Extreme καταστάσεις καραντίνας που θα καταλάβεις μόνο αν είσαι γονιός

Από τα πιο απλά κολπάκια μέχρι τα πιο οργανωμένα σχέδια δράσης. Ό,τι και να κάνεις, πάντα κερδίζουν τα παιδιά!

Extreme καταστάσεις καραντίνας που θα καταλάβεις μόνο αν είσαι γονιός

Σε όλο τον κόσμο είναι πολλές οι χώρες που έχουν αναγκαστεί να μπουν σε καθεστώς καραντίνας. Τι σημαίνει όμως αυτό για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού; Τους γονείς;

Για πολλούς (τυχερούς θα λέγαμε) σημαίνει δουλειά από το σπίτι. Για άλλους πάλι, που η φύση της δουλειάς τους δεν τους επιτρέπει να τηλε-δουλεύουν, σημαίνει μένω σπίτι μέχρι να ξεκινήσει η δουλειά μου. Οι γονείς όμως, ποτέ δεν μένουν μόνοι.

Φίλη / φίλε που έχεις παιδιά στο σπίτι επί καραντίνας: Μπορείς να ταυτιστείς άνετα με τις παρακάτω καταστάσεις. Διάλεξε την αγαπημένη σου.

Ώρα να χάσεις κάθε πίστη στις γνώσεις σου.

Τα Μαθηματικά ήταν το αγαπημένο σου μάθημα στο Δημοτικό; Ώρα να αναθεωρήσεις.

Τετράδιο με ασκήσεις μαθηματικών για μικρά παιδιά

"This is not a drill!"

Το "Baby Shark" στη διαπασών. Παιχνίδια και ρούχα απλωμένα σε όλο το σαλόνι. Κάποιο κλάμα ακούγεται στο βάθος. Το πλυντήριο που είχες βάλει τελείωσε και εδώ και 2 λεπτά κουδουνίζει για να μαζέψεις την μπουγάδα.

Και χτυπάει το τηλέφωνο. Αναγνώριση κλήσης : Αφεντικούλη. ΗΣΥΧΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ.

Παιδιά ετοιμάζονται να κάνουν μια φάρσα

"Αφού δε με αφήνετε να κοιμηθώ, ζωγραφίστε με!"

Πώς εξηγείται ότι τα παιδιά ξυπνάνε αχάραγα αν δεν έχουν σχολείο, αλλά όταν έχουν θέλουν χίλιους και έναν τεμενάδες να σηκωθούν; Έχεις ξυπνήσει από τις 6 το πρωί γιατί ξύπνησαν κι εκείνα. Έχεις κάνει πρωινό. Έχεις μαζέψει 3 φορές το σπίτι και είσαι στην τέταρτη. Έχετε παίξει όλα τα επιτραπέζια. Αλλά θέλουν κι άλλο.

Τι έκανε λοιπόν ένας αγανακτισμένος αλλά πολυμήχανος πατέρας; Τα προκάλεσε να τον ζωγραφίσουν ενώ κοιμάται. "Η καλύτερη ζωγραφιά κερδίζει" ...

Γονέας κοιμάται στον καναπέ ενώ τα παιδιά τον ζωγραφίζουν

Πρώτα διάβασμα μετά παιχνίδι. #ποτεκανεις

Βιβλία και τετράδια στη θέση τους. Μολύβια, στυλό, ξύστρες και γόμες στη σειρά.

-Ξεκινάμε διάβασμα;
-Ναιιιι.
...10 λεπτά αργότερα :

Παιδιά παίζουν σε ακατάστατο παιδικό δωμάτιο

Πώς να φτιάξεις το κατάλληλο background για μία τηλεδιάσκεψη.

Δουλεύεις από το σπίτι. Έχεις πολύ σημαντική τηλεδιάσκεψη με συνεργάτες, αφεντικά, επενδυτές και δεν συμμαζεύεται. Τι κάνεις με το παιδί!;
Μα το απασχολείς βάζοντάς το να καθαρίσει κουφώματα και τοίχους! Και πάλι, το μυστικό είναι να το πλασάρεις σαν πρόκληση. Και θα μπει αμέσως στο mood.
Όπως η φίλη εδώ.

Κοριτσάκι καθαρίζει την μπαλκονόπορτα του σπιτιού της προκειμένου να απασχοληθεί εν μέσω καραντίνας

...Ή το μαθαίνεις πώς να κάνει την τέλεια τσάκιση ;)

Σιδέρωμα

Δεν είναι όλοι καλοί σε όλα. Εντάξει, ο σπόρος εδώ, ίσως θέλει λίγη δουλίτσα παραπάνω με τις κρυψώνες του. 👀

Παιδί κρύβεται κάτω από τα σκεπάσματα και φαίνεται μόνο η πατούσα του

Αχ... η τέχνη.

Η τέχνη πάντα αποτελούσε καταφύγιο των ανθρώπων σε δύσκολες περιόδους ιστορικά. Μέσο έκφρασης των σκέψεων και των συναισθημάτων, λειτουργεί πάντα βοηθητικά και ψυχοθεραπευτικά θα λέγαμε.

Από την Γκουέρνικα του P.Picasso μέχρι την Κραυγή του E.Munch φτάνουμε σε σύγχρονα αριστουργήματα όπως το παρακάτω μιας τρίχρονης καλλιτέχνιδας. Θα το ονομάσουμε "Θέλω να βγω έξω δεν αντέχω άλλο κλεισμένη στους 4 τοίχους."

Παιδική ζωγραφιά

Λάθη, γίνονται!

Αλλά κι η μαγειρική είναι με τη σειρά της ένα είδος τέχνης. Βέβαια, είναι καλό να τρώγεται το εκάστοτε δημιούργημα. Όταν όμως δουλεύεις από το σπίτι και προσπαθείς να έχεις και το νου σου στο φαγητό, τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα επιθυμητά.

Ένα κανονικό και ένα καμένο μπισκότο

Τα παιδιά στο σπίτι θα βρουν μόνα τους εκατοντάδες τρόπους να απασχοληθούν. Και αν δεν ασχοληθείς εσύ μαζί τους εξ αρχής, θα ασχολείσαι εκ των υστέρων για πολλή ώρα... Για του λόγου το αληθές, ρίξε μια ματιά στη μικρή από κάτω. Το παιχνίδι με την κουρτίνα φαινόταν αθώο, μέχρι να μπλεχτούν τα μαλλιά της εκεί. Καλά ξεμπερδέματα; Ίσως;

Μικρό κοριτσάκι έχουν μπλεχτεί τα μαλλιά της στην κουρτίνα

Η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Εδώ έχουμε την εφαρμογή της κλασικής ατάκας  "Να είστε φρόνιμα, μέχρι τελειώσω μια δουλίτσα" που ενώ δεν λειτουργεί ποτέ, οι γονείς απανταχού δεν χάνουν ποτέ την πίστη τους και τη χρησιμοποιούν ξανά και ξανά.

Λοιπόν, τα παιδιά όταν τους λένε κάτι τέτοιο - ένα περίεργο πράγμα- καταλαβαίνουν ακριβώς το αντίθετο! Ορίστε.

Ακατάστατο παιδικό δωμάτιο

Βέβαια, παρατηρώντας την ευχέρεια των παιδιών σου να τα κάνουν όλα λίμπα και να μην παραδέχονται ότι είναι οι αυτουργοί, σε κάνει να μπαίνεις σε βαθιές εσωτερικές αναζητήσεις. Όπως η μανούλα εδώ...

Ακατάστατο σαλόνι και παιδί που παίζει με τάμπλετ στον καναπέ

Από τη "ζωή με παιδιά στη καραντίνα" δεν θα μπορούσε σαφώς να λείπει το μυθικό "κρησφύγετο" στο σαλόνι. Πόσες φορές όταν ήσουν εσύ στα μικράτα σου, δεν έκλεψες τα μαξιλάρια των καναπέδων, τις καρέκλες της τραπεζαρίας, ριχτάρια και φακούς για να φτιάξεις το μικρό σου καστράκι στο σαλόνι; Ναι, τότε σου φαινόταν πολύ γαμάτη και πρωτότυπη ιδέα. Τώρα βλέπεις απλά ένα σαλόνι ανάκατο.

Μικρό παιδί κρύβεται κάτω από κουβέρτα

Όπως και να έχει όμως, μην ξεχνάτε να υπενθυμίζετε στους εαυτoύς σας και στα παιδιά σας ότι κάποια στιγμή...κάποια στιγμή, θα τελειώσει αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία και θα μπορούν να ζήσουν την ηλικία τους όπως τους αξίζει.

Προς το παρόν, όμως, τα θέλετε και τα θέλουμε ασφαλή και υγιή. Το βασικό πράγμα που έχετε να κάνετε λοιπόν, είναι να απολαύσετε τον χρόνο σας μαζί τους στο έπακρο.

Μαμά παίζει με το μωρό της

Stay safe. #menoumespiti

Δες κι αυτά