Κι όμως. Κάποιος έκατσε και υπολόγισε πόσο κόστισαν οι ζημιές στο Home Alone!

€10.300: Η λυπητερή που άφησε ο Kevin εξοντώνοντας τους ληστές μόνος στο σπίτι!

Κι όμως. Κάποιος έκατσε και υπολόγισε πόσο κόστισαν οι ζημιές στο Home Alone!

Όλοι ξέρουμε πώς τελειώνει το Home Alone. Ο Kevin, παιδί-θαύμα με εντυπωσιακές γνώσεις στη θερμοδυναμική, τη μηχανική και γενικότερα τη φυσική επιστήμη, αντιμετώπισε μόνος του δύο αρκετά άμπαλους αλλά επίμονους ληστές. Ο μικρός αποφάσισε να προστατεύσει το σπίτι του και να παίξει με τους όρους των ληστών: βρόμικα, αδίστακτα και αλύπητα. Αλλά το πήγε σε άλλο επίπεδο. Γέμισε το σπίτι του με παγίδες και αυτοσχέδιες νάρκες. Κάθε έπιπλο, αντικείμενο και στολίδι στο σπίτι, έγινε όπλο. Τους εξόντωσε.

Αλλά όσα Home Alone και να βγουν, πάντα κάτι μας κρύβουν στο τέλος της ταινίας: Τι ζημιές άφησε πίσω του ο Kevin;

Αφήστε τους ειδικούς να μιλήσουν. Το Mybuilder, βρετανική online πλατφόρμα με τεχνικούς για το σπίτι, ένωσε δυνάμεις με το Swift Direct Blinds, εταιρία με στόρια όλων των ειδών, για να κοστολογήσουν μία-μία τις ζημιές που προκάλεσε στο σπίτι του ο 8χρονος Kevin και να υπολογίσουν τον συνολικό λογαριασμό που θα πλήρωναν οι McCallisters για να επαναφέρουν το σπίτι στην κατάσταση που ήταν πριν πέσει στα χέρια του Kevin: €10.300. Έφτιαξαν χάρτες, αναλύοντας τα κομβικά σημεία της μάχης.

Πρώτος όροφος:

Σκίτσο που δείχνει πόσο κόστσαν οι ζημιές του πρώτου ορόφου στο Home Alone

Δεύτερος όροφος:

Σκίτσο που δείχνει πόσο κόστσαν οι ζημιές του δευτέρου ορόφου στο Home Alone

Με άλλα λόγια, λαμβάνοντας υπόψιν ότι μιλάμε για άμπαλους, ερασιτέχνες ληστές, μάλλον ο Kevin προκάλεσε μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που θα προκαλούσαν οι ίδιοι. Πώς τα κατάφερε; Πάμε να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη σου με τις πιο χαρακτηριστικές ζημιές που άφησε πίσω του ο Kevin.

Το θερμαινόμενο πόμολο: €120

Η πρώτη ένδειξη ότι ο Kevin δεν ήταν ένα κλασικό 8χρονο που έτρωγε bullying από αδέρφια, ξαδέρφια και θείους. Βρήκε έναν σατανικό τρόπο να βάλει φωτιά στο πόμολο και σε όποιο χέρι το ακουμπούσε, χωρίς να φαίνεται τίποτα απ' έξω. Κρέμασε μία θερμάστρα στο εσωτερικό της πόρτας. Φυσικά το πόμολο μετά ήθελε αντικατάσταση. €120.

Η πίσσα που έκρυβε ένα καρφί στις σκάλες: €830

Ο Marv πέρασε πολύ άσχημα εκείνο το βράδυ. Η πρόκα που πάτησε ανεβαίνοντας τις σκάλες από το υπόγειο πρέπει να ΠΟΝΕΣΕ. Αλλά περισσότερο πόνεσε το κόστος που χρειάστηκε για να αφαιρεθεί η πίσσα από τη σκάλα: €830.

Xmas cocktail - μπογιά, κόλλα, πούπουλα: €3.600

Το σαλόνι ήταν το βασικό πεδίο μάχης. Εκεί εκτόξευσε ο Kevin τους κουβάδες με την μπογιά πετυχαίνοντας και τις δύο φορές το κούτελο του Marv. Εκεί ενεργοποιήθηκε ο εκλεπτυσμένος μηχανισμός-ανεμιστήρας που τίναξε πούπουλα στον Harry. Και όλα αυτά με απλωμένη κόλλα παντού! Έτσι δημιουργήθηκε μία κρούστα στα πατώματα, τους τοίχους και τις κουπαστές. Δεν υπάρχει εναλλακτική για τους McCallisters. Αναγκαστική ανακαίνιση: €3.600.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια - νάρκες: €700

Απεγνωσμένος και ξυπόλητος, ο Marv δοκίμασε να μπει στο οχυρό του Kevin, από το παράθυρο. Τα γυμνά πέλματά του προσγειώθηκαν στα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έγιναν θρύψαλα. Μόνο για την αντικατάστασή τους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών και σύμφωνα με τα στολίδια που θα έβρισκε κανείς σε μία βίλα στο Ιλινόι τη δεκαετία των 1990s, οι McCallisters θα έπρεπε να πληρώσουν €700!

Σκέψου τι θα βρήκαν οι McCallisters γυρίζοντας σπίτι - γιατί ούτε αυτό το δείχνει η ταινία. Το υπόγειο συντρίμμια. Η βιβλιοθήκη στο πάτωμα. Το σίδερο ρούχων κρεμασμένο από το ταβάνι. Τα πατώματα καλυμμένα με μία πάστα και με λευκά πούπουλα. Οι τοίχοι καμμένοι σε διάφορα σημεία.

Τους λυπόμαστε;

Ποιους; Αυτούς που έφυγαν για λουξ διακοπές στο Παρίσι αφήνοντας πίσω μόνο του ένα 8χρονο παιδί, τη χειρότερη περίοδο, όταν αδειάζουν οι βίλες στις καλές γειτονιές του Ιλινόι; Μάλλον όχι.

Έτσι και αλλιώς μάλλον ούτε αυτοί στεναχωρήθηκαν ιδιαίτερα. Δεν είχαν ιδιαίτερη ανάγκη. Έμεναν σε ένα σπίτι που (στην πραγματικότητα) το 2012 πουλήθηκε για $1,585 εκατ. Και μόνο για το ταξίδι που κανόνισαν από το Σικάγο στο Μαϊάμι - ναι, αυτό που δεν πρόλαβε ο Kevin - υπολογίζεται ότι πλήρωσαν πάνω από €35.320 για 15 άτομα. Εκ των οποίων τα 4 ταξίδεψαν στην πρώτη θέση.

Happy Ending με 8 μαθήματα ζωής

Τέλος καλό, όλα καλά. Γύρισε η τεράστια οικογένεια πίσω στον Kevin και πέρασαν όλοι μαζί Χριστούγεννα. Εντάξει, αν δεν είχε happy ending, λογικά δε θα τη βλέπαμε κάθε χρόνο. Αλλά αυτή δεν είναι μία απλή χριστουγεννιάτικη ταινία. Έχει μαθήματα ζωής. Κρατάς όποιο θέλεις!

  1. Μύησέ τα παιδιά σου στον κόσμο της φυσικής και θερμοδυναμικής - από μικρά, όταν το μυαλό απορροφά πληροφορίες σαν σφουγγάρι. Ποτέ δεν ξέρεις πώς και γιατί θα το χρειαστούν.

2. Ποτέ μην πιστεύεις τη βρόμα που ακούγεται στην πολυκατοικία για τον γείτονα/γειτόνισσά σου. Μπορεί να είναι ο άνθρωπος που θα σε σώσει σε περίπτωση ανάγκης - έτσι σώθηκε και ο Kevin την κρισιμότερη στιγμή.

3. Μέτρα κεφάλια πριν φύγετε για ταξίδι, όσες φορές χρειαστεί, ειδικά αν είναι υπερατλαντικό και ειδικά αν έχεις ανήλικα παιδιά που ανυπομονούν να παίξουν "GI Joe" στο σπίτι.

4. Μην υποτιμάς ποτέ τη νοημοσύνη ενός παιδιού. Έχει κρυφά ταλέντα, δεξιότητες και πολλή φαντασία - συνδυασμός που σκοτώνει.

5. Τσέκαρε ότι οι κλειδαριές και τα φώτα δουλεύουν. Αν έχεις οποιαδήποτε ανασφάλεια, πάρε τα μέτρα σου. Άλλαξε κλειδαριά, βάλε συναγερμό, αντικατάστησε τα τζάμια.

6. Αν έχεις την παραμικρή υποψία ότι κάποιος προσπαθεί να μπει στο σπίτι σου, πριν σκεφτείς οτιδήποτε, κάλεσε την Αστυνομία. Κι ο Kevin αυτό έκανε τελικά.

7. Ασφάλισε το σπίτι σου! Αυτός είναι μοναδικός τρόπος να εξασφαλίσεις πως ό,τι και να συμβεί, θα έχεις την κάλυψη που θα σε σώσει και θα αποζημιωθείς για να μπορέσεις να αντικαταστήσεις ό,τι κλαπεί ή καταστραφεί. Και όχι μόνο για τις ημέρες που θα λείπεις. Όλο τον χρόνο, με μία ομάδα 24/7 δίπλα σου.

8. Πλησιάζουμε στην καρδιά των Χριστουγέννων. Λογικά θα φας οικογενειακές στιγμές με το κουτάλι. Ίσως και σε υπερβολικό βαθμό. Διατήρησε την ψυχραιμία σου και πρόσεχε τι εύχεσαι. Το βράδυ πριν μείνει μόνος στο σπίτι, ο Kevin ευχήθηκε να εξαφανιστεί η οικογένειά του. Θυμήσου πόσο συγκινήθηκε όταν γύρισε στο σπίτι η μητέρα του. Όχι και τόσο σκληρός όσο ήθελε να δείχνει :)

Καλά Χριστούγεννα!

Δες κι αυτά