το να πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας είναι μόνο ένα από τα πράγματα που μπορεί να κάνει το wallet+ για σένα και το αυτοκίνητό σου. Μόλις φύγει αυτή η εκκρεμότητα μπορείς να το αξιοποιήσεις και για άλλες ανάγκες: το σέρβις που «σέρνεις» μέχρι να είναι λίγο πιο λάσκα τα οικονομικά. Εκείνη η επισκευή που περιμένει να ασχοληθείς μαζί της. Τα λάστιχα που, αν μιλούσαν, θα φώναζαν «αντικατάσταση τώρα».

Για ό,τι χρειαστείς, είμαστε εδώ💙.

panos m. - 03/2023

Σε χρόνο ρεκόρ εγκρίθηκε, 4 δόσεις και ησύχασα. Ευχαριστω

Δες κι αυτά