Πες μου το ζώδιό σου να σου πω τι οδηγός είσαι!

Συνδυάσαμε data με αστρολογία και εντοπίσαμε τα χαρακτηριστικά που έχουν τα ζώδια ως οδηγοί! Είτε Δίδυμος είτε Κριός, το ζώδιό σου κάτι λέει και για την οδήγησή σου.

Πες μου το ζώδιό σου να σου πω τι οδηγός είσαι!

Ναι, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα ζώδια. Μας έπιασε η ζέστη; Παρενέργεια του εμβολίου; Post-quarantine effect; Ό,τι και να φταίει, εμείς οφείλουμε να κάνουμε ένα disclaimer εξαρχής και να ομολογήσουμε ότι ούτε αστρολόγοι είμαστε ούτε αποτελούν δεδομένες αρχές σε κάποιο βιβλίο Κ.Ο.Κ ό,τι θα ειπωθεί παρακάτω. Αλλά έχουν πλάκα. Και, ποιος ξέρει, μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να ταυτίζεται ή και να ταυτίζει άλλους –γνωστούς σου, ονόματα δεν λέμε– με διάφορα χαρακτηριστικά οδηγών του ζωδιακού κύκλου.

Πώς συμπεριφέρονται λοιπόν τα ζώδια στον δρόμο;

Ετοιμάσου για σχεδόν αυθαίρετα συμπεράσματα με λίγη δόση χιούμορ! Ας τους πάρουμε όλους έναν έναν να δούμε τι κάνουν στην οδήγηση.

1. Δίδυμοι


Αυτή η μάστιγα. Όση βιβλιογραφία και αν διαβάσαμε. Από περιοδικά μέχρι sites. Ελληνικά και ξένα. Όλα συμφωνούν σε αυτό: οι Δίδυμοι είναι χάλια οδηγοί. Είναι λέει ανυπόμονοι, με διάσπαση προσοχής και βαριούνται εύκολα με αποτέλεσμα να γκαζώνουν. Και φυσικά θέλουν να ξέρουν ό,τι συμβαίνει στο γύρω περιβάλλον. Από το γιατί τσακώνεται το ζευγάρι στο δίπλα αυτοκίνητο μέχρι το τι μάρκα είναι το ωραίο καπελάκι του οδηγού στα δεξιά.


Πέρα από τα Άστρα και τα Ζώδια όμως, το λένε και τα δικά μας δεδομένα. Ναι ναι, του δικού μας πελατολογίου. Γιατί, ναι μεν οι περισσότεροι οδηγοί που είναι ασφαλισμένοι στην Hellas Direct είναι όντως γεννημένοι κάτω από τον αστερισμό των Διδύμων, αλλά όπως προκύπτει και από τα δικά μας data, είναι και οι πιο ζημιάρηδες. Αποτελούν το 9,2% των ζημιών μας γαρ.

2. Κριοί

Νεύρα και κακό! Γιατί; Επειδή βιάζονται άνθρωπέ μου! Τους περιμένουν δουλειές, υποχρεώσεις και γενικά ένα γεμάτο πρόγραμμα καθημερινά. Δεν μπορούν να ασχολούνται με άλλους "αργόσχολους" οδηγούς που δεν έχουν και ιδέα από οδήγηση σύμφωνα με τους ίδιους. Προσπερνάνε, κορνάρουν, γκαζώνουν και όταν δεν μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά: σιχτιρίζουνε. Άνοιξε τους τον δρόμο, για το καλό σου…

3. Ταύροι και Ιχθείς

Και οι δύο τις κάνουν τις ζημιές τους. Ενημερωθήκαμε πως οι μεν Ταύροι είναι βιαστικοί και το μόνο πράγμα που θέλουν όταν μπουν στο αυτοκίνητο –ή όταν ανέβουν στη μοτοσυκλέτα τους– είναι να φτάσουν στον προορισμό τους, δεν τους νοιάζει η συνθήκη γύρω τους. Οι δε Ιχθείς ονειρεύονται με τα μάτια ανοιχτά –πέρα βρέχει ένα πράγμα–, χάνονται στις σκέψεις τους και... μπουμ. Δεν θέλει και πολύ.

4. Παρθένοι


Αν και έχουν τη φήμη των πολύ τακτικών και συνεπών ανθρώπων, βρίσκονται στη, διόλου κολακευτική γι αυτούς, 4η θέση στη γενική κατάταξη αλλά στη δική μας της Hellas Direct βρίσκονται στην 3η αποτελώντας το 8,6% των ζημιάρηδων. Δεν τους φαίνεται ε; Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί σε νορμάλ συνθήκες να οδηγούν με ασφάλεια και ησυχία, σε συνθήκες όμως πίεσης χρόνου ή αγχωτικών καταστάσεων, πώς να το πούμε … φρικάρουν και αντιδρούν σπασμωδικά. Άσε που πάνω στην πίεση θα το ρίξουν το "γαλλικό" στους γύρω οδηγούς. Ευτυχώς με τα τζάμια κλειστά, γιατί δεν παύουν να είναι και προνοητικοί.


5. Καρκίνοι

Αχ Καρκινάκια μας γλυκά και ευαίσθητα αυτό το καλοκαίρι σας επιφυλάσσει… Ώπα. Μας συγχωρείς, παρασυρθήκαμε και την είδαμε influencers αστρολόγοι και εμείς για λίγο.

Λοιπόν, με τους Καρκίνους συμβαίνει το εξής: είναι κυκλοθυμικοί, και αυτό αποτυπώνεται και στην οδήγησή τους. Όταν είσαι συνεπιβάτης σε όχημα με Καρκίνο οδηγό θα νιώσεις το σώμα σου να τραντάζεται ουκ ολίγες φορές διότι πολλές φορές σταματάνε απότομα από το πουθενά. Υπάρχουν βέβαια και οι φορές που δεν τραντάζεσαι από το πουθενά, αλλά επειδή όντως τρακάρουν. Σύμφωνα με τα δικά μας ποσοστά είναι οι Νο3 ζημιάρηδες, οι γλυκούληδες Καρκίνοι με ποσοστό 8,6%.

Επίσης αρέσκονται στο να γκρινιάζουν για τα πάντα: επειδή έχει πολλή κίνηση και τους καθυστερούν, επειδή δεν έχει πολλή κίνηση και "που στο καλό πήγαν όλοι;" και άλλα τέτοια όμορφα ερωτήματα. Όρεξη να 'χεις να τους ακούς.

6. Υδροχόοι

Άλλοι απροσεκτούληδες από 'δω. Αυτό συμβαίνει επειδή εδώ που τα λέμε ο Υδροχόος ψιλοβαριέται την οδήγηση. Γι' αυτό και προτιμάει να τσατάρει, να σκέφτεται τι ωραία που θα 'ταν αν βρισκόταν σε μια παραλία με τους φίλους του (και ποιος δεν το σκέφτεται βέβαια αυτές τις μέρες) και γενικά να κάνει διάφορα άλλα εκτός από το να οδηγάει. Είναι και αυτός ανυπόμονος και θέλει να φτάσει γρήγορα εκεί που θέλει, γι'αυτό και παρκάρει όπου να 'ναι και όπως να 'ναι. Αν παρατηρήσεις έχει και γρατζουνιές –παράσημα στο αυτοκίνητό του από αυτές τις προσπάθειες πάρκινγκ.

7. Λέοντες

Κατατάσσονται στους σχετικά καλούς οδηγούς μόνο και μόνο επειδή θέλουν να είναι οι καλύτεροι σε ό,τι κάνουν και να μπορούν να το επιδεικνύουν. Αν ο μη γένοιτο τρακάρουν, συνήθως θα είναι από λάθος τρίτου. Γενικά, μόλις βρουν ευκαιρία θα επιδείξουν τις αξεπέραστες (για τους ίδιους) οδηγικές ικανότητές τους για να σε θαμπώσουν: "ε, είδες τι ωραία και απαλή προσπέραση έκανα;". Άσε που τους αρέσει να επιδίδονται και στο φλερτ όταν είναι σταματημένοι.

8. Ζυγοί

Θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν την πρωτιά καθώς "τα ζυγιάζουν όλα". Ε, αυτό είναι το ελάττωμά τους και δεν την κατακτούν. Ως επί το πλείστον είναι αρκετά προσεκτικοί στον δρόμο. Δεν οδηγούν γρήγορα καθώς γενικά δεν τους αρέσει να ριψοκινδυνεύουν. Σε σταυροδρόμια όμως, δεν έχουν ιδέα ποια κατεύθυνση να πάρουν. Οπότε τι κάνουν; Περιμένουν για να σκεφτούν και να πάρουν τη σωστότερη απόφαση (και μαζί τους περιμένουν και όλοι οι άλλοι πίσω τους). Την οποία μπορεί σύντομα και να μετανιώσουν και να κάνουν τον κύκλο, αλλά πιο προσεκτικά αυτήν τη φορά.

9. Τοξότες

Είναι καλοί στην οδήγηση επειδή τους αρέσει πολύ! Είναι ταξιδιάρες ψυχές αλλά και σώματα. Νιώθουν καλά όταν οδηγούν γιατί έχουν την αίσθηση της ελευθερίας, ότι μπορούν να κινηθούν προς όποια κατεύθυνση θέλουν. Γι' αυτό όμως δεν περνάνε καθόλου καλά στα μποτιλιαρίσματα. Δεν θέλουν να μένουν στάσιμοι (εντάξει, και ποιος θέλει θα μου πεις) και γι' αυτόν τον λόγο θα χάσουν λίγο την ψυχραιμία τους προσπαθώντας να ξεφύγουν από δρόμους με κίνηση. Συμβαίνει βέβαια καμιά φορά, πέρα από την υπομονή τους να χάνουν και τον δρόμο, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την κίνηση.  

10. Σκορπιοί

Έχουν ό,τι λείπει στους από πάνω. Είναι πολύ παρατηρητικοί οδηγοί με καλή μνήμη, και τυχαίνει να ξέρουν όλα τα δρομάκια, στενάκια, παράδρομους για να φτάσουν στον προορισμό τους γρηγορότερα ή και οικονομικότερα (βλέπε διόδια). Κι όμως, δεν είναι ούτε οι Σκορπιοί οι καλύτεροι οδηγοί. Είναι μεν άνετοι στο αυτοκίνητο, ευέλικτοι και υποψιασμένοι για το τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ωστόσο το χάνουν στο συναίσθημα. Πώς; Αν τους τσιγκλίσεις, τους προσπεράσεις χωρίς λόγο, ή ακόμα χειρότερα τους πάρεις τη θέση στο πάρκινγκ, θα ζητήσουν εκδίκηση…

11. Αιγόκεροι

We have a winner! Το αυτοκίνητο είναι δεύτερο σπίτι του. Αγαπά την οδήγηση και ξέρει πώς να μην καταπονεί το αυτοκίνητό του, που για τον ίδιο είναι εξαιρετικά πολύτιμο. Δεν κάνει επιπολαιότητες στον δρόμο και ακολουθεί πιστά τον Κ.Ο.Κ. Επιλέγει αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και με δυνατό αμάξωμα καθώς θέλει να νιώθει ασφαλής. Δεν μαλώνει, δεν βρίζει αλλά εντάξει μπορεί να δυσφορήσει με το πόσο ανεύθυνοι μπορεί να είναι μερικοί με δίπλωμα οδήγησης εκεί έξω (Δίδυμε, κάμερα σε σένα). Εύγε Αιγόκερε φάγανε την σκόνη σου!

Και κάπως έτσι φίλες και φίλοι, φτάνουμε στο τέλος του αστρολογικού μας ταξιδιού. Φυσικά και όλα είναι δυναμικά. Εννοείται πως οι ειδικοί θα σου πουν "δεν φτάνει μόνο το ζώδιο, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τον ωροσκόπο και τους πλανήτες και την ώρα, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα" και μπορεί να ισχύει, τι να πούμε κι εμείς, ό,τι βλέπουμε καθημερινά αναφέρουμε.

Αυτό που μπορούμε να πούμε όμως με σιγουριά είναι πως ό,τι ζώδιο και αν είσαι, και όπου κι αν είναι οι πλανήτες σου, είναι καλό να έχεις πάντα Οδική Βοήθεια για το αυτοκίνητό σου –υπάρχουν και διάφορες σχετικές ιστορίες που μπορεί να ακούγονται απίστευτες αλλά δεν είναι, πίστεψέ μας– γι' αυτό και εμείς σου κάνουμε δώρο 3 μήνες για κάθε ετήσιο συμβόλαιό ασφάλειας αυτοκινήτου!

Δες κι αυτά