City Drive-in: Έτσι θα περάσεις το καλοκαίρι σου στην Αθήνα!

Η πιο εντυπωσιακή και ασφαλής διοργάνωση που θα ζήσεις φέτος στον Λυκαβηττό, με την υποστήριξη της Hellas Direct!

City Drive-in: Έτσι θα περάσεις το καλοκαίρι σου στην Αθήνα!

Ο Ιούνιος που έχεις συνηθίσει έχει ποτάκι με παρέα, έχει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, συναυλιάρες στη θάλασσα ή στην εξοχή, ίσως ένα θερινό θέατρο για λίγη ποιότητα ή ακόμη πιο ποιοτικά, ένα μουσείο, και φυσικά, εννοείται, δε γίνεται χωρίς αυτό, έχει πολύ θερινό σινεμά. Έτσι δεν μπαίνει δυναμικά το καλοκαίρι; Ε, τώρα περισσότερο από ποτέ, μετά από τόση καραντίνα και τόσο μίζερα νέα, θέλουμε να είμαστε με κόσμο, να βλέπουμε ταινίες, να πίνουμε παγωμένα κοκτέιλς, να μασουλάμε ποπ κορν, να ακούμε μουσικάρες, να μυρίζουμε το φιδάκι, να ιδρώνουμε και να το ευχαριστιόμαστε. Καλοκαίρι!

Για να μπορούν να γίνουν όλα αυτά, και ακριβώς επειδή τώρα όλα αυτά πρέπει να γίνονται με λίγη παραπάνω προσοχή (και λίγο λιγότερο ιδρώτα), γεννήθηκε το City Drive-in. Μία διοργάνωση του Cinema Alive με προβολές ταινιών, συναυλίες, και διάφορα δρώμενα τα οποία ζεις και παρακολουθείς μέσα από την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου. Και το καλύτερο; Στο πιο ψηλό και όμορφο σημείο της Αθήνας, τον λόφο του Λυκαβηττού.

Στην Hellas Direct δεν έχουμε καλύτερο: παρκαρισμένα (και, αγχέμ, ασφαλισμένα) αυτοκίνητα, καλοκαιρινό αεράκι, μουσική, σινεμά με θέα όλη την Αθήνα. Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε και να γίνουμε χορηγοί του City Drive-in στο δευτερόλεπτο!

Φωτογραφία από παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Όχι μόνο γιατί είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να χαρείς το καλοκαίρι στην Αθήνα, αλλά επειδή το City Drive-in φέρνει κάτι εντελώς φρέσκο και νέο. Είναι ένα φεστιβάλ, με θέα και με καινοτομίες: Το City Drive-in έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το drive-in standup.

Το πρώτο drive-in standup comedy της χώρας!

Ναι. Βρέθηκε λύση ΚΑΙ για αυτό! Stand-up παραστάσεις σε drive-in παράσταση! Πώς γίνεται; Θες ένα πολύ καλό ηχοσύστημα ώστε να ακούγεται ο κωμικός μέχρι και τον θεατή στο πίσω πίσω όχημα. Θες έναν νέο τρόπο να μπορεί να δείξει ο θεατής ότι καραγουστάρει με αυτά που ακούει, ξεκαρδίζεται, λιώνει, πέφτει στα πατώματα από τα γέλια - και έχεις το τέλειο όχημα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για αυτό: alarm, προβολείς και κόρνες! Και θέλεις τους πιο ταλαντούχους και θαρραλέους standup comedians που θα βγουν μπροστά και θα το τολμήσουν: να δώσουν παράσταση έχοντας απέναντί τους προβολείς αυτοκινήτων!

Το έκαναν στην πρεμιέρα του drive-in standup ο πολύ δικός μας Blink Mike, μαζί με Διονύση Ατζαράκη, Θωμά Ζάμπρα και Χρύσα Κατσαρίνη την περασμένη Τετάρτη. Και η παράσταση ήταν μοναδική εμπειρία για όλους – θεατές και κωμικούς. Το πρόγραμμα City Drive-in Comedy Club συνεχίστηκε με τη μοναδική Κατερίνα Βρανά, με Δημήτρη Χριστοφορίδη, Δημήτρη Δούκογλου και Blink Mike!

Ταινιούλα από το αυτοκίνητό σου; Ναι!

Ναι, οκ, το drive-in cinema είναι 60ίλα που κάνει ένα γερό comeback, σε Ευρώπη και ΗΠΑ, και έχει γίνει της μόδας – λόγω COVID-19 και λόγω του ρετρό χαρακτήρα του. Και ναι, σίγουρα έχεις καλομάθει σε κινηματογράφο εντελώς διαφορετικών προδιαγραφών. Αλλά ΘΕΛΕΙΣ να πας. Δεν μπορείς να εξηγήσεις γιατί. Μέχρι να το ζήσεις!

παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά από τη σκηνή του city drive-in

Αρχικά, είναι η τοποθεσία: πάνω τα αστέρια, κάτω όλη η Αθήνα. Έπειτα η εμπειρία. Αν το μόνο ελληνικό drive-in cinema το έχεις πετύχει σε ταινία («Από πού πάνε για τη χαβούζα») ή εγκαταλελειμένο στη Μαλακάσα, μάλλον δεν έχεις ζήσει ποτέ την εμπειρία του πώς είναι να παρακολουθείς μία ταινία από το αυτοκίνητό σου: Άνετα, οικονομικά, ρομαντικά. Μετά, είναι οι ταινίες. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει, έχει απ' όλα: από τον μεγάλο νικητή των φετινών Όσκαρ, τα «Παράσιτα», μέχρι την εμβληματική hip hop ταινία που δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, «Straight Outta Compton». Υπάρχουν και θεματικές!

GreekTuesdays & HorrorThursdays

Το drive-in cinema της διοργάνωσης χωρίζεται σε κινηματογραφικές προβολές με αφιερώματα όπως οι ArtMondays, δηλαδή Δευτέρες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, οι GreekTuesdays, με ταινίες σταθμούς του ελληνικού κινηματογράφου, και οι αγαπημένες HorrorThursdays με ταινίες τρόμου και - spoiler alert! - με ζωντανούς νεκρούς να δίνουν μία πιο "live" παράσταση ανάμεσα σε αυτοκίνητα για να φτιάξουν κλίμα.

Όλα είναι μία ολοκαινούργια εμπειρία, ακόμη και το τσίμπι τσίμπι: μπέργκερ με αρνί, κέτσαπ από παντζάρι, σως ταχίνι και πίκλες με κουρκουμά! Και όλα αυτά έρχονται στο παράθυρό σου, με rollers - δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, πρέπει να ζήσεις τη δεκαετία των 50s και 60s στο πετσί σου.

Δες το πρόγραμμα, κλείσε το εισιτήριό σου online και απλώς ανηφόρισε λίγο νωρίτερα για να προλάβεις καλή θέση και όμορφο ηλιοβασίλεμα 😉

παρκαρισμένα αυτοκίνητα στον Λυκαβηττό

Καλή διασκέδαση!

Δες κι αυτά