Όλες οι φορές που οι μοτοσυκλέτες (και όχι τα αυτοκίνητα) ξελάσπωσαν τον Bond. James Bond.

'Αλλες τον έσωσαν, άλλες τον κυνήγησαν και μερικές, παραλίγο, τον σκότωσαν: οι επικές μοτοσυκλέτες στις ταινίες τοου πράκτορα 007.

Όλες οι φορές που οι μοτοσυκλέτες (και όχι τα αυτοκίνητα) ξελάσπωσαν τον Bond. James Bond.

Θυμάσαι που είχαμε μιλήσει για τα εμβληματικά αυτοκίνητα που κατά καιρούς είχε οδηγήσει ο μυστικός πράκτορας με κωδική ονομασία "007"; Ωραία τα μαζέψαμε, ωραία τα σχολιάσαμε, μόνο που ο κύριος Bond δεν κυνηγάει το έγκλημα μόνο με αυτοκίνητα αλλά και με μοτοσυκλέτες! Και, εδώ που τα λέμε, αν το σκεφτείς καλά βολεύουν, είναι σαφώς πιο εύχρηστες για έναν κατάσκοπο ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθεί γρήγορα για να ακολουθήσει κάποιον ύποπτο που θα τον οδηγήσει στον τόπο του εγκλήματος. Σήμερα λοιπόν, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μοτοσυκλέτες που έχουν εμφανιστεί στις ταινίες του 007, τις οποίες μπορεί να μην οδηγούσε μόνο αυτός αλλά και οι αντίπαλοί του άλλοτε για να τον κυνηγήσουν και άλλοτε για να του ξεφύγουν! Βάλε μία...

...shaken not stirred, και πάμε.

Honda CRF250R στην ταινία Skyfall

Ο Daniel Craig οδηγάει μια Honda CRF250R δίπλα σε ένα ταξί

Η εναρκτήρια σκηνή στην ταινία Skyfall το 2012, μας δείχνει τον κύριο Bond (Daniel Craig) να κυνηγάει τον "κακό" καβαλώντας μία Honda CRF250R και κυνηγώντας τον γύρω από την Κωνσταντινούπολη. Όπως θα παρατηρήσεις παρακάτω παρόλη την ταλαιπωρία και τη δράση ο κύριος Bond προφανώς και παραμένει ατσαλάκωτος. Αν αναρωτιέσαι αν ο D.Craig έκανε μόνος του όλα αυτά τα ριψοκίνδυνα stunt, όχι, το μεγαλύτερο μέρος της οδήγησης το έκανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Robbie Maddison.  

Montesa Honda’s 4RT στην ταινία Quantum of Solace

Ο Daniel Craig οδηγάει μια Montesa Cota 4RT σε στενό μιας πόλης

Το 2008 είδαμε τον Daniel Craig να οδηγεί στους δρόμους του Port-au-Price της Αϊτής μία Montesa Cota 4RT. Τι έκανε; Προσπαθούσε να εντοπίσει τον κακοποιό Dominic Green, ακολουθώντας το τότε κορίτσι του και μυστική πράκτορα Camille Montes, την οποία την έχασε τελικά γιατί απήχθη σε ένα ιδιωτικό γιότ. Τι να έκανε, πώς να την κυνηγούσε πια, φτερά να 'βγαζε; Εδώ σου έχουμε ένα κλιπάκι με τον ευγενικό και μοναδικό τρόπο που ο mister Bond μπόρεσε να αποσπάσει τη μοτοσυκλέτα από έναν περαστικό εκεί στην Αϊτή.

Smooth

BMW R1200C στην ταινία Tomorrow Never Dies

Ο Pierce Brosnan αγκαλιά με μια Κινέζα πράκτορα στην μέση του δρόμου κάτω από μια BMW R1200C

Στην εμβληματική ταινία Bond του 1997 "Tomorrow Never Dies" υπάρχει ομολογουμένως τρομερή δράση. Ο νεαρός Pierce Brosnan ως 007, τα δίνει όλα: κλέβει (προφανώς) μία BMW R1200C Cruiser και οδηγώντας την πηδά πάνω από την κορυφή ενός ελικοπτέρου ενώ συνεχίζεται μία απίστευτη καταδίωξη στους δρόμους της Saignon. Όλα αυτά με την Κινέζα μυστική πράκτορα, Wai Lin χειροδεμένη μαζί του στη μοτοσυκλέτα. Φήμες λένε πως από τα δεκαπέντε κρουαζιερόπλοια που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν τη σκηνή, δώδεκα από αυτά καταστράφηκαν. Η BMW R1200C εκτίθεται τώρα στο Μουσείο Κινηματογράφου του Λονδίνου, σε περίπτωση που θες να τη δεις από κοντά.

BSA A65 Lightning στην ταινία Thunderball

H Fiona Volpe πάνω στην επίχρυση BSA A65 μπροστά από ένα λιβάδι

Ναι, καλά κατάλαβες δεν μιλάμε για μοτοσυκλέτα που οδήγησε ο Bond αλλά ένα από τα κορίτσια του, στη δεύτερη πιο επικερδή ταινία Bond, το Thunderball.H πράκτορας της SPECTER λοιπόν, η Fiona Volpe, οδηγεί μία επιχρυσωμένη lightning BSA A65. Στη συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας, η Fiona κυνηγά τον J.Bond ο οποίος (κλασικά) οδηγεί μία Aston Martin DB5. Για να τον πιάσει όμως καταστρέφει το αυτοκίνητο (κρίμα) με δύο ρουκέτες που εκτοξέυονται από τη μοτοσυκλέτα της. Ψύχραιμη αντίδραση. Βέβαια ο Bond τη γλιτώνει, απλά αργεί στο ραντεβού του.


Cagiva 600 W16 στην ταινία Goldeneye

σκηνή από την ταινία Goldeneye

Στις χιονισμένες Άλπεις της Ελβετίας βρέθηκε αυτή τη φορά ο κύριος Bond, και φυσικά είναι και πάλι μπλεγμένος και παγιδευμένος. Σε αυτή την ταινία, στην εναρκτήρια σκηνή ο 007, προσπαθεί να διαφύγει με μία μοτοσυκλέτα Cagiva 600 W16 από τον ρωσικό στρατό. Προφανώς και τη μοτοσυκλέτα την έκλεψε από εκείνους. Και εδώ η δράση χτυπάει κόκκινο. Τελικά η μοτοσυκλέτα πέφτει σε ένα γκρεμό κι εκείνος διασώζεται από ένα αεροπλάνο τελευταία στιγμή. Fun fact: Ο ρωσικός στρατός στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ Cagiva μοτοσυκλέτες. Fun fuct II: Τα ακροβατικά στην εν λόγω σκηνή δράσης δεν τα εκτέλεσε ο Brosnan αλλά ο stuntman Eddie Kidd.

Kawasaki Z900 στην ταινία The Spy Who Loved Me

Ο Roger Moore οδηγεί ένα Lotus Espirit σε δρόμο πάνω σε βουνό

Το 1977 ο νέος τότε Bond, Roger Moore προσπαθεί να ξεφύγει από έναν "κακό" οδηγώντας ένα Lotus Espirit. O "κακός" τον κυνηγάει σε ένα Kawasaki Z900 το οποίο προφανώς και δεν είναι μία απλή μοτοσυκλέτα, αλλά διαθέτει ένα αποσπώμενο πλαϊνό καρότσι το οποίο λειτουργεί ως ρουκέτα, εν προκειμένω στοχευμένη προς το αυτοκίνητο του Bond. Βέβαια, ο 007 ξεφεύγει με μία φιδίσια   μανούβρα από αυτόν τον κίνδυνο. Αλλά και το Lotus που οδηγεί είναι υβριδικό, αμέ. Κάποια στιγμή όταν στριμώχνεται αρκετά ο Bond, το αυτοκίνητό του μπορεί και μετατρέπεται σε υποβρύχιο για διαφυγή μέσω θαλάσσης. Απλά πράγματα, καθημερινά.

Honda ATC90 στην ταινία Diamonds Are Forever

Ο Sean Connery οδηγεί μια Honda ATC90 σε χωματόδρομο

Μιλάμε για μία σκηνή μέσα στην ταινία όπου βρίσκουμε τον Bond (εδώ S.Connery) να προσπαθεί να ξεφύγει από ένα μάτσο "κακούς" που τον κυνηγάνε πάνω σε τρίτροχες Honda ATC90, ενώ ο ίδιος οδηγεί ένα... moon buggy. Αυτό είναι ένα όχημα που μοιάζει με αυτά που στέλνει η NASA στο φεγγάρι και σε άλλους πλανήτες για εξερεύνηση. Ο Bond όμως καταφέρνει να πηδήξει από αυτό το "αμαξάκι", ενώ τον κυνηγούν ακόμα, ρίχνει μία γερή κλοτσιά σε έναν από τους αναβάτες των Honda ATC90, του κλέβει τη μοτοσυκλέτα και δραπετεύει. Απίστευτο; Θα σου προτείναμε να ρίξεις μια ματιά στη σκηνή γιατί όσο και να στην περιγράφουμε η κωμικότητά της χάνεται.

Βεβαίως, εμείς δεν έχουμε από το να αναμένουμε τις επόμενες ταινίες του διάσημου βρετανού πράκτορα, για να απολαύσουμε κι άλλες σκηνές δράσεις με μοτοσυκλέτες αλλά και αυτοκίνητα!

Δες κι αυτά