Και είπε το Safe Roads project: Αντίο, λακκούβα, τα λέγαμε

Τον Οκτώβριο το Safe Roads project είπε μπάι μπάι σε άλλες 136 λακκούβες. Και συνεχίζει.

ασπρόμαυρη εικόνα, αριστερά λακκούβα στον δρόμο, δεξιά γεμισμένη με άσφαλτο και «στάμπα» logo Hellas Direct


Είναι λευκό με κίτρινες ρίγες, κυκλοφορεί κυρίως όταν η πόλη κοιμάται και τρέφεται με λακκούβες. Τι είναι;

Εντάξει, ευκολάκι. Είναι το van του Safe Roads project της Hellas Direct, που τη νύχτα παίρνει τους δρόμους και τους φτιάχνει. Τρώει λακκούβες κι έτσι συνεχίζει τον δρόμο του. Αφήνει πίσω του κλεισμένες λακκούβες με «στάμπα» το λογότυπο της Hellas Direct. Και μεγαλώνει.

Λακκούβα στην άσφαλτο, στο φόντο το van του Safe Roads project

Safe Roads project: Τον Οκτώβριο εξαφάνισε ακόμα 136 λακκούβες

Εντάξει, όταν λέμε «εξαφάνισε» μη φανταστείς μαγικά ραβδιά και ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο πεζά: είμαστε σε συνεννόηση με τους Δήμους για τις λακκούβες που χρειάζονται φτιάξιμο, φορτώνουμε το van μας με τον απαραίτητο εξοπλισμό - ό,τι λένε οι προδιαγραφές, δηλαδή- και το εξειδικευμένο συνεργείο μας σηκώνει μανίκια. Κι έτσι το επόμενο πρωί η λακκούβα είναι σαν τον μισθό σου στις 7 του μήνα: Άφαντη.

Λακκούβα φτιαγμένη με πάνω της logo Hellas Direct, σκια ανθρωπου πέφτει μπροστά της
Οδός Αμφιτρίτης

Και δεν είναι μόνο μία που «μαγικά» χάθηκε. Είναι πολλές. Για την ακρίβεια 136. Γιατί μόνο τον Οκτώβριο τόσες λακκούβες φτιάξαμε στην Αττική. Δεν θέλουμε να σταθούμε στους αριθμούς, αλλά είμαστε χαρούμενοι για τους χιλιάδες οδηγούς που έδιναν το καθημερινό παρών σε κάθε μία από αυτές τις λακκούβες και δεν το δίνουν πια. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του Safe Roads project: δρόμοι πιο ασφαλείς για όλους.

Άλλωστε το έχουμε πει: Όσο πιο ασφαλείς είναι οι δρόμοι μας, τόσο λιγότερα ατυχήματα θα έχουμε. Ποιος δεν το θέλει αυτό;

Εμείς σίγουρα και το θέλουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει. Δες με τα μάτια σου.

Safe Roads project: Όσα περιμέναμε και μια έκπληξη

Συνεχίζοντας τις δράσεις του Safe Roads project -κι έχοντας δείγμα γραφής από το περσινό Safe Friday - ξέραμε περίπου τι να περιμένουμε.

Θερμή υποδοχή

Όπως και έγινε. Τα σχόλια και τα μηνύματα που λαμβάνουμε μας επιβεβαιώνουν πως είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και θέλουμε πιο ασφαλείς μετακινήσεις για όλους.

Αριστερά λακκούβα στον δρόμο, δεξιά φτιαγμένη με πάνω της logo Hellas Direct
Οδός Μυστρά

Αρκετές απορίες

Θεμιτές και αυτές. Δεχθήκαμε αρκετές ερωτήσεις για το αν έχουμε πάρει άδεια για τις παρεμβάσεις στους δρόμους. Αν βγαίνουμε όντως στους δρόμους και φτιάχνουμε λακκούβες. Αν κάνουμε τη δουλειά όπως πρέπει. Αν καλύπτουμε εμείς το κόστος. Αν τηρούμε τις προδιαγραφές. Καταλαβαίνουμε την καχυποψία, η απάντηση σε όλα είναι: ΝΑΙ.

Αριστερά λακκούβα στον δρόμο, δεξιά φτιαγμένη με πάνω της logo Hellas Direct
Οδός Διγενή Ακρίτα

Πολλά αιτήματα

Οι ανάγκες εκεί έξω είναι πολλές. Δεν τελειώνουν. Όσα κι αν γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε φορά, πάντα θα υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες. Και θα δημιουργούνται και νέες, είναι λογικό. Το βλέπουμε όλοι κυκλοφορώντας στους δρόμους, το επιβεβαίωσαν και τα αμέτρητα αιτήματα που λάβαμε από φορείς, πολίτες, συλλόγους γονέων, διευθυντές σχολείων, πεζούς, οδηγούς. Τα καταγράφουμε όλα και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε σε όσα περισσότερα μπορούμε. Stay tuned!

Αριστερά λακκούβα στον δρόμο, δεξιά φτιαγμένη με πάνω της logo Hellas Direct
Καρόρη και Βορέου

Και η έκπληξη

Ξέραμε από την περσινή Safe Friday πως η υποδοχή τέτοιων πρωτοβουλιών είναι σχεδόν καθολικά θετική. Αυτό που δεν περιμέναμε ωστόσο είναι η τόσο μεγάλη προθυμία τόσο πολλών ανθρώπων να βοηθήσουν. Ο καθένας με τον τρόπο του, να γίνει μέρος του Safe Roads project. Άλλος ειδοποιώντας για συγκεκριμένες ανάγκες. Άλλος στέλνοντας φωτογραφίες. Άλλος δηλώνοντας εθελοντική συμμετοχή σε όποιο στάδιο της διαδικασίας μπορεί να ταιριάξει. Ευχαριστούμε γι' αυτό!

μισή μισή εικόνα με λακκούβα στον δρόμο, αριστερά ανοιχτή δεξιά κλεισμένη με άσφαλτο
Οδός Μυλλέρου

Και τώρα;

Μπορεί ένα βράδυ να είδες το van μας στη γειτονιά σου και την επόμενη μέρα να είχαν εξαφανιστεί λακκούβες από τους δρόμους. Ε, θα συνεχίσεις να το βλέπεις. Και οι λακκούβες θα συνεχίσουν να εξαφανίζονται.

Φυσικά δεν περιοριζόμαστε στις 136 επισκευές του Οκτωβρίου. Είχαμε φτιάξει κι άλλες πιο πριν και μπαίνουμε δυναμικά και στον Νοέμβριο. Παντα σε συνεργασία με τους Δήμους συνεχίζουμε κάθε μέρα - ή και νύχτα- να φτιάχνουμε λακκούβες και να κάνουμε τους δρόμους πιο ασφαλείς για όλους.

Η διαδρομή του van του Safe Roads project γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Διαρκώς προστίθενται νέοι προορισμοί και νέες στάσεις. Και πολύ πολύ σύντομα προστίθενται και νέες δράσεις. Είσαι μαζί μας; 💙

Ε; 😉

Δες κι αυτά