Ψάχνουμε τη λακκούβα που δεν έχει κλείσει με ένα απλό μπάλωμα!

HD Team

HD Team

Έχεις κάνει ποτέ ποδήλατο στην Αθήνα; Μόνο τότε θα καταλάβεις τι περνάει το αυτοκίνητό σου. Εξογκώματα. Πέτρες. Τρύπες. Σπασμένα πεζοδρόμια. Και φυσικά, λακκούβες. Μικρές, μεγάλες, φαρδιές, βαθιές, με λασπόνερο, χωρίς. Έχουμε απ’ όλα. Και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Γιατί; Γιατί δεν τις φτιάχνουμε. Τις μπαλώνουμε. Μόνο το 2016 και 2017 έγιναν 18.000 μπαλώματα σε λακκούβες. Αυτό δε βοηθά κανέναν! Καλύτερα να ρίξεις χώμα και να την κάνεις γλάστρα.

Τουλάχιστον 7.000 επικίνδυνα σημεία

Οι δρόμοι της Ελλάδας είναι γεμάτοι παγίδες. Ξέρουμε ακριβή αριθμό; Φυσικά και όχι. Αλλά σε πρόσφατη έρευνα υπολογίστηκε ότι στο οδικό δίκτυο της χώρας μας, 7.000 σημεία είναι επικίνδυνα και πρέπει να επιδιορθωθούν άμεσα.

Ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας. Η Ελλάδα συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης από την ΕΕ (από το 2014 – έως το 2020) ύψους €21,4 δισ. Μέρος αυτών των χρημάτων προορίζεται για τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Η αρχική πρόταση ήταν να γίνουν έργα σε συνολικά 1.006 χλμ. Μάντεψε! Μέχρι σήμερα – έχει μείνει 1 χρόνος για το 2020 - έχουν γίνει έργα σε 96 χλμ.

Δε σε ξαφνιάζει σωστά; Ούτε ότι η Ελλάδα είναι στη 17η θέση στην κατάταξη σχετικά με την ποιότητα του οδικού δικτύου. Το βλέπεις και μόνος σου, κάθε μέρα στους δρόμους.

Πηγή: Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Φτιάχνουμε εμείς τους δρόμους!

Στην Hellas Direct αποφασίσαμε να δράσουμε. Μόνοι μας, χωρίς επιχορήγηση. Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει επιδιορθώσεις σε 148 χλμ., στον Πειραιά, στο Νέο Ηράκλειο και στο Περιστέρι.

Κι επειδή δεν μπορούμε να φτιάξουμε όλους τους δρόμους, τουλάχιστον όχι ακόμη, σου δίνουμε δωρεάν Οδική Βοήθεια, όποιο πρόγραμμα κι αν διαλέξεις. Έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ότι όποιο πρόβλημα κι αν συναντήσεις στους δρόμους - σε οποιοδήποτε σχήμα! - θα έχεις την κάλυψη που θα σε σώσει.

Μία λακκούβα τη φορά.

Στην Hellas Direct αλλάζουμε την ασφάλεια αυτοκινήτου. Δεν μπορείς να μιλάς για ασφαλή οδήγηση αν δεν είναι ασφαλείς οι δρόμοι. Είναι θέμα κοινής λογικής. Και αυτή μας λέει πάντα τι πρέπει να κάνουμε. Γι’ αυτό αλλάζουμε και τους δρόμους. Μία λακκούβα τη φορά.