Αιμίλιος Μάρκου και Αλέξης Πανταζής στα «Μεγάλα πώς»

Μίλησαν για όλα στην εκομπή των Atraktos Teens σε συνεργασία με την Endeavor Greece.

Φωογραφία Αιμίλιος Μάρκου Αλέξης Πανταζής καθιστοί κοιτούν τον φακό

Στην εκπομή «Μεγάλα πώς» - Founders Edition, που υπογράφουν οι Atraktos Teens σε συνεργασία με την Endeavor Greece, μίλησαν οι Αιμίλιος Μάρκου και Αλέξης Πανταζής. Στην εκπομπή νέοι και παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο μέσα από συζητήσεις με entrepreneurs.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Μαίρης και του Αχιλλέα, οι συνιδρυτές της Hellas Direct εξήγησαν με τι ασχολείται η εταιρία τους, ποιος είναι ο ρόλος τους σε αυτή και ποια είναι τα κριτήριά τους στην επιλογή ανθρώπων. Αλλά απάντησαν και σε πιο απροσδόκητες ερωτήσεις, όπως τι θα έκαναναν αν γύριζαν τον χρόνο πίσω, τι ήθελαν μικροί να γίνουν όταν μεγαλώσουν, αν έχουν ερωτευτεί ποτέ, τι είναι ευτυχία, τι είναι επιτυχία και πώς αυτά τα δύο συνδυάζονται.

Φωογραφία με γραμμένο στο κέντρο «Τα Μεγάλα πώς», αριστερά καθισμένοι Μαίρη και Αχιλλέας, δεξιά Αιμίλιος Μάρκου Αλέξης Πανταζής

Αιμίλιος Μάρκου: Πληρώνουμε τα σπασμένα

Τι κάνει η Hellas Direct; Όπως εξήγησε ο Αιμίλιος Μάρκου, «δουλειά μας είναι να πληρώνουμε τα σπασμένα που κάνουν οι πελάτες μας». Και γιατί λέγεται Hellas Direct; Γιατί αυτό «ήταν το φθηνότερο url που βρήκαμε όταν ξεκινήσαμε», πρόσθεσε ο Αλέξης Πανταζής.

Φωογραφία Αιμίλιος Μάρκου Αλέξης Πανταζής καθιστοί κοιτούν τον φακό

Αλέξης Πανταζής: Ο ρόλος μας είναι να βοηθάμε τους άλλους να κάνουν τη δουλειά τους

Για την ομάδα της Hellas Direct, ο Αλέξης Πανταζής εξήγησε πως ο ρόλος του ίδιου και του Αιμίλιου είναι να λύνουν προβλήματα και να βοηθούν τους άλλους να κάνουν τη δουλειά τους.

Η φιλοσοφία τους ως προς τους ανθρώπους που συνθέτουν την ομάδα της Hellas Direct είναι να βρίσκουν «έξυπνους ανθρώπους, που θέλουν να κάνουν το σωστό». Και να τους εμπιστεύονται. Τρία είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής, όπως τα περιέγραψε ο Αλέξης Πανταζής: Ψάχνουμε ανθρώπους που έχουν πάθος, που είναι ξύπνιοι και τρίτον που είναι θετικοί, θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, είπε χαρακτηριστικά.

Μαίρη και Αχιλλέας παίρνουν συνέντευξη από τον Αιμίλιο Μάρκου και τον Αλέξη Πανταζή

Αιμίλιος Μάρκου: Για να είσαι ευτυχισμένος, τι επιτυχία θες;

Αναγνωρίζοντας πως είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσει κάποιος επαγγελματική και προσωπική ζωή, ο Αιμίλιος εξήγησε πως διευκολύνει το να σου αρέσει αυό που κάνεις και να το ξέρουν αυτό και οι γύρω σου, ώστε να σε υποστηρίζουν.

Επιτυχία, πρόσθεσε, είναι η καθημερινότητα, οι στόχοι που βάζεις μέρα τη μέρα. Μέσα από την εμπειρία, συνέχισε, μαθαίνεις ότι θα φτάσεις εκεί και ξέρεις πως το έχεις ξανακάνει. Ο Αλέξης θα ήθελε να δει σε 20-30 χρόνια να έχει αλλάξει κάπως η ζωή των ανθρώπων που δούλεψαν στην Hellas Direct και η εταιρία να τους έχει «στιγματίσει με θετικό τρόπο».

Συνδέονται ευτυχία και επιτυχία, ρωτήθηκαν. «Για να είσαι ευτυχισμένος, τι επιτυχία θες;» απάντησε με ερώτηση ο Αιμίλιος Μάρκου.

Ως προς το τι ήθελαν να γίνουν όταν μεγαλώσουν, εξομολογήθηκαν και οι δύο πως ήθελαν να γίνουν αλλά και έκαναν πολλά διαφορετικά πράγματα: Από υπάλληλος σε βενζινάδικο, ηθοποιός και στρατιωτικός μέχρι σεκιούριτι και dj. Όσο για τα οφέλη από το πανεπιστήμιο συμφώνησαν πως το μεγαλύτερο κέρδος δεν ήταν η γνώση αλλά ο τρόπος σκέψης, οι φιλίες, η ευκαιρία να ζήσουν σε άλλη χώρα αλλά και τα πολύ ωραία πάρτι.