Συνεργασία της Hellas Direct με το Harvard Business School στο πρόγραμμα FIELD Global Immersion

Φοιτητές φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα, έκαναν έρευνα για νέα ασφαλιστικά προϊόντα και παρουσίασαν τις προτάσεις τους

Η ομάδα της Hellas Direct με τους φοιτητές του Harvard πίσω από τραπέζι μπιλιάρδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Hellas Direct φιλοξένησε στην Αθήνα, για ακόμα μία φορά φέτος, φοιτητές από το Harvard Business School, στο πλαίσιο του προγράμματος FIELD Global Immersion.

Ως FIELD Global Immersion Project Partner του φημισμένου πανεπιστημίου, η Hellas Direct είναι μέρος ενός στενού κύκλου εταιριών σε όλο τον κόσμο που συνεργάζονται με το πρόγραμμα αυτό, δίνοντας την ευκαιρία σε φοιτητές να κάνουν έρευνα και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις με βάση επιχειρηματικά δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες.

Η υπόθεση εργασίας των φοιτητών του Harvard Business School αφορούσε νέα ασφαλιστικά προϊόντα που θα μπορούσε μελλοντικά η Hellas Direct να αναπτύξει, απευθυνόμενη συγκεκριμένα στη Gen Z, λαμβάνοντας υπόψη τις καταγεγραμμένες τάσεις στην αγορά και το φάσμα των αναδυόμενων αναγκών.

Σε συνεργασία με στελέχη της εταιρίας, οι έξι φοιτητές ξεκίνησαν, πριν την άφιξή τους στην Αθήνα, να μελετούν την ασφαλιστική αγορά και να αναλύουν τα χαρακτηριστικά της. Κατά την παραμονή της εδώ, η ομάδα έκανε έρευνα και συνεντεύξεις σε καταναλωτές και παρουσίασε τις ιδέες και τις προτάσεις της.

«Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε για ακόμα μία φορά με το Harvard Business School και  να φιλοξενούμε μελλοντικούς leaders. Είναι στην κουλτούρα της εταιρίας μας να είμαστε σε επαφή με το πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας, τους φοιτητές, και να ακούμε τις φρέσκες και καινοτόμες ιδέες τους» τόνισε ο Αλέξης Πανταζής, συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct.

«Η πραγματική εμπειρία είναι πάντα διαφορετική από μια άσκηση σε πανεπιστημιακό περιβάλλον, είμαστε σίγουροι πως οι φοιτητές συγκεντρώνουν γνώση κι εμπειρίες που θα τους είναι πολύ χρήσιμες. Και για μας είναι σημαντικό το ότι ένα καταξιωμένο πανεπιστήμιο, όπως το Harvard Business School, εμπιστεύεται την τεχνογνωσία μας» πρόσθεσε ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct Αιμίλιος Μάρκου.

Όπως σημειώνει το Harvard Business School, αυτή η σημαντική μαθησιακή εμπειρία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους Project Partners, τις εταιρίες - συνεργάτες. «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες προς την Hellas Direct και όλους τους συνεργαζόμενους οργανισμούς FIELD Global Immersion Project Partners για όλα όσα κάνουν για τους φοιτητές μας» δηλώνει o καθηγητής Len Schlesinger, Baker Foundation Professor, Chair of Practice Faculty και Faculty Chair για το FIELD Global Immersion. «Οι φοιτητές επωφελούνται πάρα πολύ από αυτή την εμπειρία κι ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει και για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις».

Δες κι αυτά