Όλες οι φορές που τα κατοικίδια παραλίγο να βγάλουν νοκ-άουτ το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Tips για να επιβιώσεις σε ένα σπίτι με σκυλιά, γατιά, παιδιά, ΚΑΙ στολίδια!

Όλες οι φορές που τα κατοικίδια παραλίγο να βγάλουν νοκ-άουτ το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αχ, Χριστούγεννα. Ό,τι και να γίνεται εκεί έξω, στο σπιτάκι σου, είσαι safe, εκεί το ζεις ακριβώς όπως θέλεις. Χουχούλιασμα στον καναπέ με ζεστή σοκολάτα, μουσικούλα, αγκαλίτσες, τζάκι, χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ταβάνι... Ναι, τι; Δεν έχεις ξαναπετύχει χριστουγεννιάτικο δέντρο σε σπίτι με κατοικίδια;

Πάμε!

8 κόλπα για να προστατεύσεις το δέντρο από κατοικίδια

Ό,τι και να έχεις δοκιμάσει, σίγουρα δεν τα έχεις δοκιμάσει όλα. Ετοιμάσου. Ακολουθούν συμβουλές και εικόνες για ασφαλή Χριστούγεννα με πατουσάκια!

1. Επιλεκτικό στόλισμα, από τη μέση και πάνω

Ό,τι και να ανεβάσεις στο δέντρο είναι ένας νέος στόχος που πρέπει να κατακτηθεί, σωστά; Ε, είναι απλό, βρε. Μην στολίσεις τα κλαδιά που φτάνει. Να δούμε ποιος γελάει τώρα.

Δέντρο στολισμένο από τη μέση και πάνω

Εκτός κι αν τα ίδια τα κλαδιά του δέντρου το μαγνητίζουν...

2. Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε στυλ φοίνικα

Κλάδεψέ τα! Άσε μόνο τον κορμό (είναι πολύ λεπτός για να σκαρφαλώσουν ακόμη και τα πιο επιδέξια γατόνια).

Δύο γάτες κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς τα κάτω κλαδιά

Από το ύφος τους καταλαβαίνεις ότι πιάνει το τρικ.

Επίσης αυτός είναι ένας καλός τρόπος να εξασφαλίσεις ότι το ζωάκι σου δεν θα μασουλίσει τα κλαδιά του δέντρου, και δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά είναι και θέμα ασφάλειας για το ίδιο το ζώο.

3. Ιπτάμενο δέντρο

Κι αν το κρεμάσεις από το ταβάνι με ούπα; Μιλάμε για ένα πιο μικροκαμωμένο δέντρο φυσικά... Κάπως έτσι:

Γάτα προσπαθεί να φτάσει ένα δέντρο που κρέμεται από το ταβάνι

Λοιπόν αυτό έχει βολέψει πολλούς, είναι κλασική μέθοδος στολίσματος για σπίτια με ζώα. Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, ακριβώς όπως το θέλεις, στην κατάλληλη απόσταση ασφαλείας. Τεσταρισμένο!

4. Δέντρο με δίχτυ προστασίας

Τότε που το κουταβάκι σου μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε και είπες "ας φυλάξω το crate, ποτέ δεν ξέρεις σε τι θα χρειαστεί"; Ήρθε αυτή η στιγμή!

Σκύλος ποζάρει μπροστά από στολισμένο δέντρο με περίφραξη

Κι αν το πηδάει για πλάκα; Σκέψου πιο έξυπνα. Τι φοβάται περισσότερο... Ηλεκτρικές σκούπες;

6. Τεθωρακισμένο

Αν όπως όλα τα κατοικίδια ζωάκια του κόσμου τρέμει στον ήχο της ηλεκτρικής σκούπας -και ειδικά αν η σκούπα σου είναι όσο επιβλητική είναι η σκούπα στη φωτογραφία- αυτό το κόλπο θα το κρατήσει μακριά.

Δύο ηλεκτρικές σκούπες μπροστά από χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν φρουροί

Ή αν θες ένα ακόμη πιο σατανικό σχέδιο... στόλισε την ίδια τη σκούπα!

7. Υπερυψωμένο!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω σε ηλεκτρική σκούπα

Ναι, μαζί σου, δεν είναι και ό,τι πιο καλαίσθητο, αλλά είναι ένας τρόπος να τρολάρεις τον φίλο σου και παράλληλα, ίσως, να τον εκπαιδεύσεις ώστε να μάθει να μην πλησιάζει "αυτό που είναι φουντωτό και μου αρέσει".

7. Το βαρύ τίμημα

Αν έχετε φτάσει σε αυτό το επίπεδο επικοινωνίας, και μπορείς να του δείξεις με άλλους τρόπους τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, δείξ' του ποιο είναι το τίμημα όταν απλώνει τα πατούσια του πάνω στα κλαδιά του δέντρου.

Γάτα ντυμένη με χριστουγεννιάτικο κορμάκι ποζάρει κάτω από δέντρο

Μπορείς να σκεφτείς χειρότερο εφιάλτη για γάτες από αυτό;

Τι είπες; Νερό;

8. Τελευταία και ακραία λύση

Εντάξει, αν τα έχεις δοκιμάσει όλα, δεν υπάρχει άλλη σωτηρία. Το δέντρο θα μπει πίσω από γυάλα, στο σημείο που τρέμουν, το μπάνιο!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα σε ντουζιέρα. Γάτα Πάνω στο καπάκι της λεκάνης

Πώς προστατεύεις τα στολίδια από το παιδί και το παιδί από τα στολίδια

Πώς προετοίμασες το σπίτι όταν το μικρό σου άρχισε να μπουσουλάει; Σκέψου πάλι έτσι. Οτιδήποτε σπάει / κόβει / καίει πρέπει να είναι σε απόσταση ασφαλείας. Ειδικά αν μιλάμε για πονηρό παιδάκι.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πρέπει να θυσιάσεις λαμπάκια και αναμμένα κεράκια για φέτος. Θα στολίσεις το δέντρο με σύστημα και κανόνες: όσο πιο εύθραυστο ή μυτερό είναι το στολίδι, τόσο πιο ψηλά πρέπει να μπει. Και ό,τι μοιάζει με φρούτο ή φαγητό αλλά δεν είναι, δεν έχει καμία θέση στο δέντρο ή στο σπίτι γενικότερα, για ευνόητους λόγους.

Και το πιο βασικό, είτε έχεις παιδάκια/ζωάκια είτε όχι: Μακριά το δέντρο από το τζάκι/ σόμπα / καλοριφέρ. Σκέψου τον συνδυασμό. Δέντρο το οποίο ξεραίνεται μέρα με τη μέρα, λαμπάκια και φωτιά που καίει στο τζάκι. Το’πιασες;

Βρες μία ωραία θέση αλλά βεβαιώσου ότι το δέντρο βρίσκεται τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά από το τζάκι ή από οποιαδήποτε άλλη εστία (καλοριφέρ, σόμπα). Βεβαιώσου ότι έχεις πυροσβεστήρα και ότι είναι καλά συντηρημένος – αυτό είναι απαραίτητο όλες τις εποχές του χρόνου, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα.

Θέλει πότισμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Όσο πιο φρέσκο και ποτισμένο είναι, τόσο πιο αργά θα ανάψουν φλόγες αν γίνει κάποιο ατύχημα. Πώς θα ξέρεις ότι έχει αρκετό νερό; Κούνησε το μαλακά. Αν πέσουν βελόνες, δεν έχει αρκετό νερό και ξεραίνεται. Αν τις λυγίσεις και σπάσουν απευθείας, το δέντρο είναι για πέταμα, σόρρυ.

Αν στολίζεις ψεύτικο δέντρο, τσέκαρε ότι είναι φτιαγμένο από βραδυφλεγή υλικά και ότι έχει την κατάλληλη πιστοποίηση.

Λαμπάκια! Τι να προσέξεις;

Βασικό: Δουλεύουν; Και όταν λέμε δουλεύουν δεν εννοούμε, "κόπηκε σε ένα σημείο το καλώδιο, αλλά κάναμε μία πατέντα για να δουλεύουν τα λαμπάκια". Αν έχουν φθαρεί / κοπεί / καεί , τα λαμπάκια είναι για πέταμα - ή ακόμα καλύτερα για ανακύκλωση σε ειδικούς κάδους που ανακυκλώνουν ηλεκτρικές συσκευές.

Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις τη "μούφα" από το ποιοτικό; Γενικός κανόνας: Ό,τι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, πρέπει να έχει τη σήμανση "CE" (πιστοποίηση ότι η κατασκευή του προϊόντος είναι συμβατή με κοινοτικές διατάξεις). Πρέπει επίσης να αναφέρονται τα τεχνικά στοιχεία λειτουργίας (τάση, ισχύς, συχνότητα λειτουργίας). Ειδικά για φωτάκια εξωτερικού χώρου, θα πρέπει να τσεκάρεις ότι υπάρχει ένδειξη προστασίας ΙΡ40 και πάνω.

Ωραία. Στόλισες. Πας για ύπνο τώρα; Βγάλε την πρίζα. Τα λαμπάκια δεν έχουν κανέναν λόγο να είναι αναμμένα όταν πας για ύπνο ή όταν λείπεις από το σπίτι. Σκοπός είναι να τα χαίρεσαι εσύ άλλωστε, σωστά;  

Και... ήρθε η ώρα να ξεστολίσεις

Και που λες έχει φτάσει Μάρτιος, και μαζί με τα χειμωνιάτικα, λες ας ανεβάσω στο πατάρι και το δέντρο. Μην βιαστείς, όσο πιο μεθοδικά το κάνεις, τόσο πιο εύκολο θα είναι το στόλισμα τα επόμενα Χριστούγεννα.  Πάμε:

1. Τύλιξε τα λαμπάκια γύρω από ένα χαρτόνι ή ρόλο για να μην μπλεχτούν μεταξύ τους.

2. Χρησιμοποίησε μία αυγοθήκη για να φυλάξεις τις πιο μικρές και εύθραυστες μπάλες.

3. Γέμισε άδεια μπουκάλια νερού με μπίλιες, χάντρες, γιρλάντες.

4. Ό,τι είναι παλιό/ χαλασμένο /φθαρμένο, πέτα το (ή ανακύκλωσέ το) ώστε να μην πιάνει χώρο.

5. Αν το δέντρο είναι ψεύτικο, αφού το ξεστολίσεις, τύλιξέ το με μεμβράνη για να το μεταφέρεις και χώσεις κάπου εύκολα.

Εναλλακτικά: Τύλιξε το δέντρο όπως είναι, με τα στολίδια του και τα λαμπιόνια του, με μεμβράνη και φύλαξέ το. Έτσι θα είναι έτοιμο για του χρόνου.

Ωραία. Κι αν ξέρεις όλα τα skills και tips για το πώς να προστατεύσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τα παιδιά/σκυλιά/γατιά σου, και το αντίστροφο, αλλά σου λείπει η διάθεση;

Μην ανησυχείς, λίγη χρυσόσκονη θες και θα το νιώσεις. Να, αυτές εδώ οι χριστουγεννιάτικες ταινίες θα σε βάλουν στο σωστό mood!

Καλά Χριστούγεννα!

Δες κι αυτά