Τα πιο επικά Black Friday fails που έγιναν ποτέ

Όταν η κατάσταση ξεφεύγει και η Black Friday ημέρα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, για όλους.

Τα πιο επικά Black Friday fails που έγιναν ποτέ

Η μέρα ή εβδομάδα Black Friday είναι το μεγαλύτερο challenge για έναν υπάλληλο σε κατάστημα. Βλέπει καταστάσεις που κανένας υπάλληλος ή άνθρωπος δεν θα ήθελε να βιώσει, κυκλοφορούν πολλές ιστορίες τρόμου εκεί έξω! Γι' αυτό και θέλει προετοιμασία - πρακτική και ψυχολογική.

Κάποιες φορές όμως, συμβαίνει το αναπάντεχο, η κατάσταση ξεφεύγει και η Black Friday ημέρα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, για όλους.

1. 75% έκπτωση, αλλά μόνο για 4 κομμάτια!


Αυτή ήταν μία άχαστη έκπτωση: μία κάμερα που κόστιζε κανονικά €199, έπεσε στα €49. Ένα γνήσιο, πραγματικό Black Friday deal, με 75% μείωση. Αλλά υπήρχαν μόνο 4 κάμερες (εξ ου και οι εκπτωσάρα, you know?) - κάτι που δεν ήξερε η district manager που αποφάσισε, χωρίς να το ψάξει παραπάνω, να φωνάξει στα μεγάφωνα "έλα πάρε πάρε, κάμερα σε τιμή ευκαιρίας, €49".

Ορδές καταναλωτών-zombies σάρωσαν το κατάστημα για να προλάβουν την έκπτωση και περικύκλωσαν το τμήμα με τις κάμερες και τις οθόνες.

Εννοείται ότι μέσα σε δευτερόλεπτα οι κάμερες σε τιμή ευκαιρίας είχαν εξαντληθεί - κι άντε να το εξηγήσεις αυτό μετά σε zombies! Αυτή ήταν μία από τις πιο τρομακτικές στιγμές στη ζωή του εργαζόμενου (maybepants) που έτυχε να βρίσκεται στο τμήμα με τις κάμερες.

2. Πελάτισσα πλήρωσε $200 κι έφυγε με άδεια χέρια ☹


Η ημέρα εκπτώσεων Black Friday στις ΗΠΑ είναι πια θεσμός ο οποίος καλά κρατεί, από τη δεκαετία του 1980. Που σημαίνει ότι όλες αυτές τις δεκαετίες, πωλητές και καταναλωτές μαθαίνουν και γίνονται καλύτεροι στο παιχνίδι.

Ένα κατάστημα της αλυσίδας Best Buy, λοιπόν, την παραμονή της Black Friday, μοίραζε κουπόνια σε πελάτες, για συγκεκριμένα προϊόντα που θα είχαν προνομιακές προσφορές για περιορισμένο χρονικό διάστημα (τα γνωστά στις ΗΠΑ "doorbusters").

Πολλοί από αυτούς που είχαν στηθεί στην ουρά, δεν ενδιαφέρονταν για το "blockbuster" προϊόν, δεν ήθελαν καν να μπουν μέσα στο κατάστημα. Ήθελαν να προλάβουν το κουπόνι, και να το πουλήσουν! Μία μπερδεμένη κυρία, λοιπόν, η οποία είχε βάλει στο μάτι μία TV σε τιμή προσφοράς $200, πλήρωσε τα $200 δολάρια για να πάρει το κουπόνι... Όταν μπήκε στο κατάστημα, επέμεινε ότι είχε πληρώσει για την τηλεόραση. Έφυγε μετά από 1 ώρα, πολύ θυμωμένη, χωρίς τηλεόραση, μείον $200 δολάρια.

3. Υπάλληλος πέρασε όλη τη βάρδια πάνω σε μία σκάλα!


Εν μέσω φρενίτιδας Black Friday, ένας υπάλληλος (morgueanna) σε κατάστημα με ρούχα, τόλμησε να πάρει μία σκάλα και να ανέβει για να στερεώσει έναν στύλο που είχε πέσει. Πριν προλάβει να κοιτάξει κάτω, είχε περικυκλωθεί από ένα πλήθος πελατών που έψαχναν νούμερα και χρώματα ρούχων - δεν υπήρχε τρόπος επιστροφής στη γη!

Έπρεπε να μείνει εκεί και να εξυπηρετήσει τους πελάτες, καθώς κανένας άλλος υπάλληλος δεν μπορούσε να διαπεράσει των κλοιό που είχε δημιουργηθεί γύρω από τα ράφια και τη σκάλα.

4. Διακοπή ρεύματος εν μέσω Black Friday; Oopsies.


Οι πωλητές έρχονται αντιμέτωποι με τις πιο τρελές και απαιτητικές καταστάσεις. Τελικά, με λίγη φαντασία και συναδελφικό teamwork, όπου είναι εφικτό, σχεδόν όλα αντιμετωπίζονται. Αλλά τι κάνεις αν την ημέρα της Black Friday, με γεμάτο κατάστημα, πέσει το ρεύμα; Εδώ δεν υπάρχουν διέξοδοι. Είμαστε εξαρτημένοι από τον ηλεκτρισμό, πωλητές και πελάτες.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του υπαλλήλου zahngol, όταν συνέβη το αναπάντεχο και τους πρόδωσε το ρεύμα, έπεσε σκοτάδι για μία ώρα. Δεν μπορούσε να γίνει καμία συναλλαγή. Αλλά αυτό δεν πτόησε τους πελάτες. Έμειναν σχεδόν όλοι εκεί, για μια ώρα, μέσα στο σκοτάδι! Αρκετά Μαύρη Παρασκευή 😉

5. Walmart αποστολή Black Friday: Fail!

Μια χρονιά, ένα κατάστημα της τιτάνιας στις ΗΠΑ αλυσίδας Walmart, αποφάσισε να πάει την οργάνωση Black Friday σε άλλο επίπεδο. Μοίρασαν χάρτες, με σημαδάκια, βελάκια, πινέζες και τοποθέτησαν ειδικά μπαλόνια σε διάφορα σημεία του καταστήματος, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πελάτες και να μην αποσυντονιστούν από το χάος. Έβαλαν πινέζες και χάρτες ακόμα και στο app τους, υπογραμμίζοντας τα «top 8 deals» της Black Friday.

Φωτογραφία από το πολυκατάστημα Walmart

Τελικά κατάφεραν ακριβώς το αντίθετο! Με τους χάρτες και τα σημεία-κλειδιά, πυροδότησαν το «Black Friday» μένος ακόμη περισσότερο. Ουσιαστικά έριξαν λάδι στη φωτιά. Δημιουργήθηκε ένας πανικός και τελικά οι πελάτες εγκλωβίστηκαν σε έναν λαβύρινθο! Και το χειρότερο; Αξιοποίησαν όλο αυτόν τον χρόνο που ήταν κολλημένοι σε ουρές για να ποστάρουν σχολιάκια και φωτογραφίες. Fail…

6. Ακούς κι εσύ Mariah Carey και και βγάζεις φλύκταινες;


Όλα μπορούν να τα ξεπεράσουν οι πωλητές σε φυσικά καταστήματα που κάνουν προσφορές Black Friday. Αλλά ένα πράγμα τους σημαδεύει για μια ζωή. Με το που ακούσουν το «I don’t want a lot for Christmas...» βγάζουν σπυριά! Ζουν ξανά όλα τα τρελά που έχουν ζήσει σε μία Black Friday και τους πιάνει στρες.

Βέβαια φέτος είναι κάπως ιδιαίτερες οι συνθήκες. Μπορεί να είναι η μοναδική χρονιά που θα ήθελες να βρεθείς σε ένα κατάστημα με κόσμο, να εξυπηρετήσεις αυτόν τον κόσμο, να ανέβεις και στη σκάλα και στα ίδια τα ράφια αν χρειαστεί, για να αισθανθείς ότι όλα είναι φυσιολογικά και τίποτα δεν έχει αλλάξει - ακόμη κι αν αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να ακούς Mariah Carey στο repeat. Θα έρθουν κι αυτές οι μέρες! Και μέχρι τότε, το Internet θα μας σώσει και σε αυτό!

Black Friday online, και στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!

Online μπορείς να κάνεις την έρευνά σου με την ησυχία σου, χωρίς πίεση, χωρίς πολυκοσμία και ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Πετυχαίνεις τα καλύτερα deals, και το ίδιο ισχύει και για την ασφάλειά σου!

Έχεις Black Friday έκπτωση, από 23 μέχρι 30 Νοεμβρίου. Κέρδισε έως 25% στην ασφάλεια αυτοκινήτου και 20% στην ασφάλεια του σπιτιού σου!

Η προσφορά ισχύει για συμβόλαια με διάρκεια από 3 μήνες και πάνω. Πρόλαβε κι εσύ!

Δες κι αυτά