Τα πιο απίθανα πράγματα που μπορείς να αγοράσεις από αγγελίες του Car.gr (spoiler alert: δεν είναι μόνο αυτοκίνητα)

"Η μεγαλύτερη αγορά για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα". Όχι μόνο! Από αυτοκίνητα μέχρι λάμα (!), βρίσκεις να αγοράσεις τα πάντα.

Τα πιο απίθανα πράγματα που μπορείς να αγοράσεις από αγγελίες του Car.gr (spoiler alert: δεν είναι μόνο αυτοκίνητα)

Σίγουρα θα έχει τύχει να μπεις σε διάφορες online πλατφόρμες γιατί ψάχνεις κάτι για το αυτοκίνητο, τη μηχανή, το σπίτι ή και για σένα προσωπικά. Και ενδεχομένως να έχεις μπει και στον πειρασμό να χαζέψεις και αγγελίες που μπορεί να μην ήταν αυτό που ψάχνεις, αλλά κάτι να σε ώθησε να πατήσεις τον κέρσορα εκεί. Χρειάζεσαι απλά σύνδεση στο internet (δόξα σοι) και ένα laptop, tablet, smartphone ή οποιαδήποτε συσκευή που μπορεί να σε ξεναγήσει σε αυτή σου την αναζήτηση, να μπεις στη σελίδα του Car.gr  που, χωρίς πλάκα είναι η μεγαλύτερη online αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, ανταλλακτικών είτε θέλεις να αγοράσεις είτε να πουλήσεις. Αλλά όχι μόνο! Θα δεις λοιπόν, να ξεδιπλώνεται μπροστά σου ένας καινούριος κόσμος, ο κόσμος των αγγελιών: ό,τι έχει ο καθένας και η καθεμία που δεν το χρειάζεται, ή που το πουλάει λόγω ανάγκης, βρίσκεται εκτεθειμένο μπροστά στα μάτια σου. Και βλέπεις αγγελίες για second hand ανταλλακτικά, ρούχα, έπιπλα, μπιμπελό μέχρι και εξαιρετικής ποιότητας δέρμα φιδιού που πωλείται σε τιμή ευκαιρίας (!?).

Το παράξενο των αγγελιών ωστόσο, πολλές φορές δεν είναι τα ίδια τα αντικείμενα αλλά οι μοναδικές και ανεπανάληπτες περιγραφές τους, που μπορούν να σε κάνουν να πεις "το αγοράζω" αλλά και "what did i just read?". Με μια μικρή δική μας έρευνα, συγκεντρώσαμε ουκ ολίγες ενδιαφέρουσες αγγελίες.
Βάλε ποπ κορν και τσέκαρε!


Το αυτοκίνητο έχει τρακάρει μπροστά


Screenshot από αγγελία αυτοκινήτου


Αυτό μόνο, τίποτα άλλο. Ο ιδιοκτήτης εδώ δεν έχει να πει πολλά για την πορεία και τη ζωή του αυτοκινήτου. Λέει τα βασικά. Είναι ντόμπρος και σταράτος: Θες Suzuki Vitara του 2002; Το 'χω, αλλά είναι τρακαρισμένο. Βέβαια, η εικόνα της αγγελίας σε προϊδεάζει κάπως. Στην περίπτωση όμως που δεν είσαι σίγουρος αν αυτό που βλέπεις είναι τρακάρισμα, υπάρχει μια απλή, λιτή αλλά περιεκτική περιγραφή:

"Το αυτοκίνητο έχει τρακάρει μπροστά."


Αργαλειό κανείς;

αγγελία για αργαλειό

Κι εκεί που σερφάρεις ανάμεσα στις εκατοντάδες αγγελίες του Car.gr, διαβάζεις "πωλείται παραδοσιακός ξύλινος αργαλειός σε άριστη κατάσταση" και θαρρείς πως μεταφέρθηκες στη προβιομηχανική εποχή και ψάχνεις ένα εργαλείο σωστό και δυνατό να υφάνεις τα προικιά των παιδιών σου. Θα αναρωτηθείς, ποιος να αναζητήσει και να αγοράσει έναν αργαλειό εν έτη 2021. Το ίδιο κι εμείς, αλλά πάλι, πάντα υπάρχουν κάποιοι που είτε είναι συλλέκτες είτε το θέλουν για να το εκθέσουν σε τοπικά μουσεία λαϊκής  τέχνης, είτε με κάποιο τρόπο να προσπαθήσουν να κρατήσουν ζωντανή την λαϊκή παράδοση χρησιμοποιώντας το για να φτιάξουν κουβέρτες ή κιλίμια ακριβώς όπως παλιά...

Ευέξαπτη αγγελία τσάντας.

αγγελία για τσάντα

Αν τα νεύρα σου δεν βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα τους αλλά σου αρέσει πολύ αυτή η κροκοδειλέ αυθεντική Escada τσάντα χειρός, τότε βάλε κάποιον άλλο να καλέσει και να διαπραγματευτεί την αγορά της. Η πωλήτρια της συγκεκριμένης τσάντας δείχνει τις διαθέσεις της από την περιγραφή της κιόλας. Δεν παίζει. Μιλάει για σοβαρή αγοραπωλησία. Βέβαια, ποιος ξέρει τι θα έχει ακούσει για να καταλήξει στη παρακάτω περιγραφή :

Γνήσια !!!Authentic Escada crocodile embossed leather bag.άριστη !!!Τιμή αγοράς ήταν 3000€ Οι ηλίθιοι απατεώνες με λεφτά στο λεπτό και πληρωμές σε ΑΤΜ κλπ παπαριές να μήν ασχοληθούν.

Κρυφή κάμερα κατασκοπείας

Screenshot από αγγελία για κρυφή κάμερα

Δεν είμαστε σίγουροι σε ποιους μπορεί να απευθύνεται το συγκεκριμένο προϊόν. Δεν θέλουμε να κάνουμε πονηρές σκέψεις, αλλά υπάρχει εκεί έξω και μας κίνησε την περιέργεια.

Μοιάζει με ένα απλό κλειδί αυτοκινήτου όπως όλα τα άλλα, μέχρι να παρατηρήσεις τον τίτλο της αγγελίας. Ώπα; Είναι κάμερα για double agents; Είναι κάμερα για απατημένους συζύγους; Για αμετανόητους φαρσαδόρους; Ποιος ξέρει; Το σίγουρο είναι ότι ούτε στην περιγραφή θα μάθεις πολλά αφού ο πωλητής έχει απλά πληκτρολογήσει:

"..."

Ρολόι - Ιστορία ζωής

αγγελία για ρολόι

Στον αντίποδα της παραπάνω αγγελίας βρίσκεται το ύφος αυτής εδώ της αγγελίας για ένα vintage ρολόι Casio. Ο πωλητής εδώ σίγουρα δεν τσιγγουνεύτηκε τις λέξεις. Εξιστορεί ολόκληρο το ταξίδι του ρολογιού. Για ποιο λόγο και ποιος του το αγόρασε, πότε, πόσο κόστιζε, τι τεχνικά προβληματάκια έχει, τι δυνατότητες έχει, ακόμη και οδηγίες για το πώς να αλλάξεις την μπαταρία όταν με το καλό χρειαστεί να το κάνεις. Το δε στοιχείο που δείχνει πόσο "μερακλής" είναι ο πωλητής και πρώην ιδιοκτήτης του, είναι το γεγονός ότι έκατσε και έγραψε ολόκληρο έπος για να πουλήσει ένα ρολόι €10 !


Playstation 2


αγγελία με  PlayStation με τα εξαρτήματά του

Οι gamers με τις κονσόλες τους έχουν μία ιδιαίτερη σχέση. Αλίμονο άλλωστε, όταν περνάς ατελείωτες ώρες παίζοντας, συνδέεσαι ακόμα και με το τηλεχειριστήριο! Ο πωλητής εδώ τα λέει όλα με την παρακάτω συναισθηματικά φορτισμένη, φόρο -τιμής, περιγραφή του:

ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ χαρές που πελατιάζαμε τους φίλους στο PES 2014 με 6-0, λύπες που όταν ξεχνούσαμε να κάνουμε save και ξαναμανά από την αρχή το God Of War, μπινελίκια όταν κολλούσαμε στις αποστολές στο GTA San Andreas και κλάματα όταν τελικά τις περνούσα και αλλά πολλά συναισθήματα. Τι να κάνουμε όμως που φτάνουν στιγμές που όλοι μας μεγαλώνουμε και πρέπει να αποχωριστούμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια (ή καλύτερα τι να κάνουμε όταν έχουμε μείνει άφραγκοι εδώ και κάνα 2μηνο)…πρόκειται για μια κονσόλα θρύλος που αξίζει να έχει μια συνέχεια σε ένα τίμιο αγοραστή και να τη δείχνει μετά από χρόνια για να flexαρει στα παιδιά και τα ανίψια του…Το Play δουλεύει άψογα και εκτός από παιχνίδια μπορείτε να ακούσετε μουσική και να δείτε ταινίες να μπείτε στο Ίντερνετ…..Αααααα και φυσικά έχει 64MB κάρτα μνήμης (δεν φαίνονται πολλά αλλά πριν από 10αρι χρόνια αν είχες 64 και όχι την απλή 8MB είσαι ο αρχηγός του crew)

Με τέτοιο Qashqai κανένας δεν το σκάει

αγγελία για περιπολικό

Ψάχνεις για τίμιο αμαξάκι; Με τα σέα του με τα μέα του, αλλά σε ενδιαφέρει να έχει "έντιμο" πρότερο βίο; Σου αρέσουν οι νυχτερινές βόλτες, αλλά δεν σου αρέσει ο προσωρινός (ελπίζουμε) περιορισμός της καραντίνας που σε αφήνει να βολτάρεις μέχρι τις 21:00 ; Αγαπημένο σου στέκι τα Everest; Έβλεπες μικρός αστυνόμο Σαϊνη, αστυνόμο Θεοχάρη, Μπέκα κτλ; Εδώ είσαι. Αυτό το παλαίμαχο Nissan είναι για σένα. Πολύ καλά διατηρημένο, έχει τα χιλιόμετρά του, αλλά μη φανταστείς τίποτα ακραίο, αυτά που έκαψε σε βραδινές περιπολίες. Δώσε του την ευκαιρία πέρα από έγκλημα να κυνηγήσει και ευκαιρίες για νυχτερινές βόλτες. Αν μη τι άλλο φαίνεται ... ασφαλές!

Εκνευριστικοί κύβοι

αγγελία για κύβους του Ρούμπικ

Ίσως να μην κερδίζει το βραβείο Marketing 2020. Αλλά σε περίπτωση που έχεις κουραστεί από τους απλούς βαρετούς κύβους του Ρούμπικ, ή αν τους έχεις λύσει όλους και πλέον σου φαίνονται παιχνιδάκι. Ή έστω ψάχνεις ένα αναβαθμισμένο μοντέλο, που να σε συναρπάσει και ίσως να σε ταράξει λίγο παραπάνω... Οι "εκνευριστικοί κύβοι" είναι εδώ για σένα και περιμένουν να τους αγοράσεις για να σε ταλαιπωρήσουν!


Μουσικό όργανο για μάγκες


αγγελία για μουσικό όργανο

Η μπαλαλάικα είναι έγχορδο μουσικό όργανο που χρησιμοποιείται κυρίως στη Ρωσία. Και σε αυτήν την αγγελία μας κίνησε το ενδιαφέρον η περιγραφή. Είναι σαν να μην πωλείται μπαλαλάικα αλλά μπαγλαμαδάκι από μερακλή μάγκα της Κοκκινιάς στη δεκαετία του '50. Θα το διαπιστώσεις μόλις τη διαβάσεις:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ..ΟΡΓΑΝΟ..ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΛΑΛΑΙΚΑ ΑΡΗΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ......ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ....TA NTOΥΜΟΥΣΛΟΥΚΙΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΡΗΖΕΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΜΕ ΜΗΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ,,ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ...


Φωτάκια Παναγιάς

Φωτάκια  Παναγίας

Η αλήθεια είναι πως αυτή την αγγελία δεν τη συμπεριλαμβάνουμε ούτε για το προϊόν ούτε για την περιγραφή της. Μας έκανε πάρα πολύ εντύπωση το μοντέλο χεριών. Πώς είναι δυνατόν να μην πέσει το μάτι σου στα ιδιαιτέρως περιποιημένα και περίτεχνα νύχια της κυρίας που κρατάει το φωτάκι; Θα έλεγε κανείς ότι το ίδιο το φωτάκι της Παναγιάς χάνει από τη λάμψη του μπροστά στα υπέρλαμπρα αυτά νύχια. Πάντως και εδώ ο στόχος επετεύχθη, κλικάραμε στην αγγελία και ασχοληθήκαμε με αυτήν!

YΓ: Πώς να πατιέται άραγε το καζανάκι με αυτά τα νύχια;

(Έχει κατάρα)


αγγελία με λευκό laptop Toshiba, μεταχειρισμένο που είναι για πώληση

Αν είσαι άνθρωπος που πιστεύει στις προκαταλήψεις και στις μαγγανείες, θα σου προτείναμε να μην επιλέξεις το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο laptop. Είναι...καταραμένο. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο τωρινός του ιδιοκτήτης ο οποίος θέλει να το ξεφορτωθεί πώς και πώς. Από την άλλη, αν είσαι τύπος που σου αρέσουν οι ιστορίες μυστηρίου και τρώγεσαι να πηγαίνεις σε εγκαταλελειμμένα παλιά κτίρια για να ζήσεις την αδρεναλίνη, τότε είναι για σένα. Στην παρακάτω περιγραφή, θα καταλάβεις πώς προέκυψε η κατάρα:

Ο σκληρός δίσκος δεν δίνεται γιατί θα πάμε φυλακή. Το laptop μου το είχε κάνει δώρο η πρώην μου και από τότε που χωρίσαμε όλα στραβά μου πάνε. Το δίνω μήπως γλιτώσω τη γρουσουζιά της.


Λάμα (no drama)

λάμα

Έχεις βαρεθεί τους σκύλους, τις γάτες, τα καναρινάκια και τις χελωνίτσες; Θέλεις ένα ζωάκι γλυκό και συνάμα εξωτικό; Το αρσενικό λάμα είναι εδώ και είναι προς πώληση. Αν μάλιστα διαθέτεις κι εσύ κάποιο θηλυκό... γίνατε! Την αγγελία τη βρήκαμε στο car.gr όπου ανεβαίνουν διάφορες αγγελίες όχι μόνο για οχήματα και είδη μεταφορών, αλλά και για ζωάκια κτηνοτροφικής μονάδας ή για κοπάδια ολόκληρα. Έτσι λοιπόν πετύχαμε αυτήν την αξιολάτρευτη μουσούδα να ποζάρει στον φακό.

"Ευχάριστες ή δυσάρεστες", αυτές ήταν μερικές μόνο από τις ιδιαίτερες αγγελίες που είδαμε. Βρήκαμε και πιο περίεργες αλλά είπαμε να μην σε ταράξουμε περισσότερο. Όσο κουλές κι αν σου φάνηκαν είναι αν μη τι άλλο όλες ειλικρινείς -μάλλον. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν τελικά πουλήθηκαν αυτά τα αντικείμενα...

Δες κι αυτά