Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας: Στηρίζουμε την Ithaca Laundry και όλους εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη

Το ήξερες ότι μπορείς να χαρίσεις σε έναν συνάνθρωπό σου 7 κιλά καθαρών ρούχων; Μάθε πώς!

ασπρόμαυρη εικόνα, γυναίκα κρατά μωρό στην αγκαλιά της, δίπλα της φορτηγό με φορητά πλυντήρια ρούχων

Όλοι μας έχουμε μια ρουτίνα, με κάποιους από εμάς να την βαριόμαστε, άλλους να προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο και άλλους να απολαμβάνουμε -χωρίς υπερβολές- την κάθε της στιγμή. Δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία κατατάσσεις τον εαυτό σου, πάντως το σίγουρο είναι ότι όλοι θα έπρεπε να ανήκουμε στην τελευταία. Ξέρεις -και το γνωρίζουμε ότι θα σου πούμε το κλισέ που όλοι λένε- τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή! Πάρε για παράδειγμα το πιο απλό: τελειώνεις από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, ανυπομονώντας να φτάσεις στο σπίτι σου, να κάνεις το μπάνιο σου και να βάλεις τα καθαρά σου ρούχα. Ξέρεις όμως για πόσους ανθρώπους αυτή η «συνήθεια» δεν είναι αυτονόητη; Κάτι τόσο απλό για εσένα, όπως π.χ. τα καθαρά ρούχα, είναι πολυτέλεια για κάποιους μιας και οι άνθρωποι που μένουν στον δρόμο είναι δυστυχώς αρκετοί.

Εμείς το μελετήσαμε το θέμα και θα αφήσουμε τους αριθμούς να σου εξηγήσουν. Τα νούμερα λένε πως οι άνθρωποι που είναι άστεγοι -με την ευρεία έννοια του όρου αυτού- αγγίζουν τις 40.000. Μόνο στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι ζουν κυριολεκτικά στον δρόμο, ενώ παραπάνω από 18.500 ζουν κάτω από φοβερά δύσκολες συνθήκες (χωρίς θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό ή και με την απειλή έξωσης). Για όλους αυτούς τους ανθρώπους ακόμα και η βασική υγιεινή δεν είναι προσβάσιμη.

Hellas Direct και Ithaca Laundry για δεύτερη χρονιά χαρίζουν χαμόγελο!

Το φορτηγάκι της Ithaca Laundry με κινητό πλυντήριο και στεγνωτήριο
Το φορτηγάκι της Ithaca Laundry με κινητό πλυντήριο και στεγνωτήριο

Εμείς στην Hellas Direct, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατοικίας, αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον αγώνα της Ithaca Laundry και να βάλουμε το λιθαράκι μας στο έργο της! Πώς; Είναι απλό. Από τις 4/10/2021 έως και τις 31/12/2021, με κάθε νέο συμβόλαιο ασφάλειας κατοικίας στην Hellas Direct, δωρίζουμε €10= 7kg πλύσης, σε έναν συνάνθρωπό μας που τα χρειάζεται! Γιατί όπως υποστηρίζουν και οι άνθρωποι της Ithaca Laundry,“η καθαριότητα οδηγεί στην αξιοπρέπεια και αυτή με τη σειρά της σε νέες ευκαιρίες”.💙

Ithaca Laundry: To πρώτο κινητό πλυντήριο για αστέγους στην Ευρώπη!

Το φορτηγάκι της Ithaca Laundry στο δρόμο, εν κινήσει

Κάπου εδώ, έρχεται να βοηθήσει με το -εξαιρετικά σημαντικό αν μας ρωτάς- έργο της η Ithaca Laundry, που από το 2016 που ξεκίνησε να λειτουργεί, αποτελεί το πρώτο κινητό πλυντήριο ρούχων στην Ευρώπη για αστέγους! Από τον Φεβρουάριο του 2021 με την Κοινωνική Λειτουργό της ομάδας να βρίσκεται στο πεδίο παράλληλα με τη λειτουργία του πλυντηρίου, δημιουργήθηκε η κοινωνική υπηρεσία της. Έτσι τα μέλη της Ithaca Laundry υποδέχονται ωφελούμενους με αιτήματα που αφορούν δημόσια έγγραφα, ιατρικά ραντεβού κτλ., τα οποία είτε τα επιλύουν άμεσα και αποκλειστικά σαν οργάνωση, είτε κάνουν παραπομπές με τους αντίστοιχους αρμόδιους φορείς για την κάλυψή τους.

Εδώ είναι που μπορεί να αναρωτήθηκες πώς μεταφράζεται η δράση της Ithaca Laundry σε αριθμούς -και εννοείται ότι δεν θα αφήναμε αναπάντητη την απορία σου. Από την ημέρα της πρώτης λειτουργίας της έως και σήμερα -που λειτουργεί συνολικά 7.945 ώρες - ο απολογισμός της είναι:

σχεδιάγραμμα με αναλυτικούς αριθμούς από το συνολικό έργο της Ithaca Laundry

Μην ξεχνάς, η καθαριότητα είναι κάτι πολύ βασικό και θα έπρεπε να μπορούν να την απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι. Και δεν αναφερόμαστε μόνο από την πλευρά της υγιεινής -που εννοείται ότι είναι πολύ σημαντική- αλλά και σε εκείνη της ψυχολογίας, γιατί δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν αποδείξει ότι ένα καθαρό περιβάλλον επιδρά πολύ θετικά και στην ψυχή μας.

Δες κι αυτά