Αυτό το Tesla S που έγινε σμπαράλια μετά από σύντομη πτήση είναι η wtf είδηση της ημέρας

Πετάει το Tesla; Αν σου περισσεύουν 150.000 δολάρια, ναι.

Αυτό το Tesla S που έγινε σμπαράλια μετά από σύντομη πτήση είναι η wtf είδηση της ημέρας

Αν υπάρχει ένας γαλαξίας, ένας κόσμος, όπου μας απασχολούν απλά καθημερινά πράγματα, ο κορονοϊός, η αναζήτηση της ευτυχίας, η τιμή της βενζίνης, ποια ήταν πραγματικά η Σαρήμπαμπα από το Γ2, το YouTube πρέπει να είναι ένα παράλληλο σύμπαν με εντελώς διαφορετικές ανησυχίες και εντελώς άλλα δεδομένα.

Στο παράλληλο αυτό σύμπαν, κάποιος- και όχι μόνο ένας!- έχει ένα Tesla S κι αποφασίζει να δοκιμάσει τις αντοχές του, ακόμα και με ρίσκο την ολική καταστροφή του. Θα μου πεις, δικό του είναι, ό,τι θέλει το κάνει. Εντάξει, ναι. Αλλά κοστίζει και 150 χιλιαρικάκια, ρε παιδί μου. Κι επίσης, αυτό το τελευταίο Tesla που «εκτοξεύτηκε» σε δρόμο του Λος Άντζελες, και καταστράφηκε, δεν ανήκε καν σε αυτόν που το οδηγούσε.

Δρόμος τη νύχτα, άνθρωποι στέκονται κι ένα αυτοκίνητο περνά με ταχύτητα

Ο Youtuber που «πέταξε» με το Tesla του και ο Νορβηγός που το τίναξε στον αέρα

Το πιο παράξενο είναι πως δεν είναι καν η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιον να κάνει κάτι ριψοκίνδυνο ή και καταστροφικό με ένα υπερπολυτελές και πανάκριβο αυτοκίνητο. Πριν λίγους μήνες ένας θυμωμένος Φινλανδός ανατίναξε το Tesla του γιατί χάλασε η μπαταρία και του ζήτησαν 20.000 ευρώ για αντικατάσταση.

Και πριν από δύο χρόνια, ένας YouTuber οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα- και ανάποδα!-σε πολύ ανηφορικό δρόμο του Λος Άντζελες, εκτοξεύοντας το Tesla του. Κυριολεκτικά.

Κάμερα στο σήμερα

Κι έτσι φτάνουμε στο σήμερα, ή για την ακρίβεια στο περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ο επίσης Youtuber Alex Choi βρέθηκε σε συνάντηση ιδιοκτητών Tesla, όπου ο καθένας έδειχνε τι μετατροπές έχει κάνει στο αυτοκίνητό του.

Κι όλα κυλούσαν ήρεμα κι ωραία, με παλιό κρασί, μουχλιασμένο τυρί και μαύρο χαβιάρι, όπως λέει και το ανέκδοτο, μέχρι που ένας οδηγός αποφάσισε να δείξει στον Choi ακριβώς σε ποιο σημείο είχε εκτοξεύσει το Tesla του ο άλλος Youtuber, πριν δύο χρόνια. Κι όταν είπε να του δείξει, δεν εννοούσε να τον πάει στο σημείο και να του πει «να εδώ έγινε». Εννοούσε να επιχειρήσει το ίδιο ακριβώς άλμα, στο ίδιο ακριβώς σημείο, με ένα άλλο Tesla S. Και με τον ίδιο στη θέση του οδηγού. Όπως και έγινε, χωρίς καμία εξάσκηση και καμία δοκιμή πριν.

Δρόμος τη νύχτα φώτα αυτοκινήτου φαίνονται στο σκοτάδι

Το «ιπτάμενο» Tesla

Κι έτσι, ξημερώματα Κυριακής πια, στη γωνία Baxter και Alvarado, στη συνοικία Echo Park του Λος Άντζελες, μαζεύτηκε πλήθος. Όλοι έβγαλαν τα κινητά τους κι άρχισαν να τραβούν βίντεο.

Ο οδηγός μπήκε στο Tesla, σανίδωσε το γκάζι και το άλμα έγινε… πτήση. Η προσγείωση ήταν ανώμαλη, με αποτέλεσμα το ιπτάμενο Tesla να καταστραφεί και να την πληρώσουν επίσης μερικά αθώα και ανυποψίαστα παρκαρισμένα αυτοκίνητα αλλά και μερικοί κάδοι σκουπιδιών. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, κι αυτό από μόνο του είναι ένα μικρό θαύμα, αν δει κανείς πόσοι άνθρωποι στέκονταν και βιντεοσκοπούσαν την τρελή πορεία του αυτοκινήτου.

Δρόμος τη νύχτα φώτα αυτοκινήτου φαίνονται στο σκοτάδι

Αστυνομική έρευνα και αμοιβή 1.000 δολάρια για να βρεθεί ο οδηγός-πιλότος

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, το άτυχο Tesla S δεν ανήκε καν στον οδηγό που το εκτόξευσε, αλλά ήταν νοικιασμένο. Μάλιστα ο γενναίος οδηγός μόλις έκανε το νουμεράκι του και είδε πως τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχε σχεδιάσει (έλα, δεν το πιστεύω) εξαφανίστηκε το ίδιο γρήγορα όσο είχε οδηγήσει.

Κι έτσι η αστυνομία τον ψάχνει και δίνει και αμοιβή 1.000 δολάρια σε όποιον έχει περισσότερες πληροφορίες για το ποιος είναι ή το πού βρίσκεται.

Και κάπως έτσι έληξε άδοξα, για τον κανονικό κόσμο, αυτή η «πτήση» Tesla και μάλιστα μέσα σε συνοικιακό δρόμο. Στον κόσμο του YouTube, πάλι, τα σχόλια δίνουν και παίρνουν για το εάν ο οδηγός επιχειρούσε στην πραγματικότητα να στείλει δεύτερο Tesla στο διάστημα, ή εάν η επόμενη αναβάθμιση λογισμικού των Tesla θα πρέπει να περιλαμβάνει… λειτουργία πτήσης.

Δες κι αυτά